Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6577. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131.539
Cevap
310
Favori
4.719.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
18. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 65736574657565766577
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sanıyorlar ki 60 dolar verip oyunu alıyorsun, bir açıyorsun oyun direkt modlu. Zorla modla oynatıyorlar maalesef hepimize...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

Astral Chain, SMT V, Advance Wars, Metroid, Splatoon say say bitmez. IP zenginliği inanılmaz bir boyutta genel olarak.

• JePinkman kullanıcısına yanıt
    Zaten gözlemlediğim yorumların büyük çoğunluğu. Ya mevcut platformlarına tehdit gibi algılayıp bulunduğu yerden memnuniyetinden bahsediliyor ya da hiç tecrübe edilmemiş bir konu hakkında yargıya bağlama üzerinde. Sadece oyuncunun bütçesi dahilinde tek platforma hapis olmasındansa en optimum kombini uydurabilmesi gerektiğine inanıyorum. Yani en kötü eğlenirsiniz başka bir şey olmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Xbox da menüde özellikle de oyunlarda, ses çok az çıkıyor.ayarları kurcaladım,birşey bulamadım.en son uygulamadan para ile Dolby digital uygulamasını satın aldım ama sesler yine de çok az çıkıyordu.Ps5 de daha güzel ses çıkıyor.o kaliteyi alamadım maalesef 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suÇ -- 5 Şubat 2025; 19:10:49 >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt

PC'de oyun oynayanlar için öyle olabilir hocam. Bizim gibi konsol tercih edenler için, PS5 Pro faal durumda. Fanı dışında tozlanan bölgesi yok 

Bu jenerasyon oyun bakımından sıkıntılı geçti. Fakat konsollar da özel oyunlara eskisi kadar bağımlı değil. Donanımları eskisi gibi kötü değil.

Mesela PS3 zamanında, PC'de Toggle Nand SSD'lere geçilmişken, konsollar hala Blu-Ray'den streaming yapardı. Veya, BF3'ü, küçük haritalarda kasarak 24 kişi oynatırdı. Günümüzde bu tür sorunları geçtim, çözünürlük ve FPS'de bile iyi bir noktadalar.

Türkiye'de PC olayı, oyun fiyatları ve Türkçe yamadan dolayı ekstra rağbet görüyor. (Sizi kastetmiyorum.)

PC övenler, performansını öne çıkarsa da, aslında çoğu ucuzcu - torrentçi olduğu için PC kullanıyordur  Tabi o da bir tercih. Oyuna vereceğim parayı donanıma veririm diyor. Zaten "donanım harcamalarımla, oyun yapımcılarını dolaylı yoldan finanse ediyorum" diyor vb.

PC'de 16 GB Ram'li kartlara bile, 1000+ dolar isteniyor nihayetinde.

Edit: 1-2 ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Şubat 2025; 22:25:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Hocam ben zaten çok single player oynayan birisi değilim. Hatta sadece konsollarda single player oyun oynuyorum.Eminim pc oyuncularının çoğunluğu benim gibidir. Ps5 alıp neredeyse hiç oynamayan çok fazla arkadaşım oldu. Sizin gibi hiç kapatmayanlar tahminimce pcde veya başka konsolda pek vakit geçirmeyenlerdir.

Bu arada bırakın torrenti dijital oyun almayı bile sevmem. Aldığım oyunların %90’ı kutuludur:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 5 Şubat 2025; 21:5:20 >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    İnsanların Pc sevebileceğini bir türlü anlamıyorlar. Hemen yok torrentçi bilmem ne. Ps değişik etki yapıyor bazı arkadaşlarda. Premium olunca böyle oluyor galiba 😁 Ben de korsan oynamam. Pc demek güç demek, özgürlük demek, daha yüksek teknik kalite demek. Şunu sevebileceğini insanların neden anlamıyorlar bilemiyorum. Developerlar anladı, hayranı oldukları Sony anladı. Fanlar anlamadı. Sony'yi falan bu zihniyette biri yönetse batarlardı herhalde. Hemen para pul muhabbeti. Ben 30-60 fps medium ayarda oynamak istemiyorum belki bu kadar basit. Cidden tuhaf bir zihniyet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Şubat 2025; 21:21:48 >

Pc sevenlerin ağzından oyun fiyatları düşmüyor da ondan, bizde herhal onlar oyuna para vermiyorlar sanıyoruz...

• Zooe kullanıcısına yanıt
    Zenginlikten ölseniz de 3000 liraya oyun satan firmayı eleştirebilirsiniz hocam. Böyle garip tepeden bakan çıkarımlar yapılmasına gerek yok. Bir insanın grafiği kısılmış FF'e 2800 lira vermek yerine daha iyi kalite ve fps ile 1300 liraya Steam'den almak istemesi size tuhaf geliyorsa bilemem.

Oyun fiyatını, politikaları eleştirmek başka şey alan insanlara maddiyat üstünden tepeden bakmak başka şey. Oyunların, cihazların fiyatını konuşalım, yerelim, övelim. Milletin cebini değil.

Sen gidip "Ucuzcu", "Torrentçi" vs. dersen o da gelir sana "siz 10 kişi kardeşlik yaparken olur" der. Geçen döndü bu muhabbet. "Danaya girer gibi oyun alıyorsunuz" şeklinde bir şey yazdı biri tepki olarak. Bu mudur yani muhabbetin devam edeceği şekil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 5 Şubat 2025; 21:39:0 >
  • Zooe kullanıcısına yanıt

Dünyanın neresine giderseniz gidin, kalite en önemli faktör olsa da ikinci olarak fiyatlar devreye girer. Başka ne konuşulacak ki? Diğer ülkelerde fiyatlar aynı olsa bile indirim oranları tartışılıyor. Bizde ise fiyatlar arasında ciddi farklar var. Bir oyun 2500 lira olmuş, çoğu kişinin aldığı zam iki oyun etmiyor. AB ülkesi değiliz ve ülkedeki genel ücret şu an 1000 euro üstü değil.

Farkındaysanız bu konuda çocuklar falan hiç uğramıyor, çünkü gençler oyunları alamıyor. Oyunlar aşırı pahalı ve insanların bunu konuşması çok doğal. En basit örnek: Kingdom Come PC ve Xbox tarafında 45 dolar, ama PS tarafında 70 dolar. Sizce bu fark normal mi?

• Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

Yurt dışında da fiyatlar çok etkili. Sony denen garabet firma yüzünden oyunlar 70 dolar oldu, eskiden oyunlar çıkınca kötü de olsa insanlar alıyordu şimdi iyi oyunlar bile alınmıyor. Hem Xbox hemde ps tarafında acaba x oyunu servislere gelir mi beklentisi de oluşunca hepten tıkandı.

• Rakamın büyüklüğünü hesaplayamıyorum [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

PC'de oyun oynayanlar için öyle olabilir hocam. Bizim gibi konsol tercih edenler için, PS5 Pro faal durumda. Fanı dışında tozlanan bölgesi yok 

Bu jenerasyon oyun bakımından sıkıntılı geçti. Fakat konsollar da özel oyunlara eskisi kadar bağımlı değil. Donanımları eskisi gibi kötü değil.

Mesela PS3 zamanında, PC'de Toggle Nand SSD'lere geçilmişken, konsollar hala Blu-Ray'den streaming yapardı. Veya, BF3'ü, küçük haritalarda kasarak 24 kişi oynatırdı. Günümüzde bu tür sorunları geçtim, çözünürlük ve FPS'de bile iyi bir noktadalar.

Türkiye'de PC olayı, oyun fiyatları ve Türkçe yamadan dolayı ekstra rağbet görüyor. (Sizi kastetmiyorum.)

PC övenler, performansını öne çıkarsa da, aslında çoğu ucuzcu - torrentçi olduğu için PC kullanıyordur  Tabi o da bir tercih. Oyuna vereceğim parayı donanıma veririm diyor. Zaten "donanım harcamalarımla, oyun yapımcılarını dolaylı yoldan finanse ediyorum" diyor vb.

PC'de 16 GB Ram'li kartlara bile, 1000+ dolar isteniyor nihayetinde.

Edit: 1-2 ekleme

Boşuna dememişler kişi kendinden bilir işi diye. İnsanlar bazen kendi yaptıklarını ya da düşündüklerini tıpkı sizin düşünceniz gibi başkalarına mal edebiliyor.

PC kullanıcıları ile ilgili genelleyici şekilde ucuzcu torrentçi gibi yaftalamalar, etiketlemeler hoş değil.

Çifte standart bir tutum sergiliyorsunuz. Siz böyle söylerseniz başkası da çıkar Playstation öven kullanıcılar için kurbanlık danaya giren hissedar benzetmesinde bulunabilir ve bu durum karşılıklı laf dalaşına döner dolayısıyla sağlıklı bir tartışma ortamından koparır bizleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 5 Şubat 2025; 22:59:50 >

• Yav beyler aldığı PS5 Pro’nun mantıklı bir tercih olduğunu kendine inandırmak için bir yandan mal beyanı yaparken bir yandan da harcayacağı benzine kadar hesaplayan birisine gereksiz zaman ayırıyorsunuz :) tam dediğiniz gibi. Kişi kendinden bilir işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 5 Şubat 2025; 23:1:4 >
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

Ekran kartına para vermeyin, onun yerine tv alın görüntü kalitesi daha çok artar gibi engin bilgiler içeren tavsiyeler de gelmişti kendisinden.

Hocam sizin de en pahalı TV, en pahalı soundbar, en pahalı araba, en pahalı benzin, en pahalı konsol gibi lüks alabilme ve iki mesajınızdan birisinde mal beyanı yapabilme potansiyeliniz olsa siz de anlardınız kendisini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 5 Şubat 2025; 23:22:0 >

Pro'nun ön gereksinimleriydi sanırım bunlar. Premium Pack için.

Yurtdışından gelen akrabayı darlamalı,ağlamalı premium pack...Yersen:)

Hele 65 yıllık alınan PSN Plus ...Anlayamazsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 5 Şubat 2025; 23:33:31 >
  • 
Sayfa: önceki 65736574657565766577
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.