Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6745. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
135.117
Cevap
316
Favori
4.858.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 67436744674567466747
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ayrıca şu oyun bayağı ilgimi çekti ve aynı şekilde konsollarda %100 oranında daha pahalı. Steam'de 30$. Bu tarz oyunları PC'de alır oynarım bu kadar fiyat farkı olması normal değil. Genelde Xbox fiyatları hemen hemen epic ve steam ile aynı olurdu ama bazı oyunlarda çok fark oluyor.

PlayStationyoutube
    Hell is Us - Gameplay Reveal Trailer | PS5 Games
    https://www.youtube.com/watch?si=WDskqBvmGRvqEAQX&v=it9wGffvYGM&feature=youtu.be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben de dediğim gibi ilk oyun hakkında karışık duygulara sahibim. İkinci sefer oynamadım ve hiç düşünmüyorum. Ama yine de deneyimlenmesi gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum. Bu oyunda da bu tartışmaların gerisinde kalamam muhakkak ilk fırsatta oynarım. Az oyun basabilse Kojima isminin geçmişinin yansımasını görebileceğiz. Silent Hills’a ait fikirleriyle kendi markasını yapsa mesela.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Shamster kullanıcısına yanıt
    Uzak mesafeler inanılmaz keskin duruyor.Gameplay PC'den mi alındı acaba?Eğer PS5 Pro'dan ise güzel iş.O vakit deriz ki bravo Pro'ya..

• Bonobo643 kullanıcısına yanıt

Ps yayınlamış herhalde Ps'tendir.

• Ben de hala 1.yi oynamadım. İki kere denedim başlamayı ama ilerleyemedim. Bakalım, üçüncü başlangıçta hayır vardır belki. Zaman sıkıntısı yaşarken uzun süren oyun bir şekilde oynanıyor da uzun cutsceneleri olan oyun ters gelebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Bu konuyu takip ediyorum Ağustos ayından beri, aradaki tartışmaları okuyordum bugüne kadar yazma ihtiyacı hissetmemiştim. Konuda bolca PC ve PlayStation karşılaştırması var oysa ki konu xbox vs PlayStation olarak açılmış. Anlamsız yere bir tartışma sürüp gidiyor.

PC ile oyun konsolunu donanım olarak karşılaştırmak çok haksız, bildiğiniz üzere PC nin neredeyse tüm parçaları değiştirilebiliyor fakat konsollarda bu durum söz konusu değil. Bir diğer konu da grafik hareketleri kalitesi ve FPS değeri öne sürülmüş PC sahibi arkadaşlar tarafından, rekabetçi online oyun oynamıyorsanız FPS çok önemi yok 30 fps yakalasan yeterli, tlou oynarken veya god of war oynarken 120 fps olsa neye faydası olacak. 2001 yılında PlayStation 1 slim konsol alıp konsol ile oyun dünyasına dalmıştım driver serisi crash bandicot, resident evil, tekken, diablo olsun wining eleven serileri olsun inanılmaz keyif veriyordu. Sonrasında ülke krize girdi şansa o dönem PlayStation 2 çıktı ülkemize geldi ama inanılmaz bir fiyatla geldi, şöyle söylim asgari ucret 160 TL di sanırım cihaz ve tek kol 750 TL gibi bir rakama satılıyordu, oyunları desen en ucuzu 150 TL, bu sebeple PC toplayıp pc oyunlarına geçtim, quadcore Q9500 işlemci 2 gb ram ve GTX 460 vardı ekran kartı olarak, dönemine göre oyunlarda iyi performans veriyordu. Geçen sene Ağustos ayına kadar pc ile devam ettim kartlarim hep 60 serisinden gitti, 460 dan sonra 760 sonra 1060 şimdi de 3060 var her birini de en az 4 sene kullanmışımdır. Geçtiğimiz Ağustos ayında PlayStation 5 slim CD versiyonunu Eşim sağolsun incelik edip doğum günü hediyesi olarak aldı, o zamandan beri PlayStation dan oyun oynuyorum, psn hesabını kardeşlik yaparak iki kişi kullaniyoruz ben ve hanımın abisi, yıllık 1400 TL geliyor kişi başı Deluxe paket var, inanılmaz bir kütüphanesi var bana göre ve oyun almaya uzun süre gerektirmeyecek tüketilecek yüzlerce oyun var, aylık gelen oyunlarda aynı. Koltukta rahatça oyun oynamanın keyfini unutmuşum resmen. Eğer PC de mmorpg veya fps veya MMO oynamıyorsanız rekabetçi oyunlar olarak, pc koltuğuna oturmanın bana göre hiç bir anlamı yok. Şöyle ki bilgisayarda olası bir çok sorun çıkarabilecek donanım ve yazılım var, siz oyuna gireyim diye pc açarsınız, bakarsın işletim sistemi güncellemek gerekiyor, ekran kartı driverlari keza yine Öyle, hele nvidia neredeyse her oyuna özel driver çıkartıyor, PC de olan sorun çıkartabilecek olasi diğer yazılımları saymıyorum bile, misal bir oyun oynuyorduk o oyuna girebilmek için güvenlik duvarından oyuna izin vermek gerekiyordu bir kaç işlemle. Yeni nesil oyunlarda ise bir saçmalıkta o oyunun ayrıca sistemi çalıştırması için ek yazılımlarını indirmek gerekiyor, örneğin rockstar, ubisoft ,ea falan bunların ek yazılımlarını indireceksin birde abone olacaksin mail falan bir çok işlem, işte nedir oyuna gireceğim bunun gibi bir çok uğraş var pc tarafında, Pc kullanan arkadaşlar bunları zaten biliyor fakat olayı en basite indirip oynamaya getiriyor o kısmı kiyasliyor, iyide PlayStation da böyle saçmalıklar uğraşlar yok ki, tuşa basıp sistem açıyorsun en fazla belirli zaman aralıklarıyla güncelleme gelir sisteme onu güncellersin geçersin, oyununu açıp oynarsın alttan saçma bir hata mi alacaksın yoksa yapışık tuşlar vs gibi bir çok hatadan senimi atacak oyundan diye beklemezsin, Dualsense gibi bir Şaheser donanımı saymıyorum bile, haptic sensör ve tetik yoğunluğu güzel düşünülmüş ayrıca joystick üzerine hoparlör ve mikrofon koyup co op oyunlarda otomatik aktif olması ve ek bir yazılıma ihtiyaç duymaması müthiş bir özellik bence. Dualsense pc de çalışıyor veya pc tv ye bağlarım joystick ile kullanırım diye kendini kandırır illa ki o klavye ve mouse a ihtiyaç oluyor, diğer tarafta bütün sistemse ve oyunsal işlerini tek bir joystick ile hallediyorsun başka birşeye ihtiyaç kalmadan. Hal böyleyken bana göre bir çok yönü ile konsol PC den kullanım kolaylığı olarak fersah fersah ötededir. Biraz uzun oldu fakat tüm düşünce ve tecrübelerimi tek bir mesajda aktarmak istedim, @Solidrock ve @TechVet yazdıklarınızı çok beğeniyorum ve katılıyorum sizlere selam ederim.

• Bonobo643 kullanıcısına yanıt

Trailer'ın başında belirtmişler, PS5 üzerinden capture edilmiş muhtemelen standart PS5.

• MisterX06 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir karışıklık olmuş ben bu fragmanı değil geçen hafta yayınlanan Exploration fragmanını izlemisim.Ama bu videoda da bazı kesitler var keşif videosundan.Karakter bir göl kenarında ve gölün karşı kıyısı baya uzakta olmasına rağmen çok net.Tabi cutscene de olabilir.Bir çıksın bakalım da görelim.

• Konunun PS övme başlığından sıyrılmasına rahatsız oluyor. Nintendo hariç hepsi PC tarafında artık. Bunu sizde biliyorsunuz. Elinizdeki alet çöp olunca konuşacak bir şeyiniz kalmıyor.

• PlayStation lead system architect Mark Cerny says that "our target is to have something very similar to FSR 4's upscaler available on PS5 Pro for 2026 titles as the next evolution of PSSR." FSR 4, 2026’da PS5 Pro’ya geliyor. Yine PSSR adı altında olacak sanırım.

• Sülün’ün bu açıklamasıyla artık PSSR’ın çöp olduğunu herkes kabul edecektir; ancak, 2026’ya kadar bol bol -ecek -acak dinleyeceğiz orası kesinleşti.

https://x.com/digitalfoundry/status/1899129431286784184?s=46

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Tam anlamadım. Fsr 4 gelecek Pssr rafa mı kalkacak diyor yani? Öyleyse Pssr neden var oldu o zaman? Fsr 3 ile devam ederdin zamanı gelince 4'e upgrade ederdin. Bu açıklamalara bakılınca Pssr sadece Pro pazarlaması için bir araç gibi duruyor. Pro'yu çıkarıp 1 sene bekleyin Fsr 4 gelecek dense aynı gazı ve çıkışı yapamazdı çünkü. 2026'da Pro çıkaramam çünkü arkasından 6 gelecek, çıkarmasam ek paralar nereden gelecek deyip böyle bir yola mı girdiler acaba. Fsr 4 Fsr 3 ve Pssr'dan çok daha iyi ama bu pazarlama stratejileri ve planlamalar pek iyi niyetli durmuyor. Buna sevinilmesi ve başarı gibi görülmesi tuhaf geliyor bana. Adam Pssr, Fsr 4 gelene kadar oyalamak için çıkarıldı gibi bir şeye getiriyor muhabbeti. Ki bahsettiği 4 hali hazırda zaten çıkmış ve Pc'ye gelmiş bir teknoloji. Nvidia tarzı çakallık yapıyorlar gibi duruyor. Mesela 5080 aslında 5080 değil, seneye ara model olarak gerçek 5080 gelir. Bu da ona benziyor biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 20:21:20 >

• JuB3ST kullanıcısına yanıt
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • 30 fps yeterliden sonrasını okumadım. Bana da bunu okumak yeterli oldu.

• Yav sen nerelerdesin dünyanın en ard yakıcı ex-yöneticisi [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• JePinkman kullanıcısına yanıt
    30FPS ile Remastered versiyonunda achievement kazanırız. Sony bizi düşünüyor.

• brnbry kullanıcısına yanıt
    Konu ölmüş. PS savunan kalmamış. Ne hale getirdiniz konuyu.

• aschil kullanıcısına yanıt
    30 fps yeterli diyen ya art niyetli ve karşısındakileri bilgisiz sanıyor ya da hayatında 60 fps ve üstü oyun oynamamış. Sevin de şöyle şeyleri savunmak sana bana değil üreticilere yarar. Bunlar memnun deyip olduğu gibi devam eder firmalar. Tamam seviyorsun sana yeterli geliyor da Pc gömmek için 30 üstünü napıcan demek nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 20:24:32 >
  • aschil kullanıcısına yanıt

Oo hocam Sony batıyor diyebilir miyiz? Bu konudaki özlü yorumlarınızı özlemiştik.

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    SSD ile grafiklerin yükseleceğini hayal ettiklerinde konsolun çöp olduğunu anlaşmıştık. Değişen bir şey yok. Kaliteli oyun adamım-, demelerinden yıllar geçti. Ortada oyun yok.

• 
Sayfa: önceki 67436744674567466747
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.