< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6747. sayfa)

-
-
Atomfall oyunu için güzel ön incelemeler geliyor. Sıradan bir havası vardı uzaktan şaşırttı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 21:42:16 > -
Güncelleme dediğin çok sürmüyor doğru fakat sorunun ufak parçaları sadece onlar. Evet sen bildiğin için seni yormuyordur sana geçiyordur, bilişim sistemleri mezunuyum beni de zorlamıyor ama oyunu oynayacağım sürede neden bunlarla uğraşıp sonuçlandırıp sonra oyuna gireyim.seni beni konu dışında tutup bir senaryo düşünelim, bir arkadaşın pc sistemlerini sadece kullanıcı düzeyinde biliyor ve en iyi ve sorunsuz donanım ile oyun oynamak istiyor sende ona PC önerdin kabul etti, sistemi topladın kurdun herşeyini oyunlarını da kurdun diyelim, ne kadar süre sorunsuz olarak oyun oynayabilir bir hata ile karşılaşmadan? Oyun crashleri directX sebebiyle oyun ortasında atmalar, sebepsiz Windows crashleri nereye kadar baş edebilir? Öyle hatalar var ki System32 içinden dosya değiştirmen gerekiyor, bide doğru dosyayimi indirdin sistemin mi bozulacak ya da daha da kötüsü pishing yiyip güvenliğinimi yitireceksin işte oralarda da başka hikaye doğuyor, bunun karşılığında konsol tarafında sadece tuşa basıp oyun seçip neredeyse sıfır hata ile oyun oynamak var, ekran kartı hataları yok, Windowsun getirdiği ve çözmeden oyuna giremediğin hatalar yok, bunların karşılığında tek savunacağınız PC tarafında FPS mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Esasında yüklemeli oyunlarda da sürükleyicilik ve derinlik katmanlarının bir ifadesi olarak "immersion" olayını yükleme ekranlarına eşlik eden görüntülerle kısmen korumak mümkün; bir uzay gemisinin sürtünmeden kaynaklı akorlaşması ve saçtığı alevler eşliğinde atmosfere girişi veya atmosferden çıkışını yükleme sırasında göstermek gibi. Böyle oyunlar var. Ama bence de bu devirde artık yükleme ekranlarının, bilhassa siyah yükleme ekranlarının olmaması gerekir.
Bunun için de oyunların baştan emek ve kaynak harcanarak o şekilde (yüklemesiz) tasarlanması, konsollara iyi optimize edilmesi ve konsolların yeterli donanımlarla gelmesi gerekir. Bethesda gibi koca firmalar Microsoft gibi devleri arkalarına almalarına rağmen Starfield gibi oyunları yüklemeli yaparak ayıp ediyorlar (ya da arkalarındaki devlerin maliyet yapılandırması baskılarıyla stüdyolar böyle kolaycı tasarlıyorlar).
Bu arada Bethesda'ya oldum olası kanım fazla ısınmamıştır. Yaptıkları işte hep tuhaf bir dandiklik veya hamlık hissi bir noktadan sonra beni sarar; altın çağlarında da böyleydi. Sanki bazı konuların üzerine hiç gitmek istemiyorlar, geliştirmeye pek yeltenmiyorlar, çok temel ve arkaik kalan bir formülle yetiniyorlar gibi bir halleri var. Rol yapma ve açık dünya içerik zenginliği vurgusuyla odak noktalarının farklı olduğunu anlayabiliyorum ama fabrikasyon mantalitesiyle açık dünya oyunlar yapan Ubisoft bile animasyonlarda, karakter tasarımlarında doğallığa çalışıyor - en azından eskiden, Outlaw faciasından önce çalışıyordu.
-
Windows XP döneminde ki muhabbet hocam. Uygulamada böyle bir şey yok. Günümüzde lisanslı yazılımların olduğu cihazlarda sorun çıkma ihtimali çok az. Sorunların kaynağı da kullanıcı odaklı oluyor. Daha fazla mı? Evet konsoldan daha fazla.
Artı ve eksileri bir kenara yazdığımızda PlayStation kullanıcılarının kendi kendilerine ürettikleri bahaneler. Elde argüman kalmayınca, yok sistem açılırken bios'dan ses geldi. Vesaire.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tabii ki konsola kıyasla sorun yaşaması daha muhtemel bir dünya ama dediğim gibi ben yemiyorum bu lafları öyle bir anlatılıyor ki bu kadar insan bu kadar Steam kullanıcısı öylesine takılıyor sanarsın. Pc demek özgürlük demek, önüne konulan ile idare etmek zorunda kalmamak demek, güç demek, oyun almak için birden fazla platform, seçenek demek. Vs. Bunlar ön planda olan biri için konsollar çözüm değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 22:9:52 > -
Bethesda'nın şu an bunu yapmama / yapamama sebebi kullandıkları motor ve gelenek bozmak istememeleri. FromSoftware da böyle. Alışkanlık ve aynı motoru kullanmakta inat ettikleri için 2025'de Pc'ye 60 fps kilitli, anti aliasing yoksunu oyun getiriyorlar.
-
Donanım desen, çok daha iyisi ve ucuzu başka yerde. Oyun desen keza öyle. Elde savunacak bir şey kalmayınca böyle bir tablo ortaya çıkıyor.
Yapacak bir şey yok
Bizde öyle. Yurt dışında yine güçlü bir Pc'ye kıyasla fiyatları daha makul ama bize konsol gelirken değeri artarak geliyor
Oyun fiyatları konusunda Ps gerçekten acımasız. Ps'te 2800'e satılan FF 7 Rebirth'u Steam'den 1300 küsüre aldım ve kalitesi de çok daha iyiydi. İşte işime nasıl gelirse muhabbetine çıkıyor olay. Yarı fiyatına çok daha iyi halde oynatacak Pc varken neden Ps'te oynayayım. Ps Store dolara geçse daha ucuza gelebilir bu arada oyunlar
Nintendo ve dolara geçen Steam'e laf ettik ondan beter oldular.
-
Yani şaka falan yapıyorsunuz heralde, insanları konsol alsınlar diye mi yazıyorum bunları? Windows sorunsuz bir sistem de ben kötülüyormuşum gibi konuşuyorsunuz, diğer mesajlarınızda da yazdıklarımı sulandirmaya çalıştığınızı görüyorum, ama sorun değil, insanlar konuları rasyonel bir zeminde değerlendiremediği için olabiliyor bunlar. Windows xp demişsiniz, bunlara ne diyeceksiniz Windows xp den alınan görüntüler mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yazdıklarımı tekrar okuyabilir misiniz. Kimse bilgisayarlara uber sorunsuz cihaz demedi, keza aynı şekilde uber sorunlu cihazlarda demedi. Mübalağa yapmak bir şeyi doğrulamaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Max_KolesneOo hocam Sony batıyor diyebilir miyiz? Bu konudaki özlü yorumlarınızı özlemiştik.
Her anlamda batsalar çatı şirket Kadokawa'nın alımı sayesinde diğer her şeyi elden çıkarıp FromSoftware'in Soulsborne oyunlarıyla idare edebilirler. :D Bu arada bu yorumumu kesinlikle ciddiye alın. Dalgasına değildir. :D
Sony'i bilmem ama Souls oyunlarına gelirsek hatırı sayılır bir hayran kitlesi olsa da özellikle grafik motorlarını yenilemeliler. Serilerini artık ciddi bir tadilata sokmalılar. Yoksa geleceğe sirayet edemez ve mazide bir hatıra olarak kalır. Ne olduğunu bile anlamadan silinir giderler. Oyun sektörünün tarihi böyle örneklerle dolu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yine abartılı fanlık konusuna geliyor olay. Ne yaparlarsa yapsınlar FromSoftware'ı savunacak kitle var mesela. 60 fps diyorsun "ya animasyon ona göre yapılıyor" diyorlar mesela. Ee banane. Geliştirsin kendini 120'ye göre yapsın. Lies Of P'de fps limit yok mis gibi çalışıyor. Onların yaptığını FromSoftware gibi firma mı yapamayacak? Olay tamamen alışkanlık bozmak istememe ve değişime kapalı olma. Elden Ring mesela grafik kalitesi asla yılında olmayan bir oyun. Oyunda bildiğiniz anti aliasing yok. Ayarda görürsün ama yok aslında
Göze batmama sebebi sanat tasarımı. Elden Ring çok güzel bir oyun, ama bunu teknik kalite ile de desteklemesi gereken bunu hak eden bir oyun. Oyundu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 22:26:19 > -
PC'ye döndüler zaten. Bir haber vardı, PC'ye oyun çıkarmak para basmak gibi diyordu... Japonların iş anlayışı geriden geliyor, yeniliğe kapalılar. Deneme yapmasınıda bilmiyorlar.
Hemen konsol ünite satış sayısını falan paylaşın
Tesadüfe bakın, ben de az önce eski bir mesaja verdiğim cevapta Souls oyunlarından bahsediyordum. Geleneklerini yeni bir grafik motoruyla yeniden üretebilirler ve bir noktadan sonra zaten yapmalılar. Yapmamaları tembellik ve risk almamaya giriyor. Uzun vadede ise bu ilgili şirketlerin mazide bir hatıra olarak kalmasıyla sonuçlanabilir.
Demon's Souls remake sanırım Ps 5'te en güzel görünen en temiz çalışan oyunlardan biridir. Teknik kalite olarak FromSoftware'ın oyunlarının olması gereken düzeyde. Remake yapan firma yaptıysa onlar da yapabilir. Yapamıyor değil yapmıyorlar bariz bir şekilde.
Ekleme: Elden Ring için DLSS / Fsr modu var. Yeterince iyi çalışıyor. Dlaa desteği bile var. Modcu bile yapıyor FromSoftware mı yapamayacak
İşte benim için bir Pc artısı daha kendi sorunumu kendim çözebiliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 22:33:15 > -
10.jenarasyonda 30fps’den kurtulur muyuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zaten PC’de ufak bir modla frame kilidini rahatça kaldırıyorsun. Hiç sıkıntısız 163 fps sabit oynuyorum son dönemde. Animasyonla falan alakası yok
Fps kilidi kaldırınca bazen sapıtıyor. Özellikle daha eski oyunları. DS mesela. Ama bak keyfin isteyince çözüm üretebiliyorsun işte Pc artısı
-
Müşteri memnuniyeti bu şekilde devam ettiği müddetçe hayır. Hiçbir zaman... Çözünürlük eleştirisi bile yok. Oyun açsın yeter. İş savunmaya geldimi, geleceğin bin yıllık teknolojisi gibi bahsediyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X