Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6746. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Shingo Yabuki Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
135.115
Cevap
316
Favori
4.858.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
79. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 67446745674667476748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben "Tv alın" versiyonu kadar absürt olanını görmedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt
    Konfor adamım, yatağa uzanıyorsun adamım.

Eldeki argümanlar azalıyor hocam. Fazla köşeye çekmeyelim

30 fps yeterli derken, hikaye bazlı oyunda yüksek fps neye yarayacak anlamında söylemiştim, neticede uncaherted tlou benzeri oyunlar hikayesi için oynanıyor, çoğu oyuncu da bu tarz oyunları oynamak için konsol alıyor, mmo veya fps kasmak için değil, neticede joystick haraketleri ile klavye mouse hareketleri aynı değil konsol sahipleri bunu bildiği için daha çok hikaye bazlı oyunları tercih ediyor. Bu kadar anlatının içinde neden FPS cımbızladınız anlamadım. Playstation sahiplerine taraflı diyorsunuz da siz daha betersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JuB3ST kullanıcısına yanıt
    Yıl olmuş bilmem ne. Oyun yatırımları artmış, donanımlar iyileşmiş. Uber optik donanıma sahipsiniz madem, 30FPS yeter demek abest değil mi? Ölçünüz nedir yani. Çok iyi donanım talep edip, bununla övünüp. Minimum, asgari performansla idare etmek mi.

2000 yıllarında... HL döneminde PC oyunu açsın diye isa mesih adına dua ederdik. Bu da o hesap.

30 fps ile 60 fps arasında fark görmüyorsunuz öyle anlıyorum. 30 ve 60 arasında uçurum var akıcılık olarak. Daha neye yarayacak? Daha akıcı oynamak isteyebiliyor insanlar oyunları. Burada bahsedilen Cs oynar gibi 300-400 fps oynamak değil. Bırakın da 60+ fps oynamayı isteyebilsin insanlar. Akıcılık umurunuzda değilse o sizin bileceğiniz iş. Bunu net bir bilgi gibi farketmez diye yansıtmanız doğru değil. Birçok konsol kullanıcısı arkadaşın da 60 fps tercih ettiğini düşünüyorum ayrıca. İnsanlar hem Pc hem konsol kullanıcısı da olabilir bu arada. Bende Ps de var. Sadece biri varmış, ikisi aynı anda olamaz gibi düşünmek yanlış. 2025 yılında olduğumuzu da unutmayalım. 90'larda 2000'lerde hep 30 otuz oynuyorduk memnunduk muhabbeti de bayatladı biraz. İyi hep öyle devam etsin o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 20:50:39 >
  • aschil kullanıcısına yanıt

30 artık Ps, Xbox ikilisi için seçenek olmaktan çıkmalı. Switch 2 ile Nintendo da artık elden geldikçe 30'dan uzak durmalı. Çünkü grafik açısından Pc, Xbox, Ps üçlüsünün çalıştırdığı oyunların grafik seviyelerine gitmeyeceklerini biliyoruz. O halde yeni konsolun donanım ve Dlss'in katkısı ile 30'u yeni oyunlarda artık geride bırakmalısın.

30 ve 60 arasında uçurum var. 60 ve 120 arasında da fark aynı seviyede olmasa da yine bariz. Özellikle fast paced aksiyon oyunlarında fark net hissediliyor.

Yakında umarım "ya zaten insan gözü 23 fps üstünü anlayamıyor" şehir efsanesine dönmeyiz yine [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 20:56:16 >

Evet bu konuda haklı olabilirsiniz, yüksek fps talep de edilebilir doğrudur ama yüksek fps vermiyor diye neden bir konsol tercih etmeyeyim ki? Oyunun yaşattığı güzel duygu ve joystick sistemlerinin sunduğu yeni tecrübeleri cihaz sırf 60 fps vermiyor diye neden tercih etmeyeyim? Bunu 20 yıldan fazla pc den oyun oynamış biri olarak söylüyorum, marka bağımsız söylemek isterdim fakat Xbox veya Nintendo tarafını hiç tecrübe etmedim bu yüzden elimde olan PS5 elimdeki ile elimdeki konsol sunduğu sorunsuz oyun deneyimi, Windows gibi özel bir uğraş gerektirmeyen sistemi ve yeni joystick deneyimleri ile bana göre en iyi donanımlı PC den iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Konu 30/60 vesaire'de değil. Elindeki donanımın bir halta yaramadığını görmek istememek. Tüik verilerini yorumlar gibi... Konunun sadece pozitif, olumlu açısına bakıyorlar.

Ee et hocam. Ben sana neden 30 fps oynuyorsun hemen bırak o Ps'i mi dedim [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  İstersen 15 fps ile de mutlu olabilirsin. Ki zaten Ps 30 dayatması yapmıyor ki. Kaliteden ödün verse de 60 modları var çoğu oyunda. Ben yıllardır Pc kullanıyorum. Mühendislik gerektiriyormuş gibi yansıtılması bana geçmiyor maalesef. Driver güncellemek (ki her gün olan bir şey değil bu ve dakikalar sürüyor neden abartılıyor anlamış değilim), Windows güncellemek, Steam açmak vs. bence oldukça basit şeyler. O yüzden az Pc kullanmış ya da hiç kullanmamış insanlara geçebilir ama bana geçmiyor. Söylendiği kadar sorunlu olsa gidip o kadar bütçe ayırmam zaten. Hiç de ben bu Pc ile uğraşamam full konsol oyuncusu olacağım dediğim hiç olmadı. Benim alternatif olabildiği sürece ana oyun yerim Pc. Nintendo'ya olamıyor mesela onu ayrı tutuyorum. Ps de var dediğim gibi. Ben pragmatist yaklaşırım kendimce. Nerede en makul oluyorsa bana orada oynarım. Genelde de Pc oluyor bu benim için. Örnek vereyim Unicorn Overlord var. Pc'ye gelecektir mutlaka ama geçen Ps'te indirimdeydi ve art ve grafik olarak zaten 2D şeklinde. 60 fps de çalışıyor konsollarda. Bunu Ps'te oynayacağım mesela. Dediğim gibi işime nasıl gelirse. Ama misal TLOU2'yi fiyat olarak daha uygun olmasına rağmen herhangi bir konsolda oynamam. Çünkü içinde shooting olan oyun gamepad ile keyif vermiyor bana. Vs. vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 21:7:52 >

• Shamster kullanıcısına yanıt

Evet benim de listemde. Steam fiyatı makul. Sende hem Pc hem Xbox var sanırım. Hangisi işine geliyorsa orada oyna dediğin gibi. En güzeli. Xbox saçmalıyor gibi bu aralar evet. Zaten app'i de dandik üstüne fiyat artışları yapıyor bir de. Pc app'i için diyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 10 Mart 2025; 21:15:38 >

Bana kasasını salonda tv'ye bağlı kullanan 1 kişi gösterin özür dilerim

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 10 Mart 2025; 21:14:36 >

• brnbry kullanıcısına yanıt
    Waow waow, konuda PC konuşuyorlar. Heyy olamaz böyle bir şey.

• Spartan 117 kullanıcısına yanıt

Valla Xbox'ın konsol tarafı ile işim yok Pc olduğu için. Oyun çıkarmaya devam etsinler de isterlerse her ay yeni konsol da çıkarabilirler bir yandan [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Birisi konsol satış sayılarını paylaşsın.

• brnbry kullanıcısına yanıt
    Valla normalde bu konuya pek yazmam ama denk geldi, mesajı görünce yazmak istedim :) sistemi satıyorum zaten de dediğim gibi denk geldi... [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

• 30 FPS konsollar için bir sonraki nesilde de olacak.Bunlar mütevazı sistemler ve daha iyi preset ve daha yüksek çözünürlükte oynamak isteyen oyuncuya bu seçeneğin sunulmasına karşı değilim.Burada konu, oyunun 30 FPS oynamayı göze almış oyuncuya güzel upscale edilmiş, yüksek preset ayar sunup sunamadığı...Bunu yapıyor mu peki bu konsollar?Hem evet hem hayır.Örnegin Sony Exc'lerinin Kalite modları oldukça güzelken(zaten performans modları güzel bunların), diğer oyunların malesef 1440p seviyesi ve altında ve abuk çözünürlüklerden upscaled malesef.

Yoksa konsol oynamak isteyen insan FPS 'sine bakmadan konsulunu alıp geçer.İşte bu oyuncuya en iyisini vermeyi,iyi bir deneyim sunmayı hedeflemeli firmalar.

• EFSANEBRAD kullanıcısına yanıt
    Hocam o geyik yapıyor. Kendisi de öyle kullanıyor.

The Game Awards adaylıkları olmaz mı?

• EFSANEBRAD kullanıcısına yanıt

Emin miyiz benim bildiğim kasayı tv'ye bağlayamıyoruz. Windows da hata veriyor tv de. Konsol tak diyor [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 11 Mart 2025; 2:2:20 >
  • 
Sayfa: önceki 67446745674667476748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.