Arkadaşlar yakın bir zamanda tv mi yenilemek istiyordum.Fakat yaptığım birkaç araştırma sonucunda led ve plazma arasında kaldım. Bunların her ikisinide karşılaştırmak gibi bir imkanım yok. Elbette imkanı olup karşılaştıranlar olmuştur.
Led lerde banding, clouding gibi bir kaç sorun olduğunu öğrendim. Plazmalarda ise netlik açısından sıkıntı varmış. Bu bilgilerimin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu tartışılır. Sonuçta aldığı tvde sorun yaşayanların veya memnun kalanların yorumlarından edindiğim bilgiler. Bunlar benim için bağlayıcı değil ama ister istemez teknoloji konusunda insanların bu kadar gözünü boyayan alın terini hiçe sayan birçok firma varken düşünmek zorunda kalıyorsun.
Denemiş test etmiş tüm arkadaşlarımızın yardımını bekliyorum.
Saygılar.
2 yıldır TV satan biri olarak kafanızı bu tür bilgilerle karıştırmamanızdan yanayım . Kullanım ömrü açısından Plazmayı pek önermem , LED TV ler bu konuda daha avantajlı diyebiliriz . Sağlamlık ( darbeden korunma vs ) açısından ise Plazma diyebiliriz . Kalitelerini mukayese edecek olursak LED daha parlak ve canlı görüntü verirken Plazmalar LED TV lere göre daha mat ve soluk görüntü verir . Plazmalarda fazla kullanımdan ötürü ekranda gölgelenme gibi sıkıntılarla karşılaşılabilir çünkü elektrik tüketimleri yüksektir . LED TV ler ışıklandırma sistemi üzerine kurulmuş olduğundan dolayı tamamiyle doğal görüntü elde etmek çok ta mümkün olmuyor . Hz meselesine hiç girmiyorum
Şuan bir plazma-lcd kullanıcısı olarak hemde led 3d almayı düşünen biri olarak plazma almanın pek mantıklı olmadığını düşünüyorum görüntü kalitesi ve canlılık açısından(-ki karar size kalmış) 2005 senesinde 96 ekran Vestel(HD tvlerin ilk dönemi)almıştım halende onu kullanıyorum.Ama devir değişti artık 3d'ye geçmenin zamanı geldi Nihayet 1-2 aya kalmadan Led 3d almayı planlıyorum bende.
Hz meselesi hiç dikkatimi çekmemişti! led veya plazma arasında hz açısından çok fark varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: ...F.E.A.R...
Şuan bir plazma-lcd kullanıcısı olarak hemde led 3d almayı düşünen biri olarak plazma almanın pek mantıklı olmadığını düşünüyorum görüntü kalitesi ve canlılık açısından(-ki karar size kalmış) 2005 senesinde 96 ekran Vestel(HD tvlerin ilk dönemi)almıştım halende onu kullanıyorum.Ama devir değişti artık 3d'ye geçmenin zamanı geldi Nihayet 1-2 aya kalmadan Led 3d almayı planlıyorum bende.
Kabaca ikisinin arasında bariz fark varmı? mesela benim için netlik önemlidir ve kontrastta.
quote:
Orijinalden alıntı: taiphun
quote:
Kabaca ikisinin arasında bariz fark varmı? mesela benim için netlik önemlidir ve kontrastta.
Zaten ikisinide birbirinden ayıran özellikte hz. hocam.Mesela ledlerin 46"lik bir tv.nin en son modeli 800 veya 1000 herz diyelim,plazmanın 50" lik bir modelide 600 Hz. felan.O modeline göre değişiyor ama.Yalnız Led tv lerde canlı görüntü ve kalitenin yanında ufak çaplı veya bazende büyük hatalar çıktığı söyleniyor.Tabiiki bu şans meselesi her markalardada bu hatalar çıkmayabilir.
Led'mi,Plazma'mı? bu yaşamın sırrından sonra gelmiş geçmiş en kritik sorubu sorunun kesin cevabını bulan kişiye nobel ödülü vermek lazımçünkü bende 2 yıldır hala bulamadım.
quote:
quote:
quote:
Zaten ikisinide birbirinden ayıran özellikte hz. hocam.Mesela ledlerin 46"lik bir tv.nin en son modeli 800 veya 1000 herz diyelim,plazmanın 50" lik bir modelide 600 Hz. felan.O modeline göre değişiyor ama.Yalnız Led tv lerde canlı görüntü ve kalitenin yanında ufak çaplı veya bazende büyük hatalar çıktığı söyleniyor.Tabiiki bu şans meselesi her markalardada bu hatalar çıkmayabilir.
İlgilendiğin için teşekkür ederim. Maalesef teknoloji gerçektende şans işi
quote:
Orijinalden alıntı: gümüş_süvari
Led'mi,Plazma'mı? bu yaşamın sırrından sonra gelmiş geçmiş en kritik sorubu sorunun kesin cevabını bulan kişiye nobel ödülü vermek lazımçünkü bende 2 yıldır hala bulamadım.
Hocam bulursan ne olur ulaştığın bu değerli bilgileri benimlede paylaş
quote:
yaw amma abarttınız Beyler
Basit bir şeyi "mesele" yaptınız!
Öyle herkes senin gibi 2/3 sene düşünseydi,bugün dünyada kimse panel TV kullanmazdı
Boşuna o mu bu mu diye aramayın,bu soruyu ilk 90lı yılların sonunda USA dan sormaya başladılar ve hala Tavuk-Yumurta hesabı gibi gidiyor
++ İşin gerçeği ise inanılmaz bir bilgi kirliliğinin olduğu ve ciddi "panel efsanelerinin" sallandığı bu dünyada böyle soruların cevapları da olamaz zaten!
quote:
Orijinalden alıntı: albani
quote:
Öyle herkes senin gibi 2/3 sene düşünseydi,bugün dünyada kimse panel TV kullanmazdı
Boşuna o mu bu mu diye aramayın,bu soruyu ilk 90lı yılların sonunda USA dan sormaya başladılar ve hala Tavuk-Yumurta hesabı gibi gidiyor
++ İşin gerçeği ise inanılmaz bir bilgi kirliliğinin olduğu ve ciddi "panel efsanelerinin" sallandığı bu dünyada böyle soruların cevapları da olamaz zaten!
Aslında konu birazda kullanıcıların beğenisine kalmış.mesela ben parlak canlı görüntülerden hoşlanıyorum.o yüzden Led i Plazmaya tercih ediyorum.öte yandan Plazmanın led/lcd panellere göre en büyük üstünlüğü olan daha düşük tepki süresiyle daha akıcı görüntü vermesi insanı iki arada bırakıyor.hem canlı hem de akıcı görüntü veren,Plazmayla Led in artı özelliklerinin birleştiği bir panel olsa ne iyi olurdu.adına da Ledazma koyardık Aslında ben kararımı her iki panelden yana da verdim.Led almaya karar verirsem Toshiba SV685(piyasa da hala bulabilirsem tabii)Plazma olsun dersem Panasonic GW30. 3D konusuna hiç girmiyorum,3D film izlenecekse sinema da izlenmeli bence.şu anda evde 3D izleme teknolojisi hala çok sorunlu,daha çok yol alması gerekiyor.ben ilk zamanlarda 3D ye çok meraklıydım.ama gerek SG gerekse FPR birçok panelde 3D izledikten sonra 3D nin öyle olmazsa olmaz,mucize bir şey olmadığını gördüm.hatta filmleri 2D izlemek daha güzel bence.
quote:
quote:
quote:
quote:
İlgilendiğin için teşekkür ederim. Maalesef teknoloji gerçektende şans işi
Ufacıkta olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Bende tv.almayı düşünüyorum insanlar bilgilerini paylaşınca hangisi daha iyi veya hangisi daha sağlam bilgi almış oluyoruz.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: albani
quote:
Aslında konu birazda kullanıcıların beğenisine kalmış.mesela ben parlak canlı görüntülerden hoşlanıyorum.o yüzden Led i Plazmaya tercih ediyorum.öte yandan Plazmanın led/lcd panellere göre en büyük üstünlüğü olan daha düşük tepki süresiyle daha akıcı görüntü vermesi insanı iki arada bırakıyor.hem canlı hem de akıcı görüntü veren,Plazmayla Led in artı özelliklerinin birleştiği bir panel olsa ne iyi olurdu.adına da Ledazma koyardık Aslında ben kararımı her iki panelden yana da verdim.Led almaya karar verirsem Toshiba SV685(piyasa da hala bulabilirsem tabii)Plazma olsun dersem Panasonic GW30. 3D konusuna hiç girmiyorum,3D film izlenecekse sinema da izlenmeli bence.şu anda evde 3D izleme teknolojisi hala çok sorunlu,daha çok yol alması gerekiyor.ben ilk zamanlarda 3D ye çok meraklıydım.ama gerek SG gerekse FPR birçok panelde 3D izledikten sonra 3D nin öyle olmazsa olmaz,mucize bir şey olmadığını gördüm.hatta filmleri 2D izlemek daha güzel bence.
Ledazma çok iyiymiş yaaa
3Dyi sinemada izlemek buzamanda dediğin gibi sinemada izlemek en mantıklısı...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme