Bildirim
plc uzmanlarına özel soru
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaşım.Siemenste şifreyi kırmak biraz kolay.Diğer markalarda biraz daha zor.Siemens malını satma derdinde.Emeğe saygı yok.Ben günlerce uğraşayım,biri gelsin hop iki dakikada programı alsın.Yazık. -
Emeğe saygı konusunda tamamen size katılıyorum. Adı geçen makinayı İtalyadan 2 el aldık revize edilmiş biz montajını tamamladık bu ay sonunda gelip devreye alacaklar şifresini programını v.s getirecekler. Biz aldığımız bütün sistemler için telif hakkı konusuna dikkat ederiz. Fabrikamızda kaçtane PC varsa o kadar windows ve ofice cd si vardır.(yüklü olmasa dahi). Elimde step7 v3.2 olduğu halde İzmir Egesim firmasından programın siparişini verdim (teslim süresi 4-6 hafta).quote:
Orijinalden alıntı: EGEHAYDAR
Arkadaşım.Siemenste şifreyi kırmak biraz kolay.Diğer markalarda biraz daha zor.Siemens malını satma derdinde.Emeğe saygı yok.Ben günlerce uğraşayım,biri gelsin hop iki dakikada programı alsın.Yazık.
Burada amacım bir teknik eleman olarak konunu çözülmesinin mümkün olup olmadığını öğrenmekti. İlginize teşekkür ederim.
-
Merhaba,plc ile alakalı olduğu için kirlilik yaratmadan sorumu buraya aktarmak istedim.quote:
Orijinalden alıntı: edremit
Emeğe saygı konusunda tamamen size katılıyorum. Adı geçen makinayı İtalyadan 2 el aldık revize edilmiş biz montajını tamamladık bu ay sonunda gelip devreye alacaklar şifresini programını v.s getirecekler. Biz aldığımız bütün sistemler için telif hakkı konusuna dikkat ederiz. Fabrikamızda kaçtane PC varsa o kadar windows ve ofice cd si vardır.(yüklü olmasa dahi). Elimde step7 v3.2 olduğu halde İzmir Egesim firmasından programın siparişini verdim (teslim süresi 4-6 hafta).
Burada amacım bir teknik eleman olarak konunu çözülmesinin mümkün olup olmadığını öğrenmekti. İlginize teşekkür ederim.
Alıntıları Göster
İncelediğim bir proje var.Projeyi yapan kişi bir butonu kontaktöre bağlamış,daha sonra kontaktörü de plc girişine bağlamış.Bunu birçok kez yapmış.Benim sorum şu;butonu direkt olarak plc ye bağlasak ve kontaktör yerine ara durum atasak olmaz mı? Yani kullanılan kontaktörün bir avantajı mı var benim anlayamadığım?
teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gepetto
Merhaba,plc ile alakalı olduğu için kirlilik yaratmadan sorumu buraya aktarmak istedim.
İncelediğim bir proje var.Projeyi yapan kişi bir butonu kontaktöre bağlamış,daha sonra kontaktörü de plc girişine bağlamış.Bunu birçok kez yapmış.Benim sorum şu;butonu direkt olarak plc ye bağlasak ve kontaktör yerine ara durum atasak olmaz mı? Yani kullanılan kontaktörün bir avantajı mı var benim anlayamadığım?
teşekkürler.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Gepetto
Merhaba,plc ile alakalı olduğu için kirlilik yaratmadan sorumu buraya aktarmak istedim.
teşekkürler.
muhtemelen buton'dan geçen valtaj PLC input modülğyle uymsuz ise bunu yapmıştır.
Kontaktörün bir avantajı yok
Örneğin butondan geçen voltaj 110 veya 220 VAC PLC input modülüde 24 VDC ise böyle birşey yapmış olabilir.Onun dışında pek mantıklı değil.
2. bir ihtimal ise kontaktörün çektiğinden emin olmak için kontaktör kontaklarından PLC 'ye input almış olabilir
-
Evet voltajdan olması çok mantıklı,yarın ilk iş ona bakayım ,çok teşekkürler.quote:
Orijinalden alıntı: cncrdquote:
teşekkürler.
muhtemelen buton'dan geçen valtaj PLC input modülğyle uymsuz ise bunu yapmıştır.
Kontaktörün bir avantajı yok
Örneğin butondan geçen voltaj 110 veya 220 VAC PLC input modülüde 24 VDC ise böyle birşey yapmış olabilir.Onun dışında pek mantıklı değil.
2. bir ihtimal ise kontaktörün çektiğinden emin olmak için kontaktör kontaklarından PLC 'ye input almış olabilir
Alıntıları Göster
-
omron plc de şfre çözümü yok s7 için bilmiyorum ama şifre ile uğraşmak programa zarar verebilir.en iyisi plc ye tekrar girebilirsen programı kopyala -
plc giriş voltajını ayrımı yapamazsın fakat 24 v dc olursa + yada - olarak ayarlanır.fakat çıkış rolesinde voltaj önemli degil ortak uca hangi voltaj girersen çıkış o olur. arkadaşın dediği gibi buton voltajı dc volt değildir kontaktör kontağından geçen volt dc olmalıdırquote:
teşekkürler.
Alıntıları Göster
-
quote:
teşekkürler.
Alıntıları Gösterquote:
teşekkürler.
Bu sayede PLC için giriş sayısını azaltmış olabilir. Start 1 giriş stop 2 giriş çalışıyor 3 giriş yerine start -stop elektrik devresinde PLC ye sadece çalışıyor sinyali göndermiş olabilir. (3-4 tanede 1 modül eksik kullanır)
-
quote:
Orijinalden alıntı: etiger
omron plc de şfre çözümü yok s7 için bilmiyorum ama şifre ile uğraşmak programa zarar verebilir.en iyisi plc ye tekrar girebilirsen programı kopyalaquote:
Orjinalden alıntı: etiger
omron plc de şfre çözümü yok s7 için bilmiyorum ama şifre ile uğraşmak programa zarar verebilir.en iyisi plc ye tekrar girebilirsen programı kopyala
bu omron plc nin yazılımında simülasyon varmı?
bende programlama yazılımı var fakat plc olmadıgı için bi işe yaramıyor
yazılımda simülasyon varmı? ögrenebilirmiyim
omron için -
omron plc sımulator programı var ama kuramıyorum serial istiyorquote:
Orijinalden alıntı: astral32quote:
omron plc de şfre çözümü yok s7 için bilmiyorum ama şifre ile uğraşmak programa zarar verebilir.en iyisi plc ye tekrar girebilirsen programı kopyala
bu omron plc nin yazılımında simülasyon varmı?
bende programlama yazılımı var fakat plc olmadıgı için bi işe yaramıyor
yazılımda simülasyon varmı? ögrenebilirmiyim
omron için
Alıntıları Göster
-
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla plc lerin hiç birinde similasyon yok.Yani online plc ye bağlı olmadan programın çalışmasını kontrol edemiyorsunuz.PLC değilde akıllı röle dediğimiz ürünlerin hemen hemen her markasında similasyon var.quote:
omron plc sımulator programı var ama kuramıyorum serial istiyor
Alıntıları Göster -
ARKADAŞLAR BEN LAPTOP MU MASA ÜSTÜ MÜ ALACAĞIMA KARAR VEREMEMİŞTİM.SONRA MASAÜSTÜNE KARAR VERDİM.1,500-2,000YTL ARASI Bİ PC TOPLAYACAĞIM AMA PEK ANLAMIYORUM.YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.MİMARLIK ÖĞRENCİSİYİM GRAFİK PROGRAMLARIYLA FALAN ÇALIŞIYORUZ İŞLEMCİ AMD OLURSA İİ OLUR.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM HERKESE.
-
bunun konuyla ne alakası var anlayamadımquote:
Orijinalden alıntı: yuyarr
ARKADAŞLAR BEN LAPTOP MU MASA ÜSTÜ MÜ ALACAĞIMA KARAR VEREMEMİŞTİM.SONRA MASAÜSTÜNE KARAR VERDİM.1,500-2,000YTL ARASI Bİ PC TOPLAYACAĞIM AMA PEK ANLAMIYORUM.YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.MİMARLIK ÖĞRENCİSİYİM GRAFİK PROGRAMLARIYLA FALAN ÇALIŞIYORUZ İŞLEMCİ AMD OLURSA İİ OLUR.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM HERKESE.
-
pls sımulator var s7 için istersen sana yollarımquote:
Orijinalden alıntı: EGEHAYDAR
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla plc lerin hiç birinde similasyon yok.Yani online plc ye bağlı olmadan programın çalışmasını kontrol edemiyorsunuz.PLC değilde akıllı röle dediğimiz ürünlerin hemen hemen her markasında similasyon var.
Alıntıları Göster -
quote:
pls sımulator var s7 için istersen sana yollarım
Alıntıları Gösterquote:
pm attım okursan sevinirim -
okudum, s7 sana gönderdim iyi çalışmalarquote:
Alıntıları Göster -
quote:
okudum, s7 sana gönderdim iyi çalışmalar
Alıntıları Gösterquote:
ALDIM SAOLASIN Bİ DENEYİM COK SAOL -
sana başka dosya gönderdim bunu denequote:
Orijinalden alıntı: astral32quote:
ALDIM SAOLASIN Bİ DENEYİM COK SAOL
Alıntıları Göster -
keyence marka plc 'de ara durum bitleri nasıl gösteriliyor? M çıkmayınca sapıttım,kurcaladım bulamadım :) temporary no olarak mı gösteriliyor,bilginiz var mı? ( @1 gibi )quote:
sana başka dosya gönderdim bunu dene
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gepetto -- 4 Ağustos 2006; 16:47:27 >
Benzer içerikler
- direkten eve gelen elektrik kablosu fiyatları
- akülü araba şarj olmuyor
- aida64 extreme key
- 3x1.5 kablo kaç watt taşır
- en iyi havya markası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X