Şimdi Ara

Pleksi kasa yapımı konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
6.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendime bir kasa yapmaya karar verdim. Malzeme olarak pleksi düşünmekteyim. Ama merak ettiğim birkaç konu konusunda yardıma ihtiyacım var.

1) 450mm D x 600mm Y x 240mm G ebatları nasıl?
    2) Pleksi sogutma için iyimidir? Yoksa başka bir maddemi tercih etmeliyim.
    3) Üst 2x120mm eksoz, arka 1x120mm eksoz, ön 2x120mm ve yan 2x120mm yada 140mm fan nasıl?
    4) Ana kartı direkt pleskiyemi montajlamalıyım yoksa metal aynaya mı?
    5) Kasayı tek katlımı düşünmeliyim yoksa PSU, HDD ve ana kart için 3 kat şeklinde mi düşünmeliyim?
    6) Kaç mm pleksi kullanma iyi olur? 8mm yeterli gelir mi?
    7) HDD ve DVD sürücü için pleksi mi yoksa metal kasamı mullanmalıyım?
    8) Pleksi kasada saç kasalara göre ses olayı nasıldır?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Fikirlerinizi bekliyorum.

• tek bildgm o kadar fna ihtiyc olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucabilenkanguru -- 23 Şubat 2011; 18:23:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umtbrky123

tek bildgm o kadar fna ihtiyc olmaz

Öncelikle cevabın için teşekkürler. Buradan gelen yardımları beklemeye ve araştırmaya devam ediyorum. Sanırım önümüzdeki hafta başlarım yapmaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkid1907

quote:

tek bildgm o kadar fna ihtiyc olmaz

Öncelikle cevabın için teşekkürler. Buradan gelen yardımları beklemeye ve araştırmaya devam ediyorum. Sanırım önümüzdeki hafta başlarım yapmaya.

Alıntıları Göster
    fanlarla oynama ihtiyac olur hepsini full calıstırmamak en mantıklısı
    1-ebatlar güzel orta boyutlarda ne cok büyük ne de cok kücük
    2-maddeler arasında sogutma acısından pek fark olmaz
    3-fanlar iyi birde yan tarafada cıkıs fanı koymak iyi olur
    4-bence metal daha iyi olur tak cıkar acısından ama full metal yapma
    5-bu 3 kat olayını anlamadım
    6-8 mm pek bulunmaz ama ille 8 mm diyosan agır olan maddeleri alta koy yada 10mm lik al
    7-metal kasa daha iyi olur
    8-saca göre daha az ses cıkartır cünkü metal esnemez plexi esner
    yardımcı olabildiysem ne mutlu

• quote:

Orijinalden alıntı: P.Escobar

fanlarla oynama ihtiyac olur hepsini full calıstırmamak en mantıklısı
    1-ebatlar güzel orta boyutlarda ne cok büyük ne de cok kücük
    2-maddeler arasında sogutma acısından pek fark olmaz
    3-fanlar iyi birde yan tarafada cıkıs fanı koymak iyi olur
    4-bence metal daha iyi olur tak cıkar acısından ama full metal yapma
    5-bu 3 kat olayını anlamadım
    6-8 mm pek bulunmaz ama ille 8 mm diyosan agır olan maddeleri alta koy yada 10mm lik al
    7-metal kasa daha iyi olur
    8-saca göre daha az ses cıkartır cünkü metal esnemez plexi esner
    yardımcı olabildiysem ne mutlu

Alıntıları Göster
    Cevabın için teşekkürler 16hakan16

3 katlı kasadan kastım bunun gibi bişeydi. Gerçi burada 2 katlı ama.

quote:

birde yan tarafada cıkıs fanı koymak iyi olur

demişsin giriş fanları sol yanda olacak çıkış fanınıda aynı tarafa mı koymalıyım. Birde o zaman psu daki fanıda sayarsak 5 eksoz 4 giriş olacak. Böyle olurmu? Sonra kasa kontrolsüz hava almaya çalışmasında

Fanlar için elbette kontrolcü bulunduracağım. Kabul edilebilir sıcaklığa göre en sessiz halde çalıştırmayı planlıyorum.

Bugün bir yerde 8mm pleksi buldum. Gerçi 10mm de vardı ama adamda bütün parçaları çıkarmıyordu. Belkideön arka alt ve üst için 10mm yanlar için 8mm alalabilirim.

• quote:

Cevabın için teşekkürler 16hakan16

3 katlı kasadan kastım bunun gibi bişeydi. Gerçi burada 2 katlı ama.

quote:

birde yan tarafada cıkıs fanı koymak iyi olur

demişsin giriş fanları sol yanda olacak çıkış fanınıda aynı tarafa mı koymalıyım. Birde o zaman psu daki fanıda sayarsak 5 eksoz 4 giriş olacak. Böyle olurmu? Sonra kasa kontrolsüz hava almaya çalışmasında

Fanlar için elbette kontrolcü bulunduracağım. Kabul edilebilir sıcaklığa göre en sessiz halde çalıştırmayı planlıyorum.

Bugün bir yerde 8mm pleksi buldum. Gerçi 10mm de vardı ama adamda bütün parçaları çıkarmıyordu. Belkideön arka alt ve üst için 10mm yanlar için 8mm alalabilirim.

Alıntıları Göster
    arkdaşım diyorumo fan çok gelebilir ağır iş yapmıcaksan

• quote:

Orijinalden alıntı: ucabilenkanguru

Alıntıları Göster
    arasında cok fiyat farkı yoksa 10mm yapmanı öneririm tamamen yanına büyük genis dısarıya hava veren bi fan koyucaksın kasa sıcaklıgı cok oldugunda onu calıstıracaksın bence kasaya kat koma ama yinede sen bilirisin birde yüm modem vs yi kasanın icine koymayı düsünüyomusun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Pc server şeklinde çalışacak aynı zamanda banada masaüstü bilgisayarlığı yapacak. Üzerinde ubuntu kurulu zaten. 7*24 açık kalacak. Apache, MYSQL falan derken cpu biraz rahatsız olabilir gibi geliyor.
    Zaten bir fan kontrolcüm var 4 fanlık. Ondan dolayı sanırım sesten çok sıkıntı çekmem sanırım. Gerçi söylemediğim 6 fanım daha var. Onlarda 3*2 şeklinde 3 adet HDD üzerinde takılı.

quote:

Orijinalden alıntı: 16hakan16

arasında cok fiyat farkı yoksa 10mm yapmanı öneririm tamamen yanına büyük genis dısarıya hava veren bi fan koyucaksın kasa sıcaklıgı cok oldugunda onu calıstıracaksın bence kasaya kat koma ama yinede sen bilirisin birde yüm modem vs yi kasanın icine koymayı düsünüyomusun

Bugün bir yerde UPS yi kasa içine koymak gerek gibi bişey okumuştum. Modem değilde o aklıma gelmişti. Elimde modladığım bir ups var ( ekranla birlikte kasamı 2 saat ekransız ise 4 saatten fazla kadar açık tutuyor). Onumu koysam içine diye düşünmüştüm. Şimdi aklıma takılan nokta bunların ilave kablo girişleri değilde anakartın arkasına gidecek olan çıkışları. Psu yu tamamen içeriye alsam psu sıcaklıgı kasa içinde kalacak. Ama kablo sorunum ortadan kalkacak. tek 220 soktuğum zaman kasanın içine işim tamamlanmış olacak. Modem için biraz daha kafa yormak gerekecek sanırım. Gerçi ben ses sisteminin wooferini kasaya montajlayabilirmiyim diyede düşünmüştüm ama
    10mm fiyatı aldım ben reklamcıdan bana çok gelmedi. Ama elinde parça olarak bana yetecek kadar yokmuş. Açıkcası 8mm kaç lira onuda bilmiyorum. Çünkü 10mm için sanıyorum ekonomik bir fiyat aldım m2=25€ dedi.

• quote:

quote:

Pc server şeklinde çalışacak aynı zamanda banada masaüstü bilgisayarlığı yapacak. Üzerinde ubuntu kurulu zaten. 7*24 açık kalacak. Apache, MYSQL falan derken cpu biraz rahatsız olabilir gibi geliyor.
    Zaten bir fan kontrolcüm var 4 fanlık. Ondan dolayı sanırım sesten çok sıkıntı çekmem sanırım. Gerçi söylemediğim 6 fanım daha var. Onlarda 3*2 şeklinde 3 adet HDD üzerinde takılı.

quote:

Bugün bir yerde UPS yi kasa içine koymak gerek gibi bişey okumuştum. Modem değilde o aklıma gelmişti. Elimde modladığım bir ups var ( ekranla birlikte kasamı 2 saat ekransız ise 4 saatten fazla kadar açık tutuyor). Onumu koysam içine diye düşünmüştüm. Şimdi aklıma takılan nokta bunların ilave kablo girişleri değilde anakartın arkasına gidecek olan çıkışları. Psu yu tamamen içeriye alsam psu sıcaklıgı kasa içinde kalacak. Ama kablo sorunum ortadan kalkacak. tek 220 soktuğum zaman kasanın içine işim tamamlanmış olacak. Modem için biraz daha kafa yormak gerekecek sanırım. Gerçi ben ses sisteminin wooferini kasaya montajlayabilirmiyim diyede düşünmüştüm ama
    10mm fiyatı aldım ben reklamcıdan bana çok gelmedi. Ama elinde parça olarak bana yetecek kadar yokmuş. Açıkcası 8mm kaç lira onuda bilmiyorum. Çünkü 10mm için sanıyorum ekonomik bir fiyat aldım m2=25€ dedi.

Alıntıları Göster
    iyi yapmısın renklimi renksizmi birde o dediklerimi kassının yüksekligini 2 kata cıkararak yapabilirsin

• quote:

iyi yapmısın renklimi renksizmi birde o dediklerimi kassının yüksekligini 2 kata cıkararak yapabilirsin

Alıntıları Göster
    dediğin şeylere bakılırsa plexi yapman mantıksız olur neden dersen o kadar şey koycaksın kasanın şefaf olduğu düşünülürse kabloları hiç biyere kamufle edemezsin ve tozlar yüzünden heray kasanı temizlemen lazım ve kullandığın plesiler gereksiz kalın kasayı taşıcak ana dikmeleri 8mm diğer yerleri 4 mm kullansan bile yeter ama şukadar söyliyim plexi kasa okadar uğraşmana değcek kadar güzel değil plexi ağırlıklı çalışabilirsin alümünyum + plexi olabilir veya renkli plexi kullanırsın bazıyerlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wahdet35tr -- 24 Şubat 2011; 21:19:50 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Benim aklımdan geçen seffaf pleksi. Sonra istediğim yerleri boyayabilirim diye düşünüyorum. Kasayı bitirip içini doldurduktan sonra kötü görünen yerleri belirleyip ona göre boya ile kapatmak mantıklı olur dibi duruyor. Kasa ebatlarının bundan daha büyük yapmam zor gibi görünüyor. Masanın altına koyacağım gene sanırım. Masamım üstünde yer bulmam zor gibi görünmekte

• basından server kasa olcak desene bak böle yap sol kapaga 20lik yada bulursan 40cmlik fan al mükemmel olur
  • quote:

basından server kasa olcak desene bak böle yap sol kapaga 20lik yada bulursan 40cmlik fan al mükemmel olur
    plexi ile uğraşmak oldukça zordur baştan söyliyeyim
    fanların sayısı bana çok geldi
    plexiyi eğerim bükerim diye düşünme bence ( ustalık ister, bükülen kısımları birleştirmek çok zor olur...yapabilirim dersen o ayrı )
    hesabını, ayarlarını iyi yap geri dönüş yapamazsın
    montaj yapıcağın malzemeleri baştan düşün.....plexi kasa haline gelince montaj ayarı ve bağlantı yerleri zor olur ( sonradan eklerim diye düşünme )
    elle keserim biçerim deme ( dekubaj ile kestiğin yeri bile eğe ve zımparayla düzltmek sabır işidir )
    katlı kasa yapmayı düşünüyorsan şaseyi çok sağlam yapmalısın ( muhakkak köşebent kullan )
    olmazsa olmaz aletlerin yoksa hiç başlama

kolay gelsin

• barhonda server kasa olckms ama
  • quote:

barhonda server kasa olckms ama
    Kasayı genel yerleşim olarak şu sekilde düşünüyorum.

Yerleşimle ilgili fikir alabilirmiyim?

Server kasa olacağından soğutması iyi olsun istiyorum. Fanların çok değilde az olurmu diye düşünüyorum ben.
  • quote:

Kasayı genel yerleşim olarak şu sekilde düşünüyorum.

Yerleşimle ilgili fikir alabilirmiyim?

Server kasa olacağından soğutması iyi olsun istiyorum. Fanların çok değilde az olurmu diye düşünüyorum ben.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende böyle birşey yapmayı planlıyorum güzel bir yerleşim fikri verebilirseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Djarum Menthol

arkadaşlar bende böyle birşey yapmayı planlıyorum güzel bir yerleşim fikri verebilirseniz.

Alıntıları Göster
    redkid bence hdd lerin arkasınada bi 8lik yada 12lik fan koy vede yan kapağada 20 yada40cmlik fan koy
  • quote:

redkid bence hdd lerin arkasınada bi 8lik yada 12lik fan koy vede yan kapağada 20 yada40cmlik fan koy

Kasada şuan 3 hdd var. 1 tane daha alıp 4 e çıkaracağım. 3 hdd nin de üstünde şu ürün var. Alacağım 4. hdd içinde bu soğutuculardan alacağım.

Yan kapak fanı benimde kafamı karıştırıyor. Aslında oraya 120mm lik 2 fan koymak istiyorum. Çünkü yan kapağa 150mm çapında bir desen yapacağım. Şimdi yan kapak 450x600 ebatlarında olacağından 200+150=350 geriye 250mm kalıyor alt, ara ve üst e 75+100+75 şeklinde dağıtsam az gelir gibi bir korkum var.

• quote:

quote:

Kasada şuan 3 hdd var. 1 tane daha alıp 4 e çıkaracağım. 3 hdd nin de üstünde şu ürün var. Alacağım 4. hdd içinde bu soğutuculardan alacağım.

Yan kapak fanı benimde kafamı karıştırıyor. Aslında oraya 120mm lik 2 fan koymak istiyorum. Çünkü yan kapağa 150mm çapında bir desen yapacağım. Şimdi yan kapak 450x600 ebatlarında olacağından 200+150=350 geriye 250mm kalıyor alt, ara ve üst e 75+100+75 şeklinde dağıtsam az gelir gibi bir korkum var.

Alıntıları Göster
    plexsi yi reklamcıda lazerlerle deldir üstüne istedigin deseni o deldirdigin desenin üzerine yapıstırtır yada önce yapısıtır sonra lazerle deldir fanıda ısıklı al güzel durur

• quote:

plexsi yi reklamcıda lazerlerle deldir üstüne istedigin deseni o deldirdigin desenin üzerine yapıstırtır yada önce yapısıtır sonra lazerle deldir fanıda ısıklı al güzel durur

Buna benzer bir uygulama yapmayı düşünüyorum. Gerçi bende 4 renk olacak. Bakalım ne kadar başarılı olacağım. 2 yan kapak, hdd kutuları ve 5,25" kutusu demonte birşey planlıyorum. Kasa iskeletinde hiç metal kullanmayacağım. Ortadan ve 2 yandan ölcülerine henüz karar veremediğim atkılar olacak. Çakma somun tabir edilen elemanları pleksi içine gömmeyi planlıyorum. DVD RW teknik cizimini bulamadım henüz nette. Onun için ön kapak ve 5,25" kutusu çizimlerim bitmedi. Birde ana kartı bir pleksi parçası üzerinemi yoksa metal ayna üzerinemi montajlamayıyım diye düşünmekteyim. Bunların dışında birkaç ufak ayrıntı kaldı. Sanırım çarşamba gecesi odamı dağıtmaya başlarım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.