Şimdi Ara

PLEKSİ PLAKALIK SİPARİŞİ VERDİM KAFAMDA BİR KAÇ SORU VAR YARDIMCI OLURMUSUNUZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün pleksi plakalık siparişi verdim yarın elimde olacak inşallah.
    Yaptırdığım kişi normal plakamın pleksi plakalığa büyük geleceğini kestirmem gerektiğini söyledi.
    Ben aracımı satarken plakalığımı elbette alıp eski plakalığı takıp satıcam peki kestirdiğim plaka bu büyük olan eski plakalığın içinde çok küçük kalırmı bana sıkıntı yaşatırmı?
    Eğer yaşatırsa mühürlü app plaka yaptırmam daha mantıklı değilmi?
    Burdada app plaka konusunda kafama takılan bişey var bunlara izinli mühürlü diyorlar ama devlet bize elimizde mühürlü olan plaka kalarak tekrar mühürlü başka plaka verirmi bu benim kafama yatmadı?
    birde bu mühürde tek mühür çift mühür diye birşey konuşuyorlar bunların arasındaki fark nedir?

BU İŞLEMLERİ YAPTIRAN YAPAN BİLEN ARKADAŞLARDAN ACİL YARDIM İSTİYORUM
    AYDINLATIN BENİ!

• Çift mühür olayı kalktı diye biliyorum. Alacağınız plaka mühürlü bile olsa, eğer standart yazı tipinde değilse, hologram vs yoksa, siyah çerçeve yoksa (boyasız çerçeve veya kesilmiş çerçeve yasal değil) yine kanun dışıdır ve ceza yiyebilir hatta işi inada götürürseniz aracınızı bağlatabilirsiniz.

Plakanızı kaç mm ne kadar keseceğinizi burdan bilmemiz anlamamız mümkün değil, kesecek veya kestirecek olan sizsiniz, plakalığı elinde tutan kişi de sizsiniz, kendiniz ölçüp biçeceksiniz biz burdan ne desek boş. Genelde app plaka kullanıcıları orjinal yani şoförler odası-cemiyet tarafından verilen plakalara dokunmazlar, yeni app plaka ve/veya ona uygun pleksi plakalıkla beraber kullanırlar. Orjinal plakaları da bagajda taşırlar ki çevirme vs durumunda resmi plaka araçta bulunsun diye. Ancak bu durum ceza yemenize engel değil tabi.

Cemiyetten yeni plaka almanız için kaybetmiş olmanız veya plakanızın yıpranmış olması gerekiyor. Kaybettim deseniz işlemler nasıl yürüyor onu bilmiyorum ama yıpranmış plakayı yenileme durumunda, plakayı emniyete götürüp teslim ediyorsunuz orda imha ediliyor, ardından sizi cemiyete yönlendiriyorlar ve orda yenisi basılıyor ücreti karşılığında.

• Plakalık daha elime gelmedi yarın gelecek ama en fazla plakanın dışında olan siyah boyalı kısmı kesilir.
    Ki zaten bu siyah kısım orjinal aracımdaki plakalıktada gözükmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Çift mühür olayı kalktı diye biliyorum. Alacağınız plaka mühürlü bile olsa, eğer standart yazı tipinde değilse, hologram vs yoksa, siyah çerçeve yoksa (boyasız çerçeve veya kesilmiş çerçeve yasal değil) yine kanun dışıdır ve ceza yiyebilir hatta işi inada götürürseniz aracınızı bağlatabilirsiniz.

Plakanızı kaç mm ne kadar keseceğinizi burdan bilmemiz anlamamız mümkün değil, kesecek veya kestirecek olan sizsiniz, plakalığı elinde tutan kişi de sizsiniz, kendiniz ölçüp biçeceksiniz biz burdan ne desek boş. Genelde app plaka kullanıcıları orjinal yani şoförler odası-cemiyet tarafından verilen plakalara dokunmazlar, yeni app plaka ve/veya ona uygun pleksi plakalıkla beraber kullanırlar. Orjinal plakaları da bagajda taşırlar ki çevirme vs durumunda resmi plaka araçta bulunsun diye. Ancak bu durum ceza yemenize engel değil tabi.

Cemiyetten yeni plaka almanız için kaybetmiş olmanız veya plakanızın yıpranmış olması gerekiyor. Kaybettim deseniz işlemler nasıl yürüyor onu bilmiyorum ama yıpranmış plakayı yenileme durumunda, plakayı emniyete götürüp teslim ediyorsunuz orda imha ediliyor, ardından sizi cemiyete yönlendiriyorlar ve orda yenisi basılıyor ücreti karşılığında.

asd

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Çift mühür olayı kalktı diye biliyorum. Alacağınız plaka mühürlü bile olsa, eğer standart yazı tipinde değilse, hologram vs yoksa, siyah çerçeve yoksa (boyasız çerçeve veya kesilmiş çerçeve yasal değil) yine kanun dışıdır ve ceza yiyebilir hatta işi inada götürürseniz aracınızı bağlatabilirsiniz.

Yani benim aslında size sorduğum plakalık geliyor ve kullancam ne yapmalıyım ne yaparsam yasal olur hangi yolu izlemeliyim?

• Plakalığa orjinal plaka sığmıyorsa kesmek zorundasın kenarlarını yapacak birşey yok, orjinal plakayı kesip kullanırsan çevirme vs durumunda plaka sığmadı kenarlarından kestim plakam orjinal diyebilirsin. Büyük ihtimalle sorun çıkarmazlar.

Genelde yazı tipleri farklı olan plakalara işlem yapıyorlar. Ben orjinal plakanın kenarları kesik bir vaziyette 1-2 yıldır geziyorum herhangi bir sorun çıkmadı. Ben de kesmek zorunda kaldım arabanın ön plaka yerine sığmıyor başka türlü.

Olay polisin insiyatifinde bittiği için kesin birşey diyemiyorum ister app plaka bastırıp onu kestir orjinallere dokunmadan bagajda sakla, istersen de orjinali kestir onu kullaan, polis sorarsa da plakam orjinal sadece sığmadı kesmek zorunda kaldım dersin.

Yapacağın her iki işlem de teoride yasal değil ama polislerin tavrı sürücü ve araca göre değişir, yere basık 15 derece kamberli bir hondaya davranışlarıyla standart bir araca davranışları farklı olur.

• Plakalığın altında kalıcak kesilen yerler kimse senin plakalığını çıkarıpta kesilmişmi diye bakmaz.
    Servislerin taktığı plakalıklarda da gözükmüyor o siyah çerçeve sorun olucağını düşünmüyorum.

App plaka yaptırma bence değişik harf boyutları dikkat çekiyor o zaman sorun olabilir polis uğraştırabilir.
    Hiç bulaşma orjinal plaka ile o çerçeveye uydur kullan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr22

Plakalığın altında kalıcak kesilen yerler kimse senin plakalığını çıkarıpta kesilmişmi diye bakmaz.
    Servislerin taktığı plakalıklarda da gözükmüyor o siyah çerçeve sorun olucağını düşünmüyorum.

App plaka yaptırma bence değişik harf boyutları dikkat çekiyor o zaman sorun olabilir polis uğraştırabilir.
    Hiç bulaşma orjinal plaka ile o çerçeveye uydur kullan.

Aynen ona karar verdim orjinal plakayı kestircem kırmızı şeffaf çift taraflı bant ile de yapıştırırım sapasağlam olur araba da 13 model jetta hiçbir modifikasyon yok tamamen orjinal zaten sorun olacağını düşünmüyorum.

• Beşiktaş baskı dedikleri karakterleri kullanırsanız sorun olmaz. Ben de öyle kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım tabi bu yaşamayacağım anlamına gelmez ancak kesik Fransız veya dijital karakterli kullanırsanız kıl bir memurun gözünden kaçmaz.
  • Plakalık cumartesi günü geldi ama cuma günü arabayı servise yıllık bakıma götürmüştük şanzımanda sorun çıktı şanzıman kavraması değişiyor aracı salı günü alacağım o zamana kaldı bu işlerde. Ama arkadaşlarım app yaptırmam taraftarı çünkü dedikleri de doğru app plakada daha düzgün güzel duruyor.
    Mühürlü bir yer buldum Kayseride oraya bi gitcem dediğiniz beşiktaş tip app yaptırcam heralde bilmiyorum çok kararsızım.
    Ama mühür küçük tşof mühürü normalde plakalarda yaklaşık iki katı büyüklüğünde mühür oluyor diye biliyorum büyük ihtimalle o kücük mühür geçersiz.
    Bilen arkadaşlar yardımcı olurmusunuzzz ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantarams -- 26 Eylül 2016; 11:10:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.