< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 20 Mart 2022; 0:22:9 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
POCO F2 Pro [ANA KONU]
-
-
-
Hayırlı olsun inşallah eline ulaşır.
Kullanım bilgilerini senin için eksi ve artı yönlerini yazabilirsen iyi olur...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Açıklama kısmında ekran için 90 hz yazılmış sanırım doğrusu 60 hz olacak. -
-
-
DHL seçtiğiniz ise kesin takılır.normal kargo belki geçerdi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
8 ay içinde çıkar diye düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba beyler, sizce 8GB RAMli olani mi almaliyim, yoksa 6GB olani mi? LPDDR5 ile LPDDR4X cok fark eder mi? -
-
Hocam neden bunun için iptal etmeyi düşünüyorsunuz? Snapdragon 865 kullanıyor ve bunu kullanan her telefon o bandı kullanıyor. Yani şu an en tepe modellerin hepsi snapdragon 865 kullanıyor.
Ülkede ne zaman 5g kullanılır, kullanılsa hangi bandlar olur filan o konulara hiç girmiyorum. -
Lenovo legion duel aklımda. Ama IMEI konusunda Lenovo ne durumda bilmiyorum
Kullanan arkadaşların yorumlarını, çektikleri nature vb fotoğraflarını, özellikle 8/256 performans konusundaki görüşlerini dinlenmek ve izlemek isteriz, almayı düşünenlere bir yol olur, ben de bekliyorum bakalım kısmetse alacağım, IMEI olayı da 8 aya çıkar sanırım, çıkmazsa nolur bilemiyorum 😃
Oyun oynamayacaksanız 6GB olanı yeter diye düşünüyorum.quote:
Orijinalden alıntı: DateMasamune
Merhaba beyler, sizce 8GB RAMli olani mi almaliyim, yoksa 6GB olani mi? LPDDR5 ile LPDDR4X cok fark eder mi? -
-
Arkadaşlar bu telefonda ois olmaması etkiliyor mu video çekimini?
Keşke şu başlığın hakkı verilse de aldım diyen arkadaşlar cevap verse, kullanıcı yorumları halen yok, resim/video/uygulama/performans yorumu ve örnekleri yok...
Erbaa şimdi kamerayı çok kullanırım, benim amacım video/resim diyorsan,
Henüz bu telefonun kullanıcısı değilim, kağıt üstünde poco f2 sana göre olmayabilir, fotoğrafta bir nebze tatmin eder, onca uygulama, program vs desteği var, ancak video tatmin etmeyebilir, keza OIS sürekli recorder kullanıcısı için bana göre şart, pocoda EIS var ancak %10 görüntü kaybı yaşatır, yani sallanma önlemeyi elektronik ortamda yapıyor, donanım olarak değil o yüzden sallanmayı azaltmak için videoyu %10 civarında zoomluyor, yine de OIS kadar sarsıntısız vermiyor, youtubede karşılaştırma videoları var EIS vs OIS yazarsan çıkar,
Ama ben sabit dururum çekerken, ya da evimde tripod kullanırım, render işlerini de telefon ile hallederim, edit, montaj telefonda uğraşırım dersen poco sana 8k video çekimi vaad ediyor... (Nerede izleyeceksek 8kyı...) Neyse, mi 10 modeline yönlendirelim seni, daha iyi kamera OISde var, biraz daha tuzlu sanırım buna bakış ama o daha çok kameramanlara yönelik bir model, sinema çekebilirsin (;
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
IMEI olayını çözenler varmış. Facebook gruplarında yazıyor. Burada çözen var mı? -
Telefonu aldık ama bekliyoruz hâlâ bir gelişme yok.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Video geldi arkadaşlar. Hayırlı olsun. Umarım fayda sağlar size :) Takıldığınız yerde youtube yorumlarda veya buradan yazabilirsiniz. Dönüş sağlarım. |
Merhabalar, Ben de bu telefonu ilk çıktığından beri kullanıyorum 6/128 olanı. Yurtdışı cihaz. Her türlü özelliğini, sorununu biliyorum diyebilirim. Aldığımdan beri 11.0.19 EU Rom (Android 10) sürümünü kullanıyorum. Ses kesilmesi, volte gibi sorunların hiçbiri bir kez dahi yaşanmadı. Miui 11 kullanmak isteyenler bu söylediklerimi dikkate alabilir. Henüz IMEI işlemi yapmadım. Bunu kendim yapacağım, hep kendim atıyorum xiaomi telefonlarda. Bu telefonda IMEI üç yolla atılabiliyor. 1-) QCN Patch ile (Sağlıklı ve temiz yol. Biraz kodlarla haşır neşir oluyorsunuz sadece ama dikkatli olursanız sorunsuzca IMEI işini çözersiniz.) 2-) TGT Yazılımı ile (En temiz yol, ancak IMEI kaydı öncesi Miui 12 global rom yüklemek gerekiyor. Ardından çoğu işlemi program hallediyor ve IMEI'yi kolayca yazıyor.) 3-) ENG Rom ile (En kötü yol. Telefonun brick olma riski var. Önceki sayfalarda bir arkadaş yaşamış. IMEI sonrası ROM'u tekrar yüklemek gerekiyor stabilite için) 1 ve 2 numaralı yöntemler için eğitim videosu hazırlıyorum. Kendiniz rahatça atabileceksiniz. Bir kaç gün içinde paylaşırım. |
Tekrardan selamlar. Dün akşam Miumix 12, Endonezya 12 ve EU 12 romlarını tek tek kurdum. Miumix ve Endonezya POCO başlatıcısı ile geldiği için sevmedim ve EU 12 ile yoluma devam ediyorum. 4G+ olarak sinyali tekrar yakaladım. VoLTE kusursuz çalışmaya başladı. IMEI atmak isteyenler mutlaka IMEI attıktan sonra yeni bir ROM kurmak zorundalar. Kurmadıklarında şebeke hız kaybı ve VoLTE gibi önemli özelliklerden mahrum kalırlar. Aynı romu tekrar kurabilirsiniz memnunsanız. Bu sorunları da çözdüğümüze göre IMEI videomuz hafta sonu gelsin :) |
Selamlar, Vowifi videomuz da geldi. |
6-128 3200e aldım kendimce 1 haftalık deneyimlerimi kısa kısa yazayım
1-) IMEI işi çözüldü 50-100 lira arası atılıyor 2-) Kamerası mi note 10'a göre bir tık aşağıda ama öyle ahım şahım bir fark yok diyebilirim renk doğruluğu konusunda mi note 10 dan daha doğru renk veriyor bir kaç ay mi note 10 kullandım kamera konusunda kesinlikle aratmıyor 3-) Ekranı mi note 10 dan daha iyi diyebilirim bendeki cihazın rengi hafif sarımsı (note 10 lite ve note 9 pro ile yanyana denedim) 4-) Sesi kesinlikle çok iyi çıkışı mi note 10 note 10 lite note 9 pro ve note 8 den daha yüksek ve daha dolgun Super linear spekar gayet başarılı 5-) Ahizeden gelen konuşma sesi yüksek ve temiz (volte kapalı olduğu halde) 6-) Wifi, Bluetooth ve Şebeke çekiminde hiç bir sorun yaşamadım Anker Q10 Bluetooth kulaklığımı 12 15 metre arası mesafede ( arada 2 duvar var) herhangi bir bağlantı kesintisi olmadan kullanabiliyorum Wifi çekim gücü son derece başarılı Şehirden uzak bir köyde hiç bir yerde çekmeyen cihazların aksine ben 4.5g aktif şekilde 2 ve 3 diş aralığında bağlantı kurabildim (hat Turkcell) 7-) Batarya - Telefonda oyun oynayan birisi olmamakla birlikte yoğun kullanımda 4.5g ve wifi sürekli açık (8 saat 4.5g geri kalan dilimde full wifi) 9-10 saat arası ekran süresi alabildim tahminen MIUI 12 nin oturmasıyla ve daha doğru bir kullanım ile 10 11 saat rahat alınabilir redmi note 9 pro da 12 13 saat arası ekran süresi almıştım. 8-) Parmak izi - kaliteli ekran camı kullanıldıktan sonra son derece hızlı çalışıyor ama kalitesiz koruyucu kullanıldığında bazen algılayamayabiliyor 9-) Sıcaklık- Yanılmıyorsam cihazda özel soğutma kullanılmış cihaz kesinlikle ısınmıyor (oyunda denemedim tabi) Cihazda en çok sevdiğim konu video performansı ois olmamasına rağmen performansı gayet tatmin edici videolar keskin renk doğruluğu üst düzey 4K 60 FPS 8K 24 ve 30 FPS desteği olmakla birlikte ağır çekimde 1080p 240 ve 960 FPS destekliyor Xiaomi cihazlarda en sevmediğim konulardan birisi video çekerken mikrofon performanslarının çok kötü olmasıydı ama f2 pro da bu sorunda çözülmüş 7t pro kullanıyordum kesinlikle mikrofonu ondan daha kaliteli diyebilirim. YouTubeta'ki incelemelere baktığınızda mikrofonunun iPhone 11 Pro dan bile daha başarılı olduğunu görebilirsiniz. Üstteki yazdıklarıma ek olarak sorusu olan varsa cevaplayabilirim |
Rom Sürümleri Hakkında;
Örneği Poco üzerinden vereceğim. Tüm xiaomi romlarda bu şekilde hangi sürümü kullandığınızı anlayabilirsiniz. MIUI Sürüm yazan kısma baktığınızda; 12.0.4.0 ( En başta yazan 12 rakamı, MIUI yapısını bildiriyor. Bizim örneğimizde MIUI 12. Eğer 11 ile başlıyor olsaydı MIUI 11 olacaktı.) 12.0.4.0 'dan sonra gelen QJKMIXM ( Burada en başta bulunan Q, Android sürümünü ifade ediyor. Android Q yani Android 10 tabanlı olduğu anlamına gelir. Eğer R ile başlarsa ki yakında öyle olacak, Android R yani Android 11 tabanlı demek. Şimdi gelelim Bölgesel İfadelere ; QJK'dan sonra gelen MIXM ( her rom da bu son 4 harfin ilk 2 harfi Bölgeyi belirtiyor.) MIXM ( Global) EUXM ( EEA - Yani Avrupa Global) RUXM ( Rusya Global) IDXM ( Endonezya Global) INXM ( Hindistan Global) TRXM ( Türkiye Global) Tüm Global romlar çok dillidir. CNXM (Çin Rom) Çin romların da 5 dil bulunur, İngilizce dışında anlaşılabilir bir dil yok. Xiaomi.eu tarafından yapılan romlar, CNXM ile biter. Sebebi ise bu romlar Çin Stabil ve Beta sürümlerine çoklu dil eklenmesi ve reklam içeren uygulamalarda reklam kaldırma ve Çin 'e özel gereksiz görülen uygulamaların çıkarılması ile MIUI özüne sadık hazırlanmış Rom' lardır. |
Merhaba, @berkaytaskin arkadaşımız ilgili sorunları çözdüğünü iletti bana. Nasıl olduğunu burada anlatacak. Sağlam bir kabloyla, daha önce qualcomm driver kurulmamış windowsta videodaki işlemleri yaptığında hiçbir sorun yaşamazsın. Bu telefonda olan sorunların hepsinin çözümü var. İçin rahat olsun. Yurtdışı fiyatıyla kesinlikle beklenenden fazlasını veren bir cihaz. Romların görünüm olarak çok farkı yok. Aynı diyebiliriz. Yazılımsal farklılıklar var. Mesela endonezyada POCO başlatıcısı var. Yani menüsü POCO olarak geliyor. EU olanda MIUI Başlatıcı var. Bu daha sade mesela. Ben bu sebeple EU kullanıyorum. Poco menüsü isteyenler endonezya kullanıyor. Her iki romda da rehber ve sms uygulamaları xiaomiye aittir. Global romlarda google rehber ve google sms vardır ki bunu kimse sevmiyor. Endonezya ve EU romda gereksiz reklamlar yoktur. Tercih meselesi yani. Ama totalde bakarsan hepsi aynı bu saydığım yazılımlar dışında. |
Merhaba hocam, her şekilde imei atabilirsin. Ancak bootloader kilidinin açık olması gerekiyor. Bunu açmadıysan derhal aç. Nasıl yapılacağına dair bir çok video mevcut. SIM2 ile kullanıma başladıysan 5 ay sonra (Normalde 4 ay ancak devlet 1 ay ek süre verdi covidden dolayı) SIM1'e geçebilirsin ve 5 ay daha kullanabilirsin. SIM1'deki süren bitmeye yakın IMEI atabilirsin acele etmene gerek yok. Ama dediğim gibi BL kilidi açık olması gerekiyor mutlaka. |
Eveeet şimdi yeni bir sorunumuzu daha çözdük :) VoLTE özelliği genelde çoğu cihazda sorunsuz çalışıyor en azından Vodafone için hiç problem yok. Ancak VoWifi'yi kimse kullanamıyordu. Yabancı forumlarda sorunu çözmüşler ben de denedimve başarılı oldum. Bilmeyenler için ne olduğunu söyleyeyim. Şebeke çekmeyen yerlerde wifi üzerinden şebeke araması yapabiliyorsunuz. Yani şebeke çekiyormuş gibi. Uçak moduna alıp wifi'ye bağlandığınızda telefon görüşmeleri sorunsuz yapılıyor. Muhteşem değil mi? :) Videosu yolda :) |
Benzer içerikler
- xiaomi arka planda çalışan uygulamalar kapanıyor
- imei repair
- xiaomi volte açma
- xiaomi 13 ultra imei atılıyor mu
- xiaomi adım sayar
- virüs nasıl temizlenir
- bootloader kilidi nedir
- oyun telefonu
- xiaomi elektrikli battaniye
- fiyat performans telefon
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X