Amoled ekran ile koyu tema kullanmak çok mantıklı çünkü zaten "tam siyah" (RGB #000) renk için hiç enerji harcamıyor ekran dolayısıyla ne kadar çok tam siyah renk o kadar fazla enerji tasarrufu ne kadar çok beyaz ve parlak ekran o kadar çok enerji harcaması demek oluyor. Batarya süresini arttırmak için MIUI da yapılabilecek çok fazla şey var, uygulamaların arka planda çalışmasını engellemeniz google servislerini kısıtlamanız vb gibi, ben hepsini yapıyorum biraz ekran süresi takıntım var. Mi6 ile 12-13 saat ekran süreleri alabiliyordum, maşallah diyeyim nazar değmesin F3 de golbal stabil rom ile daha fazla ekran süresi alabiliyorum. |
Poco F3 [ANA KONU] (24. sayfa)
-
-
Cevap için teşekkür ederim hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefonda ilginç bir durum daha söz konusu;
Dolby atmos açıkken cihazın kendi hoparlöründen özelikle düşük seste arkadan fan çalışma uğultusuna benzer bi ötme sesi var. Arkadaşım film izlerken fark etmiş.
Googleye yazdım çözüm dolby atmosu kapatmak.
Google : poco f3 dolby atmos humming noise
Custom rom atarak ekran süreni daha da arttırabilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mesela hangi romu önerirsiniz hangi yönüyle nasıl bir avantajı olur? mi6 da yıllarca eu rom kullandım f3 de garanti varken custom rom kurmak istemedim. Bataryayı daha verimli kullanmak için birçok optimizasyon yaparak Google ile ilgili özellikleri de kıstladım sayılır bundan dolayı batarya performansı olarak custom romlardan çok da farkının kalmadığını düşünüyorum, mi6 için eu romda da benzer şeyleri yapıyordum çünkü. Şu an için global romdan batarya performansı olarak oldukça memnunum. Bir de okuduğum kadarıyla f3 için twrp düzgün çalışmıyor dediler fastboot ile de hiç rom kurmadım garanti varken biraz risk almak gibi geliyor bana.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Custom romlar genelde tam tatmin etmiyor. Güvenlik kaygıları da ortaya çıkıyor. Bir şeyler devamlı eksik kalıyor, telefondan zevk almıyorsunuz. Bir süre sonra o romkoliklikten eser kalmıyor. Tavsiye edebileceğim şey; bootloader kilitini açıp Endonezya romu kurmak, ardından tekrar bootloader kilitlemek ve ardından debloat tool ile sistemde yük oluşturacak yazılımları pasif hale getirip rahatlatmak ve bu şekilde kullanmak. Endonezya romun avantajları biraz daha temiz olması ve miui arama ve sms uygulamasına sahip olması.
Poco F3 8/256 EU Version mavi
satilik 320.00 €uro
kutulu, garantili, kayıtsız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 18 Aralık 2021; 14:34:45 > -
Poco F3 lerde imei repair sorunu çözülmeye başladı diyorlar. Konu hakkında bilgisi olanlar burdan yada özel mesaj kutumdan bilgilendirebilirse çok sevinirim.
-
Çıktı mı acaba kayıt?
-
çıksa ne ki dolar hayvani çıktı millet cihazları dolarla satıyor kesin kayıt çıksa hemen 256gb beyaz alırım ., hayır piyasada xiaomi den başka imeili ucuz ama güzel cihaz yok her markadan kalksın xiaomi den kalkmasın imei işi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashris -- 20 Aralık 2021; 22:23:56 > -
Poco f3 de HER AKŞAM saat 20:30 da ekran sararıyor..
Okuma moduna benzer bir duruma geçiyor..
Ancak ne "renk şeması" ve "ekran parlaklığı" otomatikte değil,
Ne okuma modu açık değil..
Nede okuma modu için planladığım bir zaman yok.. Kapalı..
Bu hergün aynı saatte oluyor.. Nereden kapatabilirim?
Pİl ile ilgili önerilen ayarları uygula diyorsanız da otomatik parlaklığa falan geçiriyor. Onun dışında fabrika aylarına dönerek öyle deneyin bence yazılımsal bir sorun gibi geldi bana.
-
Arkadaşlar bu cihazdan Galaxy M52'ye geçiş yapılır mı? Geçsek Pişman edermi?
sadece pil ve stabilite yonunden memnun olursunuz.
Okuma modu kapalı olmasına rağmen bendede öyle oluyor ekran sararıyor.
Global mi romuyla id Endonezya rom arasında ne gibi farklılıklar var. Hız pil stabilize hangisinde iyi. Miui uygulamaları pek fark etmez.
Merhaba arkadaşlar.
Bugün Amazon Prime Video uygulamasına dizi izlemek için girdim. Donanım hızlandırma özelliği çıkmadı. Bu yüzden sadece SD izleyebiliyordum. Çözüm aradım bulamadım. Herhalde güncellemeden dedim.
Sonra Netflix e girdim. Baktım orada da görüntü HD olmuyor. Cihaz özelliklerinde widevine L3 gözüküyor.
Sorunun çözümünü biraz araştırarak buldum. Buradan paylaşmak istedim.
İlk önce telefon>ayarlar>güvenlik durumu>Google Play sistem güncellemesi tıklıyorsunuz telefon yeniden başlıyor.
Daha sonra Ayarlar>Şifreler ve güvenlik> parmak izi>parmak izi ödeme bölümünden 3 adet farklı sertifikayı güncelliyorsunuz. Burada widevine l1 de var.
Güncelleme yaparken ttnet hata veriyor. Mobil yada uydunetten yapılıyor.
Sorun böyle çözüldü. Şimdi prime ve Netflix hd ve hdr destekli çalışıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu telefonu 4.800TL iken kaçıranlara yazık oldu bence.
-
Aynen artik alinmaz bu fiyata
F3 ile X3 GT arasında kaldım, oğluma alacağım karne hediyesi olarak. Hangisine yönelmek mantıklı olur? Ya da benzer fiyatlara yeni çıkmış dikkat çekici ürün varsa düşünebilirim diğer markalarda
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X