Şimdi Ara

Pokemon X/Y ANA KONU [3DS'NİN Baş Tacı] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
4
Favori
27.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haha şu video beni akşam akşam fena kopardı XD.. 718 pokemonun rapini yapmışlar

http://www.collegehumor.com/video/6935996/updated-pokerap-with-all-718-pokemon
  • o deilde mewto tek hamlede gitti bidahada çıkmadı . moltres de hamle yapamadan kaçtı.

lost hotel e nasıl gidiyoruz kıyafetmi değiştirecez???
  • @endeleben, Mewtwo'yu öldürürseniz bir daha çıkmaz. Oyunu kaydetmeden kapatıp açmanız gerekirdi. Moltres'in nerede olduğuna pokedex'den bakabilirsiniz.

@Rodin, charmender'ı aldığınızda taşta yanında geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Çantanızda olmasın?

Dün gece wonder trade'den Zygarde geldi. Diğer legendary'lerle takas edebilirim.
  • Arkadaslar ben bu 3ds pal daki oyunumu 3ds xl ntsc makina aldigimda save data transfer tool ile oyunu aktarabilir miyim save dosyami falan kaldigim yerden devam edebilir miyim? Yani oyunu derken save dosyami.xl aldigimda zaten kutulu pokemon x alicam. Su an ki karakterim pokemonlarimi xl a da oynadigim pokemon x e aktarabilir miyim ve nasil?

Ayrica pokemon white var onu bitirip yakaladigim pokemonlari nasil aktarabilirim pokemon x e?

Ayrica moltres i nasil yakaliycam surekli baska yerde bir turlu sea sprit den e gitmedi magaraya. Ayrica Zygarde bende de var takas yapmak istiyorum teklifler neler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soru mu cevaplayan var mi?

• Arkadaslar X mi Y mi onerirsiniz? Bir de en ucuz nerede var suan? shopto.net den alacagim sanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Arkadaslar X mi Y mi onerirsiniz? Bir de en ucuz nerede var suan? shopto.net den alacagim sanirim

Shopto.net iyi secim eger PTT ile bir sıkıntın yoksa.

X mi Y mi sorusuna ise; Eğer ikincil starter pokemon olarak charmander sececeksen pokemon X'i oneririm. charizard mega evolutionu y'ye gore daha havalı, birde legendary pokemonları farklı yani Dark flying tarzı Yvetal daha hosuna gidiyorsa Y, Fairy type seversen Xerneas ile X'i secebilirsin.
  • pokemon y ile araniza katildim
  • Arkadaslar Articuno, Xerneas ve Alakazam ariyorum. Takas tekliflerim icin pm atarsiniz.

• Oyunu oynayan arkadaslar fc lerinizi paylasirsaniz pokemonda savas ve takas yapabiliriz

• bu shopto.net ten kısaca bahseder misiniz arkadaşlar üyelik adres bilgileri vs v en önemlisi ödeme kredi kartı olması şart mı kredi kartı kullanmayan bi insan olduğum için hesap kartı geçerli mi? şimdiden teşekkürler
  • Beyler haritanın neresinde hangi pokemonları yakalayabileceğimizi gösteren bir kaynak var mı?Oyuna yeni başladım. Henüz ilk rozetimi aldım.
  • oyun sipairişimi verdim yakın zamanda aranıza katılıyorum :)
  • pal konsolla avustralya eshopuna girdim. 60 aud'a aldim oyunu.119tl yapiyor
  • Elimde bir kutu "Bagon" var. Yarısı outstanding. 3-4 arası perfect IV'leri var. Salamance yetiştirmek isteyenlere verebilirim. (moxie yoktur, hepsi intimidate, egg move yok, nature karışık... çoğu +atk )
    Bir kaç tane 5IV'li growlithe'im de var. (nature, abilitiy vs. karışık)

Hepsi bedava. tabi ilginç pokemonlarınız varsa hayır demem. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ichise -- 13 Kasım 2013; 0:42:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwar19

pal konsolla avustralya eshopuna girdim. 60 aud'a aldim oyunu.119tl yapiyor

Gümrükte takılma ihtimali var mı sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Depresyon01

quote:

kutulu degilki. eshoptan indirdim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Depresyon01

quote:

kutulu degilki. eshoptan indirdim

Anladım hocam bende netten aldım 160 TL artık sağlık olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ichise

Elimde bir kutu "Bagon" var. Yarısı outstanding. 3-4 arası perfect IV'leri var. Salamance yetiştirmek isteyenlere verebilirim. (moxie yoktur, hepsi intimidate, egg move yok, nature karışık... çoğu +atk )
    Bir kaç tane 5IV'li growlithe'im de var. (nature, abilitiy vs. karışık)

Hepsi bedava. tabi ilginç pokemonlarınız varsa hayır demem. :)

hocam growlithe tına talibim bu arada çok çekişmeliydi maçımız hocam yeni başladım pokemon serisine pokemon x le öğreniyorum işte

• EV, IV vb. şeyler hakkında winterice'e attığım PM'in bir kopyasını da buraya koyayım. Hatalar olabileceği gibi kısaca fikir edinmek isteyenlere yararlı olabilir:

-6 tane stat var her pokemonda: hp, atak, defans, sp. atak, sp defans, hız.
    Her her pokemonun base stat, nature, IV, EV gibi yukarıdaki değerleri belirleyen özel durumları var. Bu 4 taneyi açıklayayım kısaca size:

-Her pokemon cinsinin (ör. charmender) bir "base stat"ı vardır. bu tüm aynı cinsten olanlar için aynıdır. Ör. tüm charmender için: hp 39 / att 52/ def 43 / sp att 60 / sp def 50/ speed 65 'dir.

-Pokemonunuz level atladıkça bu değerler büyür ve maksimum bir değere ulaşır. Bu noktada ortaya oyun içi mekanikler girmekte:

--Nature: toplamda 25 tane nature bulunmaktadır. Her pokemonun kendine özgü ve değişitirilemeyen bir nature'ı bulunur. Örneğin "lonely" nature'e sahip bir pokemonun atağı %10 artarken defansı %10 azalmaktadır. (Bu değer base stat üzerinden etki yapar.)

--IV: Her pokemon bireyinin, kendine özgü IV, yani "individual values"ı vardır. bu değer 0 ile 31 arasındadır ve yukardaki 6 farklı stat'ın her biri için ayrı ayrı özeldir. Bir pokemonu yakaladığınızda veya yumurtadan çıktığında o pokemonun IV'si şans eseri belirlenir.
    Örneğin bir çimenlikte 2 charmender yakaladınız. Her biri lv10. bunlardan birinin IV'leri sırasıyla 31/00/10/14/23/31 ve diğerinin 00/31/10/13/25/00.
    1. charmender'ın hp IV'si 31 ve ikincinin 00. Bu demektir ki bu iki charmender lv100 olduklarında 1.'nin hp'si, 2.'ninkinden 31 puan daha fazla olacaktır. Diğer taraftan atak olarak da 2. charmender, 1. charmender'dan 31 puan daha yüksek atağa sahip olacaktır.
    Yani 6 farklı stat'ın her biri için 31 IV olması o pokemonun mükemmel doğduğunu gösterir. (kiloude city'de, pokecenter'daki elemandan pokemonunuzun perfect IV'Leri öğrenilebilir. IV' değerleri toplamı 150'den fazla olduğunda pokemonunuza "outstanding" diyecektir. Outstanding>superior> diğerleri... :) )

-EV yani effort values ise pokemonunuzu dövüştürdükçe kazandığı değerlerdir. Mesela bir pokemonla tam 252 tane charmender dövdünüz. charmender size 1 speed point verir. Bu da sizin pokemonunuzun lv100 olduğunda speed değerinin 84 puan fazla olmasını sağlar. Bir pokemon en fazla 510 tane puan toplayabilir. Rastgele şekilde dövüştüğünüzde bu kazandığınız 510 puan, 6 stat arasında rastgele dağılır. Eskiden bunu göremiyorduk açıkça. fakat pokemon X/Y 'deki "süper training" ile bunları görebiliyoruz. Pokemonunuzun ihtiyacına göre bu değeri sağlayacak super training veya EV kasma(speed için 252 tane charmender kesme gibi) yollarıyla çok güçlü bir pokemon yaratılabilir.

---
    Örneğin mükemmel bir Charmender tasarlayalım. Ben charmender'ım için sp. atak ve speed özelliklerinin maksimum olmasını isterim. Bu nedenle IV için üretme yolunu seçtim ve sonuçta 6 perfect IV'li bir charmender yaptım.
    Nature'unu da "modest" olsun (%10 sp atak kazanıp %10 atak kaybediyor).
    Ek olarak EV için 252 sp atak, 252 speed ve kalan 6 puanı da hp'ye vericek şekilde eğittim.
    Ve charmander'im lvl 100 olduğunda: 220/126/122/240/136/229 değerlerine ulaşacaktır.

Ama avantajı olmayan bir nature'a sahip, berbat IV'li, hiç EV kazanmamış(rare candy ile 100 yaptık diyelim) bir charmander için lv100 değerleri: 188/109/91/125/105/135 olacaktır.
    -----

Nasıl EV kasılır. pokemon x/Y için en kolayı "super training". Yok klasik yöntem isterseniz serebii.net gibi sitelerin pokedex'lerine bakıp her pokemon ne kadar EV veriyor görebilirsiniz. O pokemonların olduğu bir yere gidip sürekli onları kesersiniz. "Marco brace" size iki kat EV kazandırır. Bunun yanında "power items" da size +4 EV kazandıracaktır. "Pokerus" hastalığı da size iki kat EV kazandırır.

Nasıl perfect 5-6 IV 'li pokemon üretilir? breeding ile üretilir. detayları çok uzun. üşendim şimdi. :) gamefaq, serebii vb. sitelere bakabilirsiniz.

Nasıl iyi nature elde edilir? Ya istediğiniz nature gelene kadar yakalamaya devam edeceksiniz. Yada breeding yapıyorsanız ebeveyn 'lerden birine "everstone" vererek, o ebeveynin nature'ını yumurtaya geçirebilirsiniz.
    ------------------------------------------------------------------

@fenercag oyunda karşılaşırsak trade atın yollayayım.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.