Aracım Ford Fiesta 2004 dizel. Polen filtresini değiştirmek istiyorum. Ancak aklıma takılan bazı hususlar var. Aracım fiesta ancak soracağım sorular genel olacaktır.
Mesela;
1. Plen filtresine geliş borularını da temizlemek gerekemez mi? Polen filtresi kirliyse zaten o borularda kirlidir.
2. Hava kanallarını da temizlemekte fayda olacaktır. Bunu nasıl yapmak gerekir.
3. Filtreyi çıkardıktan sonra filtrenin bulunduğu bölgeyi temizlemek istiyorum. Ancak çok dar ve zor bir alan. Ne önerirsiniz ?
Hava Filtresine Gelince,
1. Yine aynı şekilde filtrenin bulunduğu alanı hava tutarak temizlemek yeterli olur mu?
Polen ve Hava Filtresi ortak sorular:
1. Hava ve polen filtresine gelen boruların uçları açık. Direk havaya bakıyor. Neticede hava filtreden geçiyor ama acaba motor kısmında bulunan bu girişlere ayrıca bir filtre, yada sünger filan koysak faydası olmaz mı. Mesela benim aracın havasını açınca kırmızı ışıkta öndeki aracın eksozunun kokusu içeride. Mesela şu bulaşık süngeri filan, uygun ebatlarda kesip koysak ! Ne dersiniz?
Teşekkürler, selamlar
Hava dolaşım sistemini temizlemen zor ben arada bir bağlı bununan hortumları söküp yıkıyorum. İlla temizlemek istiyorsan filitreyi söktüğün yerden dışarıya hava basabilirsin. Dışına yada önüne bişey tıkaman zaten filitrenin verdiği yükü artıracak fan iyice çekemez hale gelicektir. Hava filitresi içinde kabın içine hava tutabilirsin ama dikkat et hava emiş tarafına toz gitmesin yani kağın ağzını iyi bir yere koy. Aslında çok gerekli değil zaten filitre olan tozu çekiyor ve üstüne yapışık kalıyor. Bişey yapmadan yenisini takabilirsin. illa bişey yapmak istiyorsan filitre kabını su ile güzelce yıka ve kurula. daha sonra yeni filitreyi tak ama iyice kurusun.
iç sirkülasyon düğmesine bastığınızda dısarıdan hava almayı durdurur. böylece dısarıdaki kirli havayı almaz. tabi araç bugu çözme seçeneginde ise bunu yapmayacaktır. bazen bu düğmeyi kullanabilirsiniz. klima hava kanallarını temizlemek için spreyler var. internet alışveriş sitelerine bir göz atın klima temizleme sprey filan diye görürsünüz. bir nebze işinizi görebilir. sünger vs işine bence hiç girmeyin. çok sakıncalı olabilir bence. hele hele hava filtresinde. bir de polen filtresinin yönüne dikkat edin, ters takmayın...
dünden beri DH hata veriyor cevap yazamadım. şimdi oldu diye düşünüyorum.
Bu filtrelerin ve hava akışının çalışma prensibini anlamaya çalışıyorum aynı zamanda. Dediğiniz gibi motoru zora sokacak arıza çıkaracak işlere girmek niyetinde değilim.
İçeri hava verme konusunda şunu sormak istiyorum. Bir fan var, havayı dışarıdan içeri alıyor, polen filtresi için konuşuyorum, ve hava filtreden geçerek içeri giriyor. şimdi ben filtreyi çıkarıp içerideki her kanala, aslında her yere hava tutsam güzel olmaz mı? Böylece her yerdeki toz gitmiş olup ! Ayrıca motorun ordan bir kanal ile hava içeriye doğru akıyor. O boruları çıkarıp yıkasam ve çıkaramadığım kısımlara da hava versem sanırım faydalı olur ?
Hava filtresine gelince, sadece motorun oradaki hava girişine birşey taksak ayrıca, ama orjinal hava filtresi kadar sağlam birşey değilde, tozu mozu ilk anlamda tutacak birşey mesela !.
ben eski aracıma skoda felicia kalorifer için çektiği hava kanallarına bayan çorabı gerdirmiştim..dışardan gelen kaba tozları vs. tutuyordu iyi olmuştu..
polen filtresi havayı içeriden aldığı için merkeze gidiş yönü normal şartlarda temizdir. klima sistemindeki bakteri ve solunum zararlıları temizliği için köpük temizleyici kullanılabilir. klima temizleyici köpük diye ararsanız bir çok ürün var. küçük hortumunu hava kanallarına iyice iteleyip, köpük içeriden çıkana kadar sıkılıp 12 dakika bekleniyor. sonra camlar açık, klima max konumda 15 dakika çalıştırılarak işlem bitiriliyor. ozonla dezenfeksiyon gibi yöntemler de var.
quote:
Orijinalden alıntı: mavipasa
polen filtresi havayı içeriden aldığı için merkeze gidiş yönü normal şartlarda temizdir. klima sistemindeki bakteri ve solunum zararlıları temizliği için köpük temizleyici kullanılabilir. klima temizleyici köpük diye ararsanız bir çok ürün var. küçük hortumunu hava kanallarına iyice iteleyip, köpük içeriden çıkana kadar sıkılıp 12 dakika bekleniyor. sonra camlar açık, klima max konumda 15 dakika çalıştırılarak işlem bitiriliyor. ozonla dezenfeksiyon gibi yöntemler de var.
Teşekkürler,
klima temizleyicisi alayım. Köpük olanından.
Ayrıca kadın çorabı da mantıklı :) işe yarayabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme