Şimdi Ara

POLİNOM SORUSU HATALI OLABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Polinom her zaman sorusunda P(x) in grafiği parabol grafiği belirtiyorsa diye bir öncül vardı. Ben burada varsayım olarak x^4, x^6 gibi fonksiyonları aldım; sonuçta türevi sıfır olan tek bir nokta var, her y değeri için 2 tane x değeri var.

Not : soruda P(x) paraboldür demiyor, grafiği parabol grafiği ise diyor.

Not 2 : Kendim yanlış yaptığım için hatalı demiyorum. Sadece olabilir mi diye soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarginalEngineer -- 28 Haziran 2020; 23:48:13 >

• UP UP
  • Up
  • İkinci dereceden bir değişkenli fonksiyonların grafiklerinin gösterdiği eğriye parabol denir.

Kaynak: İnternet
  • Bende tam kare kabul etmiştim böyle olunca r ile q yu da eşit bulmuştum falan
  • Parabol 2.d.d grafiğidir
  • Soruda hata yok
  • Ben de aynen x üzeri 4 üzerinden falan düşünmüştüm maalesef ama parabol konusunun bazı kitaplarda ikinci dereceden denklem grafikleri olarak geçmesinden de anlayabilirmişim aslında. Kısmet diyelim
  • Eğri gördüğü her şeye parabol diyen bazı fen hocalarımız sizi yanıltmış olmalı. Fotosentez hızının grafiğindeki eğriye bile parabol deniyor kimi zaman. 2. dereceden denklem olmadığı sürece parabol diyemeyiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.