< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
POLINOMLAR NASIL HALLEDILIR

-
-
+1 ben en basitlerinde bile zorlanıyorum beyler. LTİ analitik parabol hallettim ama bu konudan soru çıkınca direkt boş geçmek zorunda kalıyorum.
-
Çalışsan da yapamıyon sorun yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ayt matın nalet konusudur bu konu. Halledemez kimse tam olarak
halledilmez kardeşim türev integral trigo halledilir bu konu halledilmez.
çaresi özümsemek ve çıkacak soruya yorum yapmak için dua etmek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurtçu Restrop -- 21 Mart 2022; 11:5:6 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İntegral trigo lti halledilir hatta daha da ileri gideyim pkob halledilir bu halledilmez ama ösym sınavda cok zorlamiyor 2021 harici sorulara bakın kolay sormuşlar
forumun abarttıgı konularından biri bence denklem yazmayı bilceksin en önemlisi bu p(3)=p(5)=3 ve p(x) ikinci dereceden denklem a(x-3)(x-5)+3 çoğu gelen soru bunun üzerine kurulu. max min problemlerindede aynı mantık sadece denklem yazabilmek önemli . karekök ayt matematik polinomlar testinin çözümlerini aç boş zamanında izle ön yargıyla yaklaşmaya gerek yok hocam
-
Benim kafama böyle bağıntılar verince bir sürü parametre geliyor kafam karışıyor , elimde çok az bilgi var ve bir şeyler üretmeye çalışıyorum. Mesela p(3) = p(5) = 3 bağıntısından biz nasıl köklerin 3 ve 5 olduğuna karar verdik ? İkinci dereceden denklemde p(3) = p(5) ise demek ki tepe noktasının apsisi 4 diyorum -b/2a = 4 yapınca bir şeyler geliyor ama başka türlü soruları da var arkadaşlarım soruyu tartışırken sanki onlar başka dilde konuşuyormuş gibi geliyor.
-
En kötü ezberle kanka p(3)=p(5)=3 diyorsa şunu anlayacaksın (x-3).(x-5) +3 bu polinomun denklemi (2. Dereceden diyorsa. Mesela atıyorum 4. Dereceden diyorsa da bu iki kökü yazıp diğer kökleri a ve b diye değerler vermelisin
acil fasikülü ve karekökü bitirdim. son teste geldim hâlâ yeni soru çeşidi yazıyorlar anlamadım ne garip konu. kendimi polinomu elemiş sayıyorum imkanı yok yapamam bir yerde karşıma çıkarsa.
Hocam belirli soru tiplerini öğrendiysen çok absürt sormadıkları sürece en azından kalem oynatabilirsin
ön yargı ile yaklasırsan hiç yapamazsın hocam.o dediğin yeni şey yazma fonksiyon,olasılık,fizik çok şeyde geçerli. amacın verilen tüm bilgileri kullanarak yazabileceğin en kapsayıcı en genel fonksiyonu yazmak.polinoma bu bakış açısıyla bakcaksın.farklı youtube kanallarında soru çözümü dinleyebilirsin bir günde 2 saat izlemek yerine her gün 15 dklık bi video yolda tenefüste falan izle faydası çok olur
-
rabbıme yatar kalkar dua ederım bu konuya 10.sınıfta yazarak calısıp cok soru cozmustum sımdı apotemı mat denemelerınde polınomlar tokat :) 12 falan olsam anlayana kadar sene bıterdı
-
ben de şuanda aynısını yapıyorum 12'de tokatlarım inshallah
En Beğenilen Yanıtlar

halledilmez kardeşim türev integral trigo halledilir bu konu halledilmez.
çaresi özümsemek ve çıkacak soruya yorum yapmak için dua etmek |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X