Şimdi Ara

Polisin çevirme esnasında aracımdan birşey alması hakkında.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
2
Favori
22.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

okadar çok yorum yapılmışki gerekli yada gereksiz okumadım kimse kusura bakmasın. başımdan geçen bir olayı anlatacağın. kuşadasında yaşıyorum ve civardakiler bilir 2005 yılında kuşadasında minibüste bomba patladığından beri kuşadasının bütün giriş çıkışlarında özel harekat polisinin kontrol noktaları bulunmakta.babamla yaptğım bir yolculuk esnasında arabada bulunan beyzbol sopası ve levyeye el koydular. babam emekli asker olmasına ve belinde tabanca bulunmasına rağmen istediklerini aldılar. el kadar bir ip parçası ile ikiside mühürlendi ve peşine düştüğümüzde polisin haklı olduğunu gördük. asıl önemli olan gittiğimiz polis merkezinde o sırada ele gerçiriken malzemelerin istatisliikleri, el bombalarından, uyuşturuculara, silahlardan, kaçak sigaralara yakalanan binlerce asker kaçaklarına...

ogün anladımki arkasından defalarca kez söylendiğim polisler sayesinde rahat uyuyoruz. nekadar agrasifte olsalar kötüde olsalar iyiki varlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: elfmrt

Merhaba;

okadar çok yorum yapılmışki gerekli yada gereksiz okumadım kimse kusura bakmasın. başımdan geçen bir olayı anlatacağın. kuşadasında yaşıyorum ve civardakiler bilir 2005 yılında kuşadasında minibüste bomba patladığından beri kuşadasının bütün giriş çıkışlarında özel harekat polisinin kontrol noktaları bulunmakta.babamla yaptğım bir yolculuk esnasında arabada bulunan beyzbol sopası ve levyeye el koydular. babam emekli asker olmasına ve belinde tabanca bulunmasına rağmen istediklerini aldılar. el kadar bir ip parçası ile ikiside mühürlendi ve peşine düştüğümüzde polisin haklı olduğunu gördük. asıl önemli olan gittiğimiz polis merkezinde o sırada ele gerçiriken malzemelerin istatisliikleri, el bombalarından, uyuşturuculara, silahlardan, kaçak sigaralara yakalanan binlerce asker kaçaklarına...

ogün anladımki arkasından defalarca kez söylendiğim polisler sayesinde rahat uyuyoruz. nekadar agrasifte olsalar kötüde olsalar iyiki varlar.

allah razı olsun sizler gibi bilinçli vatandaşlarımız olduğu için
    babanın da ellerinde öpüyorum

• aynasızlar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Birkan eğer ekibin plakası falan varsa 155'i ara önce bir prosedürü sor, tutanak tutmadıklarını şikayetçi olduğunu söyle, tüm araçlarda gps var, hepsinin saat kaçta nerede oldukları belli, mutlaka şikayetçi ol kardeşim. O bıçak sana gelecek... Emniyet müdürleriyle görüşmeye çalış, randevu almaya çalış, okul bilmem ne kulübünden röportaj, üniversite gazetesi falan de bir bağlantı bul, o bıçak sana gelir kardeşim...

hocam, gerçekten şunları yazdığına inanamadım.

neden? bu kadar heyecanlı, sinirli yazdığına anlam veremedim.

polis toplum yararına çalışan bir birimdir.
    haaa ara da çatlağından su kaçıran, mesleğe yakışmayanlar yok mu? VAR...

polis tutanakla o bıçağı alsa herşey bitecekmiydi?
    polis her böyle durum da, her birey için suç potansiyeli olabilirlik numaralaması yapıp, analiz edip ona göre karar veremez ki?
    arkadaş iyi niyetli, temiz yüzlü olabilir. ama tüm suç işleyenler "hırt suratlı" değil ki...

polis adam ayırmaz/ayırmaması lazım, bu tarz potansiyel suç unsuru oluşturabilecek her durumu bertaraf eder/etmedi.
    meslek bilinci olan polisler mesaisi biter evine gider "bu günde bir arabadan bıçak/sopa/muşta/demir aldım, belki de ileride oluşabilecek
    bir suçun işlenmesini önledim" der rahatça uyur.

boşverin arasın, baksın, sorsun...(usulünce)
    bizim sorunumuz yok ama belki öndeki yada arkadaki araç da zaman içinde bana veya topluma zararlı olabilecek kimseler olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rewolwer_

quote:

quote:

Arkadaşlar ergen ergen yazmayın polisin arama el koyma yetkisi vardır; arama kararları mahkeme tarafından rutin olarak çıkar. Aracında 6136 ateşli silahlar ve bıçaklar kanunu dahilinde olan delici yaralayıcı aletleri bulunduruyorsan polis buna el koyar. Diyelim ki baban sana ruhsatsız tabanca hediye etti polis arama yaptığında babanın hediye ettiğini söylemen ne derece mantıklı olur sana soruyorum! Madem araçtaki bıçağın manevi değeri var eve bırakırsın olur biter. Ayrıca polisin araç aramasıyla ilgili polemiğe girmeyin arama kararını size gösterip saatlerce uğraştırır sizi. En iyisi mantıklı düşünerek hareket etmektir. Aramızdaki ergenlerde fazla kaptırmasınlar kendilerini " OLM BAK GİT" durumu söz konusu olabilir.

peki sizin malınıza el koyarken tutanak tutuyor mu? aracınızın bagajındaki tornavida, maket bıçağı, çekiç, kazma, kürek... hepsi kesici delici yaralayıcı unsur, hepsine el konulabilir... ama usulüne göre el koyacak...

bu olayda polisin yaptığı "HIRSIZLIKTIR"

O bıçak öyle veya böyle alınacak ister tutanaklı ister tutanaksız; sana tutanak tutulup cezai işlem uygulandıktan sonra adli işlem yapılmasını istermisin? Böyle bir durumla karşılaşırsan söylersin görevli memura ceza yazmasını ve adli işlem yapmanızı istiyorum diye talepte bulunursun. Arkadaşın bıçağı hadi değerli diyelim dışardan üç kuruşa alınan bir kesici alet için bu kadar meşakkate katlanmak istermisin?

Ya sizin kafanız mı güzel trafik suçu mu bu ne cezasından bahsediyorsunuz? Polis tutanakla alır mahkemeye sevk eder, ufacık bir bıçaktan kimse de ceza falan yemez, kim öyle ya da böyle alıyor yaa?

Bizim arabanın bagajında bağ makası, kürek, kazma, tornavida, pense, bağ teli, maket bıçağı, torpido da cep çakısı var kilitlenmeyen cinsten adama saplamaya kalksan katlanır elini keser, meyve falan kesmeye birebir, kaç defa arama geçirdim hiçbirinde de en ufak bir sıkıntı olmadı, araç megané I... Hadi alsın da göreyim...

Son çevirmemde gece 1.30'da araçta 3 erkeğiz, kimlikler alındı falan bana da "alkol muayenesi için in de bir gel" dedi, ben de zahmet olmazsa siz getirin dedim, ters ters baktı, sonra da seve seve getirdi, getirmek zorunda, o pipeti benim gözümün önünde açacak... O alkol muayenesi de öyle ya da böyle yapılacak ama kuralına göre yapılacak. Beni araçtan indirmeye hakkı yok trafik polisinin, asayiş olsa da bundan sonra arama izni soracağım, üst araması için ayrı, araç araması için ayrı.

Öncekile kafam güzel değil. Ben her halükarda polise askere görevli insanlara elimden geldiğince yardımcı olmaya
    çalışırım bazı insanlar gibi ego tatmin etme peşinde değilim "neymiş araçtan inmeyip polisi ayağına çağırmış mış ?? Çok güzel hareket taktir ettim. Ayrıca o bıçağın küçücük olduğunu nerden biliyorsun aynı araçtamıydın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Birkan eğer ekibin plakası falan varsa 155'i ara önce bir prosedürü sor, tutanak tutmadıklarını şikayetçi olduğunu söyle, tüm araçlarda gps var, hepsinin saat kaçta nerede oldukları belli, mutlaka şikayetçi ol kardeşim. O bıçak sana gelecek... Emniyet müdürleriyle görüşmeye çalış, randevu almaya çalış, okul bilmem ne kulübünden röportaj, üniversite gazetesi falan de bir bağlantı bul, o bıçak sana gelir kardeşim...

polis her böyle durum da, her birey için suç potansiyeli olabilirlik numaralaması yapıp, analiz edip ona göre karar veremez ki?
    arkadaş iyi niyetli, temiz yüzlü olabilir. ama tüm suç işleyenler "hırt suratlı" değil ki...

polis adam ayırmaz/ayırmaması lazım, bu tarz potansiyel suç unsuru oluşturabilecek her durumu bertaraf eder/etmedi.
    meslek bilinci olan polisler mesaisi biter evine gider "bu günde bir arabadan bıçak/sopa/muşta/demir aldım, belki de ileride oluşabilecek

bizim sorunumuz yok ama belki öndeki yada arkadaki araç da zaman içinde bana veya topluma zararlı olabilecek kimseler olabilir.

Ben polis aramasın aratmam demiyorum. Ben polis her zaman her yerde görevini yapsın diyorum. Kitapta ne yazıyorsa onu yapsın diyorum. Keyfi uygulamalar yapmasın diyorum. Polis o bıçağı tutanakla alsaydı görevini yapmış olacaktı, tutanakla almadığı için hırsızlık yapmıştır. Bu kadar basit işte. Çok basit bir örnekle izah edeyim;

Benim babam öğretmen, sigara kullanmaz... Okulda arama yaparken bir öğrenciden "hocaların yine sigarası bitmiş" lafını işitiyor... Herkes aramadan sonra sınıflarına giriyor, o çocuğa sen kal diyor, metal çöp tenekesinin içinde sigaralar yanarken, çakmaklar patır patır patlarken, kafasını o kutuya sokmak istiyor ama sokamıyor, sadece izlettiriyor...

Şimdi o sigaraları sigara kullanan öğretmenler ceplerine alsa ne olur? Öğrenci açısından ne değişir? Her 2 şekilde de sigarası alınıyor değil mi? Birisinde öğretmene hırsız denir, rüşvetçi denir, parasını benim verdiğim sigarayı içiyorlar denir, diğerinde "ha demek ki bu yasakmış, sigaraları da yakıyorlar" denir. Sizce arada fark yok mu?

Sinirliyim çünkü iki günlük bebeler ceplerine kimlik, bellerine silah takınca kendilerini şehrin efendisi zannediyorlar, ben de bu duruma acayip derecede ayar oluyorum. Teröristi, kaçakçıyı, hırsızı yakalamayı beceremeyen, onlara bulaşmamak için yanaşamayan polis temiz kişileri nerede görse aslan kesilip "görevini" yapıyor süsü veriyor. 2 polis gelip bana kimlik sorabiliyor. hadi gitsin bakalım 2 polis 2 tane esrarkeşe kimlik sorsun... sorabiliyor mu? o adamın kaybedeceği bişey yok, belki bıçak saplar, belki şarap şişesini saplar ama benim kaybedeceğim çok şeyim var ben onları yapmam, çıkarırım kimliğimi gösteririm, bunu polis de çok iyi bildiğinden tüm artistlikleri benim gibi adamlara söküyor.

Tek derim yazınızın son kısımlarında parantez içindeki kısım... Usûlünce...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 28 Mayıs 2012; 0:45:12 >

• quote:

Öncekile kafam güzel değil. Ben her halükarda polise askere görevli insanlara elimden geldiğince yardımcı olmaya
    çalışırım bazı insanlar gibi ego tatmin etme peşinde değilim "neymiş araçtan inmeyip polisi ayağına çağırmış mış ?? Çok güzel hareket taktir ettim. Ayrıca o bıçağın küçücük olduğunu nerden biliyorsun aynı araçtamıydın?

Arkadaşım o polisin görevi. Anladın mı? Polis bana alkol muayenesi yapmak istiyorsa getirecek cihazı ben de üfleyeceğim, beni araçtan indirmeye hakkı var mı? Kim veriyor o hakkı? Yazın sıcakta, kışın soğukta aracımdan inmek zorunda değilim. Eğer polis alkolmetreyi getirip uzatmaktan eriniyorsa o işi yapmayacak.

Polis asker keşke her zaman her yerde herkese karşı görevlerini yapsalar... Avrupa'nın en büyük adalet sarayının önünde çatışma çıktı... Neredeydi polis?

Polis her zaman olaydan sonra gelir, kavga var de, adam öldürüyorlar de polis gelmez... 155'ten kaç defa polis çağırmak istedin? Ben en son istediğimde 25 dk bekledim 3 defa aradım gelen giden olmadı Konya'nın en merkezi yerinde, arada tren yolu vardı tren yolunun diğer tarafı mahalle karakoluydu. Hani görevini yapan polis? Görevini yapmak isteyene her zaman yardımcı olurum. Yeter ki layıkıyla adam gibi yapsın. Polis bana "aç bagajı" diyemez, "lütfen bagajı açar mısınız" demek zorunda. Bunlar onlara okullarda öğretilen şeyler...

• quote:

quote:

Arkadaşım o polisin görevi. Anladın mı? Polis bana alkol muayenesi yapmak istiyorsa getirecek cihazı ben de üfleyeceğim, beni araçtan indirmeye hakkı var mı? Kim veriyor o hakkı? Yazın sıcakta, kışın soğukta aracımdan inmek zorunda değilim. Eğer polis alkolmetreyi getirip uzatmaktan eriniyorsa o işi yapmayacak.

Polis asker keşke her zaman her yerde herkese karşı görevlerini yapsalar... Avrupa'nın en büyük adalet sarayının önünde çatışma çıktı... Neredeydi polis?

Polis her zaman olaydan sonra gelir, kavga var de, adam öldürüyorlar de polis gelmez... 155'ten kaç defa polis çağırmak istedin? Ben en son istediğimde 25 dk bekledim 3 defa aradım gelen giden olmadı Konya'nın en merkezi yerinde, arada tren yolu vardı tren yolunun diğer tarafı mahalle karakoluydu. Hani görevini yapan polis? Görevini yapmak isteyene her zaman yardımcı olurum. Yeter ki layıkıyla adam gibi yapsın. Polis bana "aç bagajı" diyemez, "lütfen bagajı açar mısınız" demek zorunda. Bunlar onlara okullarda öğretilen şeyler...

Daha fazla tartışmayı uzatmaya gerek yok ben kendi düşüncelerimi söyledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

Yahu polislerle yaşadıklarımızı yazsak ayrı bir forum kurulur. Benim yeter dememle konu durmaz ama bunu hatırlatıp fazla uzatmayalım diyorum.

+1...
  • quote:

quote:

quote:

Ben polis aramasın aratmam demiyorum. Ben polis her zaman her yerde görevini yapsın diyorum. Kitapta ne yazıyorsa onu yapsın diyorum. Keyfi uygulamalar yapmasın diyorum. Polis o bıçağı tutanakla alsaydı görevini yapmış olacaktı, tutanakla almadığı için hırsızlık yapmıştır. Bu kadar basit işte. Çok basit bir örnekle izah edeyim;

Benim babam öğretmen, sigara kullanmaz... Okulda arama yaparken bir öğrenciden "hocaların yine sigarası bitmiş" lafını işitiyor... Herkes aramadan sonra sınıflarına giriyor, o çocuğa sen kal diyor, metal çöp tenekesinin içinde sigaralar yanarken, çakmaklar patır patır patlarken, kafasını o kutuya sokmak istiyor ama sokamıyor, sadece izlettiriyor...

Şimdi o sigaraları sigara kullanan öğretmenler ceplerine alsa ne olur? Öğrenci açısından ne değişir? Her 2 şekilde de sigarası alınıyor değil mi? Birisinde öğretmene hırsız denir, rüşvetçi denir, parasını benim verdiğim sigarayı içiyorlar denir, diğerinde "ha demek ki bu yasakmış, sigaraları da yakıyorlar" denir. Sizce arada fark yok mu?

Sinirliyim çünkü iki günlük bebeler ceplerine kimlik, bellerine silah takınca kendilerini şehrin efendisi zannediyorlar, ben de bu duruma acayip derecede ayar oluyorum. Teröristi, kaçakçıyı, hırsızı yakalamayı beceremeyen, onlara bulaşmamak için yanaşamayan polis temiz kişileri nerede görse aslan kesilip "görevini" yapıyor süsü veriyor. 2 polis gelip bana kimlik sorabiliyor. hadi gitsin bakalım 2 polis 2 tane esrarkeşe kimlik sorsun... sorabiliyor mu? o adamın kaybedeceği bişey yok, belki bıçak saplar, belki şarap şişesini saplar ama benim kaybedeceğim çok şeyim var ben onları yapmam, çıkarırım kimliğimi gösteririm, bunu polis de çok iyi bildiğinden tüm artistlikleri benim gibi adamlara söküyor.

Tek derim yazınızın son kısımlarında parantez içindeki kısım... Usûlünce...

bir insan anak bu kadar yanlışı bir mesajda böyle çok yazaiblir bravo..
    baban o sigaraları almayıp gerekli idari işlemi yapmadığı için suçludur bu 1..
    senin mantığına göre konuşuyorum
    polis o bıçağı işleme soksa ödeyeceğin para ve adli tahkikat senide o memur babanıda zor duruma sokardı..iyilikten maraz doğar biliyoruz size amerikan polisi gibi olmak lazım!!...
    sen bıçağı evinde deil arabanda taşı sonra polis suçlu olsun oh ne güzel..
    öyle 41 plaka ile şekil yapmaya benzemez git istanbulda herhangi bir 34 plakayı durdur istanbul polisini sor sana söylesinler..neymiş 2 esrarkeşi arayamıyomuşuz bak bak bak...birader biz esrarın kokusunu 30 metreden alıyoruz bu işin afedersin kompedanı olduk neyin artistliğini yapıyosun boş boş konuşma..sen 3 metreden doğrultulan silahın tutukluluk yapıp patlamaması sonucu hayatta olmanın ne demek olduğunu bilmezsin anca klavyeden ötersin !! git kırmızı renkli 41 plaka arabanın resmini buraya koyduğun gibi sosyal medyaya da koy kızlar koşsun peşinden..!!!

• quote:

quote:

quote:

lise yıllarında cebimizdeki siğarayı alan ve atmayan öğretmenler de vardı. çürük elmalar her zaman var.

her meslekte kuralları uygulamayan bazı tutarsız memurlar olabilir. yanlız eğitim görevlileri ile güvenlik mensuplarını mesleki
    tehlikelilik açısından biribirinden ayırmak gerekir.
    tüm öğretmenler iyi, bilgili, zarif olmadığına ve işini tam yapmadığı örneğinden yola çıkarak, tüm polisler de iyi, bilgili, zarif ve işbilir değil.
    olması tam prosedüre uyması da mümkün değil, bu sadece polisler için değil her meslek grubu için geçerli...

yeni nesil polislerin meslek aşkı ile yandığını bende düşünmüyorum. hele hele bazılarının HİÇ askerlik yapmayacağı düşünülünce
    tam bir çıkmaza girildiğini düşünüyor ve üzülüyorum. askerliğini yapmamış bu görev ve vatan koruma bilinci yerleşmemiş bir kolluk
    kuvveti çalışanı ülkesine ve topluma ne kadar yararlı olabilir! bence olamaz. Askerlik ŞART...

yazmayacaktım ama şunu da belirtmeden geçmek istemedim.
    Rahmetli babam emekli polis memudur. 36 sene 5 ay hizmeti var. sicil numarası yüz(bilmemne)bin küsürlü değil, 20.000den azdır.
    düşünün artık o kadar eski. hayatım küçük ilçelerde/illerde hizmet görevi yapılan karakollarda geçti. çok polis tanıdım, iyisi de var kötüsü de....

bence tüm memurları beceriksiz olarak nitelendirmek yanlış olur. meslek içinde çok iyi işlere imza atmış pek çok bilinçli memurlar da var.
    size kötüleri, suratsızları denk gelmiş olabilir. bana genel de hep iyileri denk geldi...zaten yüzüne bakar adamı tanırım, kötüsüyle
    muhatap dahi olmam. eskiden(çok eskiden) polislerin işbilmez kötüleri çok azdı, şimdi iyiler kötüler doğru orantılı.

neyse ben sormayı, aramayı, kontrol etmeyi çizgiyi aşmamak kaydı ile her durumda hoş karşılıyor ve yararlı buluyorum.

iyi geceler...

edit.harf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 28 Mayıs 2012; 1:24:40 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

lise yıllarında cebimizdeki siğarayı alan ve atmayan öğretmenler de vardı. çürük elmalar her zaman var.

her meslekte kuralları uygulamayan bazı tutarsız memurlar olabilir. yanlız eğitim görevlileri ile güvenlik mensuplarını mesleki
    tehlikelilik açısından biribirinden ayırmak gerekir.
    tüm öğretmenler iyi, bilgili, zarif olmadığına ve işini tam yapmadığı örneğinden yola çıkarak, tüm polisler de iyi, bilgili, zarif ve işbilir değil.
    olması tam prosedüre uyması da mümkün değil, bu sadece polisler için değil her meslek grubu için geçerli...

yeni nesil polislerin meslek aşkı ile yandığını bende düşünmüyorum. hele hele bazılarının HİÇ askerlik yapmayacağı düşünülünce
    tam bir çıkmaza girildiğini düşünüyor ve üzülüyorum. askerliğini yapmamış bu görev ve vatan koruma bilinci yerleşmemiş bir kolluk
    kuvveti çalışanı ülkesine ve topluma ne kadar yararlı olabilir! bence olamaz. Askerlik ŞART...

yazmayacaktım ama şunu da belirtmeden geçmek istemedim.
    Rahmetli babam emekli polis memudur. 36 sene 5 ay hizmeti var. sicil numarası yüz(bilmemne)bin küsürlü değil, 20.000den azdır.
    düşünün artık o kadar eski. hayatım küçük ilçelerde/illerde hizmet görevi yapılan karakollarda geçti. iyisi de var kötüsü de....

bebce tüm memurları beceriksiz olarak nitelendirmek yanlış olur. meslek içinde çok iyi işlere imza atmış pek çok bilinçli memur da var.
    size kötüleri, suratsızları denk gelmiş olabilir. bana genel de hep iyileri denk geldi...zaten yüzüne bakar adamı tanırım, kötüsüyle
    muhatap dahi olmam. eskiden(çok eskiden) polislerin işbilmez kötüleri çok azdı, şimdi iyiler kötüler doğru orantılı.

neyse ben sormayı, aramayı, kontrol etmeyi çizgiyi aşmamak kaydı ile her durumda hoş karşılıyorum.

iyi geceler...

rahmetli baban ve onun gibi değerli büyüklerimizin yolunda yüce Türk milleti rahat uyusun diye görevdeyiz abi..Allah babandan razı olsun mekanı cennet olsun..değerimizi bilenlere eyvallah bilmeyenlere de eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: ernn93

genelde öyle yaparlar. bu size özel bişey degildir tanıdıgım bir çok poliste yapar bunu ve bir çok polisinde yapması gerekir çünki 5237 sayılı yasaya göre çakıda bi tür silahtır .Yasa aynen şöyle ''5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinde silah tanımı yapılmış, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet silah olarak nitelendirilmiştir.''
    Çakı taşımak başlı başına suç teşkil etmemektedir ancak saldırı ya da savunma amaçlı kullandığınzda eylem suç teşkil edecektir. sizi arayan asayiş ekibide önleyici bir ekiptir ve çakınızada bu yüzden el koyma yetkisi vardır

burada taşınan bıçağın yapısı şekli önemli bazıları serbestken bazılarını hiçbir şekilde kullanmak yasaktır.örnek bir isviçre çakısı isviçrede uçaklarda bile serbesttir ki araçlarda taşımada veya el çantasında kılıfı içerisinde taşımada hiç bir sıkıntı yoktur.
    suç teşkil etmeyen yapıda oldugu sürece araçlarda kılıfında olmak suretiyle ortada olmamak kaydi ile torpido vs de bıçak,yine kılıfında ruhsatlı bagajda olmak kaydi ile av tüfeği taşımak kanunen suç teşkil etmez
    6136 sayılı kanunun;4 madde
    (Değişik fıkralar: 23/6/1981 - 2478/2 md.):
    "Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz av tüfekleri ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım,spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir.
    Avda veya sporda kullanılan her nevi ateşli yivli silahlar bu Kanunun 7 nci maddesine göre ruhsata tabidir."

"Nakil ve taşıma esasları:

Madde 11 - Bıçak, diğer aletler ve benzerleri her ne sebeple olursa olsun üstte taşınamaz.

Bunların nakilleri aşağıda gösterildiği şekilde yapılır;

a) Bavul, valiz, takım veya el çantalarında,

b) Çuval, bez torba veya ambalajlarında,

c) Araçların bagajlarında,

d) Ani olaylarda kullanılmayı engelleyecek tarzda kağıt veya bezle sarılıp paketlenmiş şekilde üstte,

Taşınıp nakledilebilir.

Bu madde hükmüne aykırı olarak bıçak ve diğer aletleri üstlerinde taşıyanlar, kullanım belgeleri olsa dahi, haklarında 6136 sayılı Kanunun 15 inci maddesi gereğince işlem yapılır.
    Madde 15 - (Değişik madde: 12/06/1979 - 2249/10 md.)

Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak 4 üncü maddede yazılı olan bıçak veya diğer aletleri veya benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir
    yıla kadar hapis ve üçbin liradan onbin liraya kadar ağır para cezası hükmolunur.

Bu madde kapsamına giren bıçak veya diğer aletlerin veya benzerlerinin sayı veya nitelik bakımından vahim olması halinde yukarıdaki fıkraya göre hükmolunacak cezalar yarıdan bir katına kadar artırılır.

Bu Kanunun 4 üncü maddesine göre yapımına izin verilen bıçakları veya diğer aletleri veya benzerlerini kullanma amacı dışında satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar
    hakkında birinci fıkradaki; o bıçak veya diğer aletlerin veya benzerlerinin sayı ve nitelik bakımından vahim olması halinde de ikinci fıkradaki cezalar hükmolunur."

• Trabzonsporlulara herşey mustahak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ülkücü polis

quote:

Orijinalden alıntı: bilgealp.ozturk

Komik bir cevap yazayım.

Filimlerde izliyoruz o zaman kalem de saldırı aracı. Araçta kalem de bulundurmayalım. Adamın boynuna saplıyorlar holivuuudda.

kalem taşımanın suç olduğunu gösteren herhangi bir kanun yok kardeş
    burası muz cumhuriyeti değil
    kanun dışı iş yapmaz polis
    komiklik yapmak adına kendin komik duruma düşme lütfen

Biz senle farklı dünyaların insanıyız kardeş. Boşver. Oku geç.
  • quote:

(...)
    neyse ben sormayı, aramayı, kontrol etmeyi çizgiyi aşmamak kaydı ile her durumda hoş karşılıyor ve yararlı buluyorum.

iyi geceler...

bu kısma da üsttekilere de harfiyen katılıyorum, zaten eksiğimiz, gediğimiz, yasa dışı herhangibir durumumuz yok, polis durdurduğunda çok rahat bir şekilde evrakları veriyorum, eğilip bükülmeme gerek kalacak bir durum yok.

polis eksiği gediği olup da eğilip bükülenlere alışmış, "polis memuruna" "komiserim" yapma etme diyenlere alışmış, ben öyle demediğimde garip karşılanıyorum,

konya'da haftada 2-3 gün, 2-3 yerde çevirme oluyor... geceli gündüzlü... yahu arkadaş bu kadar çevirme oluyor da hala egzostları bağırta bağırta gezen şahin'ler, far-sis çakma xenonları takıp gezenler nasıl cirit atıyorlar ben çok merak ediyorum. abi yapma etme diyenlere göz yumarak polisin egosu yükselse de trafikte benim hakkım yeniyor.

keşke herkese eşit olarak tüm kanunlar tam anlamıyla uygulansa... keşke diyorum sırf bu sebepten cebimde bir savcı kimliğim olsa... laubali davranan polise kimliği gösterince anında adam olsa... bakın arkadaş ilk mesajda ne demiş;
    quote:

İndirdi camı ve gençler tanışalım dedi.
    polis vatandaş ile nasıl bu kadar laubali olabilir? sokakta kıza laf atmadan ne farkı var, kızlar tanışalım mı der gibi...

genellikle beni durdurduklarında "beyefendi asayiş uygulamamız var, lütfen araçtan iner misiniz?" ya da "iyi akşamlar beyefendi ehliyet ruhsat alabilir miyim?" diyen olisler oluyor ben iyisi yok da demiyorum ama kötüsü de azımsanmayacak kadar çok... hatta ehliyetten ismimi öğrendikten sonra geri verirken, "iyi akşamlar Arif Bey, devam edebilirsiniz" diyene ben de teşekkür ediyorum, iyi nöbetler diyorum... görevini yapana sonuna kadar yardımcı olurum, kaldı ki bu benim vatandaşlık görevim, polis işini düzgün yapıyorsa ben de yapmak zorundayım.

ama bir polis bana gelip de daha başlangıçta "gençler tanışalım mı?" falan dese ben ne yaparım hiç bilemiyorum... herhalde camları kapar kapıları kilitler direkt savcı arkadaşımı arardım... arkasından da şikayetçi olurdum

• quote:

quote:

(...)

iyi geceler...

bu kısma da üsttekilere de harfiyen katılıyorum, zaten eksiğimiz, gediğimiz, yasa dışı herhangibir durumumuz yok, polis durdurduğunda çok rahat bir şekilde evrakları veriyorum, eğilip bükülmeme gerek kalacak bir durum yok.

polis eksiği gediği olup da eğilip bükülenlere alışmış, "polis memuruna" "komiserim" yapma etme diyenlere alışmış, ben öyle demediğimde garip karşılanıyorum,

konya'da haftada 2-3 gün, 2-3 yerde çevirme oluyor... geceli gündüzlü... yahu arkadaş bu kadar çevirme oluyor da hala egzostları bağırta bağırta gezen şahin'ler, far-sis çakma xenonları takıp gezenler nasıl cirit atıyorlar ben çok merak ediyorum. abi yapma etme diyenlere göz yumarak polisin egosu yükselse de trafikte benim hakkım yeniyor.

keşke herkese eşit olarak tüm kanunlar tam anlamıyla uygulansa... keşke diyorum sırf bu sebepten cebimde bir savcı kimliğim olsa... laubali davranan polise kimliği gösterince anında adam olsa... bakın arkadaş ilk mesajda ne demiş;
    quote:

İndirdi camı ve gençler tanışalım dedi.
    polis vatandaş ile nasıl bu kadar laubali olabilir? sokakta kıza laf atmadan ne farkı var, kızlar tanışalım mı der gibi...

genellikle beni durdurduklarında "beyefendi asayiş uygulamamız var, lütfen araçtan iner misiniz?" ya da "iyi akşamlar beyefendi ehliyet ruhsat alabilir miyim?" diyen olisler oluyor ben iyisi yok da demiyorum ama kötüsü de azımsanmayacak kadar çok... hatta ehliyetten ismimi öğrendikten sonra geri verirken, "iyi akşamlar Arif Bey, devam edebilirsiniz" diyene ben de teşekkür ediyorum, iyi nöbetler diyorum... görevini yapana sonuna kadar yardımcı olurum, kaldı ki bu benim vatandaşlık görevim, polis işini düzgün yapıyorsa ben de yapmak zorundayım.

ama bir polis bana gelip de daha başlangıçta "gençler tanışalım mı?" falan dese ben ne yaparım hiç bilemiyorum... herhalde camları kapar kapıları kilitler direkt savcı arkadaşımı arardım... arkasından da şikayetçi olurdum

noktasına kadar, hemfikirim.

• Halbuki herkes yerini,görevini, saygı ve sevgi sınırlarını bilse ne kadar insanca yaşayıp gidicez..
  • hocam bir olayı anlatayım. Arabada polislerde bile olmayan coptan var. Böyle kısa sallayınca açılan türden. Polis çevirdi rutin kimlik kontrolü arabayı aradılar copu buldu. Napıyorsun bununla tarzı konuşmalar başladı. İstanbul burası dedim ne olacağı belli değil bizde kendimize göre kendimizi koruyoruz. Ben gasp dayak vs yedikten sonra sizin gelmeniz bana bir fayda sağlamıyor dedim. Polis bir daha taşıma vs dedi eyvallah dedim bastım gittim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gekren

hocam sorun şu ki ite köpeğe değemiyorlar. yoksa tabi ki yapsınlar görevlerini. sen o it köpek dediklerinin mahallelerinde hatta artık ilçelerinde birini al bakalım delikanlı polissen. tüm esnaf onu da yakar aracını da yakar. onların tek havası büyük ilçelerin, kendi halinde gezen gençlerine olur bence.

+1 aynen, efendi adama hava yapiyorlar anca
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.