Şimdi Ara

Polisin çevirme esnasında aracımdan birşey alması hakkında.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
163
Cevap
2
Favori
22.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EFE_57

hocam bir olayı anlatayım. Arabada polislerde bile olmayan coptan var. Böyle kısa sallayınca açılan türden. Polis çevirdi rutin kimlik kontrolü arabayı aradılar copu buldu. Napıyorsun bununla tarzı konuşmalar başladı. İstanbul burası dedim ne olacağı belli değil bizde kendimize göre kendimizi koruyoruz. Ben gasp dayak vs yedikten sonra sizin gelmeniz bana bir fayda sağlamıyor dedim. Polis bir daha taşıma vs dedi eyvallah dedim bastım gittim.

Bizim şoförü polis çevirmiş.Arabada kazma sapı bulmuş,koltuğun altında. Bu ne demiş,şoför de abi valla kavgada kendimi korumak için filan demiş. Poliste lan kes bunu 1 metrelik kazma sapıyla adam mı dövülür demiş çekmiş gitmiş

Bir kere de şoförle beni ataköyde durdurdular.Polis baktı etti bir şey yok.Ya dedi araba tertemiz,farlar yanıyor,kemerler takılı ya dedim bu arabada illa bir eksiklik vardır,ama baktım yok teşekkür ederim dedi

• Bazı arkadaşlar bıçak taşımak suç falan demişlerde neye dayanarak söylemişler anlamadım. Ben araçta bıçak falan taşımıyorum, taşınmasını doğruda bulmuyorum ama ortada bir suç unusuru yok gibi duruyor.

quote:

6136 SAYILI KANUN KAPSAMINA GİREN BIÇAK VE DİĞER ALETLER İLE BENZERLERİNDEN BİR SANAT VEYA MESLEĞİN İCRASI İÇİN KULLANILMASI ZORUNLU BULUNANLARIN YAPIM, KULLANIM VE NAKLİNE DAİR YÖNETMELİK

Madde 2 - Bu yönetmelik; 6136 sayılı Kanunun 2249 sayılı Kanunla değişik 4 üncü maddesinin birinci fıkrası ile yurdumuzda da yapımı yasaklanan kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki aletler ile benzerlerinden bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapım, kullanım ve nakillerine ilişkin hususları kapsar.

Madde 4 - Bu yönetmelikte geçen;

a) Bıçaklar; 6136 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde sayılan kama, hançer, saldırma , sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçak ve benzerlerini,

b) Diğer Aletler; şişli baston, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli ve zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletleri,

ifade eder.

Kanun maddesi gayet açık, yasak olan bıçakların tanımı var, bu tarz bir bıçak değil ise yasakta değil. Ayrıca el koyarken tutanak tutması ve 6136 ya muhalefetten hakkınızda işlem yapmasıda gerekirdi. Bıçağı resmen hacılamışlar.

• Valla benim arabada Çok fonksiyonlu delikanlı isviçre çakısı var. Alyan takımı bile var. Polis onu hacılarsa, avukatı arayıp onunla birlikte merkeze gitmeyen adi olsun. 200 Euro'luk çakı.

Şahsen ben polise herşeyi sorarım. Tipiniz düzgün ise, kalantor duruyorsanız ve polisin yanında süklüm püklüm olmuyorsanız sizden çekinirler. İsteme hakları olan herşeyi çekinmeden verdiğinizde, "Arabayı arayacağız." dediklerinde kendinizden emin bir şekilde "arama emriniz var mı?" dersiniz. Varsa gösterirler. Aratırsınız. Birşeyi hacılamaya çalışırsa vermek zorunda da değilsiniz. Bıçağı bilmem; ama İsviçre çakısı için merkeze gider, o malın müdürünün yanında bir çay içerdim.
  • Ya bu polis milleti gerçekten enteresan. Başıma gelen bi kaç olayı anlatiyim :)
    Üniversite öğrencisiyim gece vakti antrenmandan dönüyodum(yer ege üniversitesi kampüsü izmir) durdular yanımda kimlik kontrolü falan yaptılar, durumu anlattılar ihbar var vs diye sonra sağolsunlar evim yakındı zaten evime kadar bıraktılar

Başka bi olay; 4 sene falan önce falan gece saat 2 sularında arkadaşlarla sokakta bankta oturuyoruz 5-6 kişi muhabbet sohbet ediyoruz. Alkol yok bişey yok ( yer yüksel caddesi ankara). 2 tane yunus polis geldi. Ters bir üslupla üstümüzü aradılar sert hareketlerle. Kimlik sordular. Arkadaşım asker çocuğu. Askeri kimliğini çıkardı 'inzibat mıyım lan ben' şeklinde bi ifadeyle arkadaşımın eline vurdu kimlik düştü yere falan. Arkadaşım sakin bi nefes alıp normal kimliği çıkardı. Ters davranmaya lan lı lun lu konuşarak napıyosunuz lan burda bu saatte şeklinde sorular sordular. Arkadaşım bi sorun mu var memur bey dediği anda sanane lan sen cevap ver almiyim seni merkeze tribine girdi gereksiz yere. Arkadaşım sonra dava açtı tanık olarak bizde ifade verdik. Dava hala sürüyodu en son bildiğim para cezası verdiler polislere sonra itiraz etmişler sanırım en son durum ne bilmiyorum.

Yine başka bi olay İzmiri bilen varsa Bornova küçükpark tarafını özellikle sık sık kavga çıkar. Üniversite 2 diye bi ev var bilmeyenler için söyleyeyim 24 saat açık gevrek evi ayarında biyer. Gece geç bi saatte 3 kişi birbirine girdi muhtemelen alkol de vardı. Aynı yerde bulunan çay içen 2 tane polis olayı resmen izledi ayağa kalktılar sıradan vatandaş gibi kenardan seyrettiler. Kavga hala devam ediyordu. Biz polislere bakıyoruz polisler kavga edenlere. Hadi 8 10 kişi olurlar destek çağır bekle altı üstü 3 kişiler. Kavga bitti mekan çalışanları ayırdı yani o derece rezillik. Kavga bittikten sonra 4 tane falan polis arabası geldi olay yerine sanki terör eylemi var.. Taraflarla konuştular içlerinden bi polisin bi daha yapma abicim böyle şeyler vs şeyler söylediğini duydum. Sonra herhangi bi işlem yapmadan dağıldılar.

Ve son olay, yine aynı yerde akşamüzeri bu sefer içine benim de karıştığım bi kavga olayı oldu yaklaşık 30 kişi birbirimize girmek üzereyken. Yaklaşık 1.70 boylarında bi sivil polis araya girdi ve bizi direk ayırdı. Taraflara teker teker kimlik sordu gbt baktırdı vs. Karşı taraftan bi eleman ısrarla abi benim abim de polis ariyimmi demesine rağmen yok abicim kalsın sen kimliğini ver şeklinde çok takdir ettiğim bi hareket bile yaptı. Sonra bi daha bi araya gelmediğimizden emin oldu.

Sonuca gelirsek. Herkesin olduğu gibi polisinde iyisi kötüsü var. Ama doğru olan herkesin özellikle bizim güvenliğimizden sorumlu olan polislerin görevini doğru yapmasıdır.

Size de çok geçmiş olsun

• Bu ülkede boşuna öğretmen , polis dövülmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_emre34

Bu ülkede boşuna öğretmen , polis dövülmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ülkücü polis

quote:

Orijinalden alıntı: carantinas

Konu için Teşekkürler faydalı bilgiler içeriyor bir şeyler öğrenmiş olduk sayenizde. Benimde rahmetli Ananemin çakısı var anahtarlığımda taşırım adam vuracağımızdan değil çakı her yerde lazım olur meyve yersin bir şey kesmek istersin vs vs gelip potansiyel suçluymuşuz gibi çakımı alsalar çok bozulurdum.

çakı ayrı kardeş
    amaç dışı bıçak taşımak ayrı
    6136 sayılı kanun kapsamındaki bıçak ayrı karıştırma

Tabi canım orası öyle gidipte ekmek bıçağı ile gezmek olmaz :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: britony

quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Evimin bulunduğu cadde üzerinde ilerlerken karşı yönden bir polis aracı geliyordu.

Caddede sağlı sollu araçlar park ettiği için iki araç geçemeyecekti. Bende sağa sokak tarafına iyice yanaştım ve polisin geçmesini bekledim şöför ile göz göze geldik.

İndirdi camı ve gençler tanışalım dedi. Yanımdada arkadaşım var.. Asayişten olduklarını söylediler.

Neyse park ettim aracı iyice yanaştırdım indim araçtan kimlik kontrolü yaptı gbt'ye baktı falan temiz. Üstümüzü aradı caddede o kadar insanın içinde ellerimizi kaldırttı vs.

Başladılar aracı aramaya torpidoyu, stepneyi, bagajı, paspas altı, küllük, hatta kaputu açıp bile baktılar.

Aracımda ne olur ne olmaz diye bulundurduğum bir bıçak var babamdan hediye. İstanbulda yaşıyoruz neticede 1001 türlü insan var..

Adammı kesiyosunuz siz diye laf atıyor ve bıçağı alıyor. Dedim tamam araçta bulundurmam bir daha ama bıçağı verin babamdan hediye evime koyayım. Yok diyor vermem.

Üstlerine gitmedim aldım kimliğimi bastım devam ettim..

Plakamın yabancı (41) olmasından kaynaklanıyor heralde ve uyuz olmuş durumdayım bütün insanlar bize bakıyordu hayırdır diye..

Paylaşmak istedim..

Hocam ben de eskiden 41 plaka aracımla 1 kere istanbula gelme hatasını yaptım. 1 gecede tam 4 kere arama yapıldı. Lanet ettim ve bir daha 41 plaka araçla istanbul trafiğine girmedim

gebzeli hırsızları temizleyin önce içinizden
    tabi istanbulda 41 plakalı aracınız aranır

:) Hayatımda böyle düz mantık görmedim.
    Kocaeli plakalılara ölüm o zaman.
    Her gördüğü 41'i çeviren polisle aynı kafa.

• Bıçak taşımak 6136 sayılı "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun" gereği yasaktır. Nasıl hırsızlık, yağma, adam yaralama bir suç ise buda aynen öyle suçtur. Polis bıçağa geçici olarak el koyar, gözaltı işlemi yapar, tutanak tanzim eder, savcılık makamına götürür. Akabinde dava açılır, mahkeme olur ve neticede suçun sübutu halinde ceza verilir. Hobi amaçlı bulundurulan çakı, bir meslek veya sanatın icrası için zorunlu görülen kesici aletler konusunda mahkeme tatmin edici savunma ile karşılaşırsa beraat hükmü verebilir. Meslek gereği bu tip araç gereci bagajda, ambalajlı olarak bir yerden bir yere taşımak başkadır, torpido gözünde veya başkaca kolay ulaşılabilir bir yerde bıçak taşımak başkadır. Burada yorum şansımız yok, yasa açık; bıçak taşımak yasak.

Polis vazife selahiyet kanunu 4/A maddesi durdurma ve kimlik sorma meselesini düzenler. Madde metninde "durumun gerektirdiği tedbirleri almak" gibi genel bir kavrama yer verilmişse de; memurun sadece aracın dışarıdan bakıldığında görülebilen yerlerine bakabileceği (bagaj ve torpido açtıramaz), giysilerinizi çıkarmanızı isteyemeyeceği özel olarak belirtilmiş. Yeterli şüphe var ise üzerinizi arayabilir.

Hemen belirtmeliyim bu "makul şüphe" veya "yeterli şüphe" belirsiz kavramlardır. Polis memuru bilgisine deneyimine göre şüphe sebeplerini sentezleyip, ona göre davaranacaktır. Genel geçer bir "makul şüphe" yoktur, şartlara ve kişilere göre değişkenlik gösterebilecektir.

4/A'ya göre durdurmada aracın içi aranamıyor diye hemen sevinmeyelim

Polis Vazife Selahiyet Kanunu madde 9 var. Polis; hakim kararı ve gecikmesinde sakınca olan hallerde mülki amirin emriyle üzerinizi, eşyalarınızı, aracınızı arayabilir. Fakat önleme araması kararında; arama sebebi, konusu ve kapsamı, yer- zaman açıkça yer almalıdır. Yani kapsam aşılarak karar suistimal edilmemelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 28 Mayıs 2012; 11:15:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Arabanızı arama yetkileri yok ki. Hata etmişsiniz bence.

Polisin arabanızı ve evinizi araması için elinde mahkeme kararı olması lazım.

bundan emin misin yıllardır çevirmeler yapılıyor
  • quote:

rahmetli baban ve onun gibi değerli büyüklerimizin yolunda yüce Türk milleti rahat uyusun diye görevdeyiz abi..
    Allah babandan razı olsun mekanı cennet olsun..değerimizi bilenlere eyvallah bilmeyenlere de eyvallah

teşekkürler.

tek isteğim/tek ricam Lütfen görevini suistimal eden, görev bilinci, anlayışı içine yerleşmemiş bunu anlayamamış
    mesleğe" farklı amaçla katılan" içindeki çürükleri memurları içinizden eleyiniz....
  • sakin olmak gerekli,

konu amacından uzaklaşıp başka bir hal almaya başlamış. saygı ve mantık çerçevesinde tartışmak bilgi alışverşi
    yapmak ayrı "küfür" mahiyetinde hakaret cümleleri sarf etmek ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

sakin olmak gerekli,

konu amacından uzaklaşıp başka bir hal almaya başlamış. saygı ve mantık çerçevesinde tartışmak bilgi alışverşi
    yapmak ayrı "küfür" mahiyetinde hakaret cümleleri sarf etmek ayrı.

Arkadaşımızın yazdıklarına katılıyorum.

LÜTFEN, tartışmanın seviyesini koruyalım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

Güner bey, ayni durum başımıza gelirse arkadasin yaptığı gibi polisin calmasina göz mu yumalim,tutanak,mahkeme ugrasmamak için yani... Ben yazdiklarinizdan bunu cikardim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 28 Mayıs 2012; 14:17:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

Güner bey, ayni durum başımıza gelirse arkadasin yaptığı gibi polisin calmasina göz mu yumalim,tutanak,mahkeme ugrasmamak için yani... Ben yazdiklarinizdan bunu cikardim.

Memur, görevini yasalara uygun şekilde yapsaydı, suç aleti bulduğunda derhal işlemlere başlardı. Hoşgörü göstermiş, sadece bıçağı almış, adli mercilere olayı intikal ettirmemiş. Polisi savunmak anlamında söylemiyorum; memurun o bıçağı bedavaya getirmiş olmak için aldığına ihtimal vermiyorum. Olay adliyeye intikal ettiğinde kuvvetle muhtemel genç arkadaş sabıkalı olacağından ve üzerine birde yüklüce para cezası yiyeceğinden olayı uzatmamıştır.Böyle bir durumun başa gelmemesi için en baştan kesici delici alet bulundurmamakta fayda var.

• TRAFİK KONTROLLERİ VE ŞERİT DARALTMA YÖNTEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE için TIKLAYIN

quote:

a) Denetim Personelinin Yol Kullanıcılarıyla İletişimi:
    Denetimler sırasında durdurulan araç sürücülerine sakin, soğukkanlı, saygılı bir üslup kullanmaya özen gösterecek, kaba ve saygısız davranışlarda bulunulmayacaktır.

Sürücülere karşı adil davranacak, hislerine kapılmayacak ve duygularıyla hareket etmeyecektir.

Sürücüler ve yolcularla “Ne iş yapıyorsunuz, Nerelisiniz?” gibi gereksiz ve yersiz soru ve konuşmalar yapılmayacaktır.

Kontrol edilecek sürücüye "İyi Yolculuklar, Beyefendi/Hanımefendi” “Lütfen Evraklarınızı Verir misiniz!” şeklinde hitap edilecektir.

Sürücüye yapmış olduğu ihlal açık ve net bir şekilde söylenecektir. “Örn. Çankaya kavşağında kırmızı ışığı ihlal ettiğiniz bildirildi. Yasanın 47/1-b maddesi gereği para cezası uygulamak zorundayım”

Sürücüye ceza uygulaması için hangi tip ödemeyi kabul ettiği sorulacaktır. “Örn. Cezayı peşin mi, ihbarname olarak mı ödemek istersiniz?”

Sürücüler ekip aracına çağrılmadan ceza uygulaması yapılacaktır.

Sürücüye “Teşekkür ederim. Lütfen trafik kurallarına uyunuz! bu dönemde daha yoğun denetimler yapılacağını bilmenizde yarar bulunmakta. Size kazasız yolculuklar diliyorum.” denilerek, aracıyla birlikte kontrol mahallinden güvenli bir şekilde ayrılması sağlanacaktır.

b) Denetim Personelinin Davranışları:
    Personel, kendisine yapılmasını istemediği bir davranış ve üslubu kullanmayacak, sürücü, yaya ve yolculara hatalı davranış veya davranışlarının karşılığında, yasal yaptırımlar dışında bir başka ceza veya cezaları uygulamayacaktır.

Cezalandırılacak ihlal tam olarak görülecek, şüpheye meydan vermeyecek şekilde anlaşılacak ve yasal karşılığı tanımlanmış olacaktır.

Denetim konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak için, Yasa ve ilgili Yönetmelikler ile emir ve genelgeler personele öğretilecek ve kontroller sürücülerin zaman ve personelin davranışlarından şikayetlerini ortadan kaldırır şekilde planlanacaktır.

• Biz bi ara yemin ederim satırla geziyoduk. Adam keseceğimizden değil tabiki ama güzel oluyodu. Şuanda ben ingiliz anahtarı bazen keser bulunduruyorum kafaya geçirmek için. Onlarada birşey diyemezler herhalde. Yukarda arkadaşın yazdığı gibi polis doktor öğretmen boşuna dayak yemiyor.
  • Hic sevmem
    Polisi sadece mermim bitince yillik isim olur onun disinda isim olmaz ::)))

Alayi kildir belesezar bulalar icine girerler okadar yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evimin bulunduğu cadde üzerinde ilerlerken karşı yönden bir polis aracı geliyordu.

Caddede sağlı sollu araçlar park ettiği için iki araç geçemeyecekti. Bende sağa sokak tarafına iyice yanaştım ve polisin geçmesini bekledim şöför ile göz göze geldik.

İndirdi camı ve gençler tanışalım dedi. Yanımdada arkadaşım var.. Asayişten olduklarını söylediler.

Neyse park ettim aracı iyice yanaştırdım indim araçtan kimlik kontrolü yaptı gbt'ye baktı falan temiz. Üstümüzü aradı caddede o kadar insanın içinde ellerimizi kaldırttı vs.

Başladılar aracı aramaya torpidoyu, stepneyi, bagajı, paspas altı, küllük, hatta kaputu açıp bile baktılar.

Aracımda ne olur ne olmaz diye bulundurduğum bir bıçak var babamdan hediye. İstanbulda yaşıyoruz neticede 1001 türlü insan var..

Adammı kesiyosunuz siz diye laf atıyor ve bıçağı alıyor. Dedim tamam araçta bulundurmam bir daha ama bıçağı verin babamdan hediye evime koyayım. Yok diyor vermem.

Plakamın yabancı (41) olmasından kaynaklanıyor heralde ve uyuz olmuş durumdayım bütün insanlar bize bakıyordu hayırdır diye..

Paylaşmak istedim..

Kesici kısmı 12 cm ve üstü olan delici ve kesici aletler 6136 Sayılı kanun kapsamına girer bu adli olay demektir, gözaltına alınıp ,işlem yapılıp adli mercilere çıkman demektir..Eğer ki altı ise yani küçük çakı vs tarzı şeylekr ise Valilik Oluru ile Kabahatler Kanunu kapsamında genelde Emre Aykırı DAvranış maddesi gereğince 150 TL para cezası gerektirir..Bütün bu işlemler çerçevesinde zaten bıçak gider..Bence iylik yapmışlar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darüzzafer68 -- 4 Haziran 2012; 11:57:09 >

• quote:

Paylaşmak istedim..

konuyu geç gördüm. asayiş senin aracında arama yapamaz anca trafik yapabilir. o torpido bagajı falan açamaz açmak istediği zamanda istersen sende onlara kıllık yapabilirsin. hangi maddeden dolayı böyle birşey yapmak istiyorsunuz dediğin zaman, kitapçığı çıkartıp bir şeyler söylemek zorunda.

aynı durum benimde başıma geldi. arkadaşlarımda avm e giderken arkamızda polis varmış ve selektör yapıyormuş sabah olduğu içiin hiç fark etmedim. farkedincede hemen yavaşladım sağda durdum hemen. polis aracı resmen önümü kesti. niye durmuosun diye bağırdı etti aracımın heryerini aradı tozluydu biraz onlarıda aldılar güzel güzel. sonra plakasını aldım ve şikayet ettim.

böyle durumlarda aracın plakasını değil de polisin yakasından numaraya bakın hemen.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.