Şimdi Ara

Polisin çevirme esnasında aracımdan birşey alması hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
2
Favori
21.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evimin bulunduğu cadde üzerinde ilerlerken karşı yönden bir polis aracı geliyordu.

Caddede sağlı sollu araçlar park ettiği için iki araç geçemeyecekti. Bende sağa sokak tarafına iyice yanaştım ve polisin geçmesini bekledim şöför ile göz göze geldik.

İndirdi camı ve gençler tanışalım dedi. Yanımdada arkadaşım var.. Asayişten olduklarını söylediler.

Neyse park ettim aracı iyice yanaştırdım indim araçtan kimlik kontrolü yaptı gbt'ye baktı falan temiz. Üstümüzü aradı caddede o kadar insanın içinde ellerimizi kaldırttı vs.

Başladılar aracı aramaya torpidoyu, stepneyi, bagajı, paspas altı, küllük, hatta kaputu açıp bile baktılar.

Aracımda ne olur ne olmaz diye bulundurduğum bir bıçak var babamdan hediye. İstanbulda yaşıyoruz neticede 1001 türlü insan var..

Adammı kesiyosunuz siz diye laf atıyor ve bıçağı alıyor. Dedim tamam araçta bulundurmam bir daha ama bıçağı verin babamdan hediye evime koyayım. Yok diyor vermem.

Üstlerine gitmedim aldım kimliğimi bastım devam ettim..

Plakamın yabancı (41) olmasından kaynaklanıyor heralde ve uyuz olmuş durumdayım bütün insanlar bize bakıyordu hayırdır diye..

Paylaşmak istedim..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araçta Bıçak Taşımak: Yasal Hususlar

Araçta bıçak taşımak, sıkça merak edilen ve yasal sonuçları olabilecek bir konudur. Bu makalede, araçta bıçak taşımanın yasal durumu ve ilgili cezalar hakkında bilgi verilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre araçta bıçak taşımak yasaktır. 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'un 24. maddesi gereğince, kamuya açık yerlerde, araçlarda ve eğitim kurumlarında bıçak bulundurmak suçtur.

Arabada Bıçak Taşımanın Cezası

Araçta bıçak taşıdığı tespit edilen kişilere, 6136 sayılı Kanun'un 26. maddesi uyarınca adli para cezası verilir.

İstisnai Durumlar

Bazı istisnai durumlarda, araçta bıçak taşımak yasak değildir. Örneğin:

• İş gereği bıçak kullanılması gereken mesleklerde (örn. aşçılar, kasaplar)
    • Avcılık veya spor amaçlı olarak kullanılan bıçaklar
    • Geleneksel kültürde yer alan bıçaklar (örn. kama)

Bu gibi durumlarda, bıçağın meşru bir amaçla taşındığı kanıtlanmalıdır. Aksi takdirde, yasak kapsamına girecektir.

Sonuç

Araçta bıçak taşımak Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre yasaktır ve adli para cezası ile sonuçlanabilir. Yalnızca istisnai durumlarda bıçak taşımak serbesttir. Bu nedenle, araçta bıçak taşımaktan kaçınılması tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arama yaptırmalarına izin vermeseniz darp ederler, bu ülkede polisten kimliğini göstermesini istemek bile dayak sebebi.
    Kötü bir durum ama bıçak için yapacak birşey yok. Gecmis olsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem ters yoldan gel. Hem de bıçağı yürüt. İşe bak sen.
  • O an hiç düşünmedim plakayı vs. almak babamda diyor uyarı verirler bir daha arabada taşıma diye ama alma hakları yok diye.

Ben sinirden hiç umrumda olmadı bastım gittim direk. Bıçakta kaliteli birşeydi üzerinde analog saat bile vardı kılıfında falan..

Hiç aklıma bile gelmedi rüşvet falan ama vermezdimde..

Ben arama yapmalarına birşey demiyorum. Olabilir hani bir sıkıntı vardır kontrol amaçlı yapılır ama caddenin ortasında durduruyorlar falan kolu komşu arasında arıyorlar. Taksınlar beni peşlerine atıyorum karakolun orada baksınlar kendileri.

Sinirimde patiyle kalkıp caddede bi anda olsa deli gibi gittiğimi gördüler hiç umurlarında olmadım..
  • Öyle bir saçmalık olabilir mi?

Şimdi ben marketten bıçak alıp evime götürürken de, arabamda bıçak taşımam yasak mı olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Öyle bir saçmalık olabilir mi?

Şimdi ben marketten bıçak alıp evime götürürken de, arabamda bıçak taşımam yasak mı olacak?

Bıçağın fişi, faturası var mı? Fiş olursa daha iyi. Makine saati de yazıyor fişe. O sayede yırtabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Hem ters yoldan gel. Hem de bıçağı yürüt. İşe bak sen.
    Ters yol değil hocam, gidiş geliş fakat araçların park etmesi yüzünden iki araç geçemiyecek seviyeye geldi yol.

İnsanlık yapıp yol verdik ama başımıza gelene bak

Gördüler plaka 41, içinde gençler var. Bende ilk defa böyle bir çevirmeye mağruz kalıyorum ne yapacağımı bilmiyordum açıkçası bunuda anlamış olmalılar heralde..

Buda ders oldu.. Polislere bile güven yok artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

O an hiç düşünmedim plakayı vs. almak babamda diyor uyarı verirler bir daha arabada taşıma diye ama alma hakları yok diye.

Ben sinirden hiç umrumda olmadı bastım gittim direk. Bıçakta kaliteli birşeydi üzerinde analog saat bile vardı kılıfında falan..

Hiç aklıma bile gelmedi rüşvet falan ama vermezdimde..

Ben arama yapmalarına birşey demiyorum. Olabilir hani bir sıkıntı vardır kontrol amaçlı yapılır ama caddenin ortasında durduruyorlar falan kolu komşu arasında arıyorlar. Taksınlar beni peşlerine atıyorum karakolun orada baksınlar kendileri.

Sinirimde patiyle kalkıp caddede bi anda olsa deli gibi gittiğimi gördüler hiç umurlarında olmadım..

Bazı tuhaf polisler var. Canları sıkılıyor. Uçuk şeyler yapıyorlar.

Mesela ben yolumda yürürken polis ekip arabasından çıkardı kafayı. Çağırdı yanına. Gittim. Kimliğime baktı GBT'den. Temiz. Arabaya bin dedi. Haydaaa dedim içimden. Fesubhanallah dedim. Bindim arka tarafa. Kendimden eminim. Korkacak bir şeyim yok. Arkada da bir polis oturuyor yanımda. Fakat çooook ilginç olan bir durum var. Arka koltuktaki polisin MP5 silahı kendisine yarım metre uzakta ve polis kafasını sola çevirmiş. Dışarıyı seyrediyor. Silahla benim aramda 5 cm anca var. Bekliyorlar ki güya ben silahı alacam. Olay çıkaracam. Beni tutuklayacaklar.

Hiç oralı olmadım. İki tur attık. Beni aldıkları yere getirdiler. Güya orada bir hırsızlık olayı olmuş. Verilen eşkal bana çok uyuyormuş. O yüzden almışlar arabaya. Tavırlarımdan hırsız olamayacağıma karar vermişler kendi aralarında. O yüzden bırakmışlar.

• Kardeş bildiğin hacılamışlar bıçağı.

Ben 2-3 ay önce poliste kimliğimi unuttum, o kadar çok şey aradılar ki kafam karıştı.Benzin kapağını bile açıp baktı.
    Ertesi gün merkezi karakola gittim.Yeri zamanı vs söyledim bulundu.
    Senin ki bıçak ama peşinde koşarsan alırsın bence.

Avukat filan olacaksın anasını satayım ver mahkemeye uğraş.
  • genelde öyle yaparlar. bu size özel bişey degildir tanıdıgım bir çok poliste yapar bunu ve bir çok polisinde yapması gerekir çünki 5237 sayılı yasaya göre çakıda bi tür silahtır .Yasa aynen şöyle ''5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinde silah tanımı yapılmış, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet silah olarak nitelendirilmiştir.''
    Çakı taşımak başlı başına suç teşkil etmemektedir ancak saldırı ya da savunma amaçlı kullandığınzda eylem suç teşkil edecektir. sizi arayan asayiş ekibide önleyici bir ekiptir ve çakınızada bu yüzden el koyma yetkisi vardır
  • Arkadasım,
    Bulundugun cadde gun ve saat ıtıbarı ıle senı cevıren ve aramayı yapan ekıbın kım oldugunu anlayabılırsın. Daha once bızzat bu sekılde polıslerı tespıt etırmıstım. Bır sıkayet dılekcesı ıle en yakın adlıyeye gıt ve savcılıkta suc duyurusunda bulun.

Yok eger ne ugrasacagım gıden gıtsın haram zıkkım olsun falan dıyorsan da yarın aynı muamele ıle karsı karsıya kalacagını unutma!!

Genel olarakta bahsetmek gerekır ıse polıs saskın ve cahıl ınsanı avlar. Eger haklarınızı layıkı ıle bılıyorsanız polıs sıze bulasmaz ceker gıder ya da bır anda dost olur dert ortagı olursun onun sana zamanın kotulugunden bahseder yoksa bu tur uygulamalardan onunda rahatsız oldugundan bahseder aklınca gonlunu alır:)
  • Polisten neden bu kadar korkuyor millet anlamıyorum...Trafik cezasından çok çekiyorum ben ama polisler haklı haksız olduğum zaman yakasına bile yapışırım ortam müsaitse.Size denk gelen polise sert çıkacaktın yoksa karşısında ana kuzusu görürlerse affetmez aynasızlar.Biz yeri geliyor yaka paça oluyoruz.
  • Arabanızı arama yetkileri yok ki. Hata etmişsiniz bence.

Polisin arabanızı ve evinizi araması için elinde mahkeme kararı olması lazım.
  • arama izni yoksa arayamaz. Kilitle arabanı aratmıyorum birader de.
    Dayımın aracında rambo bıçağı buldular, dayım elma soymakta mı yasak ? dedi geri verdiler.

Yada kendinden eminsen, araban temizse sicil numaralarını yaz kağıda, şu tarihte şu caddede bu sicile sahip memurlar tanındığım muhitte gurur kırıcı davranışta bulunundular de altınada ımzalarını at. Sonra buyur ara de %80 aramazlar zaten.

Hocam arada sırada yorumlarını görürüm forumda. Mantıklı adamsın biraz daha uyanık ol, bıçağın baba yadigarı olmasına üzüldüm. Ben öyle şeylere çok değer veririm
    saygılarımla

• 38 yaşındayım ve şimdiye kadar polisle ilgili hiçbir kötü anım olmadı. Kendim polis, subay vs. yakını değilim. Gençliğimde de polis kontrolüne ve aramalarına cok girdim. 90'lı yillarda daha sıkı kontroller vardı. Her cuma ve cumartesi gece yarısından sonra alsancak çıkışında alkol veya asayiş kontrolüne denk gelirdim. Bana şimdiye kadar hiçbir polis "hayırdır gençler" vs tarzında konuşmadı. Sizin ilk duruşunuz ve cevabınız polisin size karşı olan tutumunu belirler. Sizden ciddi ve saygılı bir şekilde çevap gelirse o da saygılı davranır ve ciddileşir. Çekinecek bir şeyiniz yoksa fazla yüzgöz olmaya da gerek yoktur. Sempatik görünmeye çalışmanız bile onlarda ters tepki yapabilir, sizi aşağılar şekilde davranmaya başlayabilir, buna izin vermeyin.

Sadece bir kere polisin biri benden rüşvet istediğini ima etti. "yanında ne kadar para var" şeklinde saçma bir soru sordu. Cevabım kesin ve net şekilde, "yanımda size verecek bir liram yok, cezam neyse kesin, sonra devlete öderim" dedim. Gençlikten şikayet etmek aklıma gelmemişti, ama simdiki aklım olsaydı şikayet de ederdim.

Ayrıca aracınızı arama konusunda sanırım araçlarla ilgili savcılığın dönemsel olarak düzenli olarak verdiği genel bir arama izinleri var.
    Arabada bıçak taşımanın yasal olduğunu da zannetmiyorum. Savaşa mı gidiyorsun, bıçakla kavgaya mı gireceksin. Arabada bıçagın işi ne. Sen bıçak çekersin, karşındaki bunu görür, silah çeker. Ee ne oldu o zaman???

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 27 Mayıs 2012; 1:46:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yapılanı doğru bulmamakla birlikte 6136 sayılı kanunu ve adli ve önleme araması yönetmeliği vardır bunları bi okuyun. ayrıca cmk nın ilgili maddeleri var bu ve benzeri kanunlar sadece hukukçular için değil vatandaş olarak en azından kabaca bilmemiz gereken şeyler

• Arkadaşların çoğu konuyu anlamamış sanırım abuk subuk yorumlar yapmışlar.Böyle olaylar malesefki bizim polisimiz çok çalışkan ve dürüst olduğundan dolayı yanabiliyor ancak arama yaparlarken arama izni sordunuzmu aceba çünkü bildiğim kadarıyla arama izni olmadan yani size bir belge göstermeden öle langur lungur arama yapamazlar birde bıçağa el koyma hususunda arabada bıçak bulunduğu zaman el konulur diye bir madde olduğunu bilmiyordum yani insanlar arabasında özel bir eşya'da taşıyamaz ozaman herşeye el atarlarsa çok lakait davranan polis memurlarına çok iyimser davranmamak lazım onun tavrı neyse aynı şekilde davranmak lazım birde nasiyat vermek gibi oldu biraz belki ama amacım o değil her hangi bir çevirme vs. gibi bir durumda lütfen kimlik sorunuz!
  • zabıt raporu falan nerde?
    zabıt tutmaları gerekmiyor muydu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernn93

genelde öyle yaparlar. bu size özel bişey degildir tanıdıgım bir çok poliste yapar bunu ve bir çok polisinde yapması gerekir çünki 5237 sayılı yasaya göre çakıda bi tür silahtır .Yasa aynen şöyle ''5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinde silah tanımı yapılmış, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet silah olarak nitelendirilmiştir.''
    Çakı taşımak başlı başına suç teşkil etmemektedir ancak saldırı ya da savunma amaçlı kullandığınzda eylem suç teşkil edecektir. sizi arayan asayiş ekibide önleyici bir ekiptir ve çakınızada bu yüzden el koyma yetkisi vardır

ELKOYMA KARARINI VERME YETKİSİ

Madde 127 - (1) (Değişik fıkra: 25/05/2005-5353 S.K./16.mad) Hâkim kararı üzerine veya gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde Cumhuriyet savcısının, Cumhuriyet savcısına ulaşılamadığı hallerde ise kolluk amirinin yazılı emri ile kolluk görevlileri, elkoyma işlemini gerçekleştirebilir.

(2) Kolluk görevlisinin açık kimliği, elkoyma işlemine ilişkin tutanağa geçirilir.

(3) (Değişik fıkra: 25/05/2005-5353 S.K./16.mad) Hâkim kararı olmaksızın yapılan elkoyma işlemi, yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını elkoymadan itibaren kırksekiz saat içinde açıklar; aksi hâlde elkoyma kendiliğinden kalkar.

(4) Zilyedliğinde bulunan eşya veya diğer malvarlığı değerlerine elkonulan kimse, hâkimden her zaman bu konuda bir karar verilmesini isteyebilir.

• Polisin artık telefon bile kurcalama izni ve hakkı yok kaldı ki her ne kadar delici kesici alet de olsa senin olan bir eşyayı alıp vermeyecek..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.