Şimdi Ara

Polisin çevirme esnasında aracımdan birşey alması hakkında.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
2
Favori
21.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bicak tasimak suctur lakin polisin yolun ortasinda sizi durdurup aramasi yanlis.
    Cevirme olur asayis arama yapiyordur eyvallah ama boyle bir durumda arama yapmak dogru degil.

Sizin yerinizde olsam kimlige bakmalarini izin verir arama yapmak isterlersem arama izni sorarim. Yolun ortasinda kimseyi aramiyorsunuzda beni niye aramaya kalkiyorsunuz arkadas eger bunu arkadan gelen araca da uygulamiyorsan killigina ariyorsun demek. Aslinda sizin ustunuzu aramaya kalkitiklari zaman karakola gidelim diye teklif etseydiniz daha iyi olurdu.Arayacaklarsa orada arasinlar suclu gibi yolun ortasinda arama yapmak nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 27 Mayıs 2012; 9:44:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıçak taşımak suçtur. Ama ülkemizin bazı illerinde herkesin belinde tabanca vardır nedense...

Dağ başında ,kimsenin olmadığı yerde arabada oturursun.Ekip gelir bir sürü tantana çıkartır. Adamın bir sevgilisi vadır, bir kenara çeker...Ülkenin namusu elden gider.Fakat aynı şehirde otellerde kadın servisi vardır, sorun olmaz...Nedense...

Bir standart olmalı...
  • Ben olsam olay çıkartırdım en azından sesimi yükseltirdim. Herkes pısırık olursa bu adamlar önüne geleni çevirmeye devam edecek. En azından bir iki çetin cevize çatmaları lazım ki bir daha yaparken iki kez düşünsünler.
  • Abartılacak birşey yok. Belki o polis bıçağı almasaydı 1 saat sonra trafikde biriyle kavga edip bıçağı saplayıp böbreğine adami öldürüp trafik magandası olarak haberlere çıkacak 10 yıl hapis yatacaktın. Birde bu yönden düşün :))))
  • Geçiniz bu işleri, polis devleti olduk söz söyleyenin kafasını kırıyorlar. Ayrıca bıçağa al koymaları ne ki?

3 yıl önce bir çevirmede arabamdan 2 kutu prezervatif çaldılar.. Hem de göz göre göre.. Aralarında iyi eğlenceler diliyorum hala o polislere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutbaran

quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Arkadaşların çoğu konuyu anlamamış sanırım abuk subuk yorumlar yapmışlar.Böyle olaylar malesefki bizim polisimiz çok çalışkan ve dürüst olduğundan dolayı yanabiliyor ancak arama yaparlarken arama izni sordunuzmu aceba çünkü bildiğim kadarıyla arama izni olmadan yani size bir belge göstermeden öle langur lungur arama yapamazlar birde bıçağa el koyma hususunda arabada bıçak bulunduğu zaman el konulur diye bir madde olduğunu bilmiyordum yani insanlar arabasında özel bir eşya'da taşıyamaz ozaman herşeye el atarlarsa çok lakait davranan polis memurlarına çok iyimser davranmamak lazım onun tavrı neyse aynı şekilde davranmak lazım birde nasiyat vermek gibi oldu biraz belki ama amacım o değil her hangi bir çevirme vs. gibi bir durumda lütfen kimlik sorunuz!

zaten arama izinleri yoktur. olsa da size gösterecekleri önleme araması iznidir.
    önleme aramasına basit örnek vermek gerekirse: bir yoldan geçen herkesi çevirerek gbt sorgulaması yapmak.
    diğer aramada ise sizi durdurması için bile bazı şartlar gerekir. Bu tür aramada ise makul şüphe gerekli. Makul şüphe kanuni tanımla , hayatın akışına göre somut olaylar karşısında genellikle duyulan şüphedir.akul şüphe, aramanın yapılacağı zaman, yer ve ilgili kişinin veya onunla birlikte olanların davranış tutum ve biçimleri, kolluk memurunun taşındığından şüphe ettiği eşyanın niteliği gibi sebepler göz önünde tutularak belirlenir.
    Makul şüphede, ihbar veya şikâyeti destekleyen emarelerin var olması gerekir.
    Belirtilen konularda şüphenin somut olgulara dayanması şarttır.
    Arama sonunda belirli bir şeyin bulunacağını veya belirli bir kişinin yakalanacağını öngörmeyi gerektiren somut olgular mevcut bulunmalıdır. Örneğin:plakasız bir oto ile seyir halindesiniz, yahut hemen yan binada bir yaralama olayı omuş ve sizin üzeinizde kan lekeleri mevcutsa. Ancak ülkemizde hukuk yoktur KEYFİLİK vardır. Arabaya yaslandırılar ararlar bilader.

Teşekkürler bilgilendirmeler için bende şaşırdım gerçekden bu olaya öyle tutanak tutmadan el konulmuş birde benim bildiğim kadarıyla arama izni çıktığı zamana arama sadece belirli noktalarda yapılabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Helal olsun devrelerime diyorum.
    Uzaktan araçta kesici-yaralayıcı alet olduğunu anlamış ve el koymuş.
    Savcılık emriydi bilmem neydi, geçiniz.
    Torpidoma bıçak koyarken haklıyım ama polis el koyarken kanun adamıyım.
    ZOOOORRRTT: Bir sonraki soruyu alalım

Zaten sizin niyetiniz öyle kötü ki:
    Başlığa bakan da araçtan kıymetli bir şey siz görmeden alındı sanır.

41 plaka, Trabzon ve torpidoda bıçak/silah.
    Meslek hayatım bu üçlü kombinasyonla geçti.

Saygılar

Kız arkadaşım yanımdayken gece 1 sularında Beşiktaş'ta durdurdular, hem rutin alkol kontrolü hem de işte Birkan'ın başına gelen gibi ufak tefek bagajı kontrol etme torpidoya bakma münasebetiyle. Sonuç mu? İnsanın avukat sevgilisi olmaya görsün, laz inadı tuttu ya bırak baksınlar desemde bakamazlar dedi ben de çekildim kenara seyrettim sadece arayamadılar aracımızı. :)

Sen de gelsen, devren de gelse avukata ait bir araç veya üst araması yapılamaz. :)

Ayrıca polisi sevmiyorum, en ufak bir şekilde haklı olduğum durumda da elimden geleni yapıyorum zorluk çıkartmak adına. Polis bu ülkede adam dövmekten başka bir şey yapmıyor bana göre ki ailemde büyük bir ilin İl Emniyet Müdürü olmasına rağmen görüşlerim sabit.

Bu arada aklında olsun olur da avukat aracı falan aramaya kalkarsın, bu 3'ünün aynı anda arama mahallinde bulunması gerekiyor. :)

- Mahkemece verilmiş yöntemine uygun bir arama kararı,

- Arama yerinde hazır olan C. Savcısı ve

- Baro Başkanı veya Baro Temsilcisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 27 Mayıs 2012; 10:41:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

quote:

Saygılar

Kız arkadaşım yanımdayken gece 1 sularında Beşiktaş'ta durdurdular, hem rutin alkol kontrolü hem de işte Birkan'ın başına gelen gibi ufak tefek bagajı kontrol etme torpidoya bakma münasebetiyle. Sonuç mu? İnsanın avukat sevgilisi olmaya görsün, laz inadı tuttu ya bırak baksınlar desemde bakamazlar dedi ben de çekildim kenara seyrettim sadece arayamadılar aracımızı. :)

Sen de gelsen, devren de gelse avukata ait bir araç veya üst araması yapılamaz. :)

Ayrıca polisi sevmiyorum, en ufak bir şekilde haklı olduğum durumda da elimden geleni yapıyorum zorluk çıkartmak adına. Polis bu ülkede adam dövmekten başka bir şey yapmıyor bana göre ki ailemde büyük bir ilin İl Emniyet Müdürü olmasına rağmen görüşlerim sabit.

Bu arada aklında olsun olur da avukat aracı falan aramaya kalkarsın, bu 3'ünün aynı anda arama mahallinde bulunması gerekiyor. :)

Plakanızı alayım.

• Ara sira bende cevirmelere denk geliyorum. Su ana kadar bir sorun yasamadim. Simdiki polisler cok daha kibar ve anlayisli. Eskilerden gobekli,hantal,rusvetci polisler kalmadi pek.

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

Ara sira bende cevirmelere denk geliyorum. Su ana kadar bir sorun yasamadim. Simdiki polisler cok daha kibar ve anlayisli. Eskilerden gobekli,hantal,rusvetci polisler kalmadi pek.

Bence de...

Çünkü bu ülkede binlerce kişi öğretmen olmak için Eğitim Fakültesine gitti. Sonuçta açıkta kaldılar ve polis oldular.

Ayrıca eskiden maaşları kötüydü ve tanıdığım insanlar son çare olarak polis oluyorlardı. Kalite yükseldi...

Tabi değişen bazı yasaların da etkisi var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

quote:

Saygılar

Plakanızı alayım.

Dünya küçük denk geliriz elbet. :)

• Bazı polislerimiz üniforma giyince çok değişiyor. Herşeye hakim olacağını hükmedebileceğini sanıyor.

Söylemişsiniz işte babamın hediyesi diye. Kendisi alıp ne yaptı o bıçağı
  • quote:

Saygılar

Bu kısım epey komik olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Öyle bir saçmalık olabilir mi?

Şimdi ben marketten bıçak alıp evime götürürken de, arabamda bıçak taşımam yasak mı olacak?

Bıçağın fişi, faturası var mı? Fiş olursa daha iyi. Makine saati de yazıyor fişe. O sayede yırtabilirsin.

genel de marketten alınan bıçaklarla araba da taşınan bıçaklar "farklı" oluyor.

ayrıca araç da kesici delici alet taşımayı uygun bulmuyorum.
    insan bir anda kendini demir parmaklıklar ardında bulabilir.

• valla kendi görüşümü söylüyorum sadece;benim tanıdığım neredeyse bütün kendini bilmez asalaklar polis oluyor.Çünkü polisliğe kek meslek gözüyle bakılıyor bu ülkede,sınavları geçemedin mi ? Gir polisliğe,gelsin keko maaş...
  • Yasaları bilmiyorum ama bıçağı almakla en doğrusunu yapmış. Yarın bir kavgada sinir haliyle çekip başını yakacaksın ne işi var arabada bıçağın.
  • Kisin gece 2gibi polis ters yonden gelip onumuze arabayi kirdi, hepimiz sasirdik arabada 2tane kilic var ve ben korkuyorum. Kiliclar arkadaslarimin askeri okul vermis vs vs. Polis geldi hayirdir gencler vs dedi, ayni polislede daha once arkadasim sorun yasamis. Bi polisin boyle davranmasi cok yanlis bizim agresif arkadas atladi adam akilli konus diye, aha dedim bittik sabaha kadar karokoldayiz, bizim arkadas boyle davraninca diger arabadaki polis hemen telsize kostu, diger poliste inin arabadan, arabayi ve ustunuz arancak dedi. Yine agresif olan arkadasim bu arabayi ariyamazsin elletmezler vs vs diye konusuyor. Ben artik kalpten gidicem, ben disimda herkeste askeri kimlik var ve askerin aranamadigini bilmiyodum arkadasimda buna guvenerek artislik yapiyormus zaten. En sonunda benim kapiyi polis acmaya calisinca bunlar askeri kimlikleri cikardi dokunamazsin arabaya git jandarma(askeri bi terim kullandi hatirlamiyorum) cagir arasinlar bizi dedi. Sonra polis tipis tipis gitti. En korktugum andi hayatimda ama polislerin bana yaptiklarindan sonra bunu hakkettiler. Polis kolejinden mezun polisler iyide, geriye kalan rutbesiz polisler gicik, hele karakoldaki memurlar olduresim geliyor.

Peki bi soru sorucam
    Adam eskrime gidiyor ona ne yapicaklar
    Sahil sehrinde yasiyor zipkin tasiyor ne yapicaklar
    Silah ruhsatli olunca, tasinma izni olunca tasiniyorda, bicak tasinmiyormu
    Piknige giderkende bi ton catal bicak oluyor
    Bi kere bile kavga ve savunma amacli bicak tasimadim ama arabada bulunan bicagada bisi denmemesi gerek (kilic, doner bicagi, boyle acayip rambo bicagi turu seyler disinda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 27 Mayıs 2012; 13:11:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Kisin gece 2gibi polis ters yonden gelip onumuze arabayi kirdi, hepimiz sasirdik arabada 2tane kilic var ve ben korkuyorum. Kiliclar arkadaslarimin askeri okul vermis vs vs. Polis geldi hayirdir gencler vs dedi, ayni polislede daha once arkadasim sorun yasamis. Bi polisin boyle davranmasi cok yanlis bizim agresif arkadas atladi adam akilli konus diye, aha dedim bittik sabaha kadar karokoldayiz, bizim arkadas boyle davraninca diger arabadaki polis hemen telsize kostu, diger poliste inin arabadan, arabayi ve ustunuz arancak dedi. Yine agresif olan arkadasim bu arabayi ariyamazsin elletmezler vs vs diye konusuyor. Ben artik kalpten gidicem, ben disimda herkeste askeri kimlik var ve askerin aranamadigini bilmiyodum arkadasimda buna guvenerek artislik yapiyormus zaten. En sonunda benim kapiyi polis acmaya calisinca bunlar askeri kimlikleri cikardi dokunamazsin arabaya git jandarma(askeri bi terim kullandi hatirlamiyorum) cagir arasinlar bizi dedi. Sonra polis tipis tipis gitti. En korktugum andi hayatimda ama polislerin bana yaptiklarindan sonra bunu hakkettiler. Polis kolejinden mezun polisler iyide, geriye kalan rutbesiz polisler gicik, hele karakoldaki memurlar olduresim geliyor.

Peki bi soru sorucam
    Adam eskrime gidiyor ona ne yapicaklar
    Sahil sehrinde yasiyor zipkin tasiyor ne yapicaklar
    Silah ruhsatli olunca, tasinma izni olunca tasiniyorda, bicak tasinmiyormu
    Piknige giderkende bi ton catal bicak oluyor
    Bi kere bile kavga ve savunma amacli bicak tasimadim ama arabada bulunan bicagada bisi denmemesi gerek (kilic, doner bicagi, boyle acayip rambo bicagi turu seyler disinda)

Arkadaşımın mangal şişlerine el koydular sen ne diyorsun

• bırakın bıçak bulundurmak suçtur edebiyatını,gelin çıkalım sokağa varoş semtlere gidelim sağa sola bakalım döner,satır,sopa ne ararsanız gençlerin üstüne bakalım hepsi alet taşıyor.Gidip alsınlar ya hepsini ellerinden...

Bu polislerin yaptığı bildiğin artislik olmuş dediğiniz gibi yabancı plaka bulmuşlar belki bişeyler kopararız düşüncesinde yanaşmışlar size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 27 Mayıs 2012; 13:34:55 >
  • Konu için Teşekkürler faydalı bilgiler içeriyor bir şeyler öğrenmiş olduk sayenizde. Benimde rahmetli Ananemin çakısı var anahtarlığımda taşırım adam vuracağımızdan değil çakı her yerde lazım olur meyve yersin bir şey kesmek istersin vs vs gelip potansiyel suçluymuşuz gibi çakımı alsalar çok bozulurdum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.