Şimdi Ara

Polisin çevirme esnasında aracımdan birşey alması hakkında.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
2
Favori
21.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Kisin gece 2gibi polis ters yonden gelip onumuze arabayi kirdi, hepimiz sasirdik arabada 2tane kilic var ve ben korkuyorum. Kiliclar arkadaslarimin askeri okul vermis vs vs. Polis geldi hayirdir gencler vs dedi, ayni polislede daha once arkadasim sorun yasamis. Bi polisin boyle davranmasi cok yanlis bizim agresif arkadas atladi adam akilli konus diye, aha dedim bittik sabaha kadar karokoldayiz, bizim arkadas boyle davraninca diger arabadaki polis hemen telsize kostu, diger poliste inin arabadan, arabayi ve ustunuz arancak dedi. Yine agresif olan arkadasim bu arabayi ariyamazsin elletmezler vs vs diye konusuyor. Ben artik kalpten gidicem, ben disimda herkeste askeri kimlik var ve askerin aranamadigini bilmiyodum arkadasimda buna guvenerek artislik yapiyormus zaten. En sonunda benim kapiyi polis acmaya calisinca bunlar askeri kimlikleri cikardi dokunamazsin arabaya git jandarma(askeri bi terim kullandi hatirlamiyorum) cagir arasinlar bizi dedi. Sonra polis tipis tipis gitti. En korktugum andi hayatimda ama polislerin bana yaptiklarindan sonra bunu hakkettiler. Polis kolejinden mezun polisler iyide, geriye kalan rutbesiz polisler gicik, hele karakoldaki memurlar olduresim geliyor.

Peki bi soru sorucam
    Adam eskrime gidiyor ona ne yapicaklar
    Sahil sehrinde yasiyor zipkin tasiyor ne yapicaklar
    Silah ruhsatli olunca, tasinma izni olunca tasiniyorda, bicak tasinmiyormu
    Piknige giderkende bi ton catal bicak oluyor
    Bi kere bile kavga ve savunma amacli bicak tasimadim ama arabada bulunan bicagada bisi denmemesi gerek (kilic, doner bicagi, boyle acayip rambo bicagi turu seyler disinda)

asker aranır kardeşim dediğim gibi idari aramada aranır yok ben aratmam derse kendi bilir aranır merkez komutanlığı inzibat gelen kadar şahıslar alınır karakola bekletilir artık ne zaman gelirse inzibat:D

• quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Helal olsun devrelerime diyorum.
    Uzaktan araçta kesici-yaralayıcı alet olduğunu anlamış ve el koymuş.
    Savcılık emriydi bilmem neydi, geçiniz.
    Torpidoma bıçak koyarken haklıyım ama polis el koyarken kanun adamıyım.
    ZOOOORRRTT: Bir sonraki soruyu alalım

Zaten sizin niyetiniz öyle kötü ki:
    Başlığa bakan da araçtan kıymetli bir şey siz görmeden alındı sanır.

41 plaka, Trabzon ve torpidoda bıçak/silah.
    Meslek hayatım bu üçlü kombinasyonla geçti.

Saygılar

haklısınız. torpido gözünde bıçak bulundurmak ta nesi. madem hediye, manevi değeri var evinizde bulundurmalıydınız.
  • Aracımda bıçak(lar) da bulunur, katlanabilen kürek de; oltalar da arabada durur. Amatör balıkçı belgem de arabada durur sürekli. Herhangi bir arama durumunda el koyamazlar.
  • Komik bir cevap yazayım.

Filimlerde izliyoruz o zaman kalem de saldırı aracı. Araçta kalem de bulundurmayalım. Adamın boynuna saplıyorlar holivuuudda.
  • Askerliğimi Jandarma olarak yaptım. Bildiğim kadarıyla yasal mevzuatları aynı Polis ile. Polisin sizi durdurma, kimlik sorma yetkisi vardır. Arama ise ikiye ayrılır.

1. Önlem Araması : Mahkeme kararına gerek yoktur. Şüphe üzerine arayabilir. Neye istinaden arayacağını söylemek zorundadır.
    2. Adli Arama : Adli bir olay gerçekleştikten sonra yapılan aramadır. Mahkeme kararı gerekir. Olay yerinde savcı ve iki şahit olması zorunludur.

Bunların dışında ; aracınızda suç aleti bulundurmanız yasaktır. Polisin arama yapması doğru, tutanak tutmadan suç aletini alması yanlıştır.

Emniyet güçlerinin arama yetkisi ile alakalı mevzuatlar sürekli değişmektedir fakat yukarıda yazdıklarım sabit kalmaktadır.
  • Polis tehlikeli birsey bulursa alabilir ancak rapor tutmak zorunda. Senin bicagi rapor tutmadan aldilarsa cebe indirmislerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sopa bulundururdum eskiden arkadaşı durdurup sopayı falan aldıklarından sonra bende eve bıraktım ne var ne yok bagajda. Alet çantası var arabanın içinde maket bıçağından tornavidasına kadar. Gelsin ona da el koysun.. İşine gelen el koyuyor ya polis. Gerçekten kuralı uygulayanlar da var ama kimileri hoşuna giden bıçak falan gördü mü alıyor kimse kusura bakmasın ama durum böyle. Aslında normalde el koymalı ama gelip karakoldan alacaksın demeli. O zaman araç bağlandığında da araç devletin olsun böyle saçma şey olur mu ?

O değilde illa kendinizi savunmak istiyorsanız bıçak ve kesici delici alet yerine güzel yönetmler var. Bir kağıt parçası bile bazen bıçaktan sert ve zarar verici olabilir. En basiti de Araba anahtarını kullanmak. Burada gidin olay çıkarın milleti yaralayın demiyorum kimse yanlış anlaşılmasın. Yine de benim tavsiyem Erkekliğin 10/9 'u kaçmaktır taktiği ile hiç olaylara bulaşmadan direk uzayın gidin :) Çoğu savunma taktiği eğitmeni de olay başmadan çaktırmadan kaçmayı ve saldırganla bırakın laf dalaşını göz göze gelmemenizi bile önerir.

• Aynı olay benimde başıma geldi kız arkadaşımla araçta otururken geldiler aradılar taradılar güzel bi çakım vardı aldılar karakola gittik tutanak tutuldu dedim o kadar bu suç unsuru olmaz çük kadar çakı yalandan yere iş açıyosunuz benimde kendinizde başına diye yok dinletemedik..
    1 ay sonra savcılıktan eve gelen kağıtta yazanlar ; Gerekli adli krinimal incelemeler sonucu işte herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır bilmem ne maddesinin bilmem neyine göre ADLİ EMANETTEN GİDİP ALIN BICAĞINIZI GERİ.. Alıp o karar kağıdını..... o karakola gidip o bıçağı sallaya sallaya çıkıpta araca binecektim de dedim boşver İlker boşverr.. Adaleti bazen seviyorum da bu kolluk güçleri en iyi artist dalında her sene oscarın birinci adayları.. Yapcak bişi yok kolluk bende kıllık bende.. Askerde bunu öğrenmemişmiydik beyler? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 27 Mayıs 2012; 14:40:31 >

• boşver dalgana bak bıçağı vermekle kurtulmussun daha kötü olabilirdi
  • eee ne şimdi aracımda bıçak varsa yasal olarak polis alabiliyor mu? Sanırım bulunduğun yerde yenisin ve birilerinin birileri, birilerine rica ederek size ayar vermiş önüne değil arkana bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Arabanızı arama yetkileri yok ki. Hata etmişsiniz bence.

Polisin arabanızı ve evinizi araması için elinde mahkeme kararı olması lazım.

Mahkeme kararı hep vardır zaten. Haftalık arama izni alıyorlar mahkemeden.
    Aracınızdan şüpheli gördükleri şeyleri (bıçak gibi) almaya hakları var. Ancak bunu kendilerine alamazlar.
    Tutanak tutulur, savcılık aracılığı ile Sulh Ceza Mahkemesi'ne el koymanın onanması istenir.
    Bıçağın size iade edilip edilmemesine de mahkeme karar verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

O an hiç düşünmedim plakayı vs. almak babamda diyor uyarı verirler bir daha arabada taşıma diye ama alma hakları yok diye.

Ben sinirden hiç umrumda olmadı bastım gittim direk. Bıçakta kaliteli birşeydi üzerinde analog saat bile vardı kılıfında falan..

Hiç aklıma bile gelmedi rüşvet falan ama vermezdimde..

Ben arama yapmalarına birşey demiyorum. Olabilir hani bir sıkıntı vardır kontrol amaçlı yapılır ama caddenin ortasında durduruyorlar falan kolu komşu arasında arıyorlar. Taksınlar beni peşlerine atıyorum karakolun orada baksınlar kendileri.

Sinirimde patiyle kalkıp caddede bi anda olsa deli gibi gittiğimi gördüler hiç umurlarında olmadım..

Bazı tuhaf polisler var. Canları sıkılıyor. Uçuk şeyler yapıyorlar.

Mesela ben yolumda yürürken polis ekip arabasından çıkardı kafayı. Çağırdı yanına. Gittim. Kimliğime baktı GBT'den. Temiz. Arabaya bin dedi. Haydaaa dedim içimden. Fesubhanallah dedim. Bindim arka tarafa. Kendimden eminim. Korkacak bir şeyim yok. Arkada da bir polis oturuyor yanımda. Fakat çooook ilginç olan bir durum var. Arka koltuktaki polisin MP5 silahı kendisine yarım metre uzakta ve polis kafasını sola çevirmiş. Dışarıyı seyrediyor. Silahla benim aramda 5 cm anca var. Bekliyorlar ki güya ben silahı alacam. Olay çıkaracam. Beni tutuklayacaklar.

Hiç oralı olmadım. İki tur attık. Beni aldıkları yere getirdiler. Güya orada bir hırsızlık olayı olmuş. Verilen eşkal bana çok uyuyormuş. O yüzden almışlar arabaya. Tavırlarımdan hırsız olamayacağıma karar vermişler kendi aralarında. O yüzden bırakmışlar.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONURTO -- 27 Mayıs 2012; 15:56:34 >

• Polis resmen gasp etmiş kardeşim...

Hoşuna gitmiş almış "insan evladı". Tutanak yok, bişey yok... Ben olsam tutanak olmadan vermezdim. Vermek zorunda kaldıysam peşini bırakmaz şikayet ederdim, hele ki sağlam tanıdıklar varsa o bıçak nerelere girer çıkar sonra size paşa paşa gelirdi. Çok sinirleniyorum böyle şeylere çok... Devletin verdiği resmi kıyafet ile araç ile kimlik ile silah ile adamlar resmen gasp ediyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

kayserideki vahim saldırıdan sonra normal aramalar vs.

Olayda malum araç başka şehirden ankara plakalı alınıyor ve saldırı kayseride gerçekleşiyor.Kaç şehir geçtiler.

Gerçi trabzonlu olunca daha farklı muamele yapılıyor ama.. bana genelde silah nerede çıkart şeklinde davranıyorlar.

Oooo ağbi plaka 61 kesin silah vardır yani her çevirmede duyuyorum bunu

sen arabayı onlarca kilometre takip et, ilçe merkezine kadar yaklaştır, sonra aramalar normal olsun... yok öyle bir dünya... kayseri'deki de vahim saldırı falan değil devletin kendi eliyle işlediği cinayettir... kahramanmaraş nereee, kayseri nere... bu kadar yolu bu adamlar nasıl geldi? ilçe girişi neden kapatılmadı? emniyet müdürlüğüne kadar nasıl yaklaştılar? bu kadar ihmalkarlık bu kadar acizlik bu kadar ahkmaklık da olmaz... bile bile yapıldı bile bile oraya çekildi amaç ya gündem değiştirmek ya da başka konuları gündeme getirmek bence, yazık değil mi orada şehit olanlara yaralananlara yaaa

• quote:

Saygılar

Uzaktan nasıl anlıyor birader müneccim büro amirliğinden mi geliyorlar?Empati yapın biraz empati senin yeğenine yapsalarda zortlıcanmı
  • Geçen yaz çınarcikta saat 05.30 suları
    Sahilde yürürken polis durdurdu gençler kimlikleri çıkarın duvara doğru geçin üzeriniz aranacak dedi, ben de arayamazsin savcılık iznin yok aratmam dedim başladı anlatmaya yok meslek hayatımda 15. Yilim senin gibi kac delikanlı gördüm harcandı gitti falan bişeyler anlattı simdi düşün önüme karakola gidiyoruz dedi. Peki diyip gittik karakola sabah 8 e kadar beklettiler ondan sonra birine telefon etmek istiyorum diyip il emniyet müdür yardımcısını aradım(babamin arkadaşı) 5 dk sonra aynı polis kahvaltı getirdi özür diledi evlerimize arabayla bıraktı. Tabii şikayetçi olduk kendisinden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer polise karşı gel, iyice karışıyor yasaya göre mahkeme kararı lazım ama o durumda kimin aklına gelir o işler
  • Suna bak arabada bicak tasiyor birde bicak falan farketmez insallah benim karsima cikarsin birgun.. Polisin seni tutuklamasi lazimdi aslinda o hata olmusss

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aogz

quote:

Saygılar

Uzaktan nasıl anlıyor birader müneccim büro amirliğinden mi geliyorlar?Empati yapın biraz empati senin yeğenine yapsalarda zortlıcanmı

Eğer benim yeğenim arabasında "ne olur ne olmaz" diye haberim olmadan bıçak taşıyorsa, bunu bulan ve alan polise sadece teşekkür ederim.
    Haberim olsa zaten kesinlikle izin vermem ve en büyük nasihatı ve hayat dersini benden alır.

"Ne olur ne olmaz, binbir türlü insan var" diye arabada silah taşıyan bir yeğen bizim ailede büyümüş olamaz.

Elinizde bir silah (bıçak, tabanca vs.) bulunması bazen sizi korumaz, sadece daha büyük tehlikelere taşıyabilir.
    Siz bıçak çekersiniz, karşınızdaki bunu görür kendini korumak için silah çeker.
    Veya bıçak çekersiniz, karşınızdakini bıçaklarsınız. Bir anlık sinir uğruna katil oldunuz. Eee ne oldu şimdi, değdi mi?

Bu olayda polisin bıçağa tutanak tutmadan el koyması doğru değil, ama tutanak tutsa, bu olay savcılığa gidecek ve büyüyecek. Belki de bu yüzden polisler tutanak tutmadan el koyup sizi bırakıyorlar.

Ben olsam ve aracımda bulunan bir şeye el koymak istese, kendimden ve aracımda bulunan herşeyden çok emin olduğum için ve kavga, şiddet vs. ile hiçbir zaman işim olmadığı için tutanak tuttururdum.
    Sonra da mahkeme kararı ile geri alırdım.
    Eğer kendinize güveniyorsanız ve haklıysanız hakkkınızı arayın.

Ama arabada "ne olur ne olmaz, binbir türlü insan var" mantığıyla bıçak taşıyorsanız, neyini savunabilirsiniz ki?

İyi akşamlar ve iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 27 Mayıs 2012; 18:59:21 >

• Arkadaşlar bıçak sadece adam öldürmek,yaralamak için mi kullanılıyor Allah aşkına?

Benim arkadaşım sürekli bıçak taşır,ufak.İnanılmaz çok yararını gördüm.Bende bir Victorinox alayım diyordum ama şimdi polisin biri gelir elimden çakıyı alır aman kalsın.

Bizim memleketimizde k.çı kırık zabıta bile artist.

Benim bir savcı arkadaşım var.Buralarda milletten plakasını isteyen polis beylerimiz onu görünce kaçacak delik arıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.