Şimdi Ara

Polisin çevirme esnasında aracımdan birşey alması hakkında.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
2
Favori
21.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mriya

Arkadaşlar bıçak sadece adam öldürmek,yaralamak için mi kullanılıyor Allah aşkına?

Benim arkadaşım sürekli bıçak taşır,ufak.İnanılmaz çok yararını gördüm.Bende bir Victorinox alayım diyordum ama şimdi polisin biri gelir elimden çakıyı alır aman kalsın.

Konuyu açan arkadaş bıçağı araçta bulundurma sebebini ilk mesajda yazmış zaten.

---------------
    "Aracımda ne olur ne olmaz diye bulundurduğum bir bıçak var babamdan hediye. İstanbulda yaşıyoruz neticede 1001 türlü insan var"
    ---------------

Selamlar ve iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 27 Mayıs 2012; 19:50:46 >
  • Kılıç olsa almazdı...Polisler iyice yedi kafayı artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

Arkadaşlar bıçak sadece adam öldürmek,yaralamak için mi kullanılıyor Allah aşkına?

Benim arkadaşım sürekli bıçak taşır,ufak.İnanılmaz çok yararını gördüm.Bende bir Victorinox alayım diyordum ama şimdi polisin biri gelir elimden çakıyı alır aman kalsın.

Bizim memleketimizde k.çı kırık zabıta bile artist.

Benim bir savcı arkadaşım var.Buralarda milletten plakasını isteyen polis beylerimiz onu görünce kaçacak delik arıyorlar

Aynen hocam. Bu ülkede dişini geçirebilene herşey.
    Yok plakanı ver, yok devrelerim çok yaşa. Sen kimsenin özel mülküne öle kafana estiği gibi elini bile süremezsin. Elin teröristi elini kolunu sallaya sallaya neler yapıyor tek kelime edemezler, gelip burda mahallede bıyıkları yeni terlemiş ergene artislik yaparlar.

Aynı şekilde benimde bir arkadaşım cumhuriyet savcısı olarak görev yapıyor. O çok artis polis arkadaşlar arabasında bazooka bulsa, aman bazukaya birşey olmasın diye konvoy yaparlar kendisine.
    Bu iş böyle. Dişini geçiren geçirene.

• hiç bir polis sizi sokakta durdukyere asla arayamaz hakkı yoktur!.izin vermeyin diretirse 155 i arayıp suç duyurusunda bulunun.
  • Arabada bıçak bulundurmak yasak mıymış ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: Aogz

quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Helal olsun devrelerime diyorum.
    Uzaktan araçta kesici-yaralayıcı alet olduğunu anlamış ve el koymuş.
    Savcılık emriydi bilmem neydi, geçiniz.
    Torpidoma bıçak koyarken haklıyım ama polis el koyarken kanun adamıyım.
    ZOOOORRRTT: Bir sonraki soruyu alalım

Zaten sizin niyetiniz öyle kötü ki:
    Başlığa bakan da araçtan kıymetli bir şey siz görmeden alındı sanır.

41 plaka, Trabzon ve torpidoda bıçak/silah.
    Meslek hayatım bu üçlü kombinasyonla geçti.

Saygılar

Uzaktan nasıl anlıyor birader müneccim büro amirliğinden mi geliyorlar?Empati yapın biraz empati senin yeğenine yapsalarda zortlıcanmı

Eğer benim yeğenim arabasında "ne olur ne olmaz" diye haberim olmadan bıçak taşıyorsa, bunu bulan ve alan polise sadece teşekkür ederim.
    Haberim olsa zaten kesinlikle izin vermem ve en büyük nasihatı ve hayat dersini benden alır.

"Ne olur ne olmaz, binbir türlü insan var" diye arabada silah taşıyan bir yeğen bizim ailede büyümüş olamaz.

Elinizde bir silah (bıçak, tabanca vs.) bulunması bazen sizi korumaz, sadece daha büyük tehlikelere taşıyabilir.
    Siz bıçak çekersiniz, karşınızdaki bunu görür kendini korumak için silah çeker.
    Veya bıçak çekersiniz, karşınızdakini bıçaklarsınız. Bir anlık sinir uğruna katil oldunuz. Eee ne oldu şimdi, değdi mi?

Bu olayda polisin bıçağa tutanak tutmadan el koyması doğru değil, ama tutanak tutsa, bu olay savcılığa gidecek ve büyüyecek. Belki de bu yüzden polisler tutanak tutmadan el koyup sizi bırakıyorlar.

Ben olsam ve aracımda bulunan bir şeye el koymak istese, kendimden ve aracımda bulunan herşeyden çok emin olduğum için ve kavga, şiddet vs. ile hiçbir zaman işim olmadığı için tutanak tuttururdum.
    Sonra da mahkeme kararı ile geri alırdım.
    Eğer kendinize güveniyorsanız ve haklıysanız hakkkınızı arayın.

Ama arabada "ne olur ne olmaz, binbir türlü insan var" mantığıyla bıçak taşıyorsanız, neyini savunabilirsiniz ki?

İyi akşamlar ve iyi forumlar...

1Ben o arkadaşın legallik veya illegaliğine bir şey demedim.Ben de araba da o tarz bir obje taşınmasını doğru bulmuyorum.
    2Yeğenin,kuzenin,çocuğun olsa müdahale edersin ve o hareketi yapacak bir polisle olay yaşarsın devamı kötü
    3Bizim sülalede bu yetişmez,biz paşa torunuyuz muhabbetleri hiç gerçekçi değil alimden zalim doğar atasözünü hiç mi duymadım
    4Benim asıl bahsettiğim polisin yetki sınırlarını kullanma,aşma şekli ve tavrı.Arkadaşların da belirttiği gibi arama ve el koyma ile ilgili mevduatlar bellidir.
    5Allaha şükür hiç bu tarz olayla karşılaşmadım hep çevirmelerde polislerle münasebetlerim iyi oldu.Benim eksiklerim oldu örneğin ehliyetim kırıktı fotoğraf belirgin değildi.Ama polis abimiz çok güzel nasihatlarda bulunup beni uğurladı.
    6En önemlisi bu tarz olayların Şanlı Polis Teşkilatının üzerine yıkılmaması gerektiğini önemle belirtirim.Bireysel hatalar bireylerle sınırlıdır.Kanunlar bellidir.

Saygılar.

• istanbulda yasiyormus da ondan bicak bulunduruyormus.

istanbul sizin gibiler yuzunden bu hale geldi haberiniz yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerkanYazgan.

Polisten neden bu kadar korkuyor millet anlamıyorum...Trafik cezasından çok çekiyorum ben ama polisler haklı haksız olduğum zaman yakasına bile yapışırım ortam müsaitse.Size denk gelen polise sert çıkacaktın yoksa karşısında ana kuzusu görürlerse affetmez aynasızlar.Biz yeri geliyor yaka paça oluyoruz.

Sonuna kadar katılıyorum.Artık çok mide bulandırmaya başladı bu polisler.Bende hiç "Yok devlet memuruymuş,yok polismiş." diye çekinmem.Haksız bir durum varsa babamın oğluda olsa farketmez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

quote:

Saygılar

Uzaktan nasıl anlıyor birader müneccim büro amirliğinden mi geliyorlar?Empati yapın biraz empati senin yeğenine yapsalarda zortlıcanmı

Eğer benim yeğenim arabasında "ne olur ne olmaz" diye haberim olmadan bıçak taşıyorsa, bunu bulan ve alan polise sadece teşekkür ederim.
    Haberim olsa zaten kesinlikle izin vermem ve en büyük nasihatı ve hayat dersini benden alır.

"Ne olur ne olmaz, binbir türlü insan var" diye arabada silah taşıyan bir yeğen bizim ailede büyümüş olamaz.

Elinizde bir silah (bıçak, tabanca vs.) bulunması bazen sizi korumaz, sadece daha büyük tehlikelere taşıyabilir.
    Siz bıçak çekersiniz, karşınızdaki bunu görür kendini korumak için silah çeker.
    Veya bıçak çekersiniz, karşınızdakini bıçaklarsınız. Bir anlık sinir uğruna katil oldunuz. Eee ne oldu şimdi, değdi mi?

Bu olayda polisin bıçağa tutanak tutmadan el koyması doğru değil, ama tutanak tutsa, bu olay savcılığa gidecek ve büyüyecek. Belki de bu yüzden polisler tutanak tutmadan el koyup sizi bırakıyorlar.

Ben olsam ve aracımda bulunan bir şeye el koymak istese, kendimden ve aracımda bulunan herşeyden çok emin olduğum için ve kavga, şiddet vs. ile hiçbir zaman işim olmadığı için tutanak tuttururdum.
    Sonra da mahkeme kararı ile geri alırdım.
    Eğer kendinize güveniyorsanız ve haklıysanız hakkkınızı arayın.

Ama arabada "ne olur ne olmaz, binbir türlü insan var" mantığıyla bıçak taşıyorsanız, neyini savunabilirsiniz ki?

İyi akşamlar ve iyi forumlar...

1Ben o arkadaşın legallik veya illegaliğine bir şey demedim.Ben de araba da o tarz bir obje taşınmasını doğru bulmuyorum.
    2Yeğenin,kuzenin,çocuğun olsa müdahale edersin ve o hareketi yapacak bir polisle olay yaşarsın devamı kötü
    3Bizim sülalede bu yetişmez,biz paşa torunuyuz muhabbetleri hiç gerçekçi değil alimden zalim doğar atasözünü hiç mi duymadım
    4Benim asıl bahsettiğim polisin yetki sınırlarını kullanma,aşma şekli ve tavrı.Arkadaşların da belirttiği gibi arama ve el koyma ile ilgili mevduatlar bellidir.
    5Allaha şükür hiç bu tarz olayla karşılaşmadım hep çevirmelerde polislerle münasebetlerim iyi oldu.Benim eksiklerim oldu örneğin ehliyetim kırıktı fotoğraf belirgin değildi.Ama polis abimiz çok güzel nasihatlarda bulunup beni uğurladı.
    6En önemlisi bu tarz olayların Şanlı Polis Teşkilatının üzerine yıkılmaması gerektiğini önemle belirtirim.Bireysel hatalar bireylerle sınırlıdır.Kanunlar bellidir.

Saygılar.

Merhaba,

1. Bu konuda aynı fikirde olmamıza sevindim.

2. "O hareketi yapacak polisle olay yaşamak", niye yaşayayım ki? O kısmını anlayamadım.

3. Sülalemden bahsetmiyorum, ailemden bahsediyorum. Ablamdan ve iki tane yeğenimden. Ayrıca sülalemde de benden iki nesil öncesine kadar (daha gerisini bilmiyorum) polisle, kanunsuz bir işle ilgisi olan kimse olmadı. Çoğu akademisyen, işinde gücünde insanlar. Herşey ailedeki eğitimde başlar, "alimden zalim doğar", ama eğer aile çocuğu ile ilgilenmezse, ona doğruyu yanlışı öğretememişlerse.

4. Polisin tavrı sizin ilk sözünüzle belirlenir. Yukarıda da yazmıştım, 38 yaşındayım, gençliğimde, 90'lı yıllarda her cuma ve cumartesi alsancak çıkışında asayiş veya alkol kontrolüne rastlardım. Şimdiye kadar hiçbir polis bana "naber gençler" şeklinde konuşmamıştır. İlk tepkiniz, vereceğiniz cevap size karşı olan davranışını belirler. Ona ciddi ve saygılı şekilde cevap verirseniz, o da size karşı saygılı ve ciddi davranmak durumunda hisseder. Fazla yüzgöz olmaya gerek yok. Sempatik görünmeye çalışırsanız, size daha tepeden bakmaya çalışabilirler. Dengeyi kurmak lazım.

5. Büyük ihtimalle aynı şekilde devam edecektir. Dediğim gibi polisin davranışını belirleyen sizin ilk tepkiniz ve davranışınızdır. Anladığım kadarıyla siz de bu dengeyi kurabilenlerdensiniz.

6. Bu konuda tamamen katılıyorum, Aralarında çürük elmalar olabilir, umarım temizlerler. Bunu sağlayacak olan da karşılaştığımız olumsuzlukları üst makamlara iletmektir.

Saygılar

• quote:

Saygılar

ZOOOORRRTT: devrelerin anca üzerinde analog saat olan bıçağı yakalar...ama bomba yüklkü aracı yakalayamaz.
  • Yahu polislerle yaşadıklarımızı yazsak ayrı bir forum kurulur. Benim yeter dememle konu durmaz ama bunu hatırlatıp fazla uzatmayalım diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Kisin gece 2gibi polis ters yonden gelip onumuze arabayi kirdi, hepimiz sasirdik arabada 2tane kilic var ve ben korkuyorum. Kiliclar arkadaslarimin askeri okul vermis vs vs. Polis geldi hayirdir gencler vs dedi, ayni polislede daha once arkadasim sorun yasamis. Bi polisin boyle davranmasi cok yanlis bizim agresif arkadas atladi adam akilli konus diye, aha dedim bittik sabaha kadar karokoldayiz, bizim arkadas boyle davraninca diger arabadaki polis hemen telsize kostu, diger poliste inin arabadan, arabayi ve ustunuz arancak dedi. Yine agresif olan arkadasim bu arabayi ariyamazsin elletmezler vs vs diye konusuyor. Ben artik kalpten gidicem, ben disimda herkeste askeri kimlik var ve askerin aranamadigini bilmiyodum arkadasimda buna guvenerek artislik yapiyormus zaten. En sonunda benim kapiyi polis acmaya calisinca bunlar askeri kimlikleri cikardi dokunamazsin arabaya git jandarma(askeri bi terim kullandi hatirlamiyorum) cagir arasinlar bizi dedi. Sonra polis tipis tipis gitti. En korktugum andi hayatimda ama polislerin bana yaptiklarindan sonra bunu hakkettiler. Polis kolejinden mezun polisler iyide, geriye kalan rutbesiz polisler gicik, hele karakoldaki memurlar olduresim geliyor.

Peki bi soru sorucam
    Adam eskrime gidiyor ona ne yapicaklar
    Sahil sehrinde yasiyor zipkin tasiyor ne yapicaklar
    Silah ruhsatli olunca, tasinma izni olunca tasiniyorda, bicak tasinmiyormu
    Piknige giderkende bi ton catal bicak oluyor
    Bi kere bile kavga ve savunma amacli bicak tasimadim ama arabada bulunan bicagada bisi denmemesi gerek (kilic, doner bicagi, boyle acayip rambo bicagi turu seyler disinda)

arkadaşların boşa artislik yapmışlar devir değişti artık paşaları bile alıp içeri atıyorlar askeri öğrenciyi naparlar bilemem

• umarım bıçağı alan polis eğer o bıçağı kendisine alıyorsa bunun haram bir mal olduğunuda anlıyacak kadar beyne sahiptir .....zira kendilerinin haram helal konularını çok iyi biliyor olmaları gerek....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 27 Mayıs 2012; 21:29:02 >
  • anlaşılan OLİPSler POLİS olmuş
    keşke biraz kaşlarını çatsaydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutbaran

quote:

Saygılar

ZOOOORRRTT: devrelerin anca üzerinde analog saat olan bıçağı yakalar...ama bomba yüklkü aracı yakalayamaz.

• Arkadaşlar bilmediğiniz konularda kesin yorumlar yapmayın..ben size bir polis olarak durumu açıklayım
    Polis makul şüphe gereği şüpjelendiği birini durdurup kimlik sorabilir
    1774 sayılı kimlik bildirme kanunu gereği kimliğinizi ibraz etmek zorundasınızdır..
    arama kararına gerek olmadan kaba üst yoklamanızı yapabilir..arama kararı varsa (ki her ekipte vardır) üstünüzü donunuza kadar arayabilir arabanızı da arayabilir..
    arabanızda bulunan 6136 sayılı ateşili ateşşiz silahlar kanunuza göre suç sayılan bıcağa normalde adli işlem yapılır..ama o polis belkide sizin potansiyel suçlu olmadığınızı anladığından işlem yapmamak için o bıçağı almış ve sizi yollamış..yani o bıçaktan size işlem yapsa hem adliyelik olursunuz hemde yüklü para cezası ödersiniz..
    bi arkadaş demişki marketten ekmek bıçağı alsak eve giderken suçmu olur diye
    aldığın bıçağı elinde sallayarak gidersen suç tabiki.kağıda sarılmış yada poşette grünmeyecek şekilde ise suç değil tabiki..
    şimdi soruyorum size o bilip bilmeden salladığınız hakaret ettiğiniz polis size adli işlem yapsa mı daha iyi yoksa bıçağı alıp sizi yollasa mı? kimse masal anlatmasın babanın hediyesi ise git evinde vitrinde sakla ne diye arabada gezdiriyosun..
    inşallah size yardımcı olabilmişimdir..
    daha fazla bilgi almak istiyorsanız sayfama gelebilirsiniz..saygılarımla
    https://www.facebook.com/turk.polis155

• quote:

Orijinalden alıntı: A380

quote:

Kisin gece 2gibi polis ters yonden gelip onumuze arabayi kirdi, hepimiz sasirdik arabada 2tane kilic var ve ben korkuyorum. Kiliclar arkadaslarimin askeri okul vermis vs vs. Polis geldi hayirdir gencler vs dedi, ayni polislede daha once arkadasim sorun yasamis. Bi polisin boyle davranmasi cok yanlis bizim agresif arkadas atladi adam akilli konus diye, aha dedim bittik sabaha kadar karokoldayiz, bizim arkadas boyle davraninca diger arabadaki polis hemen telsize kostu, diger poliste inin arabadan, arabayi ve ustunuz arancak dedi. Yine agresif olan arkadasim bu arabayi ariyamazsin elletmezler vs vs diye konusuyor. Ben artik kalpten gidicem, ben disimda herkeste askeri kimlik var ve askerin aranamadigini bilmiyodum arkadasimda buna guvenerek artislik yapiyormus zaten. En sonunda benim kapiyi polis acmaya calisinca bunlar askeri kimlikleri cikardi dokunamazsin arabaya git jandarma(askeri bi terim kullandi hatirlamiyorum) cagir arasinlar bizi dedi. Sonra polis tipis tipis gitti. En korktugum andi hayatimda ama polislerin bana yaptiklarindan sonra bunu hakkettiler. Polis kolejinden mezun polisler iyide, geriye kalan rutbesiz polisler gicik, hele karakoldaki memurlar olduresim geliyor.

Peki bi soru sorucam
    Bi kere bile kavga ve savunma amacli bicak tasimadim ama arabada bulunan bicagada bisi denmemesi gerek (kilic, doner bicagi, boyle acayip rambo bicagi turu seyler disinda)

arkadaşların boşa artislik yapmışlar devir değişti artık paşaları bile alıp içeri atıyorlar askeri öğrenciyi naparlar bilemem

Oylede onun icin savcilik izni lazimmis, diger turlu polis askere dokunamazmis. Beni ilgilendirmez orasi ben sivilim ve polislerle baya basim derde giriyor. Bizim giris kattaki kiraciya baskina gelmisler sebebte teror orgutu diye sikayet edilmis eden kisilerde, 2yan komsu ve surekli sorun yasiyoruz. Saolsun tanidiklar olmasa kapiyi vs kiricaklardi. 10yildir orda oturan adama bu yil terorust dendi, sebebide 2yan komsuyla sorunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ergen ergen yazmayın polisin arama el koyma yetkisi vardır; arama kararları mahkeme tarafından rutin olarak çıkar. Aracında 6136 ateşli silahlar ve bıçaklar kanunu dahilinde olan delici yaralayıcı aletleri bulunduruyorsan polis buna el koyar. Diyelim ki baban sana ruhsatsız tabanca hediye etti polis arama yaptığında babanın hediye ettiğini söylemen ne derece mantıklı olur sana soruyorum! Madem araçtaki bıçağın manevi değeri var eve bırakırsın olur biter. Ayrıca polisin araç aramasıyla ilgili polemiğe girmeyin arama kararını size gösterip saatlerce uğraştırır sizi. En iyisi mantıklı düşünerek hareket etmektir. Aramızdaki ergenlerde fazla kaptırmasınlar kendilerini " OLM BAK GİT" durumu söz konusu olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Evimin bulunduğu cadde üzerinde ilerlerken karşı yönden bir polis aracı geliyordu.

Caddede sağlı sollu araçlar park ettiği için iki araç geçemeyecekti. Bende sağa sokak tarafına iyice yanaştım ve polisin geçmesini bekledim şöför ile göz göze geldik.

İndirdi camı ve gençler tanışalım dedi. Yanımdada arkadaşım var.. Asayişten olduklarını söylediler.

Neyse park ettim aracı iyice yanaştırdım indim araçtan kimlik kontrolü yaptı gbt'ye baktı falan temiz. Üstümüzü aradı caddede o kadar insanın içinde ellerimizi kaldırttı vs.

Başladılar aracı aramaya torpidoyu, stepneyi, bagajı, paspas altı, küllük, hatta kaputu açıp bile baktılar.

Aracımda ne olur ne olmaz diye bulundurduğum bir bıçak var babamdan hediye. İstanbulda yaşıyoruz neticede 1001 türlü insan var..

Adammı kesiyosunuz siz diye laf atıyor ve bıçağı alıyor. Dedim tamam araçta bulundurmam bir daha ama bıçağı verin babamdan hediye evime koyayım. Yok diyor vermem.

Üstlerine gitmedim aldım kimliğimi bastım devam ettim..

Plakamın yabancı (41) olmasından kaynaklanıyor heralde ve uyuz olmuş durumdayım bütün insanlar bize bakıyordu hayırdır diye..

Paylaşmak istedim..

Hocam ben de eskiden 41 plaka aracımla 1 kere istanbula gelme hatasını yaptım. 1 gecede tam 4 kere arama yapıldı. Lanet ettim ve bir daha 41 plaka araçla istanbul trafiğine girmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: masty45

quote:

Peki bi soru sorucam

asker aranır kardeşim dediğim gibi idari aramada aranır yok ben aratmam derse kendi bilir aranır merkez komutanlığı inzibat gelen kadar şahıslar alınır karakola bekletilir artık ne zaman gelirse inzibat:D

Asker asla karakola goturulmez, merkez komutanliginda askeri inzibat tarafindan sorgulanir.

Polis askeri sahsi zorlarsa askerin kanunen beylik tabancasini kullanma hakki vardir.

2 sene once genelkurmayin yayinladigi genel emirde polisin inzibati beklemeden dayatma yapmasi halinde "askere karsi olusturulan antipatik kamuoyuna" malzeme vermemek adina gerekirse karakola gidilmesini, kati surette ifade icin polisin muhatap alinmamasi emredilmistir.

Askerligimi jandarmada yedek subay yaptim Istanbul'da o kadar rahat ettim ki anlatamam. Insanin askerde kalasi geliyor.

Ulkemizdeki polis muamelesini gorunce avukat, savci olmadigima uzuluyorum. 10 sene icinde okullu polisler artinca bunlarin bitecegine inaniyorum.

Bu arada gecmis olsun Birkan..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.