Şimdi Ara

Polisin çevirme esnasında aracımdan birşey alması hakkında.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
2
Favori
21.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu durum sanki polisin sizi nasıl bir görüş açısı ile baktığına bağlı

her gün 6 km yürürüm...

kimi zaman arama ve çevirme gibi noktalardan yolum geçiyor polis kuvvetleri tarafından

yanımdaki gençleri durdurup üst baş kimlik araması yaptıklarını çok gördüm bir keresindede beni durdurmadılar belki şans diyebilirsiniz

bu arada yaşım 38

ortaköy çıkışı geç saat ulus parkı ve zincirlikuyuda ekipler habire aracımı çevirir

iyi akşamlar memur bey şöyle bir camdan içeri bakar ailem bu arada nefesime yaklaşır ve alkol kokusunu almaya çalışır farkındayım tabi temiz

hiç bir şey istemeden iyi geceler der kolay gelsin derim gazlarım

şimdi olaya geliyorum genç tipler polis için hep şüheli bu bağlamda bıçak tehlikeli bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carantinas

Konu için Teşekkürler faydalı bilgiler içeriyor bir şeyler öğrenmiş olduk sayenizde. Benimde rahmetli Ananemin çakısı var anahtarlığımda taşırım adam vuracağımızdan değil çakı her yerde lazım olur meyve yersin bir şey kesmek istersin vs vs gelip potansiyel suçluymuşuz gibi çakımı alsalar çok bozulurdum.

çakı ayrı kardeş
    amaç dışı bıçak taşımak ayrı
    6136 sayılı kanun kapsamındaki bıçak ayrı karıştırma
  • quote:

Orijinalden alıntı: britony

quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Evimin bulunduğu cadde üzerinde ilerlerken karşı yönden bir polis aracı geliyordu.

Caddede sağlı sollu araçlar park ettiği için iki araç geçemeyecekti. Bende sağa sokak tarafına iyice yanaştım ve polisin geçmesini bekledim şöför ile göz göze geldik.

İndirdi camı ve gençler tanışalım dedi. Yanımdada arkadaşım var.. Asayişten olduklarını söylediler.

Neyse park ettim aracı iyice yanaştırdım indim araçtan kimlik kontrolü yaptı gbt'ye baktı falan temiz. Üstümüzü aradı caddede o kadar insanın içinde ellerimizi kaldırttı vs.

Başladılar aracı aramaya torpidoyu, stepneyi, bagajı, paspas altı, küllük, hatta kaputu açıp bile baktılar.

Aracımda ne olur ne olmaz diye bulundurduğum bir bıçak var babamdan hediye. İstanbulda yaşıyoruz neticede 1001 türlü insan var..

Adammı kesiyosunuz siz diye laf atıyor ve bıçağı alıyor. Dedim tamam araçta bulundurmam bir daha ama bıçağı verin babamdan hediye evime koyayım. Yok diyor vermem.

Üstlerine gitmedim aldım kimliğimi bastım devam ettim..

Plakamın yabancı (41) olmasından kaynaklanıyor heralde ve uyuz olmuş durumdayım bütün insanlar bize bakıyordu hayırdır diye..

Paylaşmak istedim..

Hocam ben de eskiden 41 plaka aracımla 1 kere istanbula gelme hatasını yaptım. 1 gecede tam 4 kere arama yapıldı. Lanet ettim ve bir daha 41 plaka araçla istanbul trafiğine girmedim

gebzeli hırsızları temizleyin önce içinizden
    tabi istanbulda 41 plakalı aracınız aranır

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgealp.ozturk

Komik bir cevap yazayım.

Filimlerde izliyoruz o zaman kalem de saldırı aracı. Araçta kalem de bulundurmayalım. Adamın boynuna saplıyorlar holivuuudda.

kalem taşımanın suç olduğunu gösteren herhangi bir kanun yok kardeş
    burası muz cumhuriyeti değil
    kanun dışı iş yapmaz polis
    komiklik yapmak adına kendin komik duruma düşme lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: britony

quote:

Evimin bulunduğu cadde üzerinde ilerlerken karşı yönden bir polis aracı geliyordu.

Caddede sağlı sollu araçlar park ettiği için iki araç geçemeyecekti. Bende sağa sokak tarafına iyice yanaştım ve polisin geçmesini bekledim şöför ile göz göze geldik.

İndirdi camı ve gençler tanışalım dedi. Yanımdada arkadaşım var.. Asayişten olduklarını söylediler.

Neyse park ettim aracı iyice yanaştırdım indim araçtan kimlik kontrolü yaptı gbt'ye baktı falan temiz. Üstümüzü aradı caddede o kadar insanın içinde ellerimizi kaldırttı vs.

Başladılar aracı aramaya torpidoyu, stepneyi, bagajı, paspas altı, küllük, hatta kaputu açıp bile baktılar.

Aracımda ne olur ne olmaz diye bulundurduğum bir bıçak var babamdan hediye. İstanbulda yaşıyoruz neticede 1001 türlü insan var..

Adammı kesiyosunuz siz diye laf atıyor ve bıçağı alıyor. Dedim tamam araçta bulundurmam bir daha ama bıçağı verin babamdan hediye evime koyayım. Yok diyor vermem.

Üstlerine gitmedim aldım kimliğimi bastım devam ettim..

Plakamın yabancı (41) olmasından kaynaklanıyor heralde ve uyuz olmuş durumdayım bütün insanlar bize bakıyordu hayırdır diye..

Paylaşmak istedim..

Hocam ben de eskiden 41 plaka aracımla 1 kere istanbula gelme hatasını yaptım. 1 gecede tam 4 kere arama yapıldı. Lanet ettim ve bir daha 41 plaka araçla istanbul trafiğine girmedim
    araba da bıçak türevinden kesici alet bulundurmak. sopa, sustalı jop vs. taşımak yasak...

polis aramış da! almış da! gitmiş de! yok arayamazmış da! "falan filan"

polis toplum zararına oluşabilecek her duruma el koyabilir. neyi savunuyorsunuz anlayamıyorum.

o bıçağı iyi ki almış...
    yarın bir "fevri" durumda o bıçağı kullanmayacağını başka birsine zara gelmeyeceğini kim garanti edebilir...

düşünün...
    ama ciddi ciddi düşünün...

yarın yolda giderken bir sorun olsa, arabadan insen, sinirler tepede olsa, ortam gergin olsa... o bıçak karnına giriverse...hayat bitse...

bu gibi her olumsuz "tüü kaka" gibi gözüken durum. başka bir olacak durum için önleyici olabilir.
    bırakın polis arasın, sorsun, araştırsın. olaylara sırf kendi tarafımızdan bakmayalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Aracımda bıçak(lar) da bulunur, katlanabilen kürek de; oltalar da arabada durur. Amatör balıkçı belgem de arabada durur sürekli. Herhangi bir arama durumunda el koyamazlar.

arabanın bagajında düzgün bir şekilde yerleştirilmiş olta,av malzemesi,av bıçağınız varsa ve de av tezkereniz veya av silahı ruhsatınız varsa hiç bir polis sizezorluk çıkarmaz zaten rahat olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

bırakın bıçak bulundurmak suçtur edebiyatını,gelin çıkalım sokağa varoş semtlere gidelim sağa sola bakalım döner,satır,sopa ne ararsanız gençlerin üstüne bakalım hepsi alet taşıyor.Gidip alsınlar ya hepsini ellerinden...

Bu polislerin yaptığı bildiğin artislik olmuş dediğiniz gibi yabancı plaka bulmuşlar belki bişeyler kopararız düşüncesinde yanaşmışlar size.

Alıntıları Göster
    Demek ki size her yer Trabzon değilmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Bende sopa bulundururdum eskiden arkadaşı durdurup sopayı falan aldıklarından sonra bende eve bıraktım ne var ne yok bagajda. Alet çantası var arabanın içinde maket bıçağından tornavidasına kadar. Gelsin ona da el koysun.. İşine gelen el koyuyor ya polis. Gerçekten kuralı uygulayanlar da var ama kimileri hoşuna giden bıçak falan gördü mü alıyor kimse kusura bakmasın ama durum böyle. Aslında normalde el koymalı ama gelip karakoldan alacaksın demeli. O zaman araç bağlandığında da araç devletin olsun böyle saçma şey olur mu ?

O değilde illa kendinizi savunmak istiyorsanız bıçak ve kesici delici alet yerine güzel yönetmler var. Bir kağıt parçası bile bazen bıçaktan sert ve zarar verici olabilir. En basiti de Araba anahtarını kullanmak. Burada gidin olay çıkarın milleti yaralayın demiyorum kimse yanlış anlaşılmasın. Yine de benim tavsiyem Erkekliğin 10/9 'u kaçmaktır taktiği ile hiç olaylara bulaşmadan direk uzayın gidin :) Çoğu savunma taktiği eğitmeni de olay başmadan çaktırmadan kaçmayı ve saldırganla bırakın laf dalaşını göz göze gelmemenizi bile önerir.

çok bilmişlik yapıyorsun ama hiç bir şey bilmiyorsun
    neymiş kağıt da kesici olabiliyormuş
    bak sen şu işe :D
    kanunda kağıt taşımanın yasak olduğu yazmıyor canım kardeşim..
    bi de bilenler gibi gelin karakoldan alın diyecekmişiz vah vah vah!!! üstünde taşımak da suç sen onu bilmiyormusun karakldan alınca nerende götürecen o bıçağı?
    boş ve mantıksız konuşmayın lütfen
    işin aslında özeti şu
    amerikan polisi gibi olsak hayt huyt edip kanunu bire bir uygulasak bizi seversiniz
    ama biz insanlık edip adli işlem yapmadan suç aletini alarak sizi yolladığımız için suçluyuz ve kötüyüz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.LiXX

Alıntıları Göster
    hala polis bişey yapamaz alamaz edemez sorgulayamaz diyenler var

devir değişti boşa artislik yapmayın adamlar gece yarısı evlerinden albayları generalleri alıp götürüyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: emtue

quote:

Orijinalden alıntı: masty45

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Kisin gece 2gibi polis ters yonden gelip onumuze arabayi kirdi, hepimiz sasirdik arabada 2tane kilic var ve ben korkuyorum. Kiliclar arkadaslarimin askeri okul vermis vs vs. Polis geldi hayirdir gencler vs dedi, ayni polislede daha once arkadasim sorun yasamis. Bi polisin boyle davranmasi cok yanlis bizim agresif arkadas atladi adam akilli konus diye, aha dedim bittik sabaha kadar karokoldayiz, bizim arkadas boyle davraninca diger arabadaki polis hemen telsize kostu, diger poliste inin arabadan, arabayi ve ustunuz arancak dedi. Yine agresif olan arkadasim bu arabayi ariyamazsin elletmezler vs vs diye konusuyor. Ben artik kalpten gidicem, ben disimda herkeste askeri kimlik var ve askerin aranamadigini bilmiyodum arkadasimda buna guvenerek artislik yapiyormus zaten. En sonunda benim kapiyi polis acmaya calisinca bunlar askeri kimlikleri cikardi dokunamazsin arabaya git jandarma(askeri bi terim kullandi hatirlamiyorum) cagir arasinlar bizi dedi. Sonra polis tipis tipis gitti. En korktugum andi hayatimda ama polislerin bana yaptiklarindan sonra bunu hakkettiler. Polis kolejinden mezun polisler iyide, geriye kalan rutbesiz polisler gicik, hele karakoldaki memurlar olduresim geliyor.

Peki bi soru sorucam
    Adam eskrime gidiyor ona ne yapicaklar
    Sahil sehrinde yasiyor zipkin tasiyor ne yapicaklar
    Silah ruhsatli olunca, tasinma izni olunca tasiniyorda, bicak tasinmiyormu
    Piknige giderkende bi ton catal bicak oluyor
    Bi kere bile kavga ve savunma amacli bicak tasimadim ama arabada bulunan bicagada bisi denmemesi gerek (kilic, doner bicagi, boyle acayip rambo bicagi turu seyler disinda)

asker aranır kardeşim dediğim gibi idari aramada aranır yok ben aratmam derse kendi bilir aranır merkez komutanlığı inzibat gelen kadar şahıslar alınır karakola bekletilir artık ne zaman gelirse inzibat:D

Asker asla karakola goturulmez, merkez komutanliginda askeri inzibat tarafindan sorgulanir.

Polis askeri sahsi zorlarsa askerin kanunen beylik tabancasini kullanma hakki vardir.

2 sene once genelkurmayin yayinladigi genel emirde polisin inzibati beklemeden dayatma yapmasi halinde "askere karsi olusturulan antipatik kamuoyuna" malzeme vermemek adina gerekirse karakola gidilmesini, kati surette ifade icin polisin muhatap alinmamasi emredilmistir.

Askerligimi jandarmada yedek subay yaptim Istanbul'da o kadar rahat ettim ki anlatamam. Insanin askerde kalasi geliyor.

Ulkemizdeki polis muamelesini gorunce avukat, savci olmadigima uzuluyorum. 10 sene icinde okullu polisler artinca bunlarin bitecegine inaniyorum.

Bu arada gecmis olsun Birkan..

bişey sorucam hangi kanun o askerin polise karşı silah kullanma yetkisi veren kanun? ayrıca ben polis sorgular demedim ( belli durumlarda poliste tahkikat yapar zaten sorguyu savcı yapar polis ifade alır)

• quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

Geçen yaz çınarcikta saat 05.30 suları
    Sahilde yürürken polis durdurdu gençler kimlikleri çıkarın duvara doğru geçin üzeriniz aranacak dedi, ben de arayamazsin savcılık iznin yok aratmam dedim başladı anlatmaya yok meslek hayatımda 15. Yilim senin gibi kac delikanlı gördüm harcandı gitti falan bişeyler anlattı simdi düşün önüme karakola gidiyoruz dedi. Peki diyip gittik karakola sabah 8 e kadar beklettiler ondan sonra birine telefon etmek istiyorum diyip il emniyet müdür yardımcısını aradım(babamin arkadaşı) 5 dk sonra aynı polis kahvaltı getirdi özür diledi evlerimize arabayla bıraktı. Tabii şikayetçi olduk kendisinden

senin babanında
    babanın arkadaşı müdüründe
    ellerinden öpüyorum!!!
    izmir değil istanbul polisi olsaydı görürdün sen..
    madem 15 yıllık polis kaba üst yoklaması için arama iznine gerek olmadığını bilir
    yada sen bilinçli bir vatandaş olsan bunu bilirdirn babanın tanıdığı o karakteri bol(!) müdürden bunları istemezdin
    suç senin gibi züppelerde değil size yalakalk yapan emniyet müdürlerinde
    benide şikayet edermisin o müdüre acaba korksam da gece yemeği olarak sana titreşimli kahvaltı yollasam mı?????

• quote:

Orijinalden alıntı: the_stig

istanbulda yasiyormus da ondan bicak bulunduruyormus.

istanbul sizin gibiler yuzunden bu hale geldi haberiniz yok.

Hak vermemek elde değil..

Güya kendini koruma amacıyla bu tür şeyler taşıyan insanlar olası bir kavgada karşı tarafa bunlarla saldırabilirler..
    Saldırmayacaklarının garantisi var mı? Bir anlık öfkeyle her şey olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Bize Her Yer TRABZON cümlesi delikanlılığı ifade etmez, bunu anlayabilecek kapasitede olduğunuzu düşünüyorum.

Ben polise gidipte gider yapmadım, arama yapmalarınada ağzımı açmadım hiç bir şey demedim. Olabilir diyip eyvallahı çektim, görevleridir sıkıntı yok. Sadece durumu paylaştım..

Çok merak ediyorsanız Bize Her Yer TRABZON cümlesinin anlamını açıklayayım ;

Nerede olursak olalım kültürümü, memleketimizi olan sevgimizi kaybetmememizdir anlamı. Gittiğimiz her yerde yöresel kültürümüzü yaşatmaktır bizim için.

Bunun içinde diyoruz ki Bize Her Yer TRABZON. Sizin dediğinize bakacak olursak ben polislere Trabzonluyum diye gider yapacam vermeyecektim o bıçağı öyle mi?

Geçiniz, delikanlılık bu değil..

Yorum yapan herkese teşekkürler..

Dediğim gibi daha yaşım genç, ilk kez böyle bir çevirmeye mağruz kalıyorum. Polisler arama yaptığı zamanda dediğim gibi ne ağzımı açtım ne de birşey dedim. Dediğim tek şeyde konunun başında yazıyor.

Sadece fikrimi paylaştım böyle böyle olsa çok daha iyi olur dedim.

O bıçak temmuz ayından beri araçta yani aracı aldığım günden beri. Evet arabada bıçak taşımak doğru bir davranış olmayabilir buna bir lafım yok. Düşünemedim böyle birşeyin başıma geleceğini.. Ama en azından uyarı verilebilirdi. Denildiği gibi tutanak falan tutulmadı sıfatına tükürdüğüm artist bir polis ( orada olsaydınız sizde bu lafı derdiniz ) adammı kesiyosunuz lan siz diyip bıçağı aldı.

Denildiği gibi hacılandı..

Öyle yorumlar gelmişki bi an kendimi vatan haini gibi hissettim. Adamlar utanmasa beni bulup tutanak tutturacak işlem başlattıracaklar :) Birşey paylaşmayada gelmiyor..

İstanbul bizim gibiler yüzünden bu hale gelmiş.. İstanbulun bi tarafına koyanlara polis ağzını açmıyor pkk'lılara karşı gelen vatandaşlarımıza biber gazı jop vurmasını biliyorlar bunlardan bahseden yok ama.. Benim arabada bıçak var diye ne hale getirdiniz beni.En yakın arkadaşlarımdan birinin yolu kesilip pkk'lı dediğimiz kişiler tarafından bıçaklanarak öldürüldü gülsuyunda.

Ayriyetten ben sinirlerine hakim olan, çok ama çok zor sinirlenen biriyim. Böyle biri olmasamda emin olun babam bana o bıçağı hediye etmez..

Silah muhabbeti geçmiş yok babam bana ruhsatlı ya da ruhsatsız hediye etseymiş nolurmuş.. Yok artık diyorum ve susuyorum.

Her neyse, yinede yorumlar için herkese teşekkürler..

Ben daha birşey demiyorum, mümkünse konu kilitlensin.

Hayırlı geceler herkese

• quote:

Orijinalden alıntı: rewolwer_

Arkadaşlar ergen ergen yazmayın polisin arama el koyma yetkisi vardır; arama kararları mahkeme tarafından rutin olarak çıkar. Aracında 6136 ateşli silahlar ve bıçaklar kanunu dahilinde olan delici yaralayıcı aletleri bulunduruyorsan polis buna el koyar. Diyelim ki baban sana ruhsatsız tabanca hediye etti polis arama yaptığında babanın hediye ettiğini söylemen ne derece mantıklı olur sana soruyorum! Madem araçtaki bıçağın manevi değeri var eve bırakırsın olur biter. Ayrıca polisin araç aramasıyla ilgili polemiğe girmeyin arama kararını size gösterip saatlerce uğraştırır sizi. En iyisi mantıklı düşünerek hareket etmektir. Aramızdaki ergenlerde fazla kaptırmasınlar kendilerini " OLM BAK GİT" durumu söz konusu olabilir.

peki sizin malınıza el koyarken tutanak tutuyor mu? aracınızın bagajındaki tornavida, maket bıçağı, çekiç, kazma, kürek... hepsi kesici delici yaralayıcı unsur, hepsine el konulabilir... ama usulüne göre el koyacak...

bu olayda polisin yaptığı "HIRSIZLIKTIR"

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Bize Her Yer TRABZON cümlesi delikanlılığı ifade etmez, bunu anlayabilecek kapasitede olduğunuzu düşünüyorum.

Ben polise gidipte gider yapmadım, arama yapmalarınada ağzımı açmadım hiç bir şey demedim. Olabilir diyip eyvallahı çektim, görevleridir sıkıntı yok. Sadece durumu paylaştım..

Çok merak ediyorsanız Bize Her Yer TRABZON cümlesinin anlamını açıklayayım ;

Nerede olursak olalım kültürümü, memleketimizi olan sevgimizi kaybetmememizdir anlamı. Gittiğimiz her yerde yöresel kültürümüzü yaşatmaktır bizim için.

Bunun içinde diyoruz ki Bize Her Yer TRABZON. Sizin dediğinize bakacak olursak ben polislere Trabzonluyum diye gider yapacam vermeyecektim o bıçağı öyle mi?

Geçiniz, delikanlılık bu değil..

Yorum yapan herkese teşekkürler..

Dediğim gibi daha yaşım genç, ilk kez böyle bir çevirmeye mağruz kalıyorum. Polisler arama yaptığı zamanda dediğim gibi ne ağzımı açtım ne de birşey dedim. Dediğim tek şeyde konunun başında yazıyor.

Sadece fikrimi paylaştım böyle böyle olsa çok daha iyi olur dedim.

O bıçak temmuz ayından beri araçta yani aracı aldığım günden beri. Evet arabada bıçak taşımak doğru bir davranış olmayabilir buna bir lafım yok. Düşünemedim böyle birşeyin başıma geleceğini.. Ama en azından uyarı verilebilirdi. Denildiği gibi tutanak falan tutulmadı sıfatına tükürdüğüm artist bir polis ( orada olsaydınız sizde bu lafı derdiniz ) adammı kesiyosunuz lan siz diyip bıçağı aldı.

Denildiği gibi hacılandı..

Öyle yorumlar gelmişki bi an kendimi vatan haini gibi hissettim. Adamlar utanmasa beni bulup tutanak tutturacak işlem başlattıracaklar :) Birşey paylaşmayada gelmiyor..

İstanbul bizim gibiler yüzünden bu hale gelmiş.. İstanbulun bi tarafına koyanlara polis ağzını açmıyor pkk'lılara karşı gelen vatandaşlarımıza biber gazı jop vurmasını biliyorlar bunlardan bahseden yok ama.. Benim arabada bıçak var diye ne hale getirdiniz beni.En yakın arkadaşlarımdan birinin yolu kesilip pkk'lı dediğimiz kişiler tarafından bıçaklanarak öldürüldü gülsuyunda.

Ayriyetten ben sinirlerine hakim olan, çok ama çok zor sinirlenen biriyim. Böyle biri olmasamda emin olun babam bana o bıçağı hediye etmez..

Silah muhabbeti geçmiş yok babam bana ruhsatlı ya da ruhsatsız hediye etseymiş nolurmuş.. Yok artık diyorum ve susuyorum.

Her neyse, yinede yorumlar için herkese teşekkürler..

Ben daha birşey demiyorum, mümkünse konu kilitlensin.

Hayırlı geceler herkese

Alıntıları Göster
    Vay arkadaş amma hassasmışınız yahu , ben esprisine bir şey yazdım arkasına da hani " anlamazsın,saat geç oluyor" diye de mimik koydum sen bana sayfa sayfa yazı yazmışsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Arkadaşlar ergen ergen yazmayın polisin arama el koyma yetkisi vardır; arama kararları mahkeme tarafından rutin olarak çıkar. Aracında 6136 ateşli silahlar ve bıçaklar kanunu dahilinde olan delici yaralayıcı aletleri bulunduruyorsan polis buna el koyar. Diyelim ki baban sana ruhsatsız tabanca hediye etti polis arama yaptığında babanın hediye ettiğini söylemen ne derece mantıklı olur sana soruyorum! Madem araçtaki bıçağın manevi değeri var eve bırakırsın olur biter. Ayrıca polisin araç aramasıyla ilgili polemiğe girmeyin arama kararını size gösterip saatlerce uğraştırır sizi. En iyisi mantıklı düşünerek hareket etmektir. Aramızdaki ergenlerde fazla kaptırmasınlar kendilerini " OLM BAK GİT" durumu söz konusu olabilir.

peki sizin malınıza el koyarken tutanak tutuyor mu? aracınızın bagajındaki tornavida, maket bıçağı, çekiç, kazma, kürek... hepsi kesici delici yaralayıcı unsur, hepsine el konulabilir... ama usulüne göre el koyacak...

O bıçak öyle veya böyle alınacak ister tutanaklı ister tutanaksız; sana tutanak tutulup cezai işlem uygulandıktan sonra adli işlem yapılmasını istermisin? Böyle bir durumla karşılaşırsan söylersin görevli memura ceza yazmanızı ve adli işlem yapmanızı istiyorum diye talepte bulunursun. Arkadaşın bıçağı hadi değerli diyelim dışardan üç kuruşa alınan bir kesici alet için bu kadar meşakkate katlanmak istermisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewolwer_ -- 27 Mayıs 2012; 23:48:10 >

• quote:

Vay arkadaş amma hassasmışınız yahu , ben esprisine bir şey yazdım arkasına da hani " anlamazsın,saat geç oluyor" diye de mimik koydum sen bana sayfa sayfa yazı yazmışsın...

Alıntıları Göster
    Birkan eğer ekibin plakası falan varsa 155'i ara önce bir prosedürü sor, tutanak tutmadıklarını şikayetçi olduğunu söyle, tüm araçlarda gps var, hepsinin saat kaçta nerede oldukları belli, mutlaka şikayetçi ol kardeşim. O bıçak sana gelecek... Emniyet müdürleriyle görüşmeye çalış, randevu almaya çalış, okul bilmem ne kulübünden röportaj, üniversite gazetesi falan de bir bağlantı bul, o bıçak sana gelir kardeşim...

• quote:

Alıntıları Göster
    Birkan geçmiş olsun.

Polislerin aracı arama yetkisi vardır. Burdaki hiçbir klavye delikanlısıda atar yapamaz hepsi buyur ara abi derler.

Zaten polise atar yaparsanız zararlı siz çıkarsınız. Efendi olursanız problem olmaz.

Son olarak özlü bir sözle noktayı koyalım.

"Trabzonluyuz ağır yaralıyız, ceket atar çamura yatarız, karakol evimiz kelepçe kol saatimiz, rakıyı susuz arkadaşı sonsuz severiz."

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

O bıçak öyle veya böyle alınacak ister tutanaklı ister tutanaksız; sana tutanak tutulup cezai işlem uygulandıktan sonra adli işlem yapılmasını istermisin? Böyle bir durumla karşılaşırsan söylersin görevli memura ceza yazmasını ve adli işlem yapmanızı istiyorum diye talepte bulunursun. Arkadaşın bıçağı hadi değerli diyelim dışardan üç kuruşa alınan bir kesici alet için bu kadar meşakkate katlanmak istermisin?

Ya sizin kafanız mı güzel trafik suçu mu bu ne cezasından bahsediyorsunuz? Polis tutanakla alır mahkemeye sevk eder, ufacık bir bıçaktan kimse de ceza falan yemez, kim öyle ya da böyle alıyor yaa?

Bizim arabanın bagajında bağ makası, kürek, kazma, tornavida, pense, bağ teli, maket bıçağı, torpido da cep çakısı var kilitlenmeyen cinsten adama saplamaya kalksan katlanır elini keser, meyve falan kesmeye birebir, kaç defa arama geçirdim hiçbirinde de en ufak bir sıkıntı olmadı, araç megané I... Hadi alsın da göreyim...

Son çevirmemde gece 1.30'da araçta 3 erkeğiz, kimlikler alındı falan bana da "alkol muayenesi için in de bir gel" dedi, ben de zahmet olmazsa siz getirin dedim, ters ters baktı, sonra da seve seve getirdi, getirmek zorunda, o pipeti benim gözümün önünde açacak... O alkol muayenesi de öyle ya da böyle yapılacak ama kuralına göre yapılacak. Beni araçtan indirmeye hakkı yok trafik polisinin, asayiş olsa da bundan sonra arama izni soracağım, üst araması için ayrı, araç araması için ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ernn93

genelde öyle yaparlar. bu size özel bişey degildir tanıdıgım bir çok poliste yapar bunu ve bir çok polisinde yapması gerekir çünki 5237 sayılı yasaya göre çakıda bi tür silahtır .Yasa aynen şöyle ''5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinde silah tanımı yapılmış, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet silah olarak nitelendirilmiştir.''
    Çakı taşımak başlı başına suç teşkil etmemektedir ancak saldırı ya da savunma amaçlı kullandığınzda eylem suç teşkil edecektir. sizi arayan asayiş ekibide önleyici bir ekiptir ve çakınızada bu yüzden el koyma yetkisi vardır

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=514097

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.