Şimdi Ara

POLİSLİĞE BAŞVURUDA BULUNDUM.POLİS ABİLERİMDEN TAVSİYE BEKLİYORUM (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
3
Favori
65.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kasım04

quote:

Orijinalden alıntı: Saian Sakulta Salkım

direk polislik diyorsun yani abi ? bırak üni' yi ?

hayır tam tersine önce ünv. diyorum.
    şimdi 2 yıl okuyup mesleğini ele alsan 9/2 sinden başlayacaksın.
    pomem mezunu olsaydın 7/1 inden baslayacaktın ve bu ilk seçenege göre bir avantajdır.9/2 sinden başlayıp 7/1 ine düşmek için 5 sene çalışman lazım.ama 4 yıllık mezun olup polis olursan zaten 7/1 inden başlayacaksın.7/1 ve 9/2 arasındaki farkları maaş almaya ve emeklilik hesapları başlayınca anlarsınız.
    pomem mezununun müdürlüğe kadar yükselme şansı vardır
    pmyo nun en son başkomiser ya da emniyet amiri(ki bu zor)
    pmyo mezunu olup meslege başlayıp komiserlik sınavına girmek ya da maaşım artsın diye sonradan dikey geçiş yapan çok vardır. sen 4 yıl bitirirsen böyle bir derdin olmaz.
    daha vardır avantaj ama aklıma gelmiyor şimdi.
    pmyo nun tek avantajı mesleğini maaşını 2,5 sene daha erken almaktır.

PMYO dan girip açıköğretimden kıyak bi bölüm bitirilip + Komiser Yrd sınavını kazanırsan POMEMliden farkın kalmaz
    Ayrıca ben polis olmak istesem PMYo giderim pomem yerine, 2 yıllık eğitim 6 aylık eğitimden iyidir, temelin daha sağlam olur

• quote:

Orijinalden alıntı: NevFan

quote:

Orijinalden alıntı: kasım04

quote:

Orijinalden alıntı: Saian Sakulta Salkım

direk polislik diyorsun yani abi ? bırak üni' yi ?

hayır tam tersine önce ünv. diyorum.
    şimdi 2 yıl okuyup mesleğini ele alsan 9/2 sinden başlayacaksın.
    pomem mezunu olsaydın 7/1 inden baslayacaktın ve bu ilk seçenege göre bir avantajdır.9/2 sinden başlayıp 7/1 ine düşmek için 5 sene çalışman lazım.ama 4 yıllık mezun olup polis olursan zaten 7/1 inden başlayacaksın.7/1 ve 9/2 arasındaki farkları maaş almaya ve emeklilik hesapları başlayınca anlarsınız.
    pomem mezununun müdürlüğe kadar yükselme şansı vardır
    pmyo nun en son başkomiser ya da emniyet amiri(ki bu zor)
    pmyo mezunu olup meslege başlayıp komiserlik sınavına girmek ya da maaşım artsın diye sonradan dikey geçiş yapan çok vardır. sen 4 yıl bitirirsen böyle bir derdin olmaz.
    daha vardır avantaj ama aklıma gelmiyor şimdi.
    pmyo nun tek avantajı mesleğini maaşını 2,5 sene daha erken almaktır.

PMYO dan girip açıköğretimden kıyak bi bölüm bitirilip + Komiser Yrd sınavını kazanırsan POMEMliden farkın kalmaz
    Ayrıca ben polis olmak istesem PMYo giderim pomem yerine, 2 yıllık eğitim 6 aylık eğitimden iyidir, temelin daha sağlam olur

polis okullarını 2 yıl olmasının nedeni tamamen tahsili yükseltme amaçlıdır.yoksa neden pomem mezununa 6 ay eğitim versinler.amaç tahsil açısınadan avrupa standardında polis mezun etmektir.
    yani verilecek olan 6 aylık egitim gayet yeterlidir.zaten okuldaiken meslek içinde uygulanacak olanlar yeteri kadar ögretilmez.herseyi polis olduktan sonra yanınızdaki abilerinizden ögreneceksiniz.

• O eskiden di POMEM li olupta Müdürlüğe kadar yükselmek. Bencede PMYO okuyup hayata 4 yıl erken atılmak varken. Hatta 4.5 yıl. Bu kadar süre zarfında eğer üniversite okusan ailenden para yediğin gibi bir yere birikim şansında olmayacak

Ama 4.5 yılda bile en kötü ihtimalle 20 bin TL para biriktirirsin. Ve Ailene yük olmazsın. Hem PMYO dan girdiğin zaman 2 yılda açık öğretimden okuduğun zaman POMEM ile aranda bir fark olmuyor.

Evet Askerlik ile Polisliği asla kıyaslıyamazsın. Askerliğini yapmış biri için Polis okulu çerez gelecektir.
    Ben 18 yaşında kazanmadım malesef okulu keşke erken kazansaydım. Daha önce özel sektörde de çalıştım. Tarlada sulamada yaptım. İnşaata elektrikçi olarakta çalıştım. Okulda fiziki bir zorluk yoktu ama saçmalıklar falan adaletsizlik insanı yoruyordu

Bizdede ceza olarak duvara tekmil verdiliyordu. her türlü şınav, ördek yürüyüşü, çölk kalk rütin şeylerdi. Dayak ve küfür yoktu o ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

O eskiden di POMEM li olupta Müdürlüğe kadar yükselmek. Bencede PMYO okuyup hayata 4 yıl erken atılmak varken. Hatta 4.5 yıl. Bu kadar süre zarfında eğer üniversite okusan ailenden para yediğin gibi bir yere birikim şansında olmayacak

Ama 4.5 yılda bile en kötü ihtimalle 20 bin TL para biriktirirsin. Ve Ailene yük olmazsın. Hem PMYO dan girdiğin zaman 2 yılda açık öğretimden okuduğun zaman POMEM ile aranda bir fark olmuyor.

Evet Askerlik ile Polisliği asla kıyaslıyamazsın. Askerliğini yapmış biri için Polis okulu çerez gelecektir.
    Ben 18 yaşında kazanmadım malesef okulu keşke erken kazansaydım. Daha önce özel sektörde de çalıştım. Tarlada sulamada yaptım. İnşaata elektrikçi olarakta çalıştım. Okulda fiziki bir zorluk yoktu ama saçmalıklar falan adaletsizlik insanı yoruyordu

Bizdede ceza olarak duvara tekmil verdiliyordu. her türlü şınav, ördek yürüyüşü, çölk kalk rütin şeylerdi. Dayak ve küfür yoktu o ayrı.

öncelikle şunu düzeltmek gerekir.4,5 değil 2,5 olacak
    çünkü 2 yıl okurken sana maas vermiyorlar.
    yani 2 yıl okuyan okulunu bitirdiği zaman diğeri daha 2.5 sene okuyacak.

diğer bir konu pomem den sonra md.lüğe kadar çıkılamayacagını bilimiyordum belki de mevzuat
    değişti.ama çevremde var memurluktan geçme 3.snf emn.müdürü.(bence bu konuyu araştır derim)

o saçma gelen emirlerin hepsinin amacı kişiyi psikolojik olarak baskı altına almaktır
    itaat etmeye alıştırmak amirlerine saygı göstermeye mecbur bırakılmaktır.

kişinin amacı üniversitede gerçekten okumaksa o insan ailesine fazla yük olmadan da okuyabilir.
    hem çalışır hem okur.bunun örnekleri çoktur.

• Bizim okulda da vardı Memuriyetten geçipte Emniyet müdürü olan. Ama o sistem kalktı artık. Artık A sınıfı ve B sınıfı diye bir sistem var. Hatta çoğu Memuriyetten geçen Komiser mahkemeye verdi bunun için.

Gerçekten çok saçma adaletsiz bir sistem. Mesleğin içinde aynı Osmanlıdaki ki Alaylı ve Mektepli ayrımı oluyor. Bence herkes tek bir okuldan mezun olmalı ve başarısına göre rütbe verip o rütbeyi sökmeli. Tabi bundan önce adam kayırmayı ortadan kaldırmak gerekli.

Amaç Polis olmaksa bence Üniversiteyi okumak gereksiz yük olarak görüyorum. En yakın sıra arkadaşım 4 yıl Coğrafya öğretmenliğini okudu şimdi Pomeme başvuracak. Çocuk baştan morali motivesi sıfır. Öğretmen olmak hayali ile Polis oluyor. Şimdi bundan ne kadar verim beklersin ki sen
  • sanki bizler çok mu istekliyiz ki bu mesleğe
    inan ki benim ve aileminhayatını idame ettirmek için çalışıyorum sevdiğimden değil yani.
  • quote:

Bizim okulda da vardı Memuriyetten geçipte Emniyet müdürü olan. Ama o sistem kalktı artık. Artık A sınıfı ve B sınıfı diye bir sistem var. Hatta çoğu Memuriyetten geçen Komiser mahkemeye verdi bunun için.

Gerçekten çok saçma adaletsiz bir sistem. Mesleğin içinde aynı Osmanlıdaki ki Alaylı ve Mektepli ayrımı oluyor. Bence herkes tek bir okuldan mezun olmalı ve başarısına göre rütbe verip o rütbeyi sökmeli. Tabi bundan önce adam kayırmayı ortadan kaldırmak gerekli.

Amaç Polis olmaksa bence Üniversiteyi okumak gereksiz yük olarak görüyorum. En yakın sıra arkadaşım 4 yıl Coğrafya öğretmenliğini okudu şimdi Pomeme başvuracak. Çocuk baştan morali motivesi sıfır. Öğretmen olmak hayali ile Polis oluyor. Şimdi bundan ne kadar verim beklersin ki sen

O A ve B farkı çok yerinde bence.

Adam 11-12 yaşında belki ailesinden ayrılıp polis kolejine gidiyo polis olmak için, kolay değildir bu. 8 yıllık eğitim görüyo ve amir olarak çıkıyo, POMEM den çıkmış adamla bu kişiyi hem eğitim olarak hemde vicdan olarak kıyaslıyamazsın.

• bence de amerikadaki sistem uygulanmalı.herkes basarısına göre terfi etmeli.akademi mezunu olup da sapla samanı ayıramayanlar da var.memur olup da kendini geliştirenler de çok.
    imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STasdemir -- 26 Temmuz 2010; 3:20:16 >
  • Birisi hayatını polis olmaya adıyo, diğeri üni okuyup iş bulamayınca ah mecburen polis olcaz diyo sonra eşit haklardan bahsediyo :))))))))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: NevFan

Birisi hayatını polis olmaya adıyo, diğeri üni okuyup iş bulamayınca ah mecburen polis olcaz diyo sonra eşit haklardan bahsediyo :))))))))))

o zaman hiç komiser yardımcılığı için sınav açmamaları lazım.açıyorsan da aynı haklardan yararlandırlamalısın

burada kimin ne amaç güttüğünün bi önemi yok.önemli olan sonuçtur.sonuç ise iki farklı okulda okumalarına ragmen ikisisinde amir statüsünde olmalarıdır.

her amir müdür de işini severek yapmıyor bunu da bilmelisin.keşke öğretmen olabilseydim diyorlar.yılın yarısını yatarak geçiriyor diyorlar

• dertlerinizi ilgili başlıklara yönlendirmek lazım. konuyu eziklik güdümünden kurtarmak için 2. nesil ve emekliliğe başlama noktasından daha yakın bir kişi olarak en iyi tavsiye şudur:

canınızın kıymetini bilin ve kararınıza mantıksal/akılcı bir değerlendirme ile varın.

mesleğe hangi noktadan başlamak isterseniz isteyin öncelikle yapmanız gereken, yaptığınızın doğru olduğundan emin olmak.
    bu nedenle yarın hiç durmadan bir karakola gidin nöbetçiye sınavı kazandığınızı ve grup amiri ile görüşmek istediğinizi söyleyin. mesleğin kilit kişisi müdür, amir, istihbaratçı (yamuk yazan kişi karnın bu işten doyuyor ama ona istihparat denmez okulda ne öğrendiğin ortada hasbelkader yaşıyorsun işte), bilgi işlemci değil grup amiridir. bu arkadaş komiser sınıfı ya da polis memuru olsun size en doğru bilgiyi verir. ona durumunuzu anlatın, ailenizin geçim durumunu, iş bulabilme imkanınızı varsa çocuğunuzu, stres altında nasıl tepki verdiğinizi, soğukkanlılığınızı koruyup koruyamadığınızı, emir komuta ile aranızın nasıl olduğunuzu, askerde ne kadar zorlandığınızı özet geçin.

sonra da abi bu mesleğin zorluğu nedir, sizce ben bu okula girmelimiyim diye sorun. işte bu yarım saatlik bilgilenme kararınızı gözden geçirerek ileride, psikolojik bunalım, buhran, intihar, meslekten ihraç, rüşvet, irtikap, fuhuş gibi illetlere nasıl tepki göstereceğiniz, bunlarla baş edip edemeyeceğiniz konusunda size gerçek hayat bilgisi sağlar. bu bilgi sizin, ailenizin ve diğer insanların hayatlarını karartmanızın önüne geçer (inşallah).

eğer ki, mızmız, beceriksiz, korkak veya aşırı kendine güvene sahip birisi iseniz ve kaderiniz size tehlikelerden saklanacak bir yerde çalışma imkanı vermemiş ise; her an için sizin birine, ya da bir suçlunun size silah doğrultması ihtimali vardır. işte bu gerçek ölümdür. oyun değildir arkadaşlar. silah doğrultmak birini öldürmek istemek demektir. bir boyacı olursanız bu riskle karşılaşma ihtimaliniz %1 ise polis iken %50'dir. gerçek budur, bu kadar nettir. şimdi bu haftanın haberlerine bakın. arkasında ailesini bırakan kaç arkadaşımız var, ya da sakat kalıp başka bir insana muhtaç kalıp ömrünü 4 duvar arasında geçiren?

polislik mesleğinin; ihtiyatsızlığa, vurdumduymazlığa ve bilgisizliğe tahammülü yoktur. muhakkak kendinize ya da bir başkasına kalıcı zarar verirsiniz. o nedenle bu sınavı kazananlar ya da sınav için çalışanlar hemen bir polis merkezine/karakola gidin ve grup amiri ile görüşün. sonra sizi iyi tanıyan annenize, babanıza, eşinize, arkadaşınıza ve kendinize danışın strese dayanıklı mısınız? haksızlığa dayanıklı mısınız? kesintisiz 16 saat çalışıp sadece yatağa girip kalkıp tekrar 16 saat çalışıp tekrar başka bir iş yapamadan uyumaya gitmeye ve bunu senenin yarısında sürdürmeye dayanıklı mısınız? cenaze başında sabaha kadar yalnız nöbet tutmaya, sarhoşun, tecacüzcünün size hakaret etmesine rağmen fiske vurmadan 10 saat peşinde gezip adliyede serbest kalmasına kapıdan çıkmadan size sövmesine dayanıklı mısınız?

eğer değilseniz hiç kendinizi eksik bulmayın. gecesi gündüzü olan, çocuklarını bayramda annenize babanıza götürebileceğiniz, akşam derslerini beraber yapabileceğiniz, helalinde 2 eviniz 2 arabanızın olabileceği, 5 yıldızlı otelde senede 20 gün tatil yapabileceğiniz bir iş bakın. bu işte bu imkanlara ulaşanlar binde biri aşmaz, tamam gittikçe iyiye gidiyor yüzde 1 olsun. o kadar şansınız var ise zaten piyango bileti alın.

kimsenin moralini şevkini kırmak istemem fakat pembe gözlüklerle bakıp kendinize zarar vermeyin. bünyeniz, yeteneğiniz, imkanlarınız, dayanıklılığınız, aile yapınız bu yükü kaldırabiliyor olmalı.

unutmayın yarın karakolda nöbetçiye sınavı kazandığınızı söyleyin ve meslek hakkında bilgi almak istediğinizi bu nedenle grup amiri ile görüşmek istediğnizi belirtin. bu sizin gerçek ilk sınavınız, eğer gidecek cesaretiniz ve özgüveniniz yoksa, ya da nöbetçiyi atlatıp grup amirine erişecek beşeri kabiliyetiz bulunmuyorsa, grup amirini beklemekten sıkılıp dönerseniz ya da grup amirinden bilgi almayı başaramaz iseniz, bu gerçek sınavdan kaldınız demektir. hepinize başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuduk -- 26 Temmuz 2010; 23:48:56 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: manisaysn

selam arkadaşlar bende pmyo adayıyım..şimdi 2 pmyo yu bitirmiş bir polis memuru net olarak ne kadar maaş alır ..polis olan abilerimiz var burda işin içinde olan onlar biliyodur illaki..yardımcı olursanız sevinirim..

9 un 2 sinde başlıyorsun 9 un 3 de olabilir ondan tam emin değilim. Ama 9 un 2 si olması lazım. Şuan için Net ATM den yatan para 1870TL
    Alabileceğiniz en düşük bu Eğer çevik kuvvet falan olursanız veya diğer ek ücreti olan birimler bu dahada artar.

eyvalah cok sagol :) biryerde okumuştum yunus birimine secim yapılırken a2 ehliyeti olmayanlara öncelik tanınıyormuş..ben bu yüzden b ye yazıldım ama a2 ye yazılmadım..dogruluk payı nedir gercekten böylemidir yoksa uydurma mı

• quote:

quote:

quote:

selam arkadaşlar bende pmyo adayıyım..şimdi 2 pmyo yu bitirmiş bir polis memuru net olarak ne kadar maaş alır ..polis olan abilerimiz var burda işin içinde olan onlar biliyodur illaki..yardımcı olursanız sevinirim..

9 un 2 sinde başlıyorsun 9 un 3 de olabilir ondan tam emin değilim. Ama 9 un 2 si olması lazım. Şuan için Net ATM den yatan para 1870TL
    Alabileceğiniz en düşük bu Eğer çevik kuvvet falan olursanız veya diğer ek ücreti olan birimler bu dahada artar.

eyvalah cok sagol :) biryerde okumuştum yunus birimine secim yapılırken a2 ehliyeti olmayanlara öncelik tanınıyormuş..ben bu yüzden b ye yazıldım ama a2 ye yazılmadım..dogruluk payı nedir gercekten böylemidir yoksa uydurma mı

O söylentiyi bende çok duydum ama doğruluk payını bilmiyorum. Emin olun Yunuslar çalışmak isteyeceğiniz en son birimlerden.

• 2010 kpss belli olsun puanıma gore 4001 le atanmak hayal gibi,mecburen POMEM'e basvuracağım.
    4 yıllık okul bitirip 7/1 inden baslıyormuş,peki ortalama ne kadar maaş alır peki bu derecedeki memur?

pomem mezunu ilk 6yıl polis memuru sonrasında komserlik sınavına girip kazanırsa komser yard. olup yükseliyormuş,bu doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esesfun

2010 kpss belli olsun puanıma gore 4001 le atanmak hayal gibi,mecburen POMEM'e basvuracağım.
    4 yıllık okul bitirip 7/1 inden baslıyormuş,peki ortalama ne kadar maaş alır peki bu derecedeki memur?

pomem mezunu ilk 6yıl polis memuru sonrasında komserlik sınavına girip kazanırsa komser yard. olup yükseliyormuş,bu doğru mu?

Maaş gayet güzel.6 yıl çalıştıktan sonra evet komiserlik sınavına girmeye hak kazanabiliyoruz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

O söylentiyi bende çok duydum ama doğruluk payını bilmiyorum. Emin olun Yunuslar çalışmak isteyeceğiniz en son birimlerden.

O söylenti doğru 4. sınıf emn. müdürü de aynı şekilde söyledi. Motor ehliyeti olmayanları tercih ediyolarmış.

Bende yunus olmak istiyorum.Zorlukları nedir ki?

• Arkadaşlar benim bazı sorularım olacak birincisi ben istanbulda yazışıyorum acaba polis okuluna gidersem istanbul şükrü balcıdamı okuycam yoksa başka ilde çıkabiliyormu,ikincisi ise yatılı okurken hafta sonları eve gidebiliyorsun diye duymuştum bu bilgi doğrumudur... cevaplar için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zykon

Arkadaşlar benim bazı sorularım olacak birincisi ben istanbulda yazışıyorum acaba polis okuluna gidersem istanbul şükrü balcıdamı okuycam yoksa başka ilde çıkabiliyormu,ikincisi ise yatılı okurken hafta sonları eve gidebiliyorsun diye duymuştum bu bilgi doğrumudur... cevaplar için şimdiden teşekkürler

Okuyacağın okul kurayla belli oluyor.Şükrü Balcı da çıkabilir.Diyarbakır Gaffar Okkan da.

Okuduğun ilde birinci derece akraban varsa hafta sonları evci olabilirsin.
  • arkadaşlar bişey sorcam sağlık raporunda ne kadar zorluyolar bende konya ereğli pmyoyu kazandım polis abilerimiz varsa yardımcı olurlarsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimoz_33

arkadaşlar bişey sorcam sağlık raporunda ne kadar zorluyolar bende konya ereğli pmyoyu kazandım polis abilerimiz varsa yardımcı olurlarsa sevinirim

zorlama falan yok adam muayene ediyor ne çıkarsa onu yazıyor düz taban yoksa renk körlüğü yoksa kalpte sorun yoksa göz derecesi yüksek değilse elenme ihtimalin yok
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.