Şimdi Ara

POLİSLİĞE BAŞVURUDA BULUNDUM.POLİS ABİLERİMDEN TAVSİYE BEKLİYORUM (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
3
Favori
65.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar bende pmyo adayıyım..şimdi 2 pmyo yu bitirmiş bir polis memuru net olarak ne kadar maaş alır ..polis olan abilerimiz var burda işin içinde olan onlar biliyodur illaki..yardımcı olursanız sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manisaysn -- 25 Temmuz 2010; 13:23:41 >
  • splendour.rrr ve -BoZ-

şu an itibariyle Türkiye'nin en aktif, iyi ve kaliteli olan polis okuluna planlandığınızın farkında mısınız? :)
  • @Remove
    girme kanıma üniversiteye gideceğim sanırım ama bir denemeye gidip bakmak gerek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisaysn

selam arkadaşlar bende pmyo adayıyım..şimdi 2 pmyo yu bitirmiş bir polis memuru net olarak ne kadar maaş alır ..polis olan abilerimiz var burda işin içinde olan onlar biliyodur illaki..yardımcı olursanız sevinirim..

9 un 2 sinde başlıyorsun 9 un 3 de olabilir ondan tam emin değilim. Ama 9 un 2 si olması lazım. Şuan için Net ATM den yatan para 1870TL
    Alabileceğiniz en düşük bu Eğer çevik kuvvet falan olursanız veya diğer ek ücreti olan birimler bu dahada artar.
  • Vay be devletimiz iyi maaş veriyomuş, ama polislerimiz daha fazlasını hakediyo o ayrı
  • Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum.İnşallah iyi bir çalşmayla bende kazanırım seneye.Şimdiden başladık hazırlıklara.Bakalım.Hayırlısıysa olsun.Kazanamayanlarda seneye bir daha dener.
  • quote:

Orijinalden alıntı: splendour.rrr

@Remove
    girme kanıma üniversiteye gideceğim sanırım ama bir denemeye gidip bakmak gerek :)

hayatımı yaşamak istiyorum özgürlüğümün kısıtlanmasına katlanamam diyorsan denemene gerek bile yok bence. ama 2 sene dişimi sıkar sonra da işime bakar paramı alırım diyorsan kaçırma :) bu 2. seçeneği başka bir meslek için bu kadar garantili şekilde söyleyemezsin bunu da hatırlatayım :)
  • Dolgu sorun yaşatmaz. Bende zaten 7-8 tane dolgu var. O kadar kapsamlı bi sağlık kontrolü olmuyor. Gözünde, kanında bi problem yoksa bişey olmaz

Okullarda kameralı telefon ve laptop yasak malesef ama telefon konusunda çok kasmıyorlar kimseye göstermeden kullanabilirsin. Biçok kişide var kameralı tel. Laptop diğer okullarda yasak ama bizim okulda serbestti tabi buna serbest denilirse. Laptopu yatakhanelerde kullanmk yasak sadece kütüphanede ve internet cafede kullanabiliyorsun. Ama bildiğim kadarıyla diğer okullarda tamamen yasak.
  • Elaziğda değil Leptap kameralı telefon.

Bu bile yasaktı.

Yasak üstüne yasaklar olan biri. Allahtan hiç biriniz kazanmamışınız Elazığı şanslısınız bu bakımdan benim ömrümün 2 yılı boşuna gitti okulda
  • kardeşler ben şöyle bir duyum aldım... tercih yapıp 4 yıllık bir fakülte kazandık diyelim. kaydımızı dondurup 2 yıllık pmyo bitirdikten sonra tekrar o fakülteye gidip sivil polis olarak görev yapabiliyormuşuz.

bu bilginin doğruluğu nedir? ben zaten kafaya koydum Allah nasip ederse polisliği bitiririm. ama merak ediyorum bu tür şeyleri

@remove44

bilgi için sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BoZ-

kardeşler ben şöyle bir duyum aldım... tercih yapıp 4 yıllık bir fakülte kazandık diyelim. kaydımızı dondurup 2 yıllık pmyo bitirdikten sonra tekrar o fakülteye gidip sivil polis olarak görev yapabiliyormuşuz.

bu bilginin doğruluğu nedir? ben zaten kafaya koydum Allah nasip ederse polisliği bitiririm. ama merak ediyorum bu tür şeyleri

@remove44

bilgi için sağol

bu gerçek mi ? gerçekse iyiymiş ?

Bu arada polis okulunda ders harici neler yapılıyor ? yani bütün gün okulda voltamı atılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

Elaziğda değil Leptap kameralı telefon.

Bu bile yasaktı.

Yasak üstüne yasaklar olan biri. Allahtan hiç biriniz kazanmamışınız Elazığı şanslısınız bu bakımdan benim ömrümün 2 yılı boşuna gitti okulda

devrem sorun etmemelisin bunları polis okuluna eglenmeye gitmiyoruz zaten.egitim için gidiyoruz.benim hayatım eglenmekten ibaret o yüzden 2 senem gitti diyorsan bana söz düşmez o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saian Sakulta Salkım

quote:

Orijinalden alıntı: -BoZ-

kardeşler ben şöyle bir duyum aldım... tercih yapıp 4 yıllık bir fakülte kazandık diyelim. kaydımızı dondurup 2 yıllık pmyo bitirdikten sonra tekrar o fakülteye gidip sivil polis olarak görev yapabiliyormuşuz.

@remove44

bilgi için sağol

bu gerçek mi ? gerçekse iyiymiş ?

Bu arada polis okulunda ders harici neler yapılıyor ? yani bütün gün okulda voltamı atılıyor

bu mantıksız bir hareket olur.4 yıllık fakulte bitirirsen 6 aylık polis okuluna (POMEM) gidersin.ne gerek var hem 4 yıllık fakulte hem de 2 yıllık yüksekokula.amacın sivil polis olmak ise diyelim ki oldun.sivil polislik baki değildir senin amirin müdürün nerede nasıl çalışmanı isterse o şekilde çalışırsın

• bu arada sizce üniversite okuduktan sonra mı polislik seçilmeli hani 4 sene hayatımı yaşıyayım yoksa bi dahaki sene pmyo' mu çalışmak daha mantıklı ?
  • 4 yıllık okul bitirip 7/1 inden başlamak var.
    2 yıllık PMYO bitirip 9/2 sinden mesleği 2,5 yıl erken ele almak var.
    2,5 diyorum çünkü fakülte bitirdikten sonra bir de 6 ay POMEM okuyacaksın.
    ben 2 yıllık PMYO mezunuyum ve meslek içinde iken dikey geçiş ile 2 sene daha okuyup ünv. mezunu oldum
    ama meslek içinde iken okumak daha zor vakit bulamaya biliyorsun.
    yani iki seçeneginde birbirine göre avantajı var.

benim fikrimi soracak olursan 4 yıl okuduktan sonra POMEM e girmeyi dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasım04

quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

Elaziğda değil Leptap kameralı telefon.

Bu bile yasaktı.

devrem sorun etmemelisin bunları polis okuluna eglenmeye gitmiyoruz zaten.egitim için gidiyoruz.benim hayatım eglenmekten ibaret o yüzden 2 senem gitti diyorsan bana söz düşmez o zaman.

Ya zaten mazide kalan şeyler. Elbette eğlenmeye gitmedik ekmek parası için gittik neticide. Ama yok yere yapılan sırf öğrenciye eziyet namına yapılan şeylerde beni kahrettiriyor. Şahsen bizimle gıcıklığına uğraşacaklarına eğitim için daha yararlı şeyler yapabilirlerdi. Neyse geçmişte kaldı. Zaten haberleride alıyorum yönetim baya bir değişmiş.

Burdan arkadaşlara söylüyorum o 2 yıl nasıl geçer. İntibak çok zor olurmu falan demeyin. Emin olun bir şekilde geçiyor. Mesleğe başladığınız zaman hepsini unutuyorsunuz.

Çalıştığım birimde
    Fizik
    Bilgisayar öğretmenliği
    Jeoloji Mühendisliği
    Bilimum Teknik öğretmen
    Coğrafya bölümü mezunu
    vb bir sürü üniversite bitirmiş polis memuru var. Elbette herkes üniversite okuyup hayatını yaşamak ister ama malesef iş imkanı çok zor. O 4 yılı hayatınızdan kayıp olarak görüyorsunuz sonra.

Eğer babanızdan servet yoksa ve üniversitemi polislik arasında çelişkiliyseniz ( Dereceye girip İTÜ veya ODTÜ gibi bir üniversiteden bir yer kazanmadığınızı varsayıyorum) Fazla düşünmeden gidin Polis olun. Zor yönleri elbette var ama en azından işten çıkarılacakmıyım. Paramı verecekler gibi bir kaygınız olmaz

• direk polislik diyorsun yani abi ? bırak üni' yi ?
  • Eskiden üniversiteyi kazanmamıyanlar polis olurdu, şimdi iş tersine döndü, polisliği kazanamıyanlar üniye gidiyo. Bu iyimi kötümü bilemiyorum, polislerimizin kalitesi artar ama bence daha iyi bi durum.
  • net_katil;
    okulun zorlugu konusu biraz göreceli tartışmaya acık bir konudur.
    şöyle ki;
    ben 2003 mezunuyum ve 2 yıllıkların ilk mezunuyum.bizim dönemimizde askerlik şartı vardı.
    bizler o dönemde 18 ay askerlik yapmıştık ve polis okulu bana inan zerre kadar zor gelmedi.
    sanırım sen askerliğini yapmadın 18 yasında polis okuluna girip 20 yasında meslege basladın.
    senin ve bizden sonraki devrelerin okulu zor geçmiş olabilir.çünkü hayatın ilk ve en zor dönemini belki de polis okulunda gördünüz.ayrıca okulda ya da askerde uygulanan bazı talimatların (emirlerin) mantıksız gibi görünse de hepsinin bir mantıgı vardır önemli olan bu mantıgı çözebilmektir.
    sizlere 2 tane örnek vereyim (askerlikten)
    1.si herhangi bir hatasından dolayı askere ceza veriliyor ve cezası bir agaca 100 kere tekmil vermek.
    2.si egitim alanında komutanın 1 adet boş kutu kola bulup bunu 15 kişiye aynı anda tasıtıp çöpe attırması.
    bunların bana mantıklı acıklamasını yapabilecek var mı herkesin fikrine saygılıyım herkes farklı mantık yürütebilir.cevapları bekliyorum ben birazdan cevapları açıklıcam

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STasdemir -- 26 Temmuz 2010; 1:37:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Saian Sakulta Salkım

direk polislik diyorsun yani abi ? bırak üni' yi ?

hayır tam tersine önce ünv. diyorum.
    şimdi 2 yıl okuyup mesleğini ele alsan 9/2 sinden başlayacaksın.
    pomem mezunu olsaydın 7/1 inden baslayacaktın ve bu ilk seçenege göre bir avantajdır.9/2 sinden başlayıp 7/1 ine düşmek için 5 sene çalışman lazım.ama 4 yıllık mezun olup polis olursan zaten 7/1 inden başlayacaksın.7/1 ve 9/2 arasındaki farkları maaş almaya ve emeklilik hesapları başlayınca anlarsınız.
    pomem mezununun müdürlüğe kadar yükselme şansı vardır
    pmyo nun en son başkomiser ya da emniyet amiri(ki bu zor)
    pmyo mezunu olup meslege başlayıp komiserlik sınavına girmek ya da maaşım artsın diye sonradan dikey geçiş yapan çok vardır. sen 4 yıl bitirirsen böyle bir derdin olmaz.
    daha vardır avantaj ama aklıma gelmiyor şimdi.
    pmyo nun tek avantajı mesleğini maaşını 2,5 sene daha erken almaktır.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.