Şimdi Ara

POLO 1.2 TDI BLUEMOTION MU 1.6 TDI COMFORTLINE MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
10.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir arkadaşım Polo düşünüyor. Kendisinin önceliği az yakıt harcayan kaliteli bir araca sahip olmasının yanısıra biraz donanımlı da birşey olsun istiyor. Evet Bluemotion ESP ve diğer oyuncakları ile öne çıkıyor fakat 1.2 TDI ile 1.6 TDI arasında bariz performans farkı olacağını, buna karşın 1.6'nın o kadar da fazla yakmayacağını ve performansıyla Bluemotion'un donanımını unutturacağını düşünüyorum.

Evet biraz kendin sor, kendin cevapla oldu ama fikir almak istedim.

• 1.6 piyasadaki dizellerden bile cok yakıyo ve gitmiyor arkadasımda var biliyorum. 1.2 almanı öneririm vergi avantajında olacaktır. ayrıca donanım yazmıssında poloda donanım falan yok onu unutacaksın...
  • 1.2 riskli bir motor 3 silindirli.. hertürlü 1.6 yı almanı öneririm.
  • 1.6 dizelin tek avantajı bluemotion dan performansı onun dışında bluemotion ın artısı çok fazla, almak için daha çok sebep var.
  • 1.6 tdi comfortline ın parça işçilik kalitesi daha iyi bluemotiondan.Fakat bluemotionunda donanımı daha iyi,yalnız 3 slindir riski var.
    1.6 tdi comfortline ı ilk çıktıgında test etmiştim araç hoşuma gitmişti motor gidiş direksiyon tepkiler olarak..lakin donanım gerçekten çok zayıf.

Yani yukarı tükürsen bıyık,aşagı tükürsen sakal misali.

Punto evo flan önerin arkadaşınıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Arkadaşlar bir arkadaşım Polo düşünüyor. Kendisinin önceliği az yakıt harcayan kaliteli bir araca sahip olmasının yanısıra biraz donanımlı da birşey olsun istiyor. Evet Bluemotion ESP ve diğer oyuncakları ile öne çıkıyor fakat 1.2 TDI ile 1.6 TDI arasında bariz performans farkı olacağını, buna karşın 1.6'nın o kadar da fazla yakmayacağını ve performansıyla Bluemotion'un donanımını unutturacağını düşünüyorum.

Evet biraz kendin sor, kendin cevapla oldu ama fikir almak istedim.

Polo blue motionda esp yok diye biliyorum birde 3 silindir

Her turlu polo 1.6 tdi ben gti dahil her modelini kullandim 3 tane polo aracimiz var 1.6 tdi dsg olursa tadindan yenmez
  • her ikisini de bayide gordum, kullanmisligim yok ama bluemotion biraz daha basit-ucuz gozukmustu gozume. donanim olarak start-stoptan baska ne var ki cline'dan fazla?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben donanımlarını tam olarak bilmiyorum ama benim de mantıklı baktığım araç 1.6 TDI olanı. Punto Evo düşünmez çünkü işi gereği B segmenti de olsa biraz daha prestijli bir araca binmesi gerekiyor. Hep dalga geçiyoruz bu VW prestiji ile ama Punto ile Polo'nun iş hayatındaki prestiji farklı maalesef.
  • 1.6 tdı daha verimli olacaktır. Konfor zaten VW de belli sıradan donanımı vardır çok aşırıya kaçmadan. F/P bence düşük
  • bluemotion da esp vardır yalnız trendline olduğundan aracın ön göğüs işçiliği daha kötüdür 1.6 tdi ye göre. çünkü 1.6 tdi comfortline paketidir. bana sorarsanız 1.6tdi derim ben. hem performans hem de konfor bakımından 1.2 ye göre daha iyidir. ayrıca 1.2 de radyonuz rcd 210 iken 1.6 da rcd 310 dur ki ikisini kıyaslayınca yani aracın içine oturunca rcd 310 güzel ve farklı olduğu hemen fark ediliyor. benim nacizane fikrim 1.6 dır. pişman olmazsınız diye düşünüyorum. ha şunu da belirteyim ben yağmur sensörü olsun aynalar otomatik olsun gibi özellikere çok takılmıyorum. benim aradığım kalitedir. buda vw de yeterince var. emin olun test şürüşünde fark edeceksinizdir bunu. vw nin tek eksiği bence esp sidir. ona diyecek lafım yok ama gerisi de boş şeylerdir benim için. yani olmasa da olur diyebileceğim şeylerdir.
    not: kesinlikle diğer markaları kötüleme yada vw fanatikliği yapma düşüncem yok. forumun amacına hizmet ederek kendimce fikrimi bean ediyorum. herkese iyi forumlar...

• esp dışında 1.6 tdi'nin eksiği yok... performansı çok başarılı, bluemotion bana tamamen pazarlama stratejisi gibi geliyor... ESP'nin önemini burada tartışmayacağım ama şahsen "beni" çeldiremiyor...

1.6 motorun performansı, 4.2 litrelik makul tüketimi, comfortline donanım ve kalitesi daha önplanda benim için ;)

bu arada 2 aracı da test ettim uzun uzun...
  • quote:

Ben donanımlarını tam olarak bilmiyorum ama benim de mantıklı baktığım araç 1.6 TDI olanı. Punto Evo düşünmez çünkü işi gereği B segmenti de olsa biraz daha prestijli bir araca binmesi gerekiyor. Hep dalga geçiyoruz bu VW prestiji ile ama Punto ile Polo'nun iş hayatındaki prestiji farklı maalesef.

ironi mi yaptın ciddi miydin çözemedim abi kullanıcısıyım yani benim gözümde puntodan ufak tefek kalite nüansları dışında farkı yok, b segmenti küçük araçlar işte ;)

• Çoskun abi 1.2 den herkez sikayetci 3 silindir oldugu icin birde ESP yok heralde hic bir modelde.Saygilar.
  • 3 silindir olması neden şikayet sebebi?
  • performans beklentisi yoksa 1.2 TDI alsın
  • quote:

Ben donanımlarını tam olarak bilmiyorum ama benim de mantıklı baktığım araç 1.6 TDI olanı. Punto Evo düşünmez çünkü işi gereği B segmenti de olsa biraz daha prestijli bir araca binmesi gerekiyor. Hep dalga geçiyoruz bu VW prestiji ile ama Punto ile Polo'nun iş hayatındaki prestiji farklı maalesef.

Prestij mi??? 1.2 motorlu B segmenti arabayla ne prestiji ya. ciddi yazmadın herhalde.
    Eğer ciddiysen arkadaşına söyle o paralara düplü 2001 model BMW 5.20i alsın. prestiji yerinde olur. çok da fazla yakmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

Çoskun abi 1.2 den herkez sikayetci 3 silindir oldugu icin birde ESP yok heralde hic bir modelde.Saygilar.

yanılıyorsun üstad. Bluemotionda esp vardır. diğer 1.2 1.4. 1.6 filanda yok. sitesinden bakabilirsiniz.
  • kardeş 3 silindirli motorun sarsıntısı fazla diyorlar bence 1.6 tdi alın derim.
  • benim gözümde fiesta polodan daha pirestijli hocam ve daha kaliteli olduguna eminim iki aracıda inceledim polonun arka koltuguna oturunca prestijin nasıl yerlere indigini o kapı plastiklerindeki kıymıkları görünce hatta arka bagaj kapagına baktıgınızda o kaportayla göz göze geldiginizde bumu alman arabası diye 3 kere dusunuyorsunuz vw nin arka koltuk kalitesi symbol le aynıdır ikisindede aynı kusurları gordum.

Bu sınıfta prestij arayan ya gider mini alır ya gider mercedes a serisi alır yada gider bmw 1 yada alfa nın mini segmenti bi aracını alır vw kim oluyorda prestijli oluyor gerçekten komik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

benim gözümde fiesta polodan daha pirestijli hocam ve daha kaliteli olduguna eminim iki aracıda inceledim polonun arka koltuguna oturunca prestijin nasıl yerlere indigini o kapı plastiklerindeki kıymıkları görünce hatta arka bagaj kapagına baktıgınızda o kaportayla göz göze geldiginizde bumu alman arabası diye 3 kere dusunuyorsunuz vw nin arka koltuk kalitesi symbol le aynıdır ikisindede aynı kusurları gordum.

Bu sınıfta prestij arayan ya gider mini alır ya gider mercedes a serisi alır yada gider bmw 1 yada alfa nın mini segmenti bi aracını alır vw kim oluyorda prestijli oluyor gerçekten komik.

kardeş eleştirirken iyice abartmışsın symbol nere vw kalitesi nere?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.