Şimdi Ara

polo 1.2 tdi bluemotion v.s. polo 1.6 tdi comfortline (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
58.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu 2 model arasında bende ciddi anlamda kararsız kaldım. Trendline alıp cc ve yol bilgisayarını sonradan taktırsak ne gibi dezavantajları olabilir? Birde bluemotion alan arkadaş varsa resim ekleyebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortisetliber

1.6 tdi comfortline'ı 36.650 TL'ye aldım..

bu fiyata hangi bayiden aldiniz merak ettim arkadaşim.
  • Herkese iyiakşamlar,

Uzunca bir süre ne alacağıma karar veremeyip, sürekli kafamda fiyat yükseltip durdum. Aslında bir üst segmentteki aracımı satarken aklımda 1.2 TDI Polo'nun Bluemotion olmayanı vardı zira o zamanlar Bluemotion daha gelmemişti. 34 küsür lira bir para isteniyordu. Araçta donanım namına pek de birşey yoktu. Bu tabii tamamen anlayışa bağlı, ekonomi amaçlı bir arabada donanım kimileri için çok önemli olmayabilir. Ancak ben 2005 model Alfa Romeo aracımda var olan bazı donanımları 2011 model Polo 1.2 TDI trendline'da bulamayınca biraz da o araca 34 Lira verilmez jant kapaklı vs. diye yaklaşan arkadaşların frenlemesiyle vazgeçmiştim. Arada sırada da İngilizce sitelerden Avrupa'da satılıp Türkiye'ye henüz Doğuş tarafından getirilmemiş start stop özellikli, hafif alaşım jantlı şehirler arası yakıt tüketimi 2.9 şehiriçi 4 litre olan cruise control ESP'li Bluemotion 1.2 TDI'ı okuyup içlenerek Doğuş grubunun kulaklarını çınlatıyordum. 1.2 TDI Polo'yu 34.500 TL'ye satıyorlarsa bu araç gelince herhalde 42- 43 binden aşağı olmaz diye tahmin yürütüyordum. Gel zaman gitzaman sürekli doğuş'un sayfasını da takip ediyordum. Sonunda bir de baktım bluemotion diye ayrı bir kategori açıldı ve oraya Golfle Polo konmuş...Bluemotion Polo'nun donanımı ve yakıt tüketimi anlamında 1.2 TDI trendline Polo'nun bile önüne geçmesi beni gerçekten şaşırttı ve bugün Doğuş'a eğer söylenen doğruysa İstanbul'da kalan son Polo 1.2 Bluemotion TDI için kapora verdim. Bu araç inanılmaz mantıklı yönleri olmakla beraber yukarıda da belirtildiği gibi farklı şeyleri olmazsa olmaz yapanlar açısından (performans, segment, maskülen hatlar) cazip olmayabilir. Ancak benim şu anda bir araçtan beklediklerimi sonuna kadar karşılıyordu. Benim için belirtebileceğim tek handikapı segmentin küçük olması ancak bunu otobüs bileti fiyatına yapacağım İstanbul Ankara yolculuklarıyla aradan çıkaracağımı zannediyorum. Araçla ilgili kağıt üzerindeki veriler gerçek mi hep birlikte göreceğiz...

• Sayın Askerbatur, aracın şimdiden hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Aynen benim içimden geçenleri yazmışsın. Mahsuru yoksa kaça anlaştığınızı ve bayi adı verebilir misin? Malüm bizim buralarda (Tekirdağ-Çorlu) pek fazla seçeneğimiz yok, İstanbula yönelmek zorundayız...
  • Sayın Askala,

Size aldığım rakamla ilgili pm atacaktım ama sonra birden aklıma öyle gizli saklı tutulması gereken çok da başarılı bir fiyat üzerinde anlaşamadığım geldi. Açıkçası şu anda zaten %4 indirim olduğu için ve benim hazır araca bir an evvel ihtiyacım olduğu için fiyat konusunda bastıramadım. Benim indirimim şu şekilde oldu, liste fiyatı üzerindeki rakamı verdim ancak metalik renk (aslında benim tercihim olmayıp hazırdaki araç gölge mavisiydi) için vermem gereken farkı vermemeyi teklif ettim onlar da, metalik renk için sadece 100 TL aldı. liste fiyatı + 100 TL durumu söz konusu oldu. Daha ayrıntılı bilgiye ihtiyacınız olursa özelden mesajlaşırız. Ben de henüz teslim almadım aracı, ödemeyi önümüzdeki hafta içi yapacağım.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, dilerim siz de gönlünüze göre bir araca sahip olursunuz...

• Ben de Polo 1.2 TDI almayı düşünürken, Bluemotion'ı görünce anında sevenlerdenim. Kararımı hemen değiştirip aldım Polo BlueMotion'ı. Hatta daha bir haftalık bile olmamışken arka tamponu sürttüm bile. :D Nazar çıktı. :D

Yaklaşık 1200 km oldu. Severek kullanıyorum. Askerbatur size hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Size verdikleri fiyatta trafik sigortası dahil mi?
  • Selam arkadaşlar ; öncelikle yeni araçlarınızı kazasız,iyi günlerde kullanmanız temmenisiyle...
    Bende, polo 1.2 tdı hakkında forumlardan ve internet sitesinden genel hatlarıyla bilgi almaya çalışıyorum.Bu kapsamda Bluemotion la ilgili olarak wolksvagen sitesinden net bir bilgi alamadım.Yukarıdaki bir arkadaş bu donanım ın özelliklerini belirtmiş,fakat ben internette sadece fiyat listesinde 37.200 olduğunu görmekten başka bilgi edinemedim.Bu fiyatın da hangi motor için olduğunu anlayamadım haliyle.İnternette belirtilen "bluemotion" ın fiyatı 1.2 tdı için mi geçerlidir?
    Ayrıca bluemotion pololarınızın da nazar boncuğu eşliğinde fotolarını rica edip,araçlarınız hakkındaki yorumları paylaşmanızı merakla bekliyorum.
    Keyifli sürüşler.

• 37200, trafik sigortası hariç opak boya fiyatı. Polo Bluemotion'ın 1.2 TDI dışında bir başka motor seceneği yoktur. Biraz daha kullandıktan sonra yorumlarımı yazarım. Ancak sunu belirtmekte fayda Bluemotion olmayan 1.2 TDI ile Bluemotion 3-4-5 vites oranları fark olduğunu okudum. Dolayısı ile performans açısından 1.2 TDI Trendline'lar üst viteslerde biraz daha kuvvetli olabilir.

Ayrıca 37200'e 1.6 TDI Comfortline Polo alınabiliyor. Tercih meselesi artık.
  • Arkadaşlar ne yazık ki beyaz Bluemotion arıyoruz fakat Hazirandan önce gelecek araç yok... Ayrıca klasik Vw mantığı ile fiyat hakkında da burunlarından kıl aldırmıyorlar tabiri caizse...

Aynı fiyat olan 1,6 tdı Comfortline'ye yönlendiriyorlar genelde ama bana göre Bluemotion'da olan cruise control gibi ekstralar diğer modellerde yok, ki şu anda hem yakıt tüketimi hemde diğer ekstralarla Bluemotion, diğer iki sınıftan ve Corsa vs gibi araçlardan bir adım önde...

Alan arkadaşlara öncelikle hayırlı olsun dileklerimi sunarım, özellikle yakıt hakkında fikirlerini bizlerle paylaşmalarını rica ederim.

Herkese iyi sürüşler...
  • Sevgili VWci ve diğer dostlar,

Bugün aracı henüz teslim almadığım için son kararımı söylemek adına araca bakmaya gittim. o kadar eminler ki satabilecelerinden kaporamı bana geri verebileceklerini defalarca belirttiler ama ben gene anlamda tatmin olduğum için ve arabasızlık artık sıkıntı yaratmaya başladığı için aracı alacağımı belirttim. Yarın geri kalan ücreti vereceğim.

VWci dostum: bana verilen fiyatta trafik sigortasının dahil olduğunu söylemişlerdi diye hatırlıyorum. fakat benimle muhatap olan satış temsilcisi bugün izinliydi ve diğer arkadaş ben fiyat konuşamam siz konuşmusunuz dedi. Peki ben neden şüpheye düştüm, çünkü orda başkalarıyla söz keserken hep trafik sigortası hariç şeklinde anlaşıyorlardı.

Askala: Maalesef araca talep büyükmüş, bana söylenene göre adana hatay ve kayseri'de (Konya'da olabilir) bu araçtan mevcut. Dilerim hemen bulabilirsin.

Bugün Doğuş'un oldukça büyük olan bir bayiisinde ortalama 3-4 saat geçirdim, Seat'lara da bakma şansım oldu. Seat'lar da oldukça iyiydi ancak bluemotion henüz türkiye'de seat'ta yokmuş...

Aracı depodan getirdikleri için, dışarda motoru çalışırken inceleme şansım oldu. Motor kesinlikle gürültülü arkadaşlar. Bu benim için aracın sunduklarının yanında büyük bir dezavantaj değil. Arka diz mesafesi sınıfına göre oldukça iyi ve arka koltukları hafif kayık yaptıkları için tavan mesafesi arkada sıkıntı yaratmıyor.

Satış personeli beyefendinin bilgisayarından Doğuş'un polo bluemotion eğitiminde kullandığı iç sunuma göz atma şansım oldu. aracın polo comfortline'a göre artıları (start stop, cruise control, yokuş kalkış desteği, torpido da buzdolabı, ESP vs.) ve eksileri (aux-in, arka koltukların iki kademeli değil hafif eğik yatması, radyo-teybinin bir alt sınıf olması ve hatırlayamadığım bir kaç tane daha) mevcuttu. Eksiler göz ardı edebileceğim nitelikte olup, artıları benim için oldukça cezbediciydi. rakipleriyle ilgili bir kıyaslama bölümü de mevcuttu ve rakiplerine yakıt tüketim değerlerinde fark atıyordu. Araçta aux-in yok, teybi en küçük olandan ancak değiştirilebilir. stepne yok! Lastik bakım kiti veriyorlar ama bu spreyi lastiğe sıkınca sanırım lastiğin tamir edilebilme şansı kalmıyormuş. Açıkçası hiç mantıklı gelmiyor. Hele ki lastik yanaktan yarılırsa ne olacak tam bir muamma. Yurtdışı versiyonları da bu şekilde satılıyor ve güya o ağırlıktan da yakıt tüketimi adına kurtulunmuş. Ancak Türkiye yollarını ve çukurlarını düşününce stepne sadece bir ağırlıktan daha fazla şey ifade ediyor.

Çok küçük bir detay olarak da dikkatimi çeken bir husus aracın arkasında ve önünde sadece bluemotion simgesi var ancak TDI yazmıyor. Bu elbette sorun değil sonuçta BMW 330 CI almıyoruz:) ama bluemotion başlı başına dizele yönelik bir simge olmadığı için benzinlikte dalgınlık yapmamak lazım zira içine yanlışlıkla benzin koyarlarsa bu problem yaratabilir. (bir tanıdığın başına gelmişti).

Aracı benim gibi almayı düşünenlerin vites aralıklarının çok uzun olduğunu ve bunun agresif kullanıma uygun bir durum olmadığını göz ardı etmemesi lazım diye düşünüyorum. Bu nokta da test siteleri 1.6 TDI'yı tavsiye ediyor. Ancak vergi avantajı ve yakıt ekonomisi anlamında benim tercihim bu.

Son olarak ESP ile ilgili farkı sıılmazsanız verdiğim linkteki videodan izleyebilirsiniz. ilk başta asr'nin faydalarını sonra ESP'yi gösteriyor. aracın dönmemesi için bir tekerin fren yaptığını öbürlerinin dönmeye devam ettiğini görebiliyorsunuz.

Cem Gyoutube
    Jaguar , ESP vs WITHOUT ESP , ABS , TCS , ASR
    http://www.youtube.com/watch?v=ZD8krFh8IL4

Aracı hayırlısıyla teslim alırsam resimleri paylaşırım.

İyi sürüşler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askerbatur -- 24 Nisan 2011; 2:22:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: askerbatur

Sevgili VWci ve diğer dostlar,

Bugün aracı henüz teslim almadığım için son kararımı söylemek adına araca bakmaya gittim. o kadar eminler ki satabilecelerinden kaporamı bana geri verebileceklerini defalarca belirttiler ama ben gene anlamda tatmin olduğum için ve arabasızlık artık sıkıntı yaratmaya başladığı için aracı alacağımı belirttim. Yarın geri kalan ücreti vereceğim.

Bu pişkinlikleri yüzünden zaten yanlarına yaklaşılmıyor. Ben özellikle beyaz istiyorum fakat şu anda sadece haziran ilk haftasında siyah gelecek diyorlar, beyazı için gün bile veremiyorlar... !!
  • vites oranları konusunda alışık olmadığım bir durum birinci vites sadece arabayı kaldırmaya yarıyor. sonradan ikinci ve üçüncü viteste çok net bir performans var. 5. vites 200 devirde araba 108-110 ile gidiyor. aklınızda bulunsun. belki yardımı olur tercih konusunda.
  • Sayın askala, siyah da çok yakışıyor. Eğer Bluemotion'a karar verdiyseniz. Siyah diye vazgeçmeyin derim.

http://www.youtube.com/watch?v=FN2H_JIyEVg

Ayrıca, tercih edebilseydim ya beyaz ya da siyah 3 kapı bir bluemotion alırdım. ;)
  • Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşallah. Sayımız artmaya başladı. Aslında forumun yabancısı olmayan bir arkadaş Polo bluemotion diye bir konu açarsa sanırım paylaşımlarımızı bu başlığın dışında yapabiliriz. Ben forumun biraz acemisi olduğum için konu açma işini yanlış yere yaparım diye korkuyorum. O yüzden ricam; alan arkadaşlardan birinin Polo Bluemotion diye bir başlık açması. Sonuç olarak burası 1.6 TDI ve Bluemotion karılaştırması için açılmış. Alan diğer arkadaşlar da Bluemotion başlığı altında bizi daha kolay bulur sinerji yaratırız:) Mümkün müdür?

iyi sürüşler
  • Benim Comfortline'da (2010 model) torpido soğutucu özelliği var.
    2011'lerde mi kestiler yoksa bunu da arka disk frenler gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 24 Nisan 2011; 17:18:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VWci

Ben de Polo 1.2 TDI almayı düşünürken, Bluemotion'ı görünce anında sevenlerdenim. Kararımı hemen değiştirip aldım Polo BlueMotion'ı. Hatta daha bir haftalık bile olmamışken arka tamponu sürttüm bile. :D Nazar çıktı. :D

Yaklaşık 1200 km oldu. Severek kullanıyorum. Askerbatur size hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Size verdikleri fiyatta trafik sigortası dahil mi?

Hayırlı olsun aracınız. yakıt değerleri artı yukarıda arkadaşın bahsettiği iç malzeme kalitesi hakkında görüşünüz?
  • İç malzeme kalitesine gelince. Comfortline'larda göğüsün üstündeki plastik yumuşak. Bunda sert yani Trendline ile aynı.
  • arkadaslar adana bayısınde bır tane bluemotıon var ama adana-istanbul gıdılıp gelınır mı bılmıyorum gozumde kesmıyor ısın acıkcası ne dersınız fıyat ıyı arac refleks gumus bluemotıon ama onu da haftaya ptesı verebılıyorlar cunku fuarda sergılıyorlarmıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: racert

arkadaslar adana bayısınde bır tane bluemotıon var ama adana-istanbul gıdılıp gelınır mı bılmıyorum gozumde kesmıyor ısın acıkcası ne dersınız fıyat ıyı arac refleks gumus bluemotıon ama onu da haftaya ptesı verebılıyorlar cunku fuarda sergılıyorlarmıs

Sayın Racert; fiyat bilgisini buradan ya da özelden paylaşabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VVVertigo

vites oranları konusunda alışık olmadığım bir durum birinci vites sadece arabayı kaldırmaya yarıyor. sonradan ikinci ve üçüncü viteste çok net bir performans var. 5. vites 200 devirde araba 108-110 ile gidiyor. aklınızda bulunsun. belki yardımı olur tercih konusunda.

1.2 tdi trendline test ettim. Tatmin edici performansı vardı. Acaba tam dolu iken yokuşta, kalkışta vs. bluemotion performans sorunu yaratır mı sizce?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.