Şimdi Ara

polo 1.2 tdi bluemotion v.s. polo 1.6 tdi comfortline (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
58.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.2 dizel motordan nasıl bir performans beklediğinizi bilmiyorum. bunun bluemotion olması test ettiğiniz 1.2 den farklı olduğu anlamına gelmiyor aynı motor çünkü. denediğiniz arabanın kapasitesi neyse bu da o başka birşey ile karşılaşmayacaksınız. ancak size şu kadarını söyleyeyim dediğim gibi her yolda (4 kişi ile ) 110-120 ile (hız sabitleme kullanılarak denenmiştir)gidebiliyorsunuz. düz yollarda da 140-150 ile gayet rahat seyahat edilebiliniyor. yani isterseniz sağ şeride pek uğramadan soldan soldan yapıştırıp gidebilirsiniz :)ülkemiz şartlarında fena sayılmaz. 1.6 tdi pololar açık ara motor üstünlüğü olan arabalardır. yakıt konusunda da bluemotiondan çok fazla yakacağını sanmıyorum. hatta hızlı kullanacaksanız 1.6 dizeller daha az yakacaktır diye düşünüyorum. iyinin sınırı yok 2000 motorlu araba kullanmaya alışmış kişiler için elbette performans yok bu arabada. zaten performans arabası olarak lanse edilmiş bir araba da değil. basarsan yakmam demiyor. esas olan bu tarz arabalar için yakıt ekonomisidir. o konuda da henüz bir başarı görebilmiş değilim :)
    en çok satılan 1.6 benzinli arabalar ile benzer performansı yakalarsınız. tabi şunu da belirtmek lazım 250 torka sahip 90-105 ps dizel 1.6 larla kıyaslanması da abesle iştigal olur. aynı şekilde 1.4 tsi lerle de kıyas etmemek gerekir. o motorlar bariz bir üstünlük sergiliyorlar. netice itibariyle kesinlikle performans arabası değildir.

• arkadaslar ulke genelınde sadece 2 adet var bırı refleks gumus adana bırı de samsun sıyah bırının fıyatı 37000 bır dıgerının kı ıse 37500 almak ısteyen olursa yardımcı olmaya calısırım nereden bılıyorsun dersenız dogusta tanıdık var onun sayesınde stok kayıttan baktık yalnız bu arabanın ıthalı yapılacak mı yapılmayacak mı bılmıyorum bu da 2 elı etkıler eger 20-50 arası araba ıle sınırlı ıse bluemotıonlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: racert

arkadaslar ulke genelınde sadece 2 adet var bırı refleks gumus adana bırı de samsun sıyah bırının fıyatı 37000 bır dıgerının kı ıse 37500 almak ısteyen olursa yardımcı olmaya calısırım nereden bılıyorsun dersenız dogusta tanıdık var onun sayesınde stok kayıttan baktık yalnız bu arabanın ıthalı yapılacak mı yapılmayacak mı bılmıyorum bu da 2 elı etkıler eger 20-50 arası araba ıle sınırlı ıse bluemotıonlar

hocam özel mesaj attım, okursan sevinirim.
  • İthali yapılmasa bile benim dusunceme gore bu araba polo ve getirilen artı bir teknoloji ve pakettir (polo+ bluemotion + esp+ hillhold+ cc+ alaşım jant +bodykit vs). Yani Lupo gibi bir durum olsa haklısınız ama burda durum farklı bence. Ek olarak Ben 1.2 tdi turkiyede satılırken bluemotion'un avrupa'da satılıp 1.2 trendlinelarda belirli bir satıştan sonra türkiye'ye getirileceğini de tahmin ediyordum. Doğuş grubu kendi ayağına kurşun sıkmaz bence çünkü bu arabanın müşterisi var ve şu anda siparişte alıyorlar. Ha en fazla ne olur? Bluemotion bilmemne paketi getirir içine şimdi koymadığı bir iki özellik koyar onu da daha pahalıya satar diye düşünüyorum. Mesela şu anda scirocco bluemotion avrupa'da var onu da bunları yeterince satınca getirecek doğuş ve hep beraber göreceğiz. Doğuş Sitesinde bluemotion diye ayrı bir bölümü boşuna açmadı gibime geliyor. Bu araçlar tüketim değerleriyle tercih edilebilir hele ki bizim rakamlarımızla yakıt alan ülkelerde (var mı öyle başka ülke) :) bu arada polo'nun bir önceki kasasında da var tercihe bağlı olarak bm olayı avrupa'da. Dediğim gibi bence bu pazarı bırakmaz ama seneye led koyar teybi yükseltir dijital klima koyar okuma lambası koyar aux-in usb derken hadiii al sana 39.500:)

Keyifli sürüşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askerbatur -- 29 Nisan 2011; 10:29:23 >

• ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE MERHABA HERKESE.
    BEN BU FORUMU BULUNCA ÜYE OLDUM VE YAZMAK İSTEDİM.
    29 NİSAN DA BEN DE BİR TANE BLUEMOTİON POLO ALDIM.(SADECE YAKIT TASARRUFU İÇİN)
    GERÇİ OĞLUM JAZZ DAN SONRA BU ARACI KABULLENMEKTE ZORLANDI AMA.
    ARACI MANİSA DEMOTO DAN ALDIM.ORADA GAYET BAŞARILI SATIŞ ELEMANLARI MEVCUT.
    AZ YAKIT YAKAN BİR ARAC ARARKEN BLUEMOTİON U KEŞFETTİM VE MARMARA EGE BÖLGESİNDE (İSTANBUL HARİÇ) NE KADAR VW BAYİİ VARSA ARADIM.SADECE 28 NİSAN DA RESMİ AÇILIŞINI YAPAN DEMOTODA ARACI BULUNCA KAÇIRMAK İSTEMEDİM.ALMAYA ÇOK İSTEKLİ OLUNCA DA PEK PAZARLIK ŞANSI OLMUYOR.LİSTE FİYATI+ METALİK RENK FARKIYLA 38000 TL YE ALDIM.VE ARACIN DEPOSUNU 150 TL YE FULLEDİKTEN SONRA YAKLAŞIK 500 KM YAPTIM.DEPO ŞU ANDA YARIM GÖRÜNÜYOR.VE ARACI EPEYDE ZORLADIM 190 I GÖRDÜM.UMARIM KULLANDIKÇA YAKIT TÜKETİMİ DAHA DA DÜŞECEKTİR.
    BENİM EN ÇOK SİNİR OLDUĞUM ŞEY İSE SADECE 2 HAVAYASTIĞININ OLMASI.
    İLK GÖZLEMLERİM ŞİMDİLİK BUNLAR.

• Veysel bey hayırlı olsun aracınız! Ben de aynı gayeyle bir polo bm aldım istanbul esenyurt doğuş otodan. Depoyu fulleyip ankaraya yola çıktım genelde 120-130 bareminde gittim. Araçta iki kişiydik ben 90 kiloyum arkadaşım 80 kiloydu:) çeyrek depoyla geldim (dijital göstergede yarımın bir üstündeki ışıkta kaldı. Ortalamam 4.5 lt. (ilk 50 km trafikte) 460 km geldim. Araba beni gerçekten çok mutlu ediyor. İşin tuhaf yanı ilk arabam toyota starlet ikincisi 206 gti ( ki bilen bilir baya dolu ve performanslı arabaydı) üçüncüsü ise alfa 147 diydi ben bu arabanın malzeme kalitesi ve işçiliğinin hepsinden üstun olduğunu düşünüyorum ki segmenti daha küçük. Bence oğlunuz da sevecektir zamanla. Mantığa hitap eden ama bir o kadar da sevilebilecek bir araba:)
  • Orijinalden alıntı: askerbatur

Veysel bey hayırlı olsun aracınız! Ben de aynı gayeyle bir polo bm aldım istanbul esenyurt doğuş otodan. Depoyu fulleyip ankaraya yola çıktım genelde 120-130 bareminde gittim. Araçta iki kişiydik ben 90 kiloyum arkadaşım 80 kiloydu:) çeyrek depoyla geldim (dijital göstergede yarımın bir üstündeki ışıkta kaldı. Ortalamam 4.5 lt. (ilk 50 km trafikte) 460 km geldim. Araba beni gerçekten çok mutlu ediyor. İşin tuhaf yanı ilk arabam toyota starlet ikincisi 206 gti ( ki bilen bilir baya dolu ve performanslı arabaydı) üçüncüsü ise alfa 147 diydi ben bu arabanın malzeme kalitesi ve işçiliğinin hepsinden üstun olduğunu düşünüyorum ki segmenti daha küçük. Bence oğlunuz da sevecektir zamanla. Mantığa hitap eden ama bir o kadar da sevilebilecek bir araba:)
    Teşekkür ederim Allah kaza bela vermesin kimseye.Benim 1.2 olmasından dolayı çekincelerim vardı ama hiç çekinecek birşey yokmuş.Araba gayet iyi kaçıyor.Son benzin zamlarından sonra iyi gelecek bu araba bize.İşyerimin uzaklığının 100 km olduğu düşünülünce epey doğru bir karar aldığıma inanıyorum.Beraber çalıştığımız mühendis arkadaşlar aracı dün görünce tatile giderken arabanızı bize verirsiniz artık gibilerinden laflar ettiler.
    Yakıt tüketimi kullandıkça daha da düzene girecektir diye düşünüyorum.
    Kullanıcılar olarak deneyimlerimizi burada paylaşmak güzel olur.Herkesin katkısını bekliyorum.
    Selamlar

• Teşekkür ederim Allah kaza bela vermesin kimseye.Benim 1.2 olmasından dolayı çekincelerim vardı ama hiç çekinecek birşey yokmuş.Araba gayet iyi kaçıyor.Son benzin zamlarından sonra iyi gelecek bu araba bize.İşyerimin uzaklığının 100 km olduğu düşünülünce epey doğru bir karar aldığıma inanıyorum.Beraber çalıştığımız mühendis arkadaşlar aracı dün görünce tatile giderken arabanızı bize verirsiniz artık gibilerinden laflar ettiler.
    Yakıt tüketimi kullandıkça daha da düzene girecektir diye düşünüyorum.
    Kullanıcılar olarak deneyimlerimizi burada paylaşmak güzel olur.Herkesin katkısını bekliyorum.
    Selamlar

• ben de araç için kapora verdim şeker beyazı polo bluemotion mayıs sonu haziran başı gibi geleceğini söylediler...araçta içime sinmeyen tek şey hoparlör sayısı ve rcd 210 teyp kullanılması dışarıdan alıp taktırıldığı takdirde garanti dışı olacağını söylediler...kendi servisinde 2 hoparlör + rcd310 taktırdığımız takdirde(elimdeki rcd210 u da onlara verecek şekilde) ne kadar ücret talep ederler bu konuda yardımcı olursanız sevinirim....
  • Bence RCD210'a felan takılmayın. Ben RCD310'lu araçta kullanıyorum. RCD210'un hiç bir eksiği yok kullanım olarak. Diğer yandan hoparlörün 2 eksik olmasının da bir dezavantajını görmedim. İlla değiştireceksiniz RCD310 değil, RCD510 kullanın derim. Garanti dışı kalacak olan sadece cd çalar olur. Aracın garantiden çıkacağını sanmıyorum. Bir noktayı daha eklemek gerek, bu araçlara aslında bir çerçeve ile daha iyi headunit takabilirsiniz.
  • teşekkürler peki bu rcd 310 ve rcd 510 un fiyatları nedir???
  • quote:

Orijinalden alıntı: VWci

Bence RCD210'a felan takılmayın. Ben RCD310'lu araçta kullanıyorum. RCD210'un hiç bir eksiği yok kullanım olarak. Diğer yandan hoparlörün 2 eksik olmasının da bir dezavantajını görmedim. İlla değiştireceksiniz RCD310 değil, RCD510 kullanın derim. Garanti dışı kalacak olan sadece cd çalar olur. Aracın garantiden çıkacağını sanmıyorum. Bir noktayı daha eklemek gerek, bu araçlara aslında bir çerçeve ile daha iyi headunit takabilirsiniz.

rcd 210 a arka kapılara iki hoparlör eklenebiliyor fiyat 210 tl. rcd 310 nasıl bilmiyorum ama radyo konusunda rcd 210 çok nazlı, her radyo istasyonunu çalmıyor sesi boğuk gibi geliyor vs vs. birde ok tuşuna basınca nedense hep daha önceden kaydettiği istasyonlar arasında geziyor bir türlü çözemedim bu sorunu. istiyorum ki 94,2 de arama tuşuna basınca veya ok tuşuna bir sonraki istasyonda mesela 95.00 da dursun. olmuyor bi bakmışın 106 ya geçmiş :) kafasına göre takılıyor. mp3 te çok net ses verdiğini söylmem gerek sezarın hakkını da sezara verelim.

• 1.5 ay once 75bg cdti Corsa aldim. Eger aldigimda VW bu arabayi getirmis olsaydi hic dusunmezdim. Bunu alirdim
    Eger aranizda bu arabayi almayi dusuneniniz varsa bence hic kacirmasin
    kesinlikle tam bu zamanlarin arabasi....
  • Bir soru soracaktım bilmiyorum biliyor musunuz

Bluemotion olmayan 1.2 tdi Pololar la Bluemotion olanların motorları arasında bir tek start stop farkı mı var?
    Eğer öyleyse neden arada uzun yol için 0.4 lt gibi bir fark var??
  • Araçların aerodinamik özelliklerinde de farklılıklar mevcut. Bm 10 mm daha alçak ve aracın gelen rüzgarı rahatlıkla atabilmesi için ön ve arka tamponlar farklı yapılıp bunun için bir de arka spoiler ve yanlara da marspiel konmuş. Start stop olayı uzun yolda zaten fark etmiyor zira dur kalk yok. Bir de benim okuduğum yakıt ekonomisi için aracın teybi bile düşük amperli konmuş ve herşey (olmayan stepne vs.) ona göre ayarlanmış. Fark ondan kaynaklanıyordur. Peki aradaki fark neden sadece 0,4 litre derseniz. Tamamen kişisel bir tahmin yürüterek 2-3 litre yakıt tüketim değerlerinde 0,4 lt'nin büyük bir rakam olduğunu söyleyebilirim. 1.2 tdi'da çok az yakan bir araba sonuç olarak. 1.6 tdi'la kıyaslandığinda tahminimce fark daha da büyüktür. Tabii şehir içi değerlerinde bu arabaların hepsine daha fazla fark atıyor olması lazım diye düşünüyorum. Bm'ninki 4 lt. Öbürlerini unuttum açıkçası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askerbatur -- 3 Mayıs 2011; 22:37:58 >

• walla 35e corsa enjoy 75bg 1ç3 cdti aldım
    Bu araba ben alırken olsaydı eğer hiç düşünmeden biraz daha zorlar kendimi 37 veriridim açıkçası.

quote:

Orijinalden alıntı: askerbatur

Araçların aerodinamik özelliklerinde de farklılıklar mevcut. Bm 10 mm daha alçak ve aracın gelen rüzgarı rahatlıkla atabilmesi için ön ve arka tamponlar farklı yapılıp bunun için bir de arka spoiler ve yanlara da marspiel konmuş. Start stop olayı uzun yolda zaten fark etmiyor zira dur kalk yok. Bir de benim okuduğum yakıt ekonomisi için aracın teybi bile düşük amperli konmuş ve herşey (olmayan stepne vs.) ona göre ayarlanmış. Fark ondan kaynaklanıyordur. Peki aradaki fark neden sadece 0,4 litre derseniz. Tamamen kişisel bir tahmin yürüterek 2-3 litre yakıt tüketim değerlerinde 0,4 lt'nin büyük bir rakam olduğunu söyleyebilirim. 1.2 tdi'da çok az yakan bir araba sonuç olarak. 1.6 tdi'la kıyaslandığinda tahminimce fark daha da büyüktür. Tabii şehir içi değerlerinde bu arabaların hepsine daha fazla fark atıyor olması lazım diye düşünüyorum. Bm'ninki 4 lt. Öbürlerini unuttum açıkçası...

• Bugün Liste fiyatına zam yapmışlar. Oğnghskdtgbj.... Çnbruthd......
  • Arkadaşlar 1.2 Bluemotion modelin daha doğrusu 1.2 tdi motorların 3 silindir olduğunu biliyorsunuzdur sanırım. 1.6 tdi ise 4 silindir. Bu fark ne gibi avantaj ya da dezanavtaj yaratır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biozy

Arkadaşlar 1.2 Bluemotion modelin daha doğrusu 1.2 tdi motorların 3 silindir olduğunu biliyorsunuzdur sanırım. 1.6 tdi ise 4 silindir. Bu fark ne gibi avantaj ya da dezanavtaj yaratır?

Özellikle sesli çalışma konusunda yaratır 3 silindirliler daha gürültülü çalışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.