Şimdi Ara

polo 1.2 tdi bluemotion v.s. polo 1.6 tdi comfortline (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
58.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.2 sene öncesine kadar hatırlarsınız 1.4 tdi ve 1.9 tdi lar vardı VW grubunda.Bunlar temel olarak aynı motorlar olup biri 3. silindir biri de 4 silindirdi
    bu motorlardan 1.4 tdi lardan birine denk geldiyseniz arabanın ne kadar ses yaptığını farketmişsinizdir.
    Ancak yeni nesil Common Rail dizellerde bu böyle bir sorun olduğunu, en azından bu kadar ses çıktığını sanmam.
    Nitekim 1.4 ve 1.9 motorlar düz enjektör pompa sistemlerdi
    Saygılar.

quote:

Orijinalden alıntı: Biozy

Arkadaşlar 1.2 Bluemotion modelin daha doğrusu 1.2 tdi motorların 3 silindir olduğunu biliyorsunuzdur sanırım. 1.6 tdi ise 4 silindir. Bu fark ne gibi avantaj ya da dezanavtaj yaratır?
  • tek sayılı silindire sahip motorların (3,5 vs) fizik yapıları nedeniyle daha sağlıklı ve ritmik çalıştıkları ve daha uzun ömürlü olduklarını bir yerde okumuştum. Sanırım Onno Ustanın bir soruya verdiği cevaptı...
  • Bu videodaki gibi navigasyon, lcd ekran var mı ?

polodrivertvyoutube
    2010 Volkswagen Polo BlueMotion: interior beauty shots
    http://www.youtube.com/watch?v=wvPQJwjK9tE
  • arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen..öğretmenim ekonomik bir araç bakıyordum tesadüfen polo bm yi gördüm forumdaki bütün yazılarınızı okudum..öyle 200lerde gitmeyi isteyen birisi değilim yakıtı çok ekonomik vetrendline pololara görede baya bi dolu araç..benim tek kafama takılan soru şu: ben kırsal bir bölgede görevyapıyorum araca 4-5 kişi binsek acaba rampalarda kamyon gibi mi kalırım? lütfen kullanan arkadaşlar varsa bir yorum yapsınlar..benim için çok önemli bu..
  • net bilgiyi kullanicilari verecektir ancak aracin 1.2 tdi trendline olan modellerinden bile daha alcak oldugundan arkadaslar bahsetmisti
    aracin yokuslarda kalma durumunu kastediyorsaniz boyle bir durum olacagini sanmam.Ancak cukurlar filan problem olabilir.
    saygilar

quote:

Orijinalden alıntı: car_mat

arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen..öğretmenim ekonomik bir araç bakıyordum tesadüfen polo bm yi gördüm forumdaki bütün yazılarınızı okudum..öyle 200lerde gitmeyi isteyen birisi değilim yakıtı çok ekonomik vetrendline pololara görede baya bi dolu araç..benim tek kafama takılan soru şu: ben kırsal bir bölgede görevyapıyorum araca 4-5 kişi binsek acaba rampalarda kamyon gibi mi kalırım? lütfen kullanan arkadaşlar varsa bir yorum yapsınlar..benim için çok önemli bu..

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

net bilgiyi kullanicilari verecektir ancak aracin 1.2 tdi trendline olan modellerinden bile daha alcak oldugundan arkadaslar bahsetmisti
    aracin yokuslarda kalma durumunu kastediyorsaniz boyle bir durum olacagini sanmam.Ancak cukurlar filan problem olabilir.
    saygilar

quote:

arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen..öğretmenim ekonomik bir araç bakıyordum tesadüfen polo bm yi gördüm forumdaki bütün yazılarınızı okudum..öyle 200lerde gitmeyi isteyen birisi değilim yakıtı çok ekonomik vetrendline pololara görede baya bi dolu araç..benim tek kafama takılan soru şu: ben kırsal bir bölgede görevyapıyorum araca 4-5 kişi binsek acaba rampalarda kamyon gibi mi kalırım? lütfen kullanan arkadaşlar varsa bir yorum yapsınlar..benim için çok önemli bu..

öyle çok ciddi çukurluklar yok yollarda stablize de değil yollar ama yer yer bakıma muhtaç bölgeleri var tabi..zaten dediğiniz gibi çok alçaksa performansı felan iyi olsada alamam..şimdilik performansı kafamda soruişareti

• Walla dostum aynı dediğin gibi yollar burada da var.
    hergün işten çıkınca eve dönerken servis yolundan geçmek zorunda kalıyorum
    Adamlar 2 günde 1 düzeltemelerine rağmen kamyonlar da yolu kullandığı için yolun orta kısmında bir bombe oluyor. o da arabanın altına değebiilyor eğer usulca geçmezsem.
    kaldı ki benim araba 75lik 1.3 corsa. BM benimkinden oldukça alçaktır diye tahmin ediyorum
    Saygılarımla
    quote:

öyle çok ciddi çukurluklar yok yollarda stablize de değil yollar ama yer yer bakıma muhtaç bölgeleri var tabi..zaten dediğiniz gibi çok alçaksa performansı felan iyi olsada alamam..şimdilik performansı kafamda soruişareti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

Walla dostum aynı dediğin gibi yollar burada da var.
    hergün işten çıkınca eve dönerken servis yolundan geçmek zorunda kalıyorum
    Adamlar 2 günde 1 düzeltemelerine rağmen kamyonlar da yolu kullandığı için yolun orta kısmında bir bombe oluyor. o da arabanın altına değebiilyor eğer usulca geçmezsem.
    kaldı ki benim araba 75lik 1.3 corsa. BM benimkinden oldukça alçaktır diye tahmin ediyorum
    Saygılarımla
    quote:

anlıyorum ..o zaman olmadı videolarına baktım çok da alçak değil gibi ama gidip görmem lazım dediğin gibiyse olmaz zaten kesinlikle..tşkkr ediyorum cvplarn için

• ne demek efendim
    :))))
    quote:

anlıyorum ..o zaman olmadı videolarına baktım çok da alçak değil gibi ama gidip görmem lazım dediğin gibiyse olmaz zaten kesinlikle..tşkkr ediyorum cvplarn için
  • Araç alçak.... 5 kişi ile yokuşta aracı kaldırmak zor olur. Gazı vermek lazım 2000 devir gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: VVVertigo

quote:

Orijinalden alıntı: VWci

Bence RCD210'a felan takılmayın. Ben RCD310'lu araçta kullanıyorum. RCD210'un hiç bir eksiği yok kullanım olarak. Diğer yandan hoparlörün 2 eksik olmasının da bir dezavantajını görmedim. İlla değiştireceksiniz RCD310 değil, RCD510 kullanın derim. Garanti dışı kalacak olan sadece cd çalar olur. Aracın garantiden çıkacağını sanmıyorum. Bir noktayı daha eklemek gerek, bu araçlara aslında bir çerçeve ile daha iyi headunit takabilirsiniz.

rcd 210 a arka kapılara iki hoparlör eklenebiliyor fiyat 210 tl. rcd 310 nasıl bilmiyorum ama radyo konusunda rcd 210 çok nazlı, her radyo istasyonunu çalmıyor sesi boğuk gibi geliyor vs vs. birde ok tuşuna basınca nedense hep daha önceden kaydettiği istasyonlar arasında geziyor bir türlü çözemedim bu sorunu. istiyorum ki 94,2 de arama tuşuna basınca veya ok tuşuna bir sonraki istasyonda mesela 95.00 da dursun. olmuyor bi bakmışın 106 ya geçmiş :) kafasına göre takılıyor. mp3 te çok net ses verdiğini söylmem gerek sezarın hakkını da sezara verelim.

Menü'den settings'e girip seek mode'u preset'ten all'a çevirmeniz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: VWci

Araç alçak.... 5 kişi ile yokuşta aracı kaldırmak zor olur. Gazı vermek lazım 2000 devir gibi...

zamı çakmış yine doğuş 1.2 motora 40 bin hayatta vermem...
  • Az yaksin ise CORSA 1.3 95 bg --- istanbuldakiler 36500-37000 bandinda bir seye alirlar...
    Cok hacim ise FOCUS-----1.6 tdci 38000den basliyor listeleri
    durum budur arkadaslar
    zamaninda alanlar almis bence artik daha da ustune gitmemek gerekiyor...Aldikca VWnin bir g.tu kalkiyor.cakiyor zammi...

quote:

zamı çakmış yine doğuş 1.2 motora 40 bin hayatta vermem...
  • Bu tamamen sizin bakış açınızla alakalı. Çok donanım, az kalite, çok tasarruf 1.2bluemotion; az donanım, çok kalite, tasarruf 1.6TDI.

Ancak size şunu söyleyeyim bluemotiondaki trendline ile aynı olan taş gibi plastik, RCD210, ön farların içinde şu şık metalin olmaması, far açma anhtarının bile bir alt kalite olması gibi hususlar can sıkıcı. Bana göre bunların olmadığı yerde o kadar özellik olmasın daha iyi. Tamamen kendi düşüncem. Tasarruf iyide her şey o değil. Ben 1.6TDI derdim ki o da yeterince tasarruflu, hemde daha güçlü. Polonun büyük kozu olan kalite hissiyatı comfortline'da bariz şekilde artıyor buna dikkat çekerim.

Ancak ESP çok mühim tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucel0635 -- 11 Temmuz 2011; 21:07:08 >
  • arkadaşlar ben yaklaşık 10 gündür araç bakıyorum ve ford,renault,opel,vw yetkili bayilerine baktım.İlk önce kararım eski kasa focustu ama bayi onların artık üretimden kaltığını söyleyince vazgeçtim.

Opel astra classic 3 te olan kampanya gerçekten ilgimi çekti ama easytroniclerde olan sorunla vearacın çok yakması yüzünden o arabadan da vazgeçtim.En son olarak ford fiestaya baktım titanyum donanımı ile gerçekten göz

dolduruyordu ama arka frenlerin kampana olması ben gerçekten forddan soğuttu.Biz ailecek alman arabalarına güven hissetiğimizden poloyo yöneldim ve BM yi fark ettim ama suanda öğrenmek istediğim bazı noktalar var .

Biz 3 kişilik bir aileyiz bu araba yokuşlarda vb yerlerde bizi rahatca götürürmü bunu merak ediyorum ve vw nin bakımları ve yedek parçası diğer markalara göre nasıl mesela ford.Araç sahipleri yanıtlarsa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

• Ayrıca suan ekonomik dalgalanmalar olmasından ve bu sene geçen seneye göre araç satış rakamları çok düşük haberlerelere göre.Yani arba almak akıllıca olurmu yoksa eylülde indirimler başlar mı ?

şimdiden teşekkürler.
  • forumdaki arkadaşlar lütfen yardımcı olabilirlermi? Cevaplarınızı bekliyorum.
  • arkadaşlar, 1.2 lerin sadece bluemotion üzerinde yorumlar var fakat 1.2 tdi üzerine kimse fikir beyan etmemiş,bilgisi olan varsa ondanda bahsederse ne güzel olur, aradaki fiat farkı 3000 tl zaten benzinli 1.2 ile dizel 1. 2 arasında da 6.600 gibi fark var e buna bluemotion'uda eklersen 9.600 yapıyor ki bu fiata ikinci el ikinci bir araç dahi alınır az dağil yani, şimdi ben kararsız kaldım bluemotion alamam ama 1.2 tdi dizel alabilirim, fakat körü körüne de araç alamamki daha önce hiç sıfır da almadım biraz yardım bilgisi olan arkadaşlardan.. bu arada 2012 modeller satışa çıktı mı?Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eerste -- 8 Ağustos 2011; 23:23:22 >
  • arkadaşlar bu BlueMotion denilen motor 1.2TDI motor mu acaba?
  • 1.2 tdi trendline alana kadar az daha ver BM al. verdigin paraya pisman olmazsin
    ama trendline alirsan sonra pisman olabilirsin
    benden soylemesi
    Saygilar

bu arada soran arkadasin sorusunu da cevaplayalim, evet BMde 1.2 tdi motor

quote:

Orijinalden alıntı: eerste
    arkadaşlar, 1.2 lerin sadece bluemotion üzerinde yorumlar var fakat 1.2 tdi üzerine kimse fikir beyan etmemiş,bilgisi olan varsa ondanda bahsederse ne güzel olur, aradaki fiat farkı 3000 tl zaten benzinli 1.2 ile dizel 1. 2 arasında da 6.600 gibi fark var e buna bluemotion'uda eklersen 9.600 yapıyor ki bu fiata ikinci el ikinci bir araç dahi alınır az dağil yani, şimdi ben kararsız kaldım bluemotion alamam ama 1.2 tdi dizel alabilirim, fakat körü körüne de araç alamamki daha önce hiç sıfır da almadım biraz yardım bilgisi olan arkadaşlardan.. bu arada 2012 modeller satışa çıktı mı?Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.