Şimdi Ara

polo 1.2 tdi bluemotion v.s. polo 1.6 tdi comfortline (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
58.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar araştırıyorum tam olrak anlamıyorm
    1.2tdi polo 37.000 küsür ve 75 ps
    1.2tdi polo bluemonition 40000 ve 75 ps
    e fark ne 2 motorda aynı guclerde aynı yakıt nasıl dusuyor ve bu fark sadece az yaktıgı ıcınmı farklı bır motormu
    bırde sıs farı yok demısler yokmu gercekten ?
    diger bir sorum araç 3 silindir benım arkadasmda cordoba var full ses var görüntü yok :D
  • bluemotionda yakıtı azaltmak için bir sürü eklenti var. start stop tan tutun rüzgar direncinin azaltılması, alaşımlı hafif jantlar vs... iki aracın farklarına bakabilirsiniz. bluemotion comfortlinedan bile daha dolu bir araç.
  • ben yaklaşık 2 ay oldu bm alalı araca 7500 e yakın yol yaptırdım araç full desek yeri araç parasını sonuna kadar hakediyor. yakıt tüketimi çooook iyi...bir de eğitim verdiler bm ler için bana...ben sana 1.2 tdi alacağına bm al daha iyi derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt_berk

ben yaklaşık 2 ay oldu bm alalı araca 7500 e yakın yol yaptırdım araç full desek yeri araç parasını sonuna kadar hakediyor. yakıt tüketimi çooook iyi...bir de eğitim verdiler bm ler için bana...ben sana 1.2 tdi alacağına bm al daha iyi derim...

hayırlı olsun hocam.nereden ve kaça aldınız acaba? suan 40600 lıste fıyatı gozukuyor, son nerelere dusebılır
  • hocam ben şansından aldım 38400 liraya fiyatı dusmez suankinden daha aşağıya. benim tanıdığım biri suan satmadiysa (benden 2 hafta sonra aldı) 37000 liraya falan satacam diyodu kendisininkini sebebide caddy alacak. babası almış ona bu arabayı oda daha büyük bir şey alacam dedi. eğer düşünürseniz ben size numarasını gondeeeyim.(yanlış anlamayın)
  • ha pardon ben samsundan aldım. samsunda yaşıyorum burada dış hekimiyim.
  • arakadaşlar inş. yarın kısmetse alacagım bm 40.700 fıyat verdıler 40.000 e düştüler
    eger 39 a duserlerse alacagım tanıdıkla gıdecegız yarın ınş. faydası olur keske sunroofluyu hemn teslım etselerde 42 olsa :(

birde ben kıme sorduysam kucuck arabaya degmez o fiyat,o motor sorun cıkarır gıbısınden seyler söylüyorlar.
    bayideki cocuk da , cıkalı 10 ay oldu 10 a yakın sattık dıyor 10 cok az degılmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR.Ş@HIS

arakadaşlar inş. yarın kısmetse alacagım bm 40.700 fıyat verdıler 40.000 e düştüler
    eger 39 a duserlerse alacagım tanıdıkla gıdecegız yarın ınş. faydası olur keske sunroofluyu hemn teslım etselerde 42 olsa :(

birde ben kıme sorduysam kucuck arabaya degmez o fiyat,o motor sorun cıkarır gıbısınden seyler söylüyorlar.
    bayideki cocuk da , cıkalı 10 ay oldu 10 a yakın sattık dıyor 10 cok az degılmı

umarım fiyatta anlaşıp faturanı kestirmişindir lakin yine zam geldi vw lere. her seferinde gereksiz pahalı yazıyoruz ama adamlar durmuyor sürekli bir güncelleme hevesi var.
  • MR.Ş@HIS kardeşim sen bu arabanın sayılı olarak üretildiğini düşünüp almanda yarar var. mesela SAMSUNDA SADECE 3 TANE var ve birisi bende ve bence en güzel renk olan beyaz renk. motor arızası vermedi(maşallah) inşallah da vermez derim. ben passatını da gördüm samsunda. sana sadece al derim başka birşey demem bende çok araç inceledim hatta babam bana onun dediği cruze almıyom diye darılacaktı. buna rağmen bu aracı aldım babamda beğendi yani... ve onun gibi kaç kişi daha... saygılarımla....
  • cok tesekkur ederım alacagım 1 tane beyaz var ellerınde gazıantep şahıntaş 39.000 bıtırırım keske sunroof ekleteblsek
    cok beklıyormusuz , aracın bıraz sesı fazlaymıs hollandada bır arkadasla tanısdım youtbe vıdeo vasıtasıyla tek kotu yanı o dıyor olsun az yaksında (:
    bırde bu 2011 2012 muhabbetını bılıyormusunuz ?
    yol bılgısyaarı turkce ıngılızce
    bırde radyo teyp normal mono mavı ekran degılde yol bılgısyarı gıbı sıyah beyaz ekran mıs ?
    cok daha guzel duruyor bence onemlı bır farklılık 2011 kalmamıs zaten 38.300 e vermısler mavı rengını
  • Merhaba polocular,
    Bende 2007 Yeni corsa cdti sıfır almıştım.16 kasıma kadar 4.5 yıl 82 000 km kullandım.Aldığım gün sevinmiştim ama sattığım günü 16 kasım tarihini her yıl bayram olarak kutlayacağım. (25000 TL ye sattım).
    24 kasım da yeni 2012 model 1.6 TDİ comfort refleks gümüş için parayı yatırdım.Araç geldi ama vergiyi iki kez ödememek için iki hafta bekletiyorum. Aracı çok beğendim.Herşeyiyle kalite olduğu anlaşılıyor.test sürüşü de yaptım.41.700 TL ödedim.Park sensörü ve lastik paspas dan başka bir şey ekletemedim.yeni gelen araç olduğu için daha fazlasını yapamayız dediler. 2012 lerde yol bilgisayarı ve lastik basınç göstergesi ile deri direksiyon(kumandalı) simidi var. Her yönüyle Corsa ya çok fark atar.(Bluemotion 1.2 dizel de oldukça cazip donanım vardı ama kokpit bölümü sert malzemeden yapılmış bana biraz kaçırmışlar gibi geldi.Sonuçda 3 silindir olunca onu eledim.)şimdi 2 ocak tarihini heyecanla bekliyorum. arkadaşımın 1994 model kartalı ile idare ediyorum.

• arkadaşlar,

Dizel araç almayı düşünenlerdenim ancak sürekli araştırıyorum. Yurt dışı forumlarda insanlar 1.6 TDİ yeni filtreli comman rail motorlarda kan ağlıyor.
    İnsanlar nefret etmişler . şok oldum.
    1-DPF(dizel filtre) ışık sorunu hep var. Araba 2 haftalık servise gidiyorlarmış. Satıcılar 4. viteste 100 kmyapın diye öneriyorlarmış. Yeni arabada olur mu bu ?:))
    2-benzin tüketimi yalan diyorlar. çok fark varmış. 40mpg yani 5.88 lt karma yolda bile düşemedik diyorlar.
    3- birinde de koltuk katlanmış fotosu var. Koltuk arkaları orjinal fotodan çok farklı.
    bkn
    evingar.www.idnet.com
    404 Not Found
    http://evingar.www.idnet.com/polo_review.html

diğer yorumlar. tabi ingilizce ama translate yada bilen birilerine okutun.
    Benzer sorunlar Özellikle DPF ışık yanma sorunu. Filtreden dolayı araba aniden şehir içinde hızlanıyormuş gibi sorunlar yaşan var mı?

• polo bluemotion için kaparo yatırıp sonra vazgeçmiş biri olarak aracı almadan önce yaptığım araştırmalarda yeni nesil araçlarda bulunan partikül filtresinin kısa günlük kullanımlarda tıkanacağı, değiştirilmesi gerektiği vw ve ford servisince tarafıma ifade edilmiştir. Dizel partikül filtreli araçların şehiriçi günlük 5 veya 10 km lik yolda kullanılması aracın partikül filtresi sebebiyle Onno Usta tarafından da cevaplanan bir okur mektubunda önerilmemekte idi. Ben de Opel müşteri hizmetlerine danışarak DPF bulunmadığı ifade edilen imzadaki aracımı aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 75hp

polo bluemotion için kaparo yatırıp sonra vazgeçmiş biri olarak aracı almadan önce yaptığım araştırmalarda yeni nesil araçlarda bulunan partikül filtresinin kısa günlük kullanımlarda tıkanacağı, değiştirilmesi gerektiği vw ve ford servisince tarafıma ifade edilmiştir. Dizel partikül filtreli araçların şehiriçi günlük 5 veya 10 km lik yolda kullanılması aracın partikül filtresi sebebiyle Onno Usta tarafından da cevaplanan bir okur mektubunda önerilmemekte idi. Ben de Opel müşteri hizmetlerine danışarak DPF bulunmadığı ifade edilen imzadaki aracımı aldım.

Cevap için saol. Satıcılar kısa kullanım için CR TDİ lar uygun değildir demiyorlarki. Benzinli aracımı dizel ile değiştirmek isteyenlerdenim. Ancak bende sizin gibi DPF olmayan bir dizel bakacağım herhalde. Bizlerden her marka bir dünya para istiyorlar, sonra aracı sattıktan sonra kem küm yalan dolan.
    Bence hiçbir marka ayrımı yapmadan her türlü sikayeti her forumda dillendirelim. Burunlarından kıl aldırmayan markalar da adam olsunlar. Biz alıyoruz. Biz tüketiyoruz. Biz kazıklanıyoruz.
    Valla sendika kuralım diyecem nerdeyse:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megakedi -- 27 Aralık 2011; 23:51:18 >

• Araç almak için araştırma yaparken, Onno Ustanın dergideki açıklamasını okuduktan sonra hem renault hem Vw hem forda gidip sormuştum. Birinde böyle sorun yaşanmadığı aracın kendi kendine temizlendiği söylendi, Birinin servis müdürü örnek vererek garantiden dpf değiştirmek zorunda kaldıklarını ama garanti sonrası bunu yapamayacaklarını, diğerininki ise 80 - 100 bin km civarı dpf nin tıkandığını, kendi ifadesiyle sorun çıkınca kesip direk egzost bağlantısı yaptıklarını söyledi. ikisi de bana benzinli araçları önerdiler. Şehiriçi kullanımım açısından haklıydılar belki ama, 1 ay her gün rutin 5 - 7 km yol yapan ben ayda bir veya iki kere uzun yola da çıkıyorum. Mayısta trafiğe çıkan aracım şu anda 16 bin km de ve benzinli bir araç almış olsaydım çoktan LPG montaj araştırmalarına başlamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aotearoa

Merhabalar,

2011/Haziran gibi beyaz polo bm sahibi oldum. Araç hakkındaki genel yorumum on üzerinden dokuz. Bazı arkadaşlar neye göre değerlendirme yaptın diyecek, hemen söylüyorum.

Araç donanım olarak sınıfında en dolusu daha üstünü veya aynısını istesenizde sahip olamiyorsunuz. standar donanımlara ilaveten, Öncelikle esp olayı bitirdi zaten. aracın virajlarda kayma oranı en düşük seviyede imkansız diyebilirim. asr ve yokuş kalkış desteği ayrı bi güzellik :)

Yakıt konusu ise kesinlikle 1 numara şuan için %55 şehir içi olmak kaydi ile 1.100 km katediyor. iyi bi rakam bence.

Görüntüsü ve şıklığı inanın nazar değmemesi için önlem almanız gerek.

Gelelim yokuş da çeker mi motor boğulur mu vs vs sorularınıza: Öncelikle 1.2 tdi bindiğinizi bileceksiniz. Benim bulunduğum şehirde yaylamız var haftanın 2 günden az olmamakla giderim. yokuşlarda 5 kişi ile denedim devri yüksek kullanırsanız bi sorun yok düşük devirlerde yığılma yapıyor, ama hemen toparlıyor. özellikle 2000 dd sonra araç şaha kalkıyor torku gerçekten yüksek. bişey daha ilave edeyim ben profesyonel bi araç yorumcusu değilim sadece gördüklerimi ve yaşadıklarımı aktarıyorum yanlış anlamayın.
    Benim öncesinde toyota 1.4 d4-d aracım vardı. 5. vites 3000 dd 135 km hızla gidiyordu, sonra punto evo aldım oda aynen 3000 dd 135 km hızla gidiyorsu ama polo bm 5.vites 3000 dd 165 km hızla gidiyor arkadaşlar.

Araçla ilgili yorumlarım bu kadar daha başka sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olurum. Bende araç almadan önce bu sitelerde çok araştırma yaptım şuan yaptığım yorumlara gerçekten ihtiyacı olan arkadaşların varlığından şüphem yok.

Saygılar.

kardeşim merhababa
    1.2 tdi aracın 3000 devirde 165 km/h sürat yapıyo demişssin bu imkansız bence zaten aracın son sürati 170 km/h?
    birde yakıt tüketimi nasıldır şehir içi dışı otobanda falan ....
    5. vites 20000 devirdeki sürati nedir
    teşekkürler

• yanlış değil... 5. vites 2000 devirde 110 yapıyor araç. yakıt tüketimini minimize etmek için vites oranları küçük. dolayısıyla araç düşük devirde çok yüksek hızlara erişebiliyor. maşallah diyelim
    quote:

Orijinalden alıntı: aygun02
    kardeşim merhababa
    1.2 tdi aracın 3000 devirde 165 km/h sürat yapıyo demişssin bu imkansız bence zaten aracın son sürati 170 km/h?
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

yanlış değil... 5. vites 2000 devirde 110 yapıyor araç. yakıt tüketimini minimize etmek için vites oranları küçük. dolayısıyla araç düşük devirde çok yüksek hızlara erişebiliyor. maşallah diyelim
    quote:

Orijinalden alıntı: aygun02
    kardeşim merhababa
    teşekkürler

Allah Allah çok ilginç
    peki yakıt tüketimi ve dışarıdan yol lastik motor sesi alma durumu nasıldır?
    teşekkürler

• merbalar , 1.2 tdi bluemotion alacagım , bu aracın otomatik vites versiyonu yokmu ?
  • yok...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.