Şimdi Ara

Polo 1.2 TSI BMT 90 PS alınır mı? (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
21
Favori
209.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Polo 1.2 TSI DSG Allstar merakımı cezbetti. Kullanan arkadaşlar tecrübelerini aktarabilirler mi acaba?

Özellikle İstanbul'daki kullanıcılar. Bende İstanbul'dayım. Ve beni en çok düşündüren yakıt tüketimi. Normal kullanımda, hızlanmalarda, köprü trafiği gibi kötü durumlarda en fazla kaç görüyor tüketimde bu araç?

Bizde önceden 2013 Highline 1.6 TDI DSG Golf vardı. Gene Golf bakıyorum fakat bu sefer, hem daha ucuz hem de sıfır bir araç düşüncem olabilir. Ve Allstar modelini düşünebilirim.

Ancak; Highline dizel dsg Golf'ten sonra nasıl gelir acaba diye de düşünmüyor değilim..

Beni en çok düşündüren Golf'ün yakıt tüketimini ve konforunu çok arattırır mı bu araç?

Ben alacak olursak eğer; kış paketi, panoramik cam tavan ve 16'' jant (belki) düşünüyorum.

2017 yazında da yeni kasası çıkacakmış piyasaya.Acaba yeni Polo alanlar çok zarar ederler mi yenisi geldiğinde?

Herkese iyi forumlar

• Selam,

1.2 TSI DSG Lounge aldım eşime mayıs ayında. Ondan önce 2012 Megane Hatchback EDC 1.5DCI kullanıyordu. Gerçekten sizin bahsettiğiniz 1.6TDI Golf'ten daha az tükeden bir araçtı. Daha düşük yakıt tüketimi olan bir araç görmedim. Her şartta 5.4'ün üstüne çıkmıyordu.
    Bizde İstanbul Tuzla'da oturuyoruz. Eşim devamlı trafik ve trafik olmasa bile sahil yolunun saçma dur kalk ışık düzeninde sehayat eder. Yine de 7.2-7.4 aralığında gidip geliyor tüketim. Fakat bir diğer yandan bayanların da yakıt ekonomisini hiç umursamadıklarını göz önünde bulundurmak lazım. Aynı şekilde aracı ben kullandığımda 6.0 - 6.2' lere çekiyorum oranı. Uzun yolda ise dizel arabayı aratmıyor. İstanbul - Bodrum - İstanbul yaptım. Full klima açık ve 120 - 130 KM/H hızlardan düşmeyerek 5.4 Litre ordalama elde ettim. Ve daha araba 600KM'deydi. Alır almaz gittim diyebilirim. Yani uzun lafın kısası, eğer kendiniz kullanacaksanız şehir içinde iktisatlı davranarak 6.2 gibi rakamlar, uzun yolda ise 5.4 gibi ortalamalar mümkün. Benzinli bir araba için yeterli olduğunu düşünüyorum. ( bir örnek paylaşmak isterim, bu araç ne kadar ortalamaya çıkabilir diye bir test yaptım. bostancıdan mecidiyeköy'e 1. köprüden gittim. tamamen dur kalk. klima açık ve önümdeki araba her ilerlediğinde gaza yüklenerek arabaya resmen yakıt yaktırmaya çalıştım. mecidiyeköye geldiğimde ortalamam 11.3'dü. dediğim gibi yakıt yaksın diye uğraştım. bunu da paylaşmak istedim.) .

Konfor konusunda Golf bir kaç gömlek daha üstündür. Felaket bir boşluk olacağını sanmıyorum. Polo da son derece yumuşak ve konforlu bir araba. Ama yine de konfor eksiği Golf'e göre kendini hissettirir.
    Yeni kasa olayını bende duydum. Wolksvagen'den net bir açıklama yok, ama gelecek diyorlar. 58.000 - 60.000 TL bandındaki bir araçtan (hemde 1 yıl içinde) etsen etsen 2-3bin TL zarar edersin. O da çok olağan diye düşünüyorum.
    Ayrıca yeni kasası eğer Google'daki görseller gibi çıkarsa ben kesin gider bunu verir onun sıfırını alırım. Gerçekten çok güzel görünüyor.

Herkese İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34yeb34 -- 10 Ağustos 2016; 14:23:20 >

• 34yeb34 3 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler.Aracı beğendim fakat, Auto Hold olmadığını öğrendim ve vazgeçtim. Açıkçası kendim değil sadece, aile arabası gibi olacak. Golf her türlü daha iyi tabi ama genede düşündüm.

11.3'ü görmesi iyi mi kötü mü bilemedim. = )

Biraz spor kullanımda ve klima açıkken; klasik benzinli araçlar gibi tüketim uçuyorsa pek de iyi sayılmaz tüketimi bence.

Golf ile biz genel olarak 7.0 falan görüyorduk şehir içinde.Hani normal kullanımımda böyleydi, ara ara hızlanmalar, basmalar, hızlı kalkışlar vs dahil.

Tabi dizel çok farklı. Motorinin fiyatı da uygun olduğundan çok fark ediyor.

İlginize teşekkür ederim.

İyi forumlar
  • sıfır polo 1.2 tsi dsg 56k fiyat aldım iyimi
  • Bence güzel rakam. Nereden aldınız fiyatı? Aracın rengi ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bose&hifi

Bence güzel rakam. Nereden aldınız fiyatı? Aracın rengi ne?

araç beyaz opsiyonsuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhhhh99

quote:

araç beyaz opsiyonsuz

hangi modeli ,çin aldınız bu fiyatı acaba? trendline,comfortline,lounge,allstar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaRiSMaTiCH

quote:

Orijinalden alıntı: hhhhh99

quote:

araç beyaz opsiyonsuz

hangi modeli ,çin aldınız bu fiyatı acaba? trendline,comfortline,lounge,allstar ?

comfortline
  • yakın zamanda fiyat alan varmı?
  • temmuz 20 gıbı arac ı aldık ... 64,400 idi fıyatı 61,000 tl bıraktılar polo allstar modeli....
    arac ispanyadan geldı 3 hafta bekledık..
    su an fıyat lıstelerınde 500 tl zam gelms goruluyor
  • Hayırlı olsun.
  • machonur M kullanıcısına yanıt
    Bırıncı sorunun cevabını nette arastırırsan bulacaksın
    ıkıncı sorunun cevabı dogusoto verecektır
    ucuncu sorunun cevabı stepne var
    dorduncu sorunun cevabı yukseklık yeterlı
    besıncı soru 2. el cok saglam hıc dusunme
  • İstanbul'da şehir içi kullanacağım işe gidip geleceğim yakıt ön planda ve donanım ikinci planda. Hangi poloyu önerirsiniz?

Tsi,Tdi?

Manul olması daha iyi :)
  • 1.2 tsi bmt dsg aracını satan var mı arkadaşlar

• PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    Belki tüketim için bir fikir vermesi amacıyla
    1.2 TSİ DSG Lounge İstanbul Ş.içi 810 km 230 TL (95 oktan) 0,2848 TL/km Bu km'yi genelde Anadolu yakası hafta içi Maltepe Kadıköy e5,Maltepe Ümraniye TEM ve hafta sonu Maltepe Tuzla sahil yolunda yaptım.
    Not: Klimayı yol açık ve süratli olduğum zamanlarda toplam kat edilen KM'nin ancak 200-250 Km'sinde yani az kullandım.
  • 2016 Polo 1.2 tsi manuel vites comfortline kaç ps sormayı unuttum sorucam 51000 tl kampanya fiyatı dediler sizce kazık mı uygun mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Merhaba, 2016 Polo 1.2 TSİ 90HP DSG Comfortline aracımı almış bulunmaktayım, allah kazasız belasız kullanım nasip etsin, DSG araçlarda rodajla ilgili bilgisi olan veya 0 km'de kullanım ile ilgili nelere dikkat etmeliyim özet bilgi verebilirmisiniz?

Forumları epey gezdim, kafa karışıklığı yarattı sadece, arabayı 1000-1500 km zorlamamam gerektiği, ani fren ve ani hızlanma yapmamam gerektiğini öğrenebildim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler
  • Tüm polo kullanıcılarına selamlar.
    Bir süredir yeni araç arayışı içerisindeyim.
    Önce corsa 1.3 CDTİ baktım baya bir süre sonra 100.000 KM altındaki polonun 1.2 TSİ 1.2 TDİ 1.4 TSİ 1.4 TDİ modellerine bakmaya başladım. Aldıktan sonra kaza bela olmazsa uzun bir süre aracı değiştirmeyi düşünmüyorum o yüzden ileriki yıllarda pişman olup keşke diğer modelini alsaydım dememek için şimdiden doğru tercih yapmak istiyorum.
    1-TSİ motorlarda problem yaşayan oldu mu acaba? Almanya'dan kuzen geldi yakın vakitte tsi motorlar sorunlu filan dedi ne kadar doğru bilemiyorum.
    2-Manuel DSG hangisini önerirsiniz?
    3-Günlük işe git gel en az 30 KM, yılda bir kez 10-20 günlük toplamda 2500 Km memlekete git gel yaparım.
    4-Benzinin yanıcı özelliğinden dolayı gönlüm dizelden yana siz ne önerirsiniz?
    5-İleride yazılımla 1 tık daha iyileştirme yapabilirim. Yazılım yaptırıp sorun yaşayan var mı?

• black-man B kullanıcısına yanıt
    1.2 TSİ motor çok yakıt seçiyor.Onun haricinde bana pek performanslı gelmedi yakıt olarak oldukça ekonomik benimki 4.6lt yakıyordu uzun yolda vites manüel.Dsg hakkında birşey diyemem hiç dsg li kullanmadım. Ben yakıttan memnun performansdan memnun değildim.Lounge donanım öneririm bu arada.

• koruma37 K kullanıcısına yanıt
    Şu anda kullandığım araca benzin lpgyi opetten alıyorum. Genelde tek firmadan alım yaparım çok nadir de olsa yolda kalmamak için 20 tl alıyorum mecburen.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.