Şimdi Ara

Polo 1.4tdi dsg / clio 1.5dci edc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki model hemen hemen aynı fiyattalar. Clio daha sportif ve donanımlı. Polo daha kaliteli. Kağıt üstünde hem hızlanma, hem tüketim değerleri açısından polo daha önde ama reelde ne kadar böyle merak ediyorum. Bir diğer önemli konu olarak ikinci elde hangisi daha az değer kaybeder ve daha kolay satılır sizce? 65binler b sınıfı içn çok yüksek ama şu piyasada dizel otm kombinasyonunda bu paraya bu iki araçtan daha mantıklısını göremedim.

• hocam haklısın, bende aylardır bakıyorum, dizel otomatik kombinasyonu zaten alternatif olarak çok az ve pahalı. bu seçeneklerinden clio önermem. çünkü vw grubuna nazaran renault grubu son yıllarda iyi zamlar yaptı. ha kalite o kadar arttı mı dersen, tartışmalı. mesela opel'e de bak derim. bu aralar baya bir kampanya vardı araçlarda. otomatik dizel olarak corsa var 58 seviyesinde. madem b grubu alacaksın, buna da bakmanı öneririm.
  • Şu dönemde dizel ve otomatik seçeneğine bu kadar para vermek hiç mantıklı değil. DSG piyasada bulabileceğiniz en sorunlu ve en çok masraf çıkaran şanzımandır. Bu kadar sorunlu şanzımana sahip araçtan kesinlikle uzak durmalısınız. O paralara içi daracık B sınıfı polo alana kadar üstüne 3-5 bin lira daha koyup CVT şanzımanlı C sınıfı Corolla alıp yayla gibi genişliğin ve sorunsuzluğun tadını çıkarabilirsiniz. Benzinli araç çok yakar diyorsanız LPG taktırın 2-3 yıl içinde DSG'nin çıkaracağı masraflardan dolayı toplam cebinizden çıkan araç, bakım ve yakıt tutarını göz önünde bulundurduğunuzda artıda bile olursunuz. Hem de C sınıfı sorunsuz bir araca binmiş olursunuz.
  • Clio
  • Clio

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek kişi gezecekseniz Clio yoksa Polo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio bence ama cvt corolla da az değil yada lpg li eco civic

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Volkswagen Jetta 1.6 TDi Highline
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle clıo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Şu dönemde dizel ve otomatik seçeneğine bu kadar para vermek hiç mantıklı değil. DSG piyasada bulabileceğiniz en sorunlu ve en çok masraf çıkaran şanzımandır. Bu kadar sorunlu şanzımana sahip araçtan kesinlikle uzak durmalısınız. O paralara içi daracık B sınıfı polo alana kadar üstüne 3-5 bin lira daha koyup CVT şanzımanlı C sınıfı Corolla alıp yayla gibi genişliğin ve sorunsuzluğun tadını çıkarabilirsiniz. Benzinli araç çok yakar diyorsanız LPG taktırın 2-3 yıl içinde DSG'nin çıkaracağı masraflardan dolayı toplam cebinizden çıkan araç, bakım ve yakıt tutarını göz önünde bulundurduğunuzda artıda bile olursunuz. Hem de C sınıfı sorunsuz bir araca binmiş olursunuz.

1.33 Corollanın otomatik versiyonu yok yalnız

• Clio diyenlerin polo yerine clio demelerinin nedenleri ne merak ediyorum. Kağıt üstünde hem hızlanma, hem tüketim değerleri cliodan daha iyi. Ayrıca iç mekan kalitesi de malum. Fiyatları da hemen hemen aynı. Clioda tek öne çıkan nokta tasarım ve donanım, ama iç mekan ciddi anlamda düşük kalitede. Ben daha ziyade sahiplerinin reel tüketimlerini merak ediyorum. Fabrika verilerine baksak ne ala piyasada 4-5 litreden fazla yakan araba yok nerdeyse ama reelde alakası olmuyor.
  • Daha önce Polo, bir sene kadar da yeni Clio kullandım. Şimdi Seat Ibıza ST kullanıyorum. Clio maalesef çok kalitesiz ve tüm çukurları belinizde hissediyorsunuz. Polo ve Ibıza daha tok, yalıtımları da daha iyi. Seat'ın kapı içleri plastik ama yolda darbe emişi de daha iyi ve bence kalite hissi de. Clio'nun dizel motoru iyi, şanzımanı DSG'den daha sağlam ama o araca 60binli rakamlar verilmez. Donanımın sizi kandırmasına izin vermeyin. Araçları kullanıp öyle karar verin.
  • Polo al hocam,dizellerdeki dsg 6 ileri sorunsuz diye biliyorum.

• Polo alınır bence. Zaten sıfır alacaksınız, DSG'den şüphe etmeyin. İkinci el alınacaksa şüphe edilebilir ama sıfır olacağı için garantisi falan var. TDI motor da iyidir. Clio arkadaşların dediği gibi içi biraz rahatsız bir araba. Eğer donanımlar sizin için çok önemli değilse Polo alın bence.
  • Klorf kullanıcısına yanıt
    Bir kaç hafta önce Yeni Coroll 1.6 Advance Multidrive S 70 bin liraya alınabiliyordu. Şu anda liste fiyatı 77,950 gözüküyor ama iyi bir araştırma ve sıkı bir pazarlık yapılarak daha ucuza alınabilir diye düşünüyorum.
  • İlla bu 2 aracsa , kesinlikle polo

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

Polo al hocam,dizellerdeki dsg 6 ileri sorunsuz diye biliyorum.

7 ileri kuru dsg sorunlu olan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ30 (2.El)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.