Şimdi Ara

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (373. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.881
Cevap
54
Favori
648.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burak11

quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

quote:

Orijinalden alıntı: burak11

quote:

Arkadaşlar bildiğiniz üzere aracın orijinal aküsü Varta Agm 68 Ah. Ancak Varta Agm aküler 500-550 civarı var. Bunun yerine Varta Efm veya yerli markaların start-stop akülerinden takan oldu mu? Tavsiye eder misiniz?

bugün varta akü değişimine gideceğim, 70 amper startstop 475 tl kdv dahil.

servis zibibu indirimiye 660 civarına geliyordu.

O zubizular filan hikaye. Fiyatı önce yükseltip sonra zubizu indirimi diyolar. 475'e zaten bulunuyor da ben İnci Agm düşünüyorum. Daha ucuz gibi.

Benim aldığımda agm, soğuk marş 760a şu an daha hızlı start veriyor.(orj 680) zaten piyasada 68 amper yok,70 alıyorsunuz. inci ne kadar?

İnci'yi 380'e filan gördüm ama internetten almak istrmiyorum. Yüz yüze fiyat alacağım 70Ah 760A Agm için. Araç 5 yaşında üzerindeki orijinal aküsü. Ben 5 yıl kullanmayacağım sonuçta. Çok dayansın diye pahalı akü almak istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merabalar.
    Aracımın 65bin bakımı geldi. bu aralar çok kullandığımdan dolayı servis bakımını yaptırdıktan yaklaşık 5 ay sonra yine kilometresi doldu. serviste maşallah uçuk fiyatlar söylüyor. İçimden geçirdim yağını ve filtrelerini ben de değiştirebilirim diye. Çok şükür elimden bu tarz şeyler geliyor. bu kaç soru soracaktım buradan tecrübeli arkadaşlara.

Aracıma 4litre castrolün edge tam sentetik yağını alacağım. boch karbonlu polen filtresi, boch hava ve yağ filteri, mann'ın mazot filterisini alacağım. Özellikle yağ konusunda 4ltr castrolün edgesi yeterli midir. bir de fren hidroliklerini kaç binde değiştiriyorsunuz? Konu hakkıda önerisi olanların da önerilerini dinlemeye hazırım. şimdiden teşekkürler.
  • Ben mobilotoservis.com sitesini öneriyorum. Hem bakım hem de malzeme konusunda yararlı.

• mmnder16 kullanıcısına yanıt
    Fren hidroliği 3 sene dolunca değişiyor hocam.
    Castrol edge 5w30 yeterli ama siz 5 lt alın. Çünkü araç 4.3lt yağ alıyor. Ben de kendim yapıyorum bakımları ama filtreleri servisten alıyorum. Dışardan hiç araştırmadım.
    Bir de mazot filtresini değiştirmeden evvel yenisine yakıt koymayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_gazi -- 7 Aralık 2016; 11:57:56 >
  • Servis parça fiyatlarını da işçilik gibi abartıyor görüşündeyim. Parçaların markalarını öğrenerek başka yerden almak lazım.

• Arkadaşlar katalitik konvektör arızası alan var mı. Aracımı devirli kullanıp temizleyeyim dedim malesef yine arıza veriyo. Bunun için servise de gidesim yok. Bu arızayı alanlar veya bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan_gazi

Castrol edge 5w30 yeterli ama siz 5 lt alın. Çünkü araç 4.3lt yağ alıyor. Ben de kendim yapıyorum bakımları ama filtreleri servisten alıyorum. Dışardan hiç araştırmadım.

Aracımın yağsını kontrol edeyim dedim ve baya bi bittiğini ve hatta yağın etkisini azalttığını gördüm. İlkdefa böyle niley geldi başıma. Bu yağ olayından sonra servise güvenim iyice gitti. Acil olarak castrol 4w30 edge aldım ve sanayide bi ustaya değiştittirdim. Aslında kendim değiltiresim vardı ama işim acildi. Mazot, hava ve polen filtresini de ben değiltirdim. İçine mazot koymadan havasını kontak aç kapa ile çıkarttım. İlk defa sizden duydum mazot koymayı, bu durumu açarsanız sevinirim. Bu arada daha önceki sorumda bahsetmişmiydim bilmiyorum ama güvendiğimiz servisin hiç de güvenilir olmadığını anladım. Polen fiktresini yasyamuk takmışlar ve resmen işkev görmemiş, içri toz felan giriyodu ve hiç bakmamıştum. Hava filtremin boru tarafındaki vidayı ise takmayı unutmuşlar. Lanet olsun böyle yetkili servise. Bir de kendini kanıtlamış bi srvis. Rahay 20.000 hatta 25.000 gidebilecek bir yap daha 15.000 olmadan nasıl hoşaf oluyo onu da anlamış değilim. Hatta bakımı 3 ay önce yaptırmıştım.

Bu arada 2013 model araçlardaki mazot filtresini sökmek birazcık farklı gibi. Burada tarif edeyim belki bi arkadaşımın işine yarar. Soketi ileri itikleyip, soket ilerideyken gri tırnaklara basıp çıkartıyoruz.

Bu arada sorumu yanıtlayan herkese teşekkürler.

@mesutyuksel şunu farkettim, her yetkili servis farklı parçalar kullanıyo, zaten servisler arası fiyat farkıda buradan kaynaklanıyor. Mesela benim aracımdaki yağ filtresi mahle idi. Galiba bildiğim kadarıyla piyasadaki en iyi filtre de mahle imiş. Sonra mann geliyomuş. Ben mazot filtremi mahle bulamadığım için mann aldım. Zaten her 10.000de bir artık tüm bakımlarını kendim yapmayı planlıyorum. Sadece tek 30.000 de bir yetkili servsise götürüp genel bi bakım yaptırırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmnder16 -- 15 Aralık 2016; 15:14:14 >

Yabancı forumlarda görmüştüm filtreye yakıt koymayı. Aracı nasıl kullanıyorsunuz bilmiyorum ama 10000 kısa gibi yağ değişimi için. İngiltere VW sitesinde aracı sabit devirle uzun süre kullanıyorsanız, yani uzun yol yapıyorsanız yağ değişim aralığını 30000km olarak öneriyor. Ben çoğunlukla uzun yol yapıyorum ve 25-27bin gibi değiştiriyorum yağı. Diğer taraftan siz 4w30 koymuşsunuz. Belki değiştirme aralığı farklı olabilir.
    Bu arada bende de arıza çıktı. Araç 3. vitesten sonra devirlenmiyor. P0299 numaralı hata kodu alıyorum. Turbo hortumlarında yırtık olabilirmiş araştırdığıma göre. Haftasonu servise gideceğim bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmnder16

quote:

Aracımın yağsını kontrol edeyim dedim ve baya bi bittiğini ve hatta yağın etkisini azalttığını gördüm. İlkdefa böyle niley geldi başıma. Bu yağ olayından sonra servise güvenim iyice gitti. Acil olarak castrol 4w30 edge aldım ve sanayide bi ustaya değiştittirdim. Aslında kendim değiltiresim vardı ama işim acildi. Mazot, hava ve polen filtresini de ben değiltirdim. İçine mazot koymadan havasını kontak aç kapa ile çıkarttım. İlk defa sizden duydum mazot koymayı, bu durumu açarsanız sevinirim. Bu arada daha önceki sorumda bahsetmişmiydim bilmiyorum ama güvendiğimiz servisin hiç de güvenilir olmadığını anladım. Polen fiktresini yasyamuk takmışlar ve resmen işkev görmemiş, içri toz felan giriyodu ve hiç bakmamıştum. Hava filtremin boru tarafındaki vidayı ise takmayı unutmuşlar. Lanet olsun böyle yetkili servise. Bir de kendini kanıtlamış bi srvis. Rahay 20.000 hatta 25.000 gidebilecek bir yap daha 15.000 olmadan nasıl hoşaf oluyo onu da anlamış değilim. Hatta bakımı 3 ay önce yaptırmıştım.

Bu arada 2013 model araçlardaki mazot filtresini sökmek birazcık farklı gibi. Burada tarif edeyim belki bi arkadaşımın işine yarar. Soketi ileri itikleyip, soket ilerideyken gri tırnaklara basıp çıkartıyoruz.

Bu arada sorumu yanıtlayan herkese teşekkürler.

@mesutyuksel şunu farkettim, her yetkili servis farklı parçalar kullanıyo, zaten servisler arası fiyat farkıda buradan kaynaklanıyor. Mesela benim aracımdaki yağ filtresi mahle idi. Galiba bildiğim kadarıyla piyasadaki en iyi filtre de mahle imiş. Sonra mann geliyomuş. Ben mazot filtremi mahle bulamadığım için mann aldım. Zaten her 10.000de bir artık tüm bakımlarını kendim yapmayı planlıyorum. Sadece tek 30.000 de bir yetkili servsise götürüp genel bi bakım yaptırırım.

Parçaların markasını kafanıza göre alın değiştirebiliyorsanız değiştirin, değiştiremiyorsanız da bir servise müracaat edin. Dediğim gibi ben mobil oto servisin sistemini beğeniyorum. Hem parçalar için seçenek de sunuluyor. Bu arada tavsiye edilen yağ 5w30

• quote:

Yabancı forumlarda görmüştüm filtreye yakıt koymayı. Aracı nasıl kullanıyorsunuz bilmiyorum ama 10000 kısa gibi yağ değişimi için. İngiltere VW sitesinde aracı sabit devirle uzun süre kullanıyorsanız, yani uzun yol yapıyorsanız yağ değişim aralığını 30000km olarak öneriyor. Ben çoğunlukla uzun yol yapıyorum ve 25-27bin gibi değiştiriyorum yağı. Diğer taraftan siz 4w30 koymuşsunuz. Belki değiştirme aralığı farklı olabilir.
    Bu arada bende de arıza çıktı. Araç 3. vitesten sonra devirlenmiyor. P0299 numaralı hata kodu alıyorum. Turbo hortumlarında yırtık olabilirmiş araştırdığıma göre. Haftasonu servise gideceğim bakalım.

İşin garibi bende aracın devirlenmesinde, çekişinde v.sö hiç bir problem yok. Gayet sağlıklı tepkimeler veriyo. Acaba kış diye mi veriyo bu hatayı çözemedim. Servise götürdükten sonra yapılan işlem ve fiyat hakkı da bilgi verirseniz sevinirim :)

• 1,2 tdi araçlara beyin yazılımı çıkıyormuş, 5 seneden sonra geç bile kaldılar.Çıksın incelemesini yapacağım
    Arızayı çarşamba akşamı işten dönerken yaşadım. Hava filtresini değiştirmeyeli 25000km olmuştu. Eve gelince filtreyi değiştirdim, test ettim, arıza devam ediyordu. 2 gün yattı araba. Bugün servise giderken 15-20 km sonra birden açıldı motor. Vazgeçtim servise gitmekten.
  • Bu gün 15 km devirli bi şekilde sürdüm belki temizlenir diye, temizlenmeyince de aracı sürdüğüm yerde wv servisi vardı, oraya göterdim. İncelediler bi hata bulamadılar, sonra egr den kaynaklanıyo olabilir dediler, başka bi zaman ayrıntılı bakalım dediler. Bi müddet kullanacağım böyle, muhtemelen kış şartlarından yapıyodur, egzozdan çıkan zararlı gazı muhtemelen yakamıyodur.

Sizin arızanızın geçmesine sevindim ancak bende de bi zaman çıktı ve kendiliğinden geçtiği de olmuştu. Eğer tekrar gelirse haberdar ederseniz beni sevinirim.
  • pinangul kullanıcısına yanıt
    Fren balataların bitmiş. Acil değiştir yoksa diskleri çizersin. Servis 300 tl der ancak dışarda en iyisini 100 tl ye taktırırsın. Ayrıca garantiyi bozmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar, selam.
    yakın zamanda 60,000 km bakımı yaptıran var mı ? yağ ve polen filtreleri dışında
    yakıt filtresi de değişiyor diye biliyorum.
    filtreleri nereden ucuza temin edebilirim ?(Antalya)
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: seastar76

arkadaşlar, selam.
    yakın zamanda 60,000 km bakımı yaptıran var mı ? yağ ve polen filtreleri dışında
    teşekkürler

Mobil oto servis adresine bir bakın. Uygunsa alırsınız.

• quote:

quote:

arkadaşlar, selam.
    teşekkürler

Antalya servisleri yok diye biliyorum...
    filtreler 120 tl civarı tutuyor.
    Bosch oto servisi kullanan varsa, memnun mu dur ?
    teşekürler
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşlar, selam.
    teşekkürler

Antalya servisleri yok diye biliyorum...
    filtreler 120 tl civarı tutuyor.
    Bosch oto servisi kullanan varsa, memnun mu dur ?
    teşekürler

Mobilotoyu inceledim ve filtreleri piyasanın en ucuzu, yağ olarak da bildiğim kadarıyla mobil in yağlarını kullanıyor. Hatta şöyle diyeyim vw araçlatı yağ seçiyo ve castrol harici yağları yakma eğilimi var. Bu konuda hassas olmanızo öneririm. Keza emin olun bu bakımları sizler de yapabilirsiniz. Yağsını mecburen bi ustaya değiştirttim, çok eksilmiş yağım riske girmedim ama geri kalan filtreleri ben değiltirdim. 2-3 ay sonra arka balataların ayarlamasını da yapacağım. Boşuna başka bir yere götürmwye gerek yok.

• quote:

arkadaşlar, selam.
    teşekkürler

Filtreleri internetten alabilirsiniz. Çok kaliteli alayım diyorsanız 180tl tutar. O da mahlen yakıt filtresi kullanırsın. Mann ın kini alırsan 140tl civarı tutar eğer karbonlu polen almayıp normal polen filtresini alırsanız 100TL civarı tutat.

• seastar76 kullanıcısına yanıt
    mmnder16 kullanıcısına yanıt
    Mobil oto servise yaptırın demedim. O site aynı zamanda internet mağazası. Aracın özelliklerini seçip parça arayabilirsiniz. Size bir parça öneriyor, altta diğer uyumlu parçalar seçeneği var. Fiyatı uygunsa alabilirsiniz artık kafanıza yatan marka hangisiyse. Yağ olarak da mobil var hep. Castrol ya da motul tam sentetik yağ kullanmakta yarar var.

• 
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.