merhaba arkadaşlar hafta başında polo Bm aldım 2. el olarak 2011 model araçta park sensoru yok sizinde bildiğiniz gibi, aldıgım araçta rcd 510 teyp var buna geri görüş kamerası taktırmak istiyorum serviste normal olan 4 lu park sensorunu 400 lira gibi bir şeye çıkarıyor doğuş oto bende tamponu delmeden yani aracı garanti dışı bırakacak bir şeyden kaçınarak kamera taktırmak istiyorum ilk sorum rcd 510 a kamera bağlamak istediğimizde yazılım atılması gerekiyor mu? ikinci sorum ise kablosuz kamera kullanan arkadaşlar var mı ? varsa tecrubelerini rica ediyorum. ankaradayım bu işi ankarada iyi yapar dediğiniz bir yer var mıdır. nette araştırdım 100 tl ye kameralar var kablolu kablosuz doğuş oto çok para istediğinden dolayı böyle bir yöntem denemek istiyorum.. teşekkürler..
edindiğim bilgiye göre 2 çeşit rcd 510 varmış birisi bosch marka diğeri blakpount mu ne öyle bişey. benim araçtakinin hangisi oldugunu nereden anlayabilirim acaba.benim teyip 2011 passattan çıkma doğuş otodan...
"Ayrıca bosch ta radio yerine fm am tuşları ayrı ayrı alt alta." diye bir şey buldum bende de böyle demekki bosch marka bendeki rcd 510 şimdi ölümcül soruya geldi sıra :) bu radyoya dışardan aldığım herhangi bir kamera uygulanabilir mi? deneyen var mı arkadaşlar.
quote:
Orijinalden alıntı: erkamkucet
edindiğim bilgiye göre 2 çeşit rcd 510 varmış birisi bosch marka diğeri blakpount mu ne öyle bişey. benim araçtakinin hangisi oldugunu nereden anlayabilirim acaba.benim teyip 2011 passattan çıkma doğuş otodan...
İki çeşit olan Bosch ve Delphi isminde üretiliyordu fakat Delphi olna Avrupaya değil americaya göre üretimdi.Avrupaya RCD RNS ne olursa olsun Bosch ve Blaupunkt marka olarak üretilmektedir bu markalar daha iyidir ses çıkışları mükemmeldir.Aşağıdaki tabloda aracınızda bulanan RCD 510 un ve diğer ürünlerin özellikleri ve kim tarafından üretildiği belirtilmektedir.
Verilen tabloya göre RCD510'a geri görüs kamerasi takilabiliyor ozaman. Servis neden olmaz diyor peki, bilen varmı acaba?
çünkü servis fiyatı vw amblem kamera 1.5 milyar kimse taktırmayacağı için uğraşmak istemiyor
Bir de ender elektronik var İstanbul'da.Oraya da bir danışın isterseniz.Servis dışında bu elektronik işleri uygulayabilecek yetkinlikte bir yer olduğunu duymuştum.Servislerin olmaz deyip uğraşmak istemedikleri şeyleri yapabiliyorlar.
"Ayrıca bosch ta radio yerine fm am tuşları ayrı ayrı alt alta." diye bir şey buldum bende de böyle demekki bosch marka bendeki rcd 510 şimdi ölümcül soruya geldi sıra :) bu radyoya dışardan aldığım herhangi bir kamera uygulanabilir mi? deneyen var mı arkadaşlar.
Bosch RCD 510 a geri görüş kamerası takılabilir, arkasında camera girişi için özel soket girişi vardır. ancak; bu sokete uygun erkek soket sadece bagaj kapağındaki ambleme monte cameralarda vardı. onun fiatıda 1000 TL civarındadır. arka plakalığa, tampona takılan herhangi bir camera nın çalışabilmesi için RCD 510 un yanına bir interface eklemeniz gerekir. camerayı bu interface ye interfacenin çıkışında 510 takmanız gerekir. interface nin fiatıda 350-400 TL civarında.
Benim golf 6 dada RCD 510 var, bende camera için çok araştırma yaptım. sonunda; plaka ışıklarına takılan bir camera ve 3,5 inç bir monitor aldım. camerayı plaka ışıklığına monitoru de kül tablasının üstüne yerleştirdim. elektriğinide çakmaktan aldım, RCD den bağımsız geri vitesi takdığımda geriyi görsel olarak 1-2 cm kalıncaya kadar monitorden görebiliyorum. vitesden çıkardığım andada görüntü otomatik olarak kayboluyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme