Şimdi Ara

Polo’yu Satıp Astra Almayı Düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2016 Nisan ayında sıfır aldığım Polo 1.2 TSI DSG Comfortline aracımı satmaya karar verdim. 4 yıl süresince eşime araba sürmesini öğretti ve şehir içinde hızlı koşuşturmalarımızda işimizi gördü. Ancak son bir yıldır da bize korkulu rüyalar göstermeye başladı. Öncelikle 1 yıl önce araç "Hata! Aracı P konumuna getirip terk ediniz." arızası vermeye başladı. Ayrıca araçta kavrama olayı tamamen bitti. Aracı “D” ye getirdiğinizde aracın kendiliğinden yavaş yavaş gitmesi gerekirken yerinden kımıldamıyor. Hatta ilk harekette gereğinden fazla gaza basmak gerekiyor ve bu sürekli aracı kafa atarak hareket etmesine ve fazla gereksiz sarfiyatı yapmasına sebep oluyor. Ancak “R” de böyle bir sorunu yok. Aracı önümüzdeki hafta servise sokacağım belirttiğim arızalarıda söyleyip, yaptırdıktan sonra satacağım. Hem artık araç zevk vermiyor hem de gereksiz korkulu rüya görmek istemiyorum. Polo’nun en güzel tarafı ise satış sonrası piyasasına baktığımda aracımın fiyatının 4 yılda ikiye katlandığını görmek oldu. Aynı tarihlerde kendime ikinci el aldığım Megan IV maalesef bu kadar prim yapmadı.

Yeni araç olarak tam otomatik bir araç bakıyorum ve Astra HB 1.4 T almayı düşünüyorum. Deneyimi olan arkadaşların yorumunu öğrenmek isterim. Özellikle Corsa'dan sonra aracın makyaj geçirmesi ihtimali nedir? Gerçi B SUV sınıfı bir araç bakıyorum ancak fiyatlar yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erbilge -- 16 Nisan 2020; 21:42:5 >

• Hocam megane 4 o kadar prim yapmadı demişsiniz, alım satım tarihleriniz uymamış olabilir mi ? Ben ilk çıktığında dayım almıştı, 90 a, bi kaç ay sonra 105 e sattı, şu anda 2017 de 100 bine alınan araçlar 180 lerde. Ben 2016 yılında 70 e aldım sıfır fluence, şu an 130 ediyor araç 😀 Bence bütün araçlar en az 2 katı prim yaptı.

Bu arada aracınızda yaşadığınız üzücü olaylardan dolayı geçmiş olsun. Ben de jetta tdi kullanıcısıydık 2011 de, 2015 e kadar, son 1 sene kabustu, kavrama, siyah dumanlar, bağırma, titreme. Umarım aklınıza yatan içinize sinen araç alabilirsiniz. Sağlıklı günler.
  • Astra makyaj yedi zaten, şu an sıfır satılanlar makyajlı kasa ama yüzeysel makyaj, dikkatli gözler anca seçer

1.4 turbo 150 beygirlik motordan ağzı yanan çok oldu, bi araştırın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 15 Nisan 2020; 23:23:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Astra makyaj yedi zaten, şu an sıfır satılanlar makyajlı kasa ama yüzeysel makyaj, dikkatli gözler anca seçer

1.4 turbo 150 beygirlik motordan ağzı yanan çok oldu, bi araştırın derim
    1.4 turbonun sorunları hakkında çok bir bilgim yok açıkcası. Beni daha çok tam otomatik olması ve biraz daha büyük bir araç tercihim yöneltti.
  • erbilge E kullanıcısına yanıt
    Piston kıran çok kullanıcı oldu

Dizel öneririm astra için.

• Dizeli çok iyi tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam megane 4 o kadar prim yapmadı demişsiniz, alım satım tarihleriniz uymamış olabilir mi ? Ben ilk çıktığında dayım almıştı, 90 a, bi kaç ay sonra 105 e sattı, şu anda 2017 de 100 bine alınan araçlar 180 lerde. Ben 2016 yılında 70 e aldım sıfır fluence, şu an 130 ediyor araç 😀 Bence bütün araçlar en az 2 katı prim yaptı.

Bu arada aracınızda yaşadığınız üzücü olaylardan dolayı geçmiş olsun. Ben de jetta tdi kullanıcısıydık 2011 de, 2015 e kadar, son 1 sene kabustu, kavrama, siyah dumanlar, bağırma, titreme. Umarım aklınıza yatan içinize sinen araç alabilirsiniz. Sağlıklı günler.

• Bahsettiğiniz sıkıntıları servis ücretsiz hallediyor. Daha geniş araca geçme ihtiyacınız doğduysa bilemem ama bence aracınızı yaptırıp devam edin. Piyasa çok çalkantılı. Dövizin sağı solu belli değil.

1.4 T Astra sıkıntılı diye biliyorum. 1.6 CDTI bakın derim. Otomatik olacaksa VW grubu tercih edilmemeli. EAT6/8 şanzıman tercih edilebilir. Ama Peugeot araçları karaborsa şuan 2008 mesela. 2016 üzeri 1.6 Auris düşünebilirsiniz. CVT şanzımanlıdır, sorunsuzdur. 2016 üzeri Civic de düşünebilirsiniz. O da CVT şanzımanlıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Bahsettiğiniz sıkıntıları servis ücretsiz hallediyor. Daha geniş araca geçme ihtiyacınız doğduysa bilemem ama bence aracınızı yaptırıp devam edin. Piyasa çok çalkantılı. Dövizin sağı solu belli değil.

1.4 T Astra sıkıntılı diye biliyorum. 1.6 CDTI bakın derim. Otomatik olacaksa VW grubu tercih edilmemeli. EAT6/8 şanzıman tercih edilebilir. Ama Peugeot araçları karaborsa şuan 2008 mesela. 2016 üzeri 1.6 Auris düşünebilirsiniz. CVT şanzımanlıdır, sorunsuzdur. 2016 üzeri Civic de düşünebilirsiniz. O da CVT şanzımanlıdır.
    Maalesef VW servisi ücretsiz selam hizmeti bile vermiyor. Bu süreç içinde "Hata! Aracı P konumuna getirip terk ediniz." Arızasının sadece tespiti için 500 ₺ istediler. Bunun iki nedeninin olabileceğini, eğer vites kolu değişirse 4.500 ₺, sadece çip değişir ise 800 ₺ civarında masrafının olacağını söylediler. Neyse ki yaklaşık 5 aydır hata vermeyi durdurdu. Benden sonra böyle bir hata olmasın ve alan arkamdan sövmesin diye satmadan mutlaka yaptıracağım.
    Astra 1.4 T’yi bende araştırdıktan sonra bolca sıkıntı hikayesini okudum ve açıkçası gözüm ondan da korkmadı değil.

• erbilge E kullanıcısına yanıt
    Hocam daha 1 hafta önce P konumuna alıp terk edin için 500 tutabilir dedikleri şalteri ve aynı bahsettiğiniz sorun için ışıklarda kalkmama titreme gibi sorunlar için de kavramayı değiştirdiler ve bu işlemler için 5 kuruş vermedik. Garantiden ve iyi niyetten değiştirdiler. 2016 1.2 tsi dsg polo aynı araç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dsgnin çıkarabileceği sorunlardan dolayı satıyorsanız bir şey diyemem ama büyük araç ihtiyacı yoksa hem otomatik hem gidişi fena değil hem de yakıtı az bir otomobilden vazgeçmiş olacaksınız. Yakın arkadaşımda 2017 1.2 tsi dsg var bende de urban egea var özellikle iç mekan kalitesini beğeniyorum. Bu arada araç kaç kmde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubelhizb -- 16 Nisan 2020; 22:24:28 >
  • 1.5 senedir kullanıyorum 1.4 t sport otomatik makyajlı kasa araca aldığım hafta lpg de taktırdım candan mühendislikte bana yağ bakımı hariç bir sıkıntı yaşatmadı şuana kadar temizini alırsanız sorun yaşamazsınız temizleri 110-115 civarı şuan

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Dsgnin çıkarabileceği sorunlardan dolayı satıyorsanız bir şey diyemem ama büyük araç ihtiyacı yoksa hem otomatik hem gidişi fena değil hem de yakıtı az bir otomobilden vazgeçmiş olacaksınız. Yakın arkadaşımda 2017 1.2 tsi dsg var bende de urban egea var özellikle iç mekan kalitesini beğeniyorum. Bu arada araç kaç kmde?
    32 bin km. de.
  • Konu sahibi garantisi biten dsg aracina artik guvenemiyor ve tam otomatik araç arayışı içerisinde inşallah aradığınız araci bulursunuz hocam 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: karahancer2

1.5 senedir kullanıyorum 1.4 t sport otomatik makyajlı kasa araca aldığım hafta lpg de taktırdım candan mühendislikte bana yağ bakımı hariç bir sıkıntı yaşatmadı şuana kadar temizini alırsanız sorun yaşamazsınız temizleri 110-115 civarı şuan
    sunroof var mı? LPG uyumunda sorun var mı? KM'de kaç krş yakıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwertyaxe

sunroof var mı? LPG uyumunda sorun var mı? KM'de kaç krş yakıyor?

Alıntıları Göster
    Evet stil paket sunroof + multimedya var lpg yi dediğim gibi işinin ehli yerde montaj yaptırdım hiçbir sorun yaşamadım ş.içi 35 kr ş.dışıda 35 kr yakıyor ben biraz süratli sürüyorum yoksa 6 lt civarı tüketiyor performans konusundada düşüş olmadı söyledikleri gibi hatta lpg de sanki daha atik gibi niyeyse

• PSA + GM = SORUN ÜSTÜNE SORUN

VAG vak vak = Doyumsuz mutluluk ...

• Konu sahibi arkadaş hangi Astra 1.4 ten bahsediyorsun? Astra J 1.4 mü Astra K 1.4 mü? Astra K 1.4 150 beygir ise uzak dur derim. Piston kıran çok oldu. J ise 1.4T 140 ise kronik bir sorunu yok. LPG uyumlu. LPG ile az yakar fakat ciddi bir subap eritme sorunu var maliyeti en az 3000. Ayrıca J kasa kasa ağırlığı olarak muadillerine göre baya bir ağır. Bu da yakıta negatif etki eder. Her iki kasadaki şanzıman tam otomatik genel olarak sorunsuz. DSG sıkıntılarını yaşatmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 17 Nisan 2020; 23:23:55 >
  • Astra J 1.4t eski aracım. Sorun vs durumlarını açıkçası görmezden gelip isteyerek ve severek aldım. Araç ciddi anlamda sorunlu. Devirdaim sorunları, çalışırken resmen dizel araç gibi ses çıkartması, düz yolda hiçbir uyarı vermeden harareti bile yükseltmeden conta çatlatması, lpg ye uyumlu denilse de uyumla hiçbir alakası olmaması, lpgsiz akıllara ziyan bir tüketime sahip olması. Açıkçası hiç tavsiye etmem. Eğer otomatik şart ise ve dizel almayacaksanız, evet biraz zevksiz ama japon araçlara yönelmenizi tavsiye ederim. Son 2 aracım eat6 ve at6 idi. Ben de sizin gibi tork konventörlü ve dolayısıyla sorunsuz oldukları için tercih ettim. Şu an cvt kullanıyorum, açıkçası kendi kullanım kanaatimce kendime boşuna zulüm etmişim, beğenmeyeni çok olsa da, şahsi görüşüm olarak cvt çok daha zevkli, japonların lpg uyumu ve görece arızaya daha az yatkın motorları da cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobainn -- 18 Nisan 2020; 9:50:51 >

• araba biraz şans iyi burda kötü yorumlar da var iyi yorumlarda...ben aynı aracı kullandım lpg li idi..arabayı çok çok beğendim tüketim iyiydi yol tutuşu süper araba güven veriyor sana arabayı mecburiyetten sattım ama özlüyorum aracı bazen

• Neden hata uyarısında aracı terketmeniz isteniyor.
    Patlama riski mi var?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.