Şimdi Ara

Polonya'da Bilgisayar Bilimleri ve Matematik Bilgisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben lise son siniftayim, iyi derecede İngilizceye sahibim ama yabanci dil bolumu okudugum icin fazla matematik gormedim fakat temel matematik konularini cozmeye basladim basit cebirsel ifadeleri yapabiliyorum yinede bunun universitede yeterli olup olmayacagini bilmiyorum. Yazilim analitik dusunmeyle ilgili oldugu icin matematigin oneminin farkindayim bunun icinde bir suredir gecmiste lisede gormus oldugum konulara calisip kendimi egitmeye calisiyorum. Polonya'da Computer Science okuyan ya da okumus arkadaslar bana bu konuda ne tavsiye edebilir ? Universite olarak Wroclaw University of Science dusunuyorum.

Polonya'da universite okumak isteme sebebim tamamen yeni bir seyler ogrenmek ve bilgisayarin teorik altyapisi hakkında bilgi sahibi olup basarili bir bilgisayar programcisi olmak. Simdiden Javascript ile programlar yazmaya basladim, kendimi gelistirmeye calisiyorum fakat matematik hakkinda uzerimde tedirginlik var. Bana ne onerebilirsiniz ?

Simdiden herkese tesekkurler..

• Up
  • Merhaba kardeşim görünüşe göre aynı gemideyiz , benimde matematik konusunda kapatmam gereken çok açık var. Senin gibi bende polonyada eğitimi aklımdan geçirdim ve giderek polonyada okumaktan uzaklaşıyorum bunun sebebi ise eğitim ucuz ve kaliteli olduğu halde masraflar yüksek olucaktır. Masraflardan bahsederken okul masrafı değil (Numbeo.com) gibi benzeri istatiksel data hesap sayfalarından masrafları çıkarabilirsin kira,yemek,giyim vs. ayrıca hiç bilmediğin bir ülkedesin hatırlamakta fayda var duyduğuma görede ingilizce eğitimleri kaliteli değilmiş, lehçe eğitim kalitesine yaklaşamaz lehçe daha ucuza geliyor, tabi durumun varsa işler farklı. Şu aralar dokuz eylül üniversitesi - bilgisayar bilimlerini düşünüyorum sebebi ise avrupadaki çoğu okullar alırken giriceğin bölümle ilgile notlarına bakıyorlar ve benim matematik notlarım iyi değil başka bir ülkeye gittiğimde hem matematiğimi ilerletmeye çalışıp hem oranın yaşam şartlarına alışıp bir yandan lehçe öğrenip bir yandan yazılım alanında kendini geliştirmenin zor olduğunu düşündüm. Ayrıca sakın "programcı" ve "bilgisayar bilimcisi" ünvanını karşılaştırma ikisi çok farklı şeyler iyi bir programcı olmak istiyorsan bunun çok fazla yolu var kendin bile ustaca öğrenip icra edebilirsin computer science'da programlamadan çok theory ve uygulamalı matematik , bilgi teknolojisi,yapay zeka vs. gibi alanlara yoğunlaşıcaksın bilgisayar bilimcileri günlük hayattaki problemleri bilgisayar ile çözmeye çalışırlar o yüzden uygulamalı matematiğin bir dalıdır ama kesinlikle sana daha kaliteli bir programcı olmana yardımcı olur sadece oraya programlama öğrenicem kafasıyla gitme çünkü çok büyük bir dal ve unutma her kod yazan bilgisayar bilimcisi değildir her bilgisayar bilimciside iyi bir programcı değildir.Örnek vermek gerekirsem Alan Turing ilk bilgisayar bilimcisiydi ve kendisi bir matematikçiydi matematik bilgini gayet taze tut .

• up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.