Şimdi Ara

POLONYA VARSOVA 2018

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

31 Aralik - 5 Ocak tarihleri arasinda kiz arkadasimla birlikte Varsova'ya bilet aldim fakat ulke ve sehir hakkinda herhangi bir bilgim yok. Internet okudugum kadariyla sadece.. Eger daha once giden ozellikle yilbasi geçiren arkadaslar var ise tavsiyelerini bekliyorum..
    Kesin gezilmesi yerler, guzel restorantlar vs...

Simdiden çok tesekkurler.

• konuralp_bjk kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yaz arkadaşımla polonyaya gittim krakow varşova ve wroclaw ı gezdim hala aktifseniz gezdiğim kadarıyla bilgi verebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar süre varşova için çok fazla bence. Krakow veya gdanska biraz vakit ayırabilirsiniz
  • Blizzard Days kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum özellikle krakow için. Gdansk'a gidememiştim içimde kalmıştı.

• offside kullanıcısına yanıt
    Durum hala aktif hocam. Varsova hakkinda bilgi verebilirseniz iyi olur.. Krakow'a gidis gelis falan nasil oluyor yolculuk uzunmu suruyor ?
  • konuralp_bjk kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle varşova'ya öğlen 3-4 gibi gelip akşam 8-9 gibi otogara gittik yani kısıtlı bir zamanda gezdik. Gezilecek yer olarak öncelikle stari miasto (old city) i tavsiye ederim. Kopernik bilim merkezini çok övmüşlerdi biz gittiğimizde saat 19.30 civarıydı geç kalmıştık gezemedik siz kesinlikle gidin. Bir de milli park var oraya zaman kısıtlı diye gidemedik gene orayı tavsiye ederim. Varşova ulusal müzesi çok popüler biz de gezdik ama açık söyliyim ben çok da numarasını göremedim. Chopin e meraklıysanız onun müzesine gidebilirsiniz. Restoran konusunda ise helal yiyecek probleminden dolayı polonyada her restorana giremedik o konuda size yardımcı olamayacağım. Eğer türk restoran ararsanız varşovada sapko kebab var kesin tavsiyemdir.

Varşova krakow arası 200 küsür km ve PolskiBus ile 5 saat civarı. Polskibus'ı, otobüsle gidecekseniz şiddetle tavsiye ederim zaten oldukça popüler. Wifi ve priz de mevcut. Yalnız biletinizi en geç önceki geceden online almanız gerekir. Daha sonra mailinize gelen rezervasyon numarasını şoföre gösterip otobüse biniyorsunuz, Parası sıkıntı değil derseniz hızlı trenle gidebilirsiniz daha kısa sürer ama onun detayını bilmiyorum.

Ve hocam çok önemli tavsiyem: Paranızı dövizde bozdururken, atıyorum 100 euro verirsem bana kaç zloty vereceksiniz diye KENDİNİZ BİZZAT SORUN. Sadece kapıdaki tabloya bakmayın yani. Bu bölgede dövizde dolandırıcılık yaygın ve biz bir kere kazıklandık.

Krakowda 2 gün 2 gece kaldık ve turistik açıdan daha önemli bir şehir. Eğer isterseniz orasıyla ilgili daha detaylı tavsiye veririm.

• arkadaşın da dediği gibi döviz dönüşümlerine dikkat etmenizde fayda var. ben mesela bu tarz kendi para birimini kullanan ülkelerde direkt atmden çekim yapıyorum, tl hesabından ülkenin para birimine küçük bir komisyonla çekebiliyorsunuz. aklınızda bulunsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ingiltere Vize Manisa
    11 ay önce açıldı
    Hollanda Vizesi
    7 yıl önce açıldı
    Almanya'da Erasmus
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.