Şimdi Ara

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.506
Cevap
16
Favori
319.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    daha önceden bu forumdan ve bazı int. sitelerinden tomacro ve popcorn sattım.ve burda tecrübelerimide yazmıştım.yazdığım yazılarda gümrüğe takılmanın bir şans olduğunu ve ben bunu tam 3 kere gümrüğe takıldığını belirtmiştim.burda satmaya çalıştığımda bazı arkadaşlar çok pahalı sen milleti keklemeye çalışıyorsun gibi şeyler söyleniyordu.gümrükte şöyle bir mevzuat var bayramadan ve yılbaşından 1 ay önce ve sonrası muafiyet 300 dolara kadar çıkıyor.ayrıca yeni çıkan yasayla 1500 dolar yada euro ticari muhteviyatı olmayan internetten alınan eşyalar için yüzde 10 vergi ödenip alınabiliyor.
    gümrükteki kendi tecrübelerimden yararlanarak şunu söyleyebilirim gümrük vergileri ordino navlun vergi bana 700 e yakın patlamıştı.
    y.dışından elektronik birşey getirecekseniz y.dışında bir tanıdığınız olsun yada işiniz gümrüğe takılması şansa (gümrük muhafaza memurunun insafına) kalıyorsunuz.

• birde böyle bir bilgi var arkadaşlar bunları iyice araştırıp ne yapmamız gerektiğine karar vermeliyiz
    http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=14&t=170748&start=0&st=0&sk=t&sd=a
    ilgili linki inceleyiniz
  • Benim popcornda dün kargoya verildi. İnşallah takılmaz gümrükte falan.
  • Haberdar edersin bizleri, daha yeni iki kisinin ki takildi o bakimdan ben orderi iptal ettim :)
  • Biraz önce kendi gümrükçümle görüştüm bu konuları. Eğer gümrüğe takılmışsa bunun kurtuluşu olmadığını, bu paraların ödenmesi gerektiğini söyledi. Diğer bir bilgi ise malı getiren kargo şirketlerinin kargoyu bile bile gümrüğe bıraktıklarını çünkü kendi bünyelerindeki gümrük bölümünün bundan ilave kazanç sağladıklarını bildirdi.Bende de böyle oldu.hemen aradılar evrakları faksladılar.Malı biz çekelim diye.Ne yazıkki ülkemizde çoğu yerde bu durum var.Sağlık olsun,kurumlar olsun tuzaklar hazır.İşiniz düşerse hazır bekliyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 13 Kasım 2008; 14:13:50 >
  • boylumun dediği yüzde yüz doğrudur 3 kere başıma geldiği için...kendi gümrükçülerinden kolayca halledip biz güsel
    boylum boylum(arkadaşım yanlış anlama lafım sana değil sadece nasıl geçirdiklerini anlatmak için yazdım) size faturayı geçirip,
    malı alabiliyorsunuz.
  • Boylum arakadas yazik olmus
    parasini odedin simdi gumrukte kaldi cihaz
    ne bicim bir istir bu yaww
    gumruk memurunun insiyatifine bagli hersey
  • quote:

Orjinalden alıntı: boylum

Biraz önce kendi gümrükçümle görüştüm bu konuları. Eğer gümrüğe takılmışsa bunun kurtuluşu olmadığını, bu paraların ödenmesi gerektiğini söyledi. Diğer bir bilgi ise malı getiren kargo şirketlerinin kargoyu bile bile gümrüğe bıraktıklarını çünkü kendi bünyelerindeki gümrük bölümünün bundan ilave kazanç sağladıklarını bildirdi.Bende de böyle oldu.hemen aradılar evrakları faksladılar.Malı biz çekelim diye.Ne yazıkki ülkemizde çoğu yerde bu durum var.Sağlık olsun,kurumlar olsun tuzaklar hazır.İşiniz düşerse hazır bekliyorlar...

Tekrar geçmiş olsun, yeni kanundan (100€-1500€ arası ürünlere bir sefere mahsus %10 maktu vergi hikayesi)bahsettiniz mi şu kafalarına göre iş yapan arkadaşlara?

• quote:

Orjinalden alıntı: amf23

quote:

Biraz önce kendi gümrükçümle görüştüm bu konuları. Eğer gümrüğe takılmışsa bunun kurtuluşu olmadığını, bu paraların ödenmesi gerektiğini söyledi. Diğer bir bilgi ise malı getiren kargo şirketlerinin kargoyu bile bile gümrüğe bıraktıklarını çünkü kendi bünyelerindeki gümrük bölümünün bundan ilave kazanç sağladıklarını bildirdi.Bende de böyle oldu.hemen aradılar evrakları faksladılar.Malı biz çekelim diye.Ne yazıkki ülkemizde çoğu yerde bu durum var.Sağlık olsun,kurumlar olsun tuzaklar hazır.İşiniz düşerse hazır bekliyorlar...

Tekrar geçmiş olsun, yeni kanundan (100�-1500� arası ürünlere bir sefere mahsus %10 maktu vergi hikayesi)bahsettiniz mi şu kafalarına göre iş yapan arkadaşlara?

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=14&t=170748&start=0&st=0&sk=t&sd=a
    ilgili linki inceleyiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanardag06 -- 13 Kasım 2008; 17:27:52 >

• ordino ücreti alınmıyor arkadaşlar, 77 milyon notere , 323 lirada masraf yapmak zorunda kaldım.Bırakmayı çok düşündüm ama bu kdr gelmişken yapamadım artık bikaç hafta özel masraflarımı kısıp bu extra harcamamı kapatmak zorunda kalıcam. alıcak arkadaşlar dikkat etsin bundan sonra yurtdışından 100euroyu geçmeyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yanardag06

quote:

quote:

Tekrar geçmiş olsun, yeni kanundan (100�-1500� arası ürünlere bir sefere mahsus %10 maktu vergi hikayesi)bahsettiniz mi şu kafalarına göre iş yapan arkadaşlara?

ilgili linki inceleyiniz

Ben de yarım saattir farklı birşey mi var diye verdiğiniz linkteki mesajları okudum, ben zaten 1 ay önce sözkonusu kanun değişikliğinin metnini başka bir arkadaştan alıntılayıp yayınlamıştım.

• quote:

Orjinalden alıntı: gandalf_3466

Boylum arakadas yazik olmus
    parasini odedin simdi gumrukte kaldi cihaz
    ne bicim bir istir bu yaww
    gumruk memurunun insiyatifine bagli hersey

hayır gümrükte kalmadı.Geri gönderin dedim UPS ye. Bakalım parayı iade edecekmi firma
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ilgili linki inceleyiniz

Ben de yarım saattir farklı birşey mi var diye verdiğiniz linkteki mesajları okudum, ben zaten 1 ay önce sözkonusu kanun değişikliğinin metnini başka bir arkadaştan alıntılayıp yayınlamıştım.

Gümrükçü o kanunun ürünü yanında getirenler için geçtiğini söyledi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ilgili linki inceleyiniz

Gümrükçü o kanunun ürünü yanında getirenler için geçtiğini söyledi.

Olur mu öyle şey ya, o arkadaş neresiyle okumuş yazıyı, işte;
    "...internet sitelerinden sipariş verilen eşyanın 2000/53 sayılı Karar kapsamında değerlendirilmesinin mümkün bulunmadığı ve internet sitelerinden satın alınıp posta yolu ile gönderilen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, toplam değeri 100 ila 1500 EURO arasında olan eşyanın ithalinde İthalat Rejim Kararı hükümlerinin uygulanmasının icap ettiği belirtilmiştir..."
    çok açık internet sitelerinden sipariş edilen diye belirtiliyor. Yok bu iş böyle olmaz, kanun varsa vatandaş bu kanundan faydalanmalı, burası muz cumhuriyeti mi? Bence bu yazının kopyasını alıp tekrar görüşün şu gümrükçü rolündeki arkadaşla.

• bence amf23 ün dediği doğru y.dışından int. sipariş diyor yanında getirdiğin eşyayı demiyor.zaten istersen yanında milyarlık malları çok rahat geçiriyorsun.
    ama sana şurda aktılmıyorum amf23 burası muz cumhuriyeti :)
  • Daha 3 gune kadar once herkes siparişini gayet normal alıyordu. Popcorn firmasının lokal dağıtım alanlarına sahip olmaması çok kötü. Oysa bu ürünün ilk mucidlerinden biri olmasi sebebiyle yuksek fiyat ile pazarın kaymagını bir guzel alabilirdi ama artık geç kaldılar , piyasayı lokal dağıtım kanalları daha güçlü, marka bilinirliği ve teknik servisi yuksek WD ye bırakıp silinip gidecekler. Bugune kadar sattıkları da yanlarına kar kalacak...
  • diğer bir gümrükçüye bu %10 luk mevzuyu sorduğumda, evet olduğunu fakat kargo şirketleri yoluyla gelen malları kapsamadığını sadece kişinin yanında getirdiği malları kapsadığını söyledi bu kanunun.Şimdi benim ürün iadede fakat popcorndan gelen mail şu:

We are not allow any courier services to be return the package
    to us without our authorization.

Please note that if your package has been returned to us, the return
    freight charges and import tax will deduct from your payment.
  • quote:

diğer bir gümrükçüye bu %10 luk mevzuyu sorduğumda, evet olduğunu fakat kargo şirketleri yoluyla gelen malları kapsamadığını sadece kişinin yanında getirdiği malları kapsadığını söyledi bu kanunun.Şimdi benim ürün iadede fakat popcorndan gelen mail şu:

We are not allow any courier services to be return the package
    to us without our authorization.

Please note that if your package has been returned to us, the return
    freight charges and import tax will deduct from your payment.

Yaw ya sizin bu görüştüğünüz adamlar o kurumlara kontenjanla girmişler ya da biz salağız okuduğumuzu anlamıyoruz, daha açık nasıl yazabilir, yukarıda da belirttim, "internetten posta yoluyla alınan" diyor, kafayı yiyecem, yok yaw burası muz cumhuriyeti olmasa bile bu adamlar kesin muz ama gümrükçü taklidi yapıyorlar

• Ben siparişimi iptal ettim Topkapı'ya gitmiycem, birileri mutlaka buraya bu cihazlardan getirtecek bundan emin olabilirsiniz, o zamana kadar beklemek lazım sadece, daha çok yeni bir teknoloji zaten, iki gün sonra daha iyisi çıkar iyiki beklemişiz deriz :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: barokt

Ben siparişimi iptal ettim Topkapı'ya gitmiycem, birileri mutlaka buraya bu cihazlardan getirtecek bundan emin olabilirsiniz, o zamana kadar beklemek lazım sadece, daha çok yeni bir teknoloji zaten, iki gün sonra daha iyisi çıkar iyiki beklemişiz deriz :)

Doğru.Herzaman her konuda beklemekte fayda var. Biz bekleyemedik meraklıyız ya. İnsanın başına dert ya meraktan, ya... tan gelir derler...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.