Şimdi Ara

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.506
Cevap
16
Favori
319.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: draozdemir

Arkadaşlar merhaba

Torrent özelliğini nasıl kullanıyorum, bilen varsa anlatabilir mi. Bende PCH-A110 var, içine 3,5 inch Seagate 1 TB HDD taktım. Ayarları yaptım fakat Torrent ayarları nasıl oluyor bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

http://sizin.a110.ip.si:8883/torrent/bt.cgi
    adresini explorer dan girin ve ayarlayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 24 Kasım 2008; 15:32:02 >
  • ve diğer ayar adresleri:
    BTPD Bit Torrent client:http://192.168.1.15:8883/torrent/bt.cgi
    Transmission:http://192.168.1.15:8077
    NZBGet (Usenet client):http://192.168.1.115:8066/
    PCH start page:http://192.168.1.15:8883/start.cgi
    Network Setup:http://192.168.1.15:8883/network.html
    Audio / Video settings:http://192.168.1.15:8883/display.html
    Preferences:http://192.168.1.15:8883/preferences.htm
    Network share:http://192.168.1.15:8883/network_share.html
    NMT applications:http://192.168.1.15:8883/media_server.html
    DVD / Audio CD:http://192.168.1.15:8883/dvd.html
    Maintenance:http://192.168.1.15:8883/maintenance.html

yukarıdaki ip yerine sizin popcorn ip sini yazacaksınız.

• Selam arkadaşlar,

Ben de Popcorn dan bir cihaz sipraiş ettim. ve benzer gümrük sıorunu ile karşılaştım. Şu anda UPS de gümrük işlemlerinde talıkmış durumda.

Benimkinde sevk yapılan adres kısmında adım soyadım yazılmaası unutulmuş ve bir firma gözüküyor. Sanırım o yüzden doğrudan gümrüğe takıldı. İsmimi yazmamı unutmuşum..

Şimdi geri mi göndereiym paara iadesi alabilir miyim yoksa gümrükten çekmek için uğraşayım mı emin değilim..

Popcorn da maillere geç cevap veriyor. Faurayı da düzeltirler mi bilmiyorum..

Aslında ödeme ksımında tüm ad-soyad adres bilglerim vardı..

Yorumalrınız ne olabilir ?? Benzer durumu çözeniniz var mı?

Bir de bu bayram zamanlarındaki muafiyetden fadalanabilir myiim..

O kadar zaman bekledim, bu durumu kötü oldu, çözüm arıyorum..

Tşk,

• Merhaba,
    Kişisel mesajınız kabul etmiyor.Sanırım dolmuş.
    Geçmiş olsun.
    -Benim cihaz da takılmıştı.
    -Önce geri gönderin dedim UPS ye.Tamam dediler.Fakat 3-4 gün gönderemediler.
    -Üretici firmadan cevap beklediler.
    -Firmaya mail attım. Kabul edemeyiz dediler.
    -Almaya karar verdim. Toplam 950 YTL. ye geldi.
    -Cihaz çok iyi.Download olayı müthiş.
    -Eğer download olayını kullanmayacaksan WD yi bekle alma gümrükten.(gerçi WD ye de para vereceksin)
    -Şahıs firma farketmiyor.
    -Rastgele takıyorlar. Kime isabet ederse.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 25 Kasım 2008; 8:45:34 >
  • takılma ihtimali %90
  • lütfen şu başlığı okumanızda fayda var

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=14&t=170748&start=0&st=0&sk=t&sd=a

burada birine başka birine başka uygulama olamaz eşitlik ilkesine aykırıdır bence biraz bu konu üzerinde uğraşmakta fayda var yasal hakkınız olarak 1500 euro ya kadar olan ürünleri bu yöntem ile getirtme hakkınız var internetten ama UPS kendi gümrük müşavirliği firmasına iş paslamak için işi zorlaştırabilme ihtimali var (benim iddiam değil geçmiş mesajlarda bahsedilmişti) burada tekradan belirtmekte fayda var devletin bize vermiş lduğu hakktan yararlanıyoruz.. fakat kimi arkadaşlarımıza sangi ithalat yapar gibi bir gümrük politikası uygulanıyor. lütfen vatandaş olarak hukuki haklarımızın peşinde olalım.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 26 Kasım 2008; 1:31:37 >

• up
  • evet arkadaşlar benim cihazda gümrükte UPS ciler aradı ve bilgi verdiler. ayrıca kendilerinin yan kuruluşu olan bir gümrük firmasına vekalet vermem gerektiğini ve böylece kargoyu bana teslim edeceklerini söylediler
    yada başka bir gümrük firmasıyla da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz dediler.
    kendim de alabilirmişim.masrafı sorduğumda 400-500 YTl arası masraf çıkarmış tabi yukardaki kanundan da %10 makdu vergi den bahsedince evet o kadarda ödeyebilirsiniz dediler. fakat bu seferde UPS "ORDİNO" diye bir ücret talep ediyor 120YTL.bunu da araştırdım ve araştırmam sonucu bunun da kanunsuz bir talep olduğu anlaşılmakta.
    bakalım mesaj attım UPS e cevabı burda yazarım.
    "T.C.
    BAŞBAKANLIK
    GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI
    Gümrükler Genel Müdürlüğü
    Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.00.07.203-4410
    Konu :

09.03.2000/7617
    İSTANBUL VE MARMARA, EGE, AKDENİZ, KARADENİZ BÖLGELERİ
    DENİZ TİCARET ODASI
    Meclisi Mebusan Cad. No: 2280154
    Salıpazarı/İSTANBUL

Odanız mensubu bir kısım şirketlerden “Ordino”nun aranmasına devam edilmesine ilişkin olarak Müsteşarlığımıza intikal eden talepler üzerine Türk Ticaret Kanunu, 4458 sayılı Gümrük Kanunu ve bu Kanunun Uygulanmasına İlişkin Gümrük Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde bir değerlendirme yapılmıştır.

Bilindiği üzere; Konişmento, deniz yolu ile yapılan taşımalarda geminin kaptanı donatanı veya mümessili tarafından yükletene verilen bir belgedir. Bu belge taşıyan ile gönderilen arasındaki hukuki münasebetlerde esas tutulur.

Konişmentonun iki fonksiyonu vardır. Bir taraftan taşıyanın, sevk için gönderilen eşyayı teslim aldığı beyanını ifade eder; diğer taraftan da yolculuk sonunda, yetkili hamiline taşınan malın teslim olunacağının taahhüdüdür.

Taşıyan ile taşıtan arasındaki hukuki münasebetler navlun mukavelesinin hükümlerine bağlı kalır. Navlun; malların miktarına (ölçü, sayı ve tartısına) göre kararlaştırılmış ve miktar da konişmentoda gösterilmiş olursa, konişmentoda hilafına bir şart olmadıkça, navlun buna göre tespit edilir.

Taşıma senetleri ise, taşıyıcının talebi halinde gönderen tarafından iki nüsha olarak verilmesi zorunlu olan bir belgedir. Bu belge tanzim edilmemiş olsa bile muvafakatleri ve eşyanın taşıyıcıya teslimi ile sözleşme taraflar arasında tamam olur.

Gönderen, taşıyıcıya, gümrük kağıtlarını ve eşyanın taşınması için muhtaç olduğu diğer vesikaları vermeye mecburdur.

Taşıma senedi aşağıda yazılı bilgileri içerir.

1.Gönderilenin adı, soyadı veya ticaret unvanını adresini, eşyanın gönderildiği yeri, ve

taşıma senedinin emre yazılı olması isteniyorsa emrine şerhini;

2. Taşınacak eşyanın cinsini, siklet, istiap derecesi veya adedini, paket halinde iseler paketlere yazılı numaraları ve işaretleri ve ambalajın şekil ve vasfını;

3. Gönderenin adı, soyadı ve ticaret unvanını ve adresini;

4. Taşıyıcının adı, soyadı veya ticaret unvanını ve adresini;

5. Taşıma ücreti ve ücret ödenmişse bu ciheti;

6. Taşımanın yapılacağı müddeti;

7. Taraflar arasında kararlaştırılan diğer hususları.

Bu kayıtlardan birinin sehven yazılmamasından veya yanlış yahut hakikate aykırı olarak yazılmasından doğan zarar ve ziyan gönderene aittir. Bu şartları taşımayan taşıma senedi ise kıymetli evrak olarak değil ancak tesellüm ilmühaberi veya başka ispat belgesi olarak kabul edilebilir.

Taşıma senedinin bir nüshası gönderen tarafından imza edilerek taşıyıcıya verilir ve taşıma esnasında eşya ile birlikte sevk olunur. Diğer nüshası taşıyıcı tarafından imza edilerek gönderene geri verilir. Taşıma senedi emre yazılı ise taşıyıcının imzaladığı nüshasın cirosu ve teslimi eşyanın mülkiyetini nakleder.

Ordino ise, konişmento veya yük senetlerine göre düzenlenen bir belgedir ve taşıma senetlerinde yer alan tüm bilgileri ihtiva etmektedir. Hukuki açıdan bakıldığında eşyanın mülkiyetinin devri yani teslimi için taşıma senedinin gümrük idaresine ibrazı yeterlidir. Zira, taşıma senedinde eşyanın göndereni ve gönderileni bellidir, bu senetle eşyanın alıcıya teslim edileceği garanti altına alınmıştır. Kaldı ki ordino ile ilgili ne Türk Ticaret Kanununda ne de Gümrük Kanununda bir hüküm bulunmamakta ve hukuki açıdan bir değer taşımamaktadır. Ordino, işlemlerin bir aşamadan diğer bir aşamaya geçerken, önceki aşamaların tamamlanıp tamamlanmadığının kontrolünü sağlamak amacıyla yürürlüğe konulmuş bir belge iken, zaman içinde bu belgeye taşıyıcılar tarafından farklı fonsiyonlar yüklenmiştir. Oysa bu kontrol taşıma senedi ile de sağlanabilir ki, özellikle gümrük işlemlerinin bilgisayar ortamında yapılacağı idarelerde iş akımları BİLGE sistemi tarafından kontrol edilebileceğinden, ordino bu yönüyle de anlamını yitirmektedir.

Ülkemizin AB ile gümrük birliğine girmiş olması nedeniyle Türkiye-AB Ortaklık Konseyinin 1/95 sayılı kararı gereğince, gümrük işlemlerini basitleştirmek ve gümrük mevzuatını AB gümrük mevzuatı ile uyumlu hale getirmek amacıyla hazırlanan ve 05.02.2000 tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanunu ile gümrük işlemlerinde kullanılan belge sayısının azaltılması amaçlanmış ve bir kısım belgeler kaldırılmış bir kısmı da topluluk standartlarına uyumlu hale getirilmiştir.

Gümrük mevzuatımızı uyarlamakla yükümlü olduğumuz hiçbir Avrupa Birliği ülkesinde ordino gibi bir belge kullanılmadığı hususu da dikkate alındığında gerek Türk Ticaret Kanununda gerekse Gümrük Kanununda yer almayan bu belgenin kaldırılmasında gümrük mevzuatı açısından bir sakınca bulunmamaktadır.

Kaldı ki 17.06.1998 tarihinden bu yana Gümrük İdarelerinin Modernizasyonu Projesi çerçevesinde otomasyona geçen Atatürk Havalimanı Giriş Gümrük Müdürlüğünde ordino kullanımı kaldırılmış ve taşıma senedinin alıcı nüshası üzerinde işlemler yürütülmeye başlanılmıştır.

Diğer taraftan, Türkiye’de gümrük idaresinin serbest rekabet koşulları çerçevesinde çalışan taşıyıcıların navlun ücretini garanti altına alma gibi bir görev ve sorumluluğu bulunmadığından, taşıyıcı ile taşıtan arasında taşıma ücretinin ödenmesine ilişkin bir sorun doğması halinde taşıma sözleşmesi çerçevesinde taşıyıcının bunu her aşamada taşıtandan isteme hakkı olduğundan söz konusu taleplerle ilgili olarak yapılacak bir işlem bulunmamaktadır.

Bilgi edinilmesini ve konu ile ilgili olarak mensuplarınızın bilgilendirilmesini rica ederim."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanardag06 -- 27 Kasım 2008; 9:46:11 >

• lütfen popcorn hour cihazınızı temin edene kadar tüm süreçleri burada herkesin anlayabileceği bir dilde açılarsanız memnun olurum....

bu başlıkta bu kadar mesaj yazmamdaki çaban ortada haksız bir durumun olmasıydı (TC. Gümrüğü vatandaşına 1500 Euro ya kadar bir hak tanımış) umarım çabalarınız sonucuna ulaşır... kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 27 Kasım 2008; 17:31:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxi909

lütfen popcorn hour cihazınızı temin edene kadar tüm süreçleri burada herkesin anlayabileceği bir dilde açılarsanız memnun olurum....

bu başlıkta bu kadar mesaj yazmamdaki çaban ortada haksız bir durumun olmasıydı (TC. Gümrüğü vatandaşına 1500 Euro ya kadar bir hak tanımış) umarım çabalarınız sonucuna ulaşır... kolay gelsin

bende sizler gibi ev sinema sistemlerine meraklı ve teknoliyi de giriş seviyes ile takip edebilen biriyim.
    iş hayatım dışında tek eğlencem ve boş vaktimi buna ayırıyorum popcorn hour cihazını da burda tanıdım tabiki insanı cezbeden bir cihazdı ama yurtdışı ve özelliklede çin üretimi ve gönderilip gönderilmeyeceği şüpheli yani riskli bir alış veriş olacaktı buradan da sizlerin bildiği gibi internet üzerinden alınan (100-1500 avro arası %10 maktu tek vergi) ve posta yolu ile gelen eşyalar için kanunu öğrenmem ve getirten arkadaşların da bilgilendirmeleri sonucunda riske girip aldım ama benim risk dediğim şey ülkem ile alakalı değil di Çinden kaynaklanan bir risk yani üçkağıt işi olabilir düşüncesiydi ama ne yazıkki ülkeme kadar gelen kargo paketimi malesef buradan, yasa olmasına rağmen, gümrekten geçiremiyorum birde bunun yanında eğerki gümrük işlemlerinizi siz takip edecekseniz, taşıyıcı firma size Ordino diye bir de ek masraf çıkartıyor. aklınızdan geçen %10 luk maktu vergi nerde ordinosu gümrük masrafları diye istenilen 500-600 YTl nerde:((
    yani hiçbir şekilde hesaplarınız tutmuyor ve 350-400 ytl ye temin edeceğinizi düşündüğünüz bu cihaz 900-1000 YTl yi buluyor sebebi ise ülkemizin vatandaşına gösterdiği duyarlılık:((
    bütün bu anlattıklarımı ise mesajlarımda belgesi ile birlikte izah ettim yani çifte uygulama, yasa var ama uygulayan yok yasak ama uyan yok
    herkese iyi günler, herşey gönlünüzce olması dileği ile

• çok güzel söylüyorsunuz da bunun bir çözümü olması lazım
    neden çıkardılar madem böyle bir kanunu.
    uyulmayacaksa veya herkes kafasına göre hareket edecekse o zaman kanuna ne gerek var.
    bence bu kişileri gerekli yerlere şikayet etmekte fayda var.

mahkemeye verilse inanın bu adamlar suçlu çıkarlar çünkü verilmiş bir hakkı onların alma yetkisi yok.

ben hakkınızı sonuna kadar aramanızı tavsiye ederim...
  • Şimdi kriz de var ya.Bu durumda kesin bir emir geldi. Ne varsa tutun ve para toplayın.
  • merhaba arkadaşlar,
    sonunda popcornhour A-110 numu alabildim. İstanbulda gümrüğe takılan ve bütün görüşmelerim sonucunda toplam maliyeti 900-1000 YTL yi bulacak olan kargomu ankara gümrüğüne naklettirip kendi çabalarımla 2-3 saat içinde; gümrük gideri olarak, 96 YTL (%10 maktu vergi+ damga vergisi) ödedim. ankara gümrüğü hiç bir zorluk çıkarmadan çıkışı verdi.
    ordino ve nakil için UPS e 175 YTL ve ankarada ki turkspeed deposuna da 65 YTl ödeyerek aldım
    sonuç olarak gümrük firmaları ve UPS kargo şirketini bizleri soyuyor gibi geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanardag06 -- 29 Kasım 2008; 21:40:58 >
  • Beyler lütfen bana cevap verin. bu cihazı tanımam ve sınıflandırmam lazım mesleğim gereği. yardımcı olursanız sevinirim.

1.cihazın TV izleme için kullanılabilirliği var mı acaba, yani uydudan (receiver olarak) tv

2.ya da internetten tv izlemek gibi.

3.cihazın modem olarak kullanılabilirliği var mı yoksa sadece harici bir modem yardımıyla youtube videolarını mı izletiyor. eğer modem değilse modem yardımıyla internette pc gibi kullanılabilir mi yani klavye ve mouse bağlarsak surf yapabilir miyiz?

sorularım haricinde ek bilgi de verebilirseniz çok sevinirim beyler.
  • 1. receiver olarak kullanımı yok
    2. İnternetten tv özelliği var
    3. Modem özelliği yok.Harici modem vasıtasıyla işlem yapıyor.Şimdilik sörf özelliği yok.Yapabilir.Klavye bağlanabilir.
  • Bu yazıdan açıkça anlaşılacağı üzere, 1500 avroya kadar %10 maktu vergi ödersiniz fakat 4-5 cihaz alıp 1500 avroyu geçmiyor diye eşyayı maktu vergi ile çekmeye çalışmayın. Ticari miktar ve mahiyette olmaması lazım.

T.C.
    BAŞBAKANLIK
    Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
    Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.00.00.07.203-2875
    Konu : İnternet Sitelerinden Alınıp Posta Yoluyla
    Gönderilen Ticari Nitelikte Olmayan Eşya

23.09.2008/ 23008
    GÜMRÜK VE MUHAFAZA BAŞMÜDÜRLÜĞÜNE

İlgi: 19.11.2004 tarih ve 31584 sayılı yazımız.

İlgide kayıtlı yazımızda 2000/53 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki “Gümrük Vergilerinde Muafiyet ve İstisna Tanınacak haller Hakkında Karar”ın gerek “Posta Yoluyla Gelen Hediyelik Eşya” başlıklı 32 ila 34 üncü, gerekse ”Vergileri Ödenmek Suretiyle Posta Yoluyla veya Yolcu Beraberinde İthal Edilen Eşya” başlıklı 39 ila 41 inci maddelerinde belirtilen eşyanın karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamış olması gerektiğinden internet sitelerinden sipariş verilen eşyanın 2000/53 sayılı Karar kapsamında değerlendirilmesinin mümkün bulunmadığı ve internet sitelerinden satın alınıp posta yolu ile gönderilen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, toplam değeri 100 ila 1500 EURO arasında olan eşyanın ithalinde İthalat Rejim Kararı hükümlerinin uygulanmasının icap ettiği belirtilmiştir.
    Ancak, 13.06.2008 tarih ve 26905 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 2008/13676 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2000/53 sayılı Karar’ın 40 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi yürürlükten kaldırıldığından, internet sitelerinden satın alınıp posta yoluyla gönderilen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşya ile ilgili olarak, gerçek kıymeti gönderim başına 100 ila 1500-avro arasında olan eşya için % 10 tek ve maktu vergi uygulanması, kıymeti 1500-avro’nun üzerinde olan eşya için ise İthalat Rejim Kararı’na tabi tutulması gerekmektedir.
    Bilgi ve gereğini rica ederim.

S. Umman HAMİDOĞULLARI
    Gümrükler Genel Müdür V.

• 8521.90.00.00.12

Elektrikli makina ve cihazlar ve bunların aksam ve parçaları; ses kaydetmeye ve kaydedilen sesi tekrar vermeye mahsus cihazlar; televizyon görüntü ve seslerinin kaydedilmesine ve kaydedilen görüntü ve sesin tekrar verilmesine mahsus cihazlar ve bunların aksam, parça ve aksesuarı
    Video kayıt veya gösterme cihazları (bir video tunerle birlikte olsun olmasın):
    - Diğerleri
    - - Video gösterme cihazları
  • anlayamadım???

quote:

Orjinalden alıntı: gigarange

8521.90.00.00.12

Elektrikli makina ve cihazlar ve bunların aksam ve parçaları; ses kaydetmeye ve kaydedilen sesi tekrar vermeye mahsus cihazlar; televizyon görüntü ve seslerinin kaydedilmesine ve kaydedilen görüntü ve sesin tekrar verilmesine mahsus cihazlar ve bunların aksam, parça ve aksesuarı
    - Diğerleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: gigarange

8521.90.00.00.12

- Diğerleri

sevgili arkadaşım zaten bizler ticari mahiyette bir cihaz getirmiyoruz ki kaldıki gümrükte işlemi yapacak olan siz olursanız bir problem yaşamadan paketinizi alabiliyorsunuz tabi bunun için bir dilekçe vermeniz gerekiyor gümrük müdür yardımcısı da o dilekceye bahsedilen kanunu not düşüyor ve kayda giriyor beyannameyide gümrük memuru dolduruyor buraya kadar hiç bir sorun yok, sorun getiren kargo şirketi ile alakalı asıl parayı onlar alıyor.
    öncelikle ordinyo parası ve sonra depo ücreti sonra eğer benim gibi istanbulun dışında iseniz oraya gönderim ücreti ve yine geldiği yerde ki depo ücreti bunların bana maliyeti ise 120 YTL. (ordinyo)+ 52 YTl (ank. ya ulaştırma ücreti) +62,50 YTl (ankaradaki antrepo daki ücret) + 96.50 YTL (GÜMRÜK VERGİSİ)

• Arkadaşlar bu cihaz kaç gb a kadar destek veriyor? Bir de değişik marka HDD lerde de çalışıyor mu? Örneğin seagate 1.5 Tb harici HDD de sorunsuz çalışır mı? Teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.