Şimdi Ara

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.506
Cevap
16
Favori
319.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: civcivx

Dahili HDD'm geldiği zaman bunu hemen deneyeceğim. Anlatıldığına göre basit görünüyor ama tabi yapıp görmek lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: gandalf_3466

bu usenet olayini bir babayigit detayli bir sekilde anlatsa ne guzel olur degil mi?

harici hdd icinde ext3 formatini vesaire islemeleri kim anlatmak ister
  • Kendi forumundan okuduğum kadarıyla, cihaz kendisi formatlıyormuş. Torrent ve Usenet için EXT3 gerekli evet.

@gandalf_3466, eğer harici diski download için EXT3 formatlamak istiyorsan, yanlış bilmiyorsam d/l için dahili HDD lazım. Harici diske veri yazdırabiliyorsun ama d/l yapamıyorsun.

quote:

Orjinalden alıntı: furtem

civcivx hocam, bu dahili HDD'yi PC'de mi formatlayacağız yoksa cihaz kendisi formatlıyormu acaba? Birde ext3 ile formatlayacağız değilmi? Ben de senin HDD'den alacağım inşaallah.

quote:

Dahili HDD'm geldiği zaman bunu hemen deneyeceğim. Anlatıldığına göre basit görünüyor ama tabi yapıp görmek lazım.

quote:

bu usenet olayini bir babayigit detayli bir sekilde anlatsa ne guzel olur degil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 6 Ocak 2009; 13:14:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

quote:

Orjinalden alıntı: caution

sitesi acılmış

http://www.popcornhour.com.tr/

Hayırlı olsun bakalım, ben de sipariş verdim, umarım sorun çıkmaz.

hayırlı olsun Akseaus..bende duşunuyorum..her film izlemek istedigimde pc kasasını odadan sokup salona taşıyıp kablolarla baglamak neredeyse 10 dk sürüyor..ilk başlarda heyecandan bu sıkıntı vermiyordu ama artık veriyor... :)

• Biraz resim koyalım, merak edenler vardır

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları)

• Arkadaşlar, Alanlara cihazları hayırlı olsun, ext3 olayına yukarıda kısaca bahsetmiştim, şimdi nereden yapıldığını anlatayım;

Öncelikle NMT applications denilen, torrent, network kurulumu, kumanda ile dosya silme kopyalama işlemleri için internal hardisk gerekiyor ve bu diskin ext2 veya ext3 olarak formatlanması gerekiyor, bu işlemin de popcorn un kendi içersinde yapılması gerekiyor, şöyle ki;

SETUP menüsünden, "Maintenance"" başlığına giriyorsunuz,
    orada"NMT Setup Wizard" butonuna tıklıyorsunuz, gelen pencerelerde;
    ext2 veya ext3 seçiyorsunuz, "tüm bilgiler silinecek" uyarsını da O.K ile geçtikten sonra cihaz diski formatlayıp NMT uygulamalarını kuruyor ve artık ana menünüzde
    "NMT applications" diye yeni bir başlık daha oluşuyor, bu başlığı kullanarak da NMT uyulamalarını durdurup başlatabiliyorsunuz.

Bu ext2 veya ext3 ile formatlanmış diske pc nizden ulaşmak için de;
    eğer sisteminiz XP ise--->ext2fsd,
    Vista ise--->ext2ifs

kurmalısınız bilgisayarınıza.
    Detaylı anlatım için;

LİNK

Şimdilik bu kadar, cihazı alan arkadaşlar detaylı incelemelerini aktarırlar.

Herkesin yeni cihazı hayırlı olsun tekrar...

• Arkadaşlar şu tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

inceleme videosu
  • Sipariş verdim ben de az önce, arkadaşa da aldırttım, yarın elimizde olur bir problem çıkmazsa
    Sipariş verecekler elini çabuk tutsun derim, oldukça yoğunlar telefondaki konuşmalarımdan anladığım kadarıyla.
    Yalnız internetten sipariş vereceklere 1-2 tavsiyede bulunabilirim.
    Üye olduğunuzda onay maili gelecek diye beklemeyin, benim halen gelmedi (junk maillerde de yok). Verdiğiniz bilgilerle direkt login olup siparişi verin. Ödemeyi yapınca makbuzu da sitedeki mail adresine yollayıp kargo adresini de bu mail içinde bildirin. Böylelikle daha problemsiz ve hızlı şekilde işiniz halloluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: amf23

Arkadaşlar, Alanlara cihazları hayırlı olsun, ext3 olayına yukarıda kısaca bahsetmiştim, şimdi nereden yapıldığını anlatayım;

Öncelikle NMT applications denilen, torrent, network kurulumu, kumanda ile dosya silme kopyalama işlemleri için internal hardisk gerekiyor ve bu diskin ext2 veya ext3 olarak formatlanması gerekiyor, bu işlemin de popcorn un kendi içersinde yapılması gerekiyor, şöyle ki;

SETUP menüsünden, "Maintenance"" başlığına giriyorsunuz,
    orada"NMT Setup Wizard" butonuna tıklıyorsunuz, gelen pencerelerde;
    ext2 veya ext3 seçiyorsunuz, "tüm bilgiler silinecek" uyarsını da O.K ile geçtikten sonra cihaz diski formatlayıp NMT uygulamalarını kuruyor ve artık ana menünüzde
    "NMT applications" diye yeni bir başlık daha oluşuyor, bu başlığı kullanarak da NMT uyulamalarını durdurup başlatabiliyorsunuz.

Bu ext2 veya ext3 ile formatlanmış diske pc nizden ulaşmak için de;
    eğer sisteminiz XP ise--->ext2fsd,
    Vista ise--->ext2ifs

kurmalısınız bilgisayarınıza.
    Detaylı anlatım için;

LİNK

Şimdilik bu kadar, cihazı alan arkadaşlar detaylı incelemelerini aktarırlar.

Herkesin yeni cihazı hayırlı olsun tekrar...

tesekkurler verdiginiz bilgiler icin

• arkadaşlar bu alete internet anladığım kadarıyla ethernet aracılığı ile ulaşıyor, peki bunu wireless yapmanın bi yolu var mı?
  • USB Wireless adaptörü var ve ayrıca satılıyor.
  • quote:

quote:

Merhaba,
    bilmiyorum istediğiniz detayı veriyor mu ama deneyimlerimi aşağıda özetlemeye çalıştım.
    Bunları yaparken dahili bir sabit diskiniz olduğunu ve NMT applications yüklediğinizi varsayıyorum.

usenet için nzbget isimli program kullanılıyor.
    temel kaynak:
    http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=7033
    http://nzbget.sourceforge.net/

öncelikle yapmanız gereken ya telnet (temel linux komutlarını kullanmanız gerekiyor) ile veya filezilla gibi bir program ile nzbget.conf dosyasını kendi usenet server ayarlarınıza göre güncellemek. Daha sonra güncellediğiniz dosyayı ilgili yukarıdaki kaynaklarda belirtilen dizine atmanız gerekiyor.

telnet kullanabilmek için linux üzerinde çalışan bir telnet programını yüklemeniz gerekiyor. nmt forumunda detaylı bilgileri bulabilirsiniz.http://www.lundman.net/wiki/index.php/NMT:telnetd

nzbget programını kullanarak usenet sunucusuna bağlanabilmek için bir püf noktası var. (wiki de varmis).
    http://networkedmediatank.com/wiki/index.php/Main_Page#How_should_I_configure_the_network_for_my_NMT.3F

Cihaza IP adresini otomatik aldırıyordum. Firmware güncellemesini online yapabildiğim ve ayrıca diğer web servislerine bağlanabildiği için internet bağlantısında bir sorun yok diye varsayıyordum. Network ayarlarını manuel olarak yapınca bağlantıyı sağlayabildim.

Bu arada nzbget programındakinden farklı bir unrar programı kullanıyorum. nmt forumundaki ydrol'un geliştirdiği unpak.sh dosyasının en son beta versiyonunu yükledim.
    http://www.prodynamic.co.uk/nzbget/nzbget.html#unpak

USB harici diski şuradakileri uyarlayarak telnet ile ext2 olarak formatlamayı başardım.
    http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-456689.html

Şu anda ext2 formatladığım USB harici diske dosya indirebiliyorum.

Dosyaları indiriyor ve açıp birleştiriyor. Bu dosyaları PCH ile oynatmayı denedim, oynatıyor.

Bir de ek bilgi olarak networkmediatank forumundaki ydrol nickli uyenin gelistirdigi bir program kurdum. Bu program ile dosya indirme durumunu TV'den izleyebiliyorsunuz.http://prodynamic.co.uk/nzbget/zebedee_info.html

Kolay gelsin,

Not: nzbget kurulumu ve çalıştırılması ile ilgili daha ileri düzey bilgiler için:
    http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=7538
    http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=7924

Not 2: video dosyalarınızı güzel bir şekilde görmek veya bilgisayar okurayazarlığı az olan bir yakınınız bu cihazı kolaylıkla kullanabilsin isterseniz video jukebox diye bir program türü var. Ben YAMJ diye bir türünü kullanıyorum.
    Genel bilgi için
    http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=9862
    YAMJ için
    http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=13006

Düzeltme: ek bilgiler ve yazım hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkp -- 6 Ocak 2009; 19:35:57 >

• Arkadaşlar yeni aldığım popcorn cihazını video çıkışını 1080 yaptıktan sonra sürekli olarak ekranda loading yazızı çıkıp kitleniyor ve hiçbir şekilde cihaza müdahale edemiyorum.Bu sorunumu nasıl çözerim acaba ???
  • Cihazı kurdum ve ağ kablosunu taktım. Herhangi bir ayar yapmama gerek kalmadan PC'de paylaşıma açık olan 2 harici Seagate Freeagent diskimi de gördü ve 13 GB'lık 1080p DTS filmleri ağ üzerinden sorunsuzca oynattı. Haricen taktığım WD Passport diski de sorunsuzca gördü. İngilizcemi ilerletmek amacı ile çoğu filmimin klasöründe hem Türkçe, hem İngilizce altyazı dosyaları mevcut. Gördüğüm kadarıyla, cihaz böyle 2 tane *srt dosyası olunca bunları göstermiyor. Ama sorunu kısa sürede çözdüm, mkvmerge ile altyazıları birkaç dakika içinde mkv dosyasının içine attıktan sonra Subtitle tuşuna bastıkça aynı DVDlerdeki gibi sırayla altyazıları gösteriyor.

Cihazda şimdiye kadar gördüğüm sıkıntı; Stop tuşuna basınca filmi tamamen kapatıyor. Play yapınca en baştan başlıyor. DVDlerdeki gibi Resume olayı olsa çok iyi olurdu. Ancak resmi forumunda bununla ilgili çokça istek olduğunu gördüm, sanırım ilerideki f/w sürümlerine bu özelliği ekleyecekler. Şimdilik denemelerime devam ediyorum. Dahili HDDm bu akşam kargoya verilmiş, yarın onunla Usenet denemelerine başlayacağım.

• yok mu bana yardım edecek birisi.
  • Bence hard diskinde problem var. Ya uyumsuzdur ya da sıkıştırma açıksa ondan kaynaklanıyor olabilir.
  • dustum harddisc takılı değil sanırım benim tv 1080 desteklemiyor galiba fakat cihazda açılmıyor bir türlü.
  • Ürünün torrent performansı nasıl? Bu çok önemli benim için.
    Deneyen var mı aranızda?

Yeni bir HTPC toplamayıp bu ürün ciddi olarak değerlendirebilinir.
    ( Gerçi kardeşime topladığımız Gigabyte MA78GPM-DS2H ve AMD Athlon 64 X2 5600'lü HTPC'den çok memnunuz. )
  • Öncelikle Herkese Merhaba''

Biliyorum Bi HD_Manyağı Olarak ve (MKV) Delisi Olarak Bazı Sorularım Var Sizlere Özelliklede (civcivx) Sana DostumPC De (Media Center Lar Olsun Codekler Olsun (MKV) Leri nasıl Çalışır sistemi nedir Hangi Playerlar verim Alınır(hangi Codekler Kullanılır) Tv Ve Projeksyon (bÖlümünde) Anlatıyoruz)

PC ( HTCP ) Acaip Memnunum.Kullanmış Olduğum (NEUVİEW 6.08 Final+Core AV.08) Paketleriye (HD) Keyfini=Hem 32 L4000 HD ''TV M de=Hemde 117 Ekran Full Hd Tv''m De Doya Doya İzliyorum...720p Ve 1080p Lik :32GB+4.32GB Lık Filimlerde Takılma Vs vs Yok ŞükürYanlız Artık Geceleri Film İzleyen Biri Olarak..LAnet Olası ..Kasa sesi..Başımı Ağırtıyor..Önceden (WD) Düşünüyodum ama ..Sonra Bi kaç (PROBLEM) Okuyunca Vazgeçip Bu cihaza Yöneldim.. (Sorularım Şunlar)

1.Elimde Mevcut Harici HDD Var 500Gb 2.0 USB .İçinde 15 (MKV) 720 P Film Mevcut (CİHAZ Sorunsuz Takılma Vs vs Yapmadan Çalıştırırmı)

2.Cihazda (Vıdeo) Dışında Music,Photo,Torrent,Açıkçası Network,Umrumda Değil,Günceleme Yapmamız Mümkünmü

3.Netten,İndirdiğimiz (MKV)Ler'720p Olsun 1080p Olsun ,Altyazılar Çekiyoz Hepimiz Ben (MKV) Merge Kullanarak Tek dosya Halinde..(Filme Atıyorum) Altyazılarıda (MKV Merge Olmadan Direk Fİlm Klasorunun İçine Direk Atıp cİHAZ Sorunsuz Oynatıyomu)

4.Cİhazı Sadece (MKV) Amaçlı Alıcam BLURAY/RIP HD/RIP..Ler İçin Görüntü Kalitesi (Biliyosunuz PC Den ,NVIDIA Kontrol panelinden Olsun,Kullandığımız,Media Center OlsuN ÖRN:NEUVİEW PLAYER 6.08+KM PLAYER...Renk Ayarları,Doygunluk,Keskinlik İsteğe Göre,Göz ZeVkimiz Nasılsa,Ona Göre SORU:PC De yapmış Olduğumuz Ayarlar gibi ..Bu cihaz Bize NET Bi görüntü sağlıyomu (HTCP) Gibi...

5.(MKV) Ler AC3,Ses formatı ve 5.1 DTS Taşır Benim ses Umrumda Olmadığı İçin (ANALOG) Bile Yeter Onun İçin ,İmzamda Blununan ,(LOGITECH X530 5+1 )Ses sistemi Yetiyo Ve 5+1 STERİO Ses çevirmek İçin Aparatta Var Kısa Ve Öz,5+1 ses sistemleri Kolaylıka Takılıyomu+DTS Ses sistemi Başka Bi yerde Şehirde Olduğumuz İçin Kısık ses DTS İyi Gelmiyo

6.Cihaz (1.3) HDMI Ara birimi Kullanıyo Nederece Doğru ,10 Bıtlık Bi panelde Ne kadar açık ara Görücez..

7.Bildiğim Kadarı İLE Cihaza (1TB) Lık Ekstra HDD Atıyoruz Makina İçine ; Bu sorun Olurmu Yada Harici HDD Nasıl seçebiliriz (USB) 2.0 Tüm harici HDD Kabul ediyomu Cihaz.....

SORULARIM BUNLAR KUSURDA SUÇUMUZ VARSA AFFOLA ARKASAŞLAR

___________________SAYGILAR_________________

• quote:

Orjinalden alıntı: GOGOMEZ

1.Elimde Mevcut Harici HDD Var 500Gb 2.0 USB .İçinde 15 (MKV) 720 P Film Mevcut (CİHAZ Sorunsuz Takılma Vs vs Yapmadan Çalıştırırmı)

3.Netten,İndirdiğimiz (MKV)Ler'720p Olsun 1080p Olsun ,Altyazılar Çekiyoz Hepimiz Ben (MKV) Merge Kullanarak Tek dosya Halinde..(Filme Atıyorum) Altyazılarıda (MKV Merge Olmadan Direk Fİlm Klasorunun İçine Direk Atıp cİHAZ Sorunsuz Oynatıyomu)

4.Cİhazı Sadece (MKV) Amaçlı Alıcam BLURAY/RIP HD/RIP..Ler İçin Görüntü Kalitesi (Biliyosunuz PC Den ,NVIDIA Kontrol panelinden Olsun,Kullandığımız,Media Center OlsuN ÖRN:NEUVİEW PLAYER 6.08+KM PLAYER...Renk Ayarları,Doygunluk,Keskinlik İsteğe Göre,Göz ZeVkimiz Nasılsa,Ona Göre SORU:PC De yapmış Olduğumuz Ayarlar gibi ..Bu cihaz Bize NET Bi görüntü sağlıyomu (HTCP) Gibi...

5.(MKV) Ler AC3,Ses formatı ve 5.1 DTS Taşır Benim ses Umrumda Olmadığı İçin (ANALOG) Bile Yeter Onun İçin ,İmzamda Blununan ,(LOGITECH X530 5+1 )Ses sistemi Yetiyo Ve 5+1 STERİO Ses çevirmek İçin Aparatta Var Kısa Ve Öz,5+1 ses sistemleri Kolaylıka Takılıyomu+DTS Ses sistemi Başka Bi yerde Şehirde Olduğumuz İçin Kısık ses DTS İyi Gelmiyo

6.Cihaz (1.3) HDMI Ara birimi Kullanıyo Nederece Doğru ,10 Bıtlık Bi panelde Ne kadar açık ara Görücez..

7.Bildiğim Kadarı İLE Cihaza (1TB) Lık Ekstra HDD Atıyoruz Makina İçine ; Bu sorun Olurmu Yada Harici HDD Nasıl seçebiliriz (USB) 2.0 Tüm harici HDD Kabul ediyomu Cihaz.....

1.Bunun için HDDnin marka modelini bilmek lazım.

3.Evet, sorun yok.

4.Evet oldukça iyi bir görüntü veriyor. Ben laptopumdan aldığım görüntüden bir miktar daha iyi olduğu kanısına vardım.

5.Cihazda stereo ve optik dijital ses çıkışı ile her tür ses bağlantısı mümkün. (Optik girişi olmayan AVR yoktur herhalde?)

6.Bunun etkilerini sanırım sadece Bluray'lerde görebiliyoruz. Riplenmiş filmlerde bu özellik yok diye biliyorum. PCH'ye harici bir Bluray player takılınca bu özelliğinden de faydalanmış oluruz.

7.Hem harici, hem dahili, hem de ağ üzerindeki paylaşıma açık her sürücüyü aynı anda kullanabilirsin. Ben dün akşam PC'nin DVD-ROM'unu paylaşıma açıp, oradaki DVD'yi PCH üzerinden tıkır tıkır izledim.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.