Şimdi Ara

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.506
Cevap
16
Favori
319.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

Arkadaşlar NMT ile HTPC yi birbirine karıştırmayın.
    Limitli işlemci gücü ile ne torrentten nede usenetten yeteri kadar verim alamazsınız. NMT alıp bunu pc gibi kullanmak yerine aynı paraya HTPC toplayıp pc olarak kullanmak daha mantıklı. Yok ben media center ile uğraşmıyim, mkv lerimi izliyim sorunsuzca diyorsanız popcorn iyi bir alternatif. Ah birde DTS çözücüsü olsaydı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: civcivx

Sanırım önce "TV Mode" (yarım sn. kadar bekle) sonra "0" tuşuna basarak halletmiştir. Bu kombinasyonla Auto seçeneği aktif edilmiş oluyor. Dün akşam HDMI kablosunu 1080p destekli TVden söküp, çözünürlüğü değiştirmeden 1080i destekleyen projektöre taktığımda benim de başıma geldi. Başta yazdığım kombinasyonu tuşlayınca cihazlar anlaşıp sorun çözülüyor.

evet aynen bu şekilde sorunumu hallettim.
  • Civcivx deneyim için teşekkürler.
    Acaba torrent ile ilgili deneme yapma imkanın varmı ?
    Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

Arkadaşlar NMT ile HTPC yi birbirine karıştırmayın.
    Limitli işlemci gücü ile ne torrentten nede usenetten yeteri kadar verim alamazsınız. NMT alıp bunu pc gibi kullanmak yerine aynı paraya HTPC toplayıp pc olarak kullanmak daha mantıklı. Yok ben media center ile uğraşmıyim, mkv lerimi izliyim sorunsuzca diyorsanız popcorn iyi bir alternatif. Ah birde DTS çözücüsü olsaydı...

Ne şekilde verim alamayız? Ses çıkaran, film izlerken bence kullanım ergonomisi olmayan iri kutuların bir cazibesi yok. Şu an PCH film indiriyor, ben laptoptan Usenet arabirimine ulaştım ve download'a ara verip internete girdim ve bu mesajı yazıyorum, başka işlerimi yapıyorum. İşim bitince Resume yapıp laptopu da kapatıp yatacağım. PCH sessiz sessiz ve minimum elektrik sarfiyatı ile işine devam edecek.

• Acaba şimdi bunun kavgasına değecek i ? :)

Bu cihazlar bence kullanışlı, bilgisayarı salona taşıyacağıma, ethernet aracılığıyla internal HDD e aktaracam.
    Tamamen keyif işi bu, rahatınıza düşkün biri iseniz alırsınız.
    Bir film izleyecem diye kasayı kabloları klavye mouse u taşıyor resmen terliyorum.
    Gerisini siz düşünün!
  • Sabah baktığımda filmi indirmeyi bitirmiş ve rar'lardan mkv dosyasını, dahili HDDnin Download klasörüne çıkarmıştı. Laptop'a indirdiğim altyazıyı PCH'ye kopyala-yapıştır ile gönderdim ve klasör/dosya isimlerini falan değiştirdim. Ancak laptopta Vista yüklü ve ext2fsd ve ext2ifs yazılımı olmadığı olduğu halde, bu işleri rahatlıkla yapabildim. ext2fsd tam olarak ne yapıyor, araştırmak lazım. Belki de HDDyi cihazdan söküp, PC'ye bağlayıp doğrudan dosya transferi yapacaklar için gereklidir.

Cihazı üzerinden ellediğimde sadece ılıklık vardı, normal bir elektronik cihaz ne kadar ısınırsa, o kadar ısınmıştı. Üstelik içinde HDD var. Gerçi WD'in az ısınan ve az ses yapan Green serisi HDDnin payı da var bunda tabii.
  • Merhabalar,

Popocorn Hour A-110 ile ilgili izlenimlerimi aktarayım:

Dün akşam 4 saat boyunca çeşitli denemeler yaptım. Öncelikle şunu belirteyim aletin kurulumu gerçekten çok kolay. Adeta çocuk oyuncağı. Notebook bağlantısı için kullandığım HDMI'ın ucunu cihaza taktım ve powerladım, Pio ile hemen iletişime geçtiler ve açılış menüsü 1080p olarak ekrana geldi.

Ekran menüleri oldukça kullanışlı ve tatminkar derecede hızlı. İlk yaptığım iş setupa girip dil ayarlarını yapmak oldu. Sonra ses ve video ayarlarını kurcaladım. Görüntü çıkış sinyalini 720p/60Hz olarak değiştirdim. 720p materyal seyredileceği sürece en iyi ayarın bu olduğunu düşünüyorum. 1080p materyallerde 1080p/24 Hz daha iyi sonuç verebilir, ama kullananlara 720p seyrederken bu ayarı mutlaka 720/60'a ayarlamalarını öneriyorum. Bu arada not olarak belirteyim ki cihazın oldukça geniş video output seçenekleri var. Standartlaşmış bütün seçenekler ve hertzler mevcut.

Sonra benim HDD'lerden 1TB'lik olanı (maxtor) öndeki USB girişinden bağladım. USB sürücü yüklendi diye bir mesaj göründü ekranda ve topu topu 10 sn içinde HDD ekranda belirdi (WD'ler için 1 TB'lik dolu bir harddiskin ilk bağlantısında 20-30 dk gibi bir süre gerektiği söyleniyor). Folderlara kolay ulaşılıyor. Direkt bir tane 1080p mkv açtım. Admiral diye bir rus filmi. Notebookta görüntüsünü beğenmiştim, özellikle onu seçtim. Detay zenginliği, keskinlik ve akıcılık çok hoşuma gitti. Üç bakımdan da, belirgin bir şekilde notebooktakin daha güzel bir resim vardı ortada. Özellikle akıcılık. Ne bir takılma, ne kırılma, ne bişey. İşte aradığım buydu. Hatta farkı eşim bile farketti.

Diğer HDD'leri de teker teker bağladım, onlarda da sorun yok. Arka USB'yi denedim o da ok.

Bu arada arkadaşlar, aklınıza takılabilir, sorabilirsiniz, senin nasıl notebookun vardı ve hangi kodekleri kullanıyordun da bu daha iyi gösteriyor diyebilirsiniz. Ve bu konuda yetkin misin, yorumlarına güvenebilir miyiz diyebilirsiniz.

Öncelikle şunu belirteyim, ben mkv işi ilk çıktığından beri hobi halinde takip ediyorum. Bu işin hiç yabancısı değilim, hepsini kendim indirdiğim yaklaşık 200 civarında HDrip film, 300 civarında divx/xvid arşivim, 200 civarında da DVD arşivim var. İyi görünütüden de nacizane anlarım. Nelere bakılması gerektiğini bilirim. Çoğu arkadaşın farkına bile varmadığı detay problemleri farkederim. Bugüne kadar üst seviye PC ve notebooklar kullandım. Sonuncusu da bir Sony Vaio. Pentium 2.5 Ghz, 4Gb ram ve ATI HD3650 ekran kartı mevcut. Yani oldukça iyi bir makina. Ama bir türlü bu hdrip görüntüleme konusunda şimdiye kadar mükemmelliği yakalayamadım. Bugüne kadar denemediğim kodek ve player kalmadı. Bunların içerisinde kmplayer, bsplayer, MPC, MPC Home Cinema, Windows Media Player, Neuviewed ve aklıma gelmeyen bir sürüsü. Keskinlik ve detay anlamında en başarılısı Neuviewed, akıcılık anlamında en başarılısı MPC Home Cinema oldu. Ama mükemmel bişeye asla ulaşamadım.

PCH bu mükemmelliği veriyor arkadaşlar. Bluray kıvamında kalite ile riplenmiş mkvler hele. Renk detayı, keskinlik ve akıcılık anlamında mükemmel.

Bir de tabii her seferinde notebook'u taşı, bağla, aç mevzusu. Bu da sıkıntı vermeye başlamıştı. 2 yıldır hep şöyle bir sabit cihaz olsa da uğraşmasam diyordum. Ben hayal ettiğimde icad edilmemişti, icad edildiğinde pişmemişti, piştiğinde trye gelmemişti, işte geldiğinde de aldım.

Bu Admiral filmini bir de outputu 1080p'ye ayarlayıp denedim. Gözle görülür bir fark algılayamadım. Aynı kalitedeydi. Ancak sanırım LX5090'larda ya da full HD büyük ekranlarda fark farkedilir. Bendeki 5080XA.

Sonra bir sürü mkv denedim, teker teker. Hepsini sorunsuz oynattı. Bir tane 1080p hariç. Adını sanını duymadığım bir grup tarafından riplenmiş Eagle Eye. Bunu bozuk oynattı. Görüntüde kare kare pullar oluştu. Notebookta izlediğim bir filmdi, böyle bir sorun yoktu. PBC bu ripin formatı ile anlaşamadı sanırım . Diğer denemelerimin hepsi başarılı. 1-2 tane de divx/xvid denedim. Onlar da sorunsuz. Yüz tanede 1 tane anlaşmazlık sorun değil diye düşünüyorum. Bir de bu tanınmamış grupların riplerini indirmemek lazım, septic esir falan onlar iyiler.

Sonra oturdum ne zamandır izlemek istediğim August Rush filmini izlemeye koyuldum. Ailecek izledik. Valla açıkçası film boyu kusur aradım görüntüde ama muvaffak olamadım. Blurayi olsaydı buna ne artısı olurdu bilemiyorum. Bu arada izlemeyenleriniz için bu filmi tavsiye ederim. Ailece seyredilebilecek çok keyifli, duygusal ve müzikal bir film.

Ses konusunu da değineyim. Sesi HDMI'dan tvye, tvden stereo ile Onkyo 875'e alıyorum ve 9.6'lardan bi-amplenmiş stereo olarak dinliyorum (ben stereocuyum). Film DTS'ti. PBC tarafından decode edilip stereoya downmix ediliyordu. Temiz ses var. Bu konuda zaten notebookta da memnundum. 875 sağolsun.

Bir kaç özellikten de bahsedeyim. Altyazı font tipi düzgün seçilmiş. Renk, büyüklük ve pozisyon anlamında çok seçeneğiniz var. Sadece font tipini değiştiremiyorsunuz. Gerek de yok bence. Türkçe karakterlerde problem yok.

Bence yeterli ve fena sayılmayacak bir kumandası var. Numara tuşları ile filmi istediğiniz yüzdede ileri alabiliyorsunuz. Örneğin oynatım sırasında 1'e basarsanız filmin ilk %10'luk kısmını atlıyor, 2'ye basarsanız %20 vs. İstediğiniz zamana gitmeniz için de ayrıca bir tuş var. O tuşa basıp direkt saat dakika ve saniye giriyorsunuz.

Mkvlerde geri saramıyorsunuz. İleri x2'den x8'e kadar seçenekleriniz var. Yine ileri yavaş çekim oynatabiliyorsunuz. Filmi stop edince tekrar açtığınızda kaldığı yerden başlamıyor. Bu yüzden pause'u kullanmak lazım. Uzun süre kapatacaksanız da kaldığınız süreyi not edip şu zaman tuşu ile oradan başlatma şansınız var.

Oynatım esnasında zoom tuşu ile istediğiniz ekran modunu kullanabiliyorsunuz. Actual size, fit to screen, full screen vs. Info tuşu ile filmin formatı, çözünürlüğü, ses formatı vs hakkında bilgi alabiliyorsunuz.

Şimdilik bir kere bile crash etmedi. Arada sıcaklığını kontrol ettim. Ilık. Isınma problemi yok.

Eternet bağlantısı yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum. İndirme işi notebook'a ait. Bu sadece HDD'den film oynatacak. Sadece fw update için kullanabilirim. O kısımları hiç kurcalamadım daha.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Ben kısaca hararetle tavsiye ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

Ek Bilgi:

İncelememde PCH'ın bir filmi bozuk oynattığını belirtmiştim. Biraz araştırma yaptım. Sigma chiplerin 5.1 profilinde riplenen mkvleri oynatamadığını/bozuk oynattığını öğrendim. Nitekim bu dosyaya mediainfo programı ile baktığımda profilinin 5.1 olduğunu gördüm. 5.1 profili, amatör ve bu işi çok iyi bilmeyen rip grupları tarafından kullanılıyor ve çok azınlıktalar. Daha oturmuş gruplar ise (esir, septic vb) 4.1 profilini kullanıyorlar ve bu dosyaların oynatımında sorun olmuyor. Bu durum sigma chipi kullanan bütün cihazlar için geçerli (PCH, WD, İstar).

5.1 profilli bir mkvyi pcde 4.1 profiline çevirmek mümkün. Bunun için bazı programlar var, ama biraz karışık.

Bu profil meselesinden bu topikte mkp arkadaşım da bahsetmiş. Gözden kaçırılmış olabilir, tekrar etmiş oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 13 Ocak 2009; 11:24:26 >

• Ben de gece denemelerde bulundum. 4 defa reset atmak zorunda kaldım.
    2 tanesi bozuk filmden kaynaklandı sanırım. Film bozuk olabilir diye arkadaş uyarmıştı zaten.
    2 tanesi ise açtığımda görüntü gelmedi TV'ye bir türlü.
    HDMI dan bağlantı sağladım, input4 te uydu takılıydı ve sorunsuz çalışıyordu, bu arada PHC'yi açtım input4 ü izlerken. Bir süre sonra PHC'nin bağlı olduğu input3 e geçtim ama baktım görüntü yok. Kumandadan açtım kapadım, olmadı yine de. Mecburen cold start yaptım.
    Bu dediğim olay 2 defa başıma geldi.

Ayrıca sanki filmlerde rahatsız edici bir titreme var gibime geldi, sanki WD'de görüntü daha güzeldi gibime geldi.
    Filmden de olabilir, belki de 60Hz görüntü almamdan kaynaklanıyor da olabilir.

2-3 film baktım 10ar dakika, 1 filmi ise kilitlenene kadar izleyebildim (yaklaşık 2 saat - transformers 1080p), 1 divx izledim, dediğim sorunlar dışında sorunla karşılaşmadım.
    İçini açıp sıcaklığına baktım, işlemcisi ılıktı ama memorylerden biri ılık biri oldukça sıcaktı.

Sesi amfisiz, TV çıkışından stereo dinledim, bir sorun yoktu, oldukça temizdi.

Alt yazılarda bir sorun göremedim, boyut ve renk seçenekleri yeterli geldi.

Board üzerinde fan soketi koymuşlar ve fanın gerilimini ayarlamak için bir adet jumper bulunmakta. İlerde ısınma problemi olursa fan ilavesi yapılabilir.

• A110 modelini Türkiye sitesinde 450 ytl'ye satıyorlar. Fiyat iyimi ?
  • Sevgili @Akseaus,
    Cihazın tekrar hayırlı olsun, DTS li filmlerin bazılarında 1/4-1/2 saniye süren ses düşmesi yaşıyorum ve bu PCH ve benzeri (mesela bendeki ISTAR H5) NMT lerin genel problemi olarak anlatılıyor, elindeki DTS li filmlerde deneme yapıp sonucu yazar mısın? Yeni bir firmware ile çözüleceği konuşuluyor ama bakalım hayırlısı.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 8 Ocak 2009; 12:00:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: amf23

Sevgili @Akseaus,
    Cihazın tekrar hayırlı olsun, DTS li filmlerin bazılarında 1/4-1/2 saniye süren ses düşmesi yaşıyorum ve bu PCH ve benzeri (mesela bendeki ISTAR H5) NMT lerin genel problemi olarak anlatılıyor, elindeki DTS li filmlerde deneme yapıp sonucu yazar mısın? Yeni bir firmware ile çözüleceği konuşuluyor ama bakalım hayırlısı.

Edit: İmla

Tekrar teşekkür ederim amf23.

Dün izlediğim film dts'li idi. Öyle bir ses düşmesi yaşamadım. Ama ben sesi stereo gönderiyorum. O yüzden benim sonuçlarım sağlıklı olmayabilir. DTS gönderen arkadaşlar daha sağlıklı yorum yapabilir.

Selamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

HDMI dan bağlantı sağladım, input4 te uydu takılıydı ve sorunsuz çalışıyordu, bu arada PHC'yi açtım input4 ü izlerken. Bir süre sonra PHC'nin bağlı olduğu input3 e geçtim ama baktım görüntü yok. Kumandadan açtım kapadım, olmadı yine de. Mecburen cold start yaptım.
    Bu dediğim olay 2 defa başıma geldi.

Ayrıca sanki filmlerde rahatsız edici bir titreme var gibime geldi, sanki WD'de görüntü daha güzeldi gibime geldi.

2-3 film baktım 10ar dakika, 1 filmi ise kilitlenene kadar izleyebildim (yaklaşık 2 saat - transformers 1080p), 1 divx izledim, dediğim sorunlar dışında sorunla karşılaşmadım.
    İçini açıp sıcaklığına baktım, işlemcisi ılıktı ama memorylerden biri ılık biri oldukça sıcaktı.

Sizin PCH'daki tv output seçeneği "auto" mu? Eğer öyle ise tvden input 4'e geçtiğinizde, input 3 kendini kapattığından PCH tv ile veri alışverişinde bulunamamış ve crash etmiş olabilir. Sadece bir tahmin. Sabit bir output (mesela 1080p/24) belirleyek deneyebilirsiniz. O zaman tahminimce tv'den veri alma gereği duymaz ve bu da crashi engelleyebilir. Film izlerken crash etmesinin sebebi de bu olabilir.

Selamlar.

• quote:

1080p hz ayarlarından hz'i 23.976'a ayarlarsan sorun kalmaz. yabancı forumlarda da konuşulmuş bu konu. ayarı 23.976 olmalıymış..bende de 1080p mkv'lerde periyodik olarak frame düşmesi oluyordu sebebi buymuş. bide liste var şu şekilde ;
    quote:

spawn (modified by cdx47)' Wrote:
    you should use:

1080p23.976 for Blu Ray/HDDVD encoded movies with framerate 23.976 (24)
    1080p50 for PAL encoded movies with framerate 25fps
    10080p60 for NTSC encoded movies with framerate 29.97 (30)

23.976 = 1080p 23.976hz
    25 = 1080p 50hz
    29.97 = 1080p 59.94hz
    default = 1080p 59.94hz
    ingilizcesi iyi olanlar şu sitedende takip edebilir.http://www.networkedmediatank.com/ bu listeyi civcivx arkadaşımız vermişti tekrar teşekkürler.

• Arkadaşlar size bir iki sorun var bu cihazla ilgili ..,

arkadaşım almış memnun kalmış fakat
    Bir film 16 GB düşünün Blu ray DTS ses codecli bu filmde karelenme var görüntüde

sinyal gitmesi gibi neden olabilir diğer filmlerde sorun olmamış.

Birde tüm divx versiyonlarını sorunsuz oynatıyormu?

Tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironman -- 8 Ocak 2009; 14:44:12 >
  • quote:

arkadaşım almış memnun kalmış fakat
    Bir film 16 GB düşünün Blu ray DTS ses codecli bu filmde karelenme var görüntüde
    film'in uzantısı avi olabilir mi ?..bende 1080p avi seyrettim . karelenme ve dokuda kalitesizlik vardı, bu olabilir. yada iyi convert edilmemiştir.
  • ''ve crash etmiş olabilir'' cümleleri kullanılıyor.Bu tabirler Türkçemize pek yakışmıyor.

Görüntü kalitesi popcorn da WD ye göre daha kötü anladığım kadarıyla.
  • Ben de wd hdtv palyer almayı düşünüyordum fakat onun geleceği yok Tr'ye...

PCH almayı düşünüyorum artık ama şimdi kendi evimden uzaktayım ve 37 ekran tüplü bir tv ile idare ediyorum. Skart ve normal tv girişinden başka da bi girişi yok.
    PCH yi bu tv de kullanabilirmiyim... ok derseniz alacağım artık...
  • Bir ucu scart, diğer ucu AV olan kablo (Kırmızı-Beyaz-Sarı kompozit soket) alarak eski TVleri de rahatlıkla kullanabilirsin.
  • Bu arada arkadaşla beraber sipariş vermiştik, onun kumandası bozulmuş gece
    Benim başıma o tarz bişey gelmedi ama sanırım olabilen bir durummuş, yurt dışındaki forumlarda da okumuştum dedi bana.
    Siz duymuşmuydunuz hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontrolsuz_guc -- 8 Ocak 2009; 14:04:39 >
  • çok teşekkürler...alabilrim artık o zaman...

quote:

Orjinalden alıntı: civcivx

Bir ucu scart, diğer ucu AV olan kablo (Kırmızı-Beyaz-Sarı kompozit soket) alarak eski TVleri de rahatlıkla kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.