Şimdi Ara

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.506
Cevap
16
Favori
319.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de 2 gün önce aldım arkadaşlar ama görüntü içime sinmedi sanki pc den vga ile bagladığımd daha iyi görüntü alıyordum aleti hdmı ile bagladım tvoutput u auto yapınca menuyu 720p olarak açmıyo daha düşük bir cözünürlükte acıyor manuel olarak 720p60hz de kullanıyorum ama görüntülerde pc ye göre kumlanma var gibigeliyor bu arada tv toshiba 323005c 720p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdul81 -- 9 Ocak 2009; 22:25:55 >
  • Bu görüntüde kumlanma olayı bende de var sanki özellikle 300 spartan filmini pc de daha temiz izliyordum.Benim de video output'u auto olarak ayarladım.Bir de video çıkışını 720p/60 hz olarak ayarlıyıp bakıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insurrection -- 9 Ocak 2009; 22:33:55 >
  • RDs Radyo da koysalarmş

şık olurdu
  • bundan sonra tv 720p olmasına ragmen 1080p indireceğim 720p filmlerin coğu 540p 588p sanırsam bu yuzden görüntüde kumlanmalar oluyor
  • Bilhassa çok mecbur kalmadıkça 4.37 gblık 720p filmleri indirmeyin, bu problem yaşanıyor çünkü boyut ufaldıkça rip kaliteside düşüyor. İmkan oldukça 6-7gb lık 720p yada 7-8-10 gblık 1080p filmleri indirmenizi öneririm.
  • tv 720p diye baya bir 720p arsiv yapmıstım ne yazık ki
  • Arkadaşlar brriplerde kumlanmanın olması normaldir o kumlanma ana kaynak filmdede mevcuttur. Bu kumlanmanın sebebi filmin 720p veya 1080p olmasınan kaynaklanmamaktadır bilginiz olsun. Bu kumlanmayı blurayı ripleyen ve sunan grupların filtrelerle yok etmesi söz konusudur. Bazı gruplar ne tekim böyle yapıyor bazılarıda orjinal kaynaktaki gibi kumlu bırakıyor. Yani 1080p indircemde kumlu olmayacak gibi bir durum söz konusu değildir. Bu tür ripleri indirirkin önce varsa sample dosyasını indirip bakın kumlumu değilmi diye boşu indirmemiş olursunuz.
  • işin ilginc yanı aynı filmi pcden vga ile baglayınca kumlanma olmuyor arada bariz fark var tabii pc de bu kadar akıcı izleyemiyorum
  • Emule ile download da yapılıyor mu..?
  • quote:

işin ilginc yanı aynı filmi pcden vga ile baglayınca kumlanma olmuyor arada bariz fark var tabii pc de bu kadar akıcı izleyemiyorum
    vga'da hdmi kadar kaliteli görüntü alamazsın. vga'nın kontrası hdmi'ye göre düşüktür. yani vga hdmi'ye göre hataları saklar. hdmi'de kumlanma olan görüntüyü vga'da denerken kontrası ve aydınlık ayarlarını arttırırsan azda olsa kumlanmayı ondada görürsün. bunu şuna benzetebiliriz ; tüplü tv'de güzel gösteren divx'in lcd tv'de karelenme yapması gibi.. aslında tüplü tv'de de dikkatli bakıldığında karelenme görülür.. vga analog'tur hdmi digital. hdmi,vga'dan çok daha iyi görüntü kalitesine sahiptir. görüntüyü tüm kalitesiyle gözler önüne serer, tabi hatalarıda.....

• PCH'nin güzel bir yönünü daha keşfettim. Cihazı kumandadan kapatınca standby durumuna geçiyor ama ağ hareketi halen devam ediyor. Böylece ağdaki diğer bilgisayarlardan PCH'ye ve onun dahili diskine ulaşılabiliyor. Hatta Usenet downloadı bile devam ediyor. Sanırım torrent'te de durum aynıdır. Yani dosya indiriyorsanız cihazın açık olmasına gerek yok, standby konumunda kalması yeterli. Böylece ses ve görüntü ile ilgilenen devreler kapanadığı için, cihaz açısından da faydalı olur.
  • arkadaslar bu popcorn hour a110 kadıkoyde 450 ytl ye satıyorlarmıs alan varmı ?
  • Kadıköyden alan var mı bilmiyorum ama popcornhour.com.tr sitesinden alan var.
  • İncelememde PCH'ın bir filmi bozuk oynattığını belirtmiştim. Biraz araştırma yaptım. Sigma chiplerin 5.1 profilinde riplenen mkvleri oynatamadığını/bozuk oynattığını öğrendim. Nitekim bu dosyaya mediainfo programı ile baktığımda profilinin 5.1 olduğunu gördüm. 5.1 profili, amatör ve bu işi çok iyi bilmeyen rip grupları tarafından kullanılıyor ve çok azınlıktalar. Daha oturmuş gruplar ise (esir, septic vb) 4.1 profilini kullanıyorlar ve bu dosyaların oynatımında sorun olmuyor. Bu durum sigma chipi kullanan bütün cihazlar için geçerli (PCH, WD, İstar).

5.1 profilli bir mkvyi pcde 4.1 profiline çevirmek mümkün. Bunun için bazı programlar var, ama biraz karışık.

Bu profil meselesinden bu topikte mkp arkadaşım da bahsetmiş. Gözden kaçırılmış olabilir, tekrar etmiş oldum.

Selamlar.
  • quote:

İncelememde PCH'ın bir filmi bozuk oynattığını belirtmiştim. Biraz araştırma yaptım. Sigma chiplerin 5.1 profilinde riplenen mkvleri oynatamadığını/bozuk oynattığını öğrendim. Nitekim bu dosyaya mediainfo programı ile baktığımda profilinin 5.1 olduğunu gördüm. 5.1 profili, amatör ve bu işi çok iyi bilmeyen rip grupları tarafından kullanılıyor ve çok azınlıktalar. Daha oturmuş gruplar ise (esir, septic vb) 4.1 profilini kullanıyorlar ve bu dosyaların oynatımında sorun olmuyor. Bu durum sigma chipi kullanan bütün cihazlar için geçerli (PCH, WD, İstar).

5.1 profilli bir mkvyi pcde 4.1 profiline çevirmek mümkün. Bunun için bazı programlar var, ama biraz karışık.

Bu profil meselesinden bu topikte mkp arkadaşım da bahsetmiş. Gözden kaçırılmış olabilir, tekrar etmiş oldum.

Selamlar.

güzel bilgi dostum aklımızda bulunsun.. peki forumda bi mahsuru yoksa , bu işi en iyi yapan grup'ları burada yazabilirmiyiz. herkes öğrenmiş, böylece boşuna download önlenmiş olur..

• quote:

Orjinalden alıntı: fh-b170

quote:

İncelememde PCH'ın bir filmi bozuk oynattığını belirtmiştim. Biraz araştırma yaptım. Sigma chiplerin 5.1 profilinde riplenen mkvleri oynatamadığını/bozuk oynattığını öğrendim. Nitekim bu dosyaya mediainfo programı ile baktığımda profilinin 5.1 olduğunu gördüm. 5.1 profili, amatör ve bu işi çok iyi bilmeyen rip grupları tarafından kullanılıyor ve çok azınlıktalar. Daha oturmuş gruplar ise (esir, septic vb) 4.1 profilini kullanıyorlar ve bu dosyaların oynatımında sorun olmuyor. Bu durum sigma chipi kullanan bütün cihazlar için geçerli (PCH, WD, İstar).

Selamlar.

güzel bilgi dostum aklımızda bulunsun.. peki forumda bi mahsuru yoksa , bu işi en iyi yapan grup'ları burada yazabilirmiyiz. herkes öğrenmiş, böylece boşuna download önlenmiş olur..

Çok fazla grup var. Listelemek biraz zor.

Download hızı yavaş ve limitli arkadaşlara, filmlerin tamamını indirmeden önce, örnek film dosyasını indirmelerini öneririm. Bunlar kısa oluyor ve bu dosyaya mediainfo ile bakılıp profil teyidi yapılabilir. Sonrasında da filmin tamamı indirilir.

Ama dediğim gibi 5.1'ler çok az. Seyrettiğim bir sürü filmden sadece biri böyle çıktı. Bunları da olmadı pcyle seyredersiniz, çok özel ve seyretmek istediğiniz bir filmse.

Selamlar.

• Ben de 1-2 tane 5.1 profil mkv var. Popcorn sorunsuz oynatıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: furtem

Ben de 1-2 tane 5.1 profil mkv var. Popcorn sorunsuz oynatıyor.

Buyrun buradan yakın.

Bu filmler 720p mi 1080p mi? Belki de 720p'lerde profil sorun oluşturmuyordur. Çünkü bende bozuk oynayan film 1080p bir 5.1.
  • Bu ürünü taksitle nereden alabiliriz İstanbul'da ?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Bendeki 5.1 profil filmler 720p. Sorunsuz oynatıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

quote:

Orjinalden alıntı: furtem

Ben de 1-2 tane 5.1 profil mkv var. Popcorn sorunsuz oynatıyor.

Buyrun buradan yakın.

Bu filmler 720p mi 1080p mi? Belki de 720p'lerde profil sorun oluşturmuyordur. Çünkü bende bozuk oynayan film 1080p bir 5.1.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.