Şimdi Ara

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.506
Cevap
16
Favori
319.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu cihazlar bize gelse bile fiyatların üzerine en az %50 ekleyin derim
  • sanırım bize cok gec gelir sıra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysndnz -- 23 Ocak 2008; 18:23:29 >
  • Ben yaklaşık 1 senedir bu cihazları takip ediyorum. Bildiklerimi sizinle paylaşayım.

Öncelikle özet olarak önemli bir şeyden bahsetmek istiyorum. Piyasada çok fazla sayıda marka ve model var, taşınabilir harddisk şeklinde, aynı zamanda networked, aynı zamanda HD çıkışı olan. Bunlara verilen genel bir ad yok, pek çok isimde geçebiliyor. Örnek olarak : "Networked HD multimedia player"

Bu ürünlerden türkiyede kaçak yolla gelmiş bulmanız mümkün. Ben birkaç teknosa mağazasında mediagate markasının ürünlerini gördüm (satmıyolardı kullanıyolardı ancak türkiyeden bulduklarını söylediler)

Fakat gelelim benim açımdan en önemli konuya. Syabas adında bir teknoloji firması sigma nın son çıkardığı chipleri OEM üreticilere yönelik geliştirdi. Bu son çıkarttığı chipi kullanan cihazlara özel bir isim verildi. Bu isim "NMT = Networked Multimedia Tank".

Şimdi piyasada 5-6 model var NMT olan. Ve daha yurtdışında bile çok az sayıda çıktılar ve tükendiler. Bunlardan biri popcorn hour, diğeri dune HD ultra ve bu ikisine ek olarak 4-5 model daha var yurtdışında çıkan. Bırakın bunların Türkiyeye gelmesini, daha yurtdışında bile zor bulunuyor çünkü inanılmaz rağbet gördüler ve tükendiler.

Gelelim NMT nin en önemli özelliklerine. 1. Bittorent ten dosya indirebiliyor, böylece bilgisayarınızı açık bırakmanıza gerek yok. 300-500 watt sürekli açık kalacağına, 35-70 watt arasında güç tüketen bu küçük aletler 7/24 içindeki harddiske film indirebilir. Benim de, önceki ürünlere nazaran NMT olan ürünleri tercih ediyor olmamın asıl sebebi budur. Bunun dışında 2. en büyük özelliği ise IPTV destekliyor olmaları. Yani AppleTV yerine bunlardan birtane edinip, internetinde ülkemizde gitgide hızlandığını göz önünde bulundurursak çoğumuzun kısa zamanda internet üzerinden yasal film indirme, kiralama olaylarına girebileceğini görebiliyorum...

Dune HD ultranın fiyatı daha belli değil, internette net bir bilgi bulamadım fakat yaklaşık 400€ civarında olması bekleniyor.

Bu arada dune ve popcorn hour farklı markalar olmasına rağmen, ve dune'un popcorn'a artı olarak DVD player içermesine rağmen, yukarıda yazdığım gibi ikiside syabas ın geliştirdiği NMT teknolojisinden faydalanmakta, ve dolayısıyla aynı firmware leri kullanmaktadır. Yani popcorn için üretilen bir firmware i dune a yükleyebiliyorsunuz...

• 600 ytl lik bir notebook tüm sorunları çözer bence... Sonuçta şu anda herşeyi gösteren bir cihaz alsanızda birkaç ay sonra yeni bir format çıkar ve cihaz yalan olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcemen

600 ytl lik bir notebook tüm sorunları çözer bence... Sonuçta şu anda herşeyi gösteren bir cihaz alsanızda birkaç ay sonra yeni bir format çıkar ve cihaz yalan olur..

Aslında haklısın en sorunsuz DivX oynatıcılar PCler ama LCDTVlere kusursuz bir biçimde bağlanamıyorlar malesef ya görüntüde matlık falan oluyor görüntü ekrana tam oturmuyor altyazılar görünmüyor gibi ama son zamanlarda artan HTPC talepleri ekran kartı üreticilerini ve Microsoft'u bir çözüm bulmaya yöneltecektir
    zaten PCler LCDTVlere sorunsuz bağlansa bu abidik kubidik cihazlarla uğrağmamıza gerek kalmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

quote:

Orjinalden alıntı: mcemen

600 ytl lik bir notebook tüm sorunları çözer bence... Sonuçta şu anda herşeyi gösteren bir cihaz alsanızda birkaç ay sonra yeni bir format çıkar ve cihaz yalan olur..

Aslında haklısın en sorunsuz DivX oynatıcılar PCler ama LCDTVlere kusursuz bir biçimde bağlanamıyorlar malesef ya görüntüde matlık falan oluyor görüntü ekrana tam oturmuyor altyazılar görünmüyor gibi ama son zamanlarda artan HTPC talepleri ekran kartı üreticilerini ve Microsoft'u bir çözüm bulmaya yöneltecektir
    zaten PCler LCDTVlere sorunsuz bağlansa bu abidik kubidik cihazlarla uğrağmamıza gerek kalmaz

PC ile LCD TV çıkışında bir sorun yok, sadece playerlara nazaran kullanımı daha zahmetli o kadar.

• 600 ytlye alacağımız laptopun HD Filmleri kaldırabileceğinden şüphem var.
  • çıkışlarının iyi olmadığına katılmıyorum.bendeki tvx m-4100 sh ı s video ile tv ye bağlıyorum,daha önce kullandığım sony ve philips yanından geçemez.600 ytl ye hdmi çıkışlı laptop u nerde satıyorlar hem bizde alırdık

• Aslında en iyisi Türkiye'de resmi olarak satılmasını beklemek en azından Türkçe altyazı desteğide verirler herhalde 1 sene sürmez çıkması
  • Arkadaşlar birde bunu incelelyin popcorndan daha iyi gibi duruyor yaklaşık aynı fiyat hdmi 1,3 versiyonu 20 şubatta diyor ve işlemcisi yeni revizyon

https://www.istarhd.com/order/index.asp

http://www.hdtvplayer.info/content/view/25/28/

Kutu içeriğinde hdmi kablo optic kablo sata hdd ve esata kablolarıda çıkıyor
     # POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları)

popcorn testlere göre çok ısınıyordu ama bunda msi loğolu bakır soğutucu var

Playback Specifications

Support Media Containers:

MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V)
    MPEG1/2 PS (M2P, MPG)
    MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS)
    VOB
    AVI, ASF, WMV
    Matroska (MKV)
    MOV (H.264), MP4, RMP4

Supported Video Codecs:

XVID SD/HD
    MPEG-1
    MPEG-2
    MP@HL
    MPEG-4.2
    ASP@L5, 720p, 1-point GMC
    WMV9
    MP@HL
    H.264
    BP@L3
    \n MP@L4.0This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
    \n HP@L4.0This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
    \n HP@L4.1This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
    VC-1
    MP@HL
    AP@L3

Supported Audio Codecs:
    AAC, M4A
    MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA)
    WAV
    WMA

Supported Surround Sound Containers:
    DTS, AC3

Supported Picture Formats:

JPEG, BMP, PNG, GIF

Other supported Formats:

ISO, IFO

Supported Subtitles:

SRT, SMI, SUB, SSA

Technical Specifications
    Processor :SIGMA DESIGNS 8635 REV C
    RAM: HY 256M
    FLASH:SPANSION 32M
    HDMI:SIL9002
    SIL9134
    SATA:1
    IDE:1
    Network:RTL8201L 10/100M 802.11N (Optional)
    Audio:AC3 DTS Output
    USB2.0:1
    Optical Audio Out:1
    Coaxial :1
    Power Input:12V

Accessories:
    1 12V 5A Power Adaptor
    2 HDMI Cable
    3 Optical Audio Cable
    4 Componet Cable
    5 10/100 Cable (3M)
    6 Manual
    7 Remote Control

http://www.mpcclub.com/modules/Reviews/reviews/review_istar.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 4 Şubat 2008; 13:56:12 >

• nvidia yakında dolby ve dts destekleyen chipset çıkaracak. alacaksın bir htpc kasa, koyacaksın içinede bu anakartı, bakacaksın keyfine. zalman'ın nefis bir kasası var bu iş için. hasta oldum resmen.
  • Açıkcası bu cihazla o kadar uğraşıncaya kadar, AMD'li bir HTPC kurarsınız, hadi 500 YTL'ye çıksın fiyat. Eğer 179 Usd Türkiye resmi satış fiyatı olsa anlarım ama, Türkiye'ye resmi yollardan gelince yine bence en az AMD'li sistem fiyatına gelecektir.

Bu cihazlar tutmaz demiyorum ama, daha zamana ihtiyaçları var. Ayrıca neden 179 USD demişler anlamadım. 250 USD deseler de peynir ekmek gibi giderdi. Demek ki rakebetçileri var.

quote:

Siz sanıyorum kendi yaşadığınız sorunları yazmışsınız; ancak bunları genele yaymanız ortaya doğru olmayan bilgiler çıkarmış.

Bahsettiğiniz "Lcd Tv'lere kusursuz biçimde bağlanamama" durumunun PC ile hiçbir ilgisi yok; tamamen Lcd Tv marka, modelinin yeteneği ile ilgili. 1:1 pixelmapping kelimeleri ile araştırma yapabilirsiniz.

Altyazı görünmemesinin de Lcd Tv ile hiçbir ilgisi yoktur. Lcd Tv'yi sadece monitör olarak düşünün; eğer altyazıda sorun varsa, bu kullandığınız codec'lerden, player programından kaynaklanıyordur.

PC'ler tabi ki Lcd Tv'lere sorunsuz bağlanıyor; ancak PC'lere de bir miktar para bağlanması gerekiyor. Dolayısıyla bu tür ekonomik cihazlara yöneliyor insanlar. Yoksa PC nerede, böyle compact oynatıcılar nerede, kıyası bile olmaz.

• Herkese merhaba. Sormak istediğim şey şu; bir notebookum bir de projeksiyon televizyonum var. Notebookta dvi ve s-video çıkışları var. Televizyonda da s- video ve üçlü giriş var. Ben pcden tvye baglanmak istesem en saglıklı yol ne olur ve ne kadar verim alabilirim.saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: carloss3

Herkese merhaba. Sormak istediğim şey şu; bir notebookum bir de projeksiyon televizyonum var. Notebookta dvi ve s-video çıkışları var. Televizyonda da s- video ve üçlü giriş var. Ben pcden tvye baglanmak istesem en saglıklı yol ne olur ve ne kadar verim alabilirim.saygılarımla.

Soruyu yanlış yerde soruyorsunuz. TV ve Projeksiyon bölümünde sorunuz:
    http://resim.donanimhaber.com/forumid_284/tt.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

Açıkcası bu cihazla o kadar uğraşıncaya kadar, AMD'li bir HTPC kurarsınız, hadi 500 YTL'ye çıksın fiyat. Eğer 179 Usd Türkiye resmi satış fiyatı olsa anlarım ama, Türkiye'ye resmi yollardan gelince yine bence en az AMD'li sistem fiyatına gelecektir.

Bu cihazlar tutmaz demiyorum ama, daha zamana ihtiyaçları var. Ayrıca neden 179 USD demişler anlamadım. 250 USD deseler de peynir ekmek gibi giderdi. Demek ki rakebetçileri var.

quote:

Siz sanıyorum kendi yaşadığınız sorunları yazmışsınız; ancak bunları genele yaymanız ortaya doğru olmayan bilgiler çıkarmış.

Bahsettiğiniz "Lcd Tv'lere kusursuz biçimde bağlanamama" durumunun PC ile hiçbir ilgisi yok; tamamen Lcd Tv marka, modelinin yeteneği ile ilgili. 1:1 pixelmapping kelimeleri ile araştırma yapabilirsiniz.

Altyazı görünmemesinin de Lcd Tv ile hiçbir ilgisi yoktur. Lcd Tv'yi sadece monitör olarak düşünün; eğer altyazıda sorun varsa, bu kullandığınız codec'lerden, player programından kaynaklanıyordur.

PC'ler tabi ki Lcd Tv'lere sorunsuz bağlanıyor; ancak PC'lere de bir miktar para bağlanması gerekiyor. Dolayısıyla bu tür ekonomik cihazlara yöneliyor insanlar. Yoksa PC nerede, böyle compact oynatıcılar nerede, kıyası bile olmaz.

Yaklaşık 2 yıldır LCD TV'ye DVI üzerinden bağladığım ve bu süre zarfında hemen hemen hiç kapatmadığım bir PC var evde, Aopen'in slim desktop kasalarından biri ile kurmuştum. 7/24 download (emule&torrent), fileserver, dijital uydu kartı ile TV, TV'den kayıt vb amaçlı kullanıyorum. Ama şu anda adı geçen cihazlardan birini alabilmek için de sürekli tetikte bekliyorum. Çünkü;

1) Kasa'da 3 adet, GPU ve CPU'da birer adet olmak üzere 5 adet fanın, ayrıca HDD'nin sürekli gürültüsü mevcut. Bu cihaz yatak odanızda ise gürültü gece saatlerinde gerçekten de rahatsız edici oluyor. Su vb sessiz soğutma sistemlerinin maliyetleri ise çok çok yüksek, amacını aşıyor.
    2) Çok da ucuza mal olmuyor bu meretler, nereden baksanız $500-600 civarına mal oluyorlar.
    3) Pratik değiller, wireless klavye+mouse kullansanız bile çok pratik değiller. Sürekli açık duran bir sistem değilse windows'un açılışını vb beklemek çok çok can sıkıcı olurdu.
    4) Çok yer kaplıyorlar, ben kısmen TV'nin arkasına gelecek şekilde yerleştirdim ama yine de şık durmuyor. Ortalıkta kablosuz klavyenin bulunması da cabası. Çoluk çocuk da zırt pırt kurcalıyor bunları.
    5) Enerji israfına yol açıyorlar (300-400 watt civarı tüketim).
    6) Bilgisayardan anlamayan eski kuşak anne ve babalarımız için bilgisayar hiç de uygun değil bir medya oynatıcı olarak. Size mahkum oluyorlar bir film için.
    7) Arkaplanda Windows gibi hantal bir işletim sistemi çalıştığından, canavar gibi bir CPU bile kullansanız zaman zaman 'frame kayıpları' gerçekleşebiliyor ki bu da can sıkıcı olabiliyor.

Sonuçta 2 yıldır katlanıyorum ama HD film seyretmek için PC kullanmak, başka seçeneğimiz olmadığı için gerçekleştirdiğimiz bir eylem diyebilirim. Hiç de mantıklı değil doğrusu. Bakalım 2008'de bu standalone HD player'ları ülkemizde görebilecek miyiz. Sabredemiyoruz artık.

• https://www.istarhd.com/order/index.asp

hdmi 1.3 versiyonun satışı 15 mart a ertelendi.normalde 20 şubattaı sipariş vermek için dört gözle bekliyordum
  • Bence İSTAR için ayrı bir başlık açmalıyız.
    POPCORN'un papucunu dama atmış durumda
    tek falsosu berbat bir kumandaya sahip olması, editör de bunu eleştiriyor zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trakianboy

Bence İSTAR için ayrı bir başlık açmalıyız.
    POPCORN'un papucunu dama atmış durumda
    tek falsosu berbat bir kumandaya sahip olması, editör de bunu eleştiriyor zaten.

eee bu Türkiye'ye gelirmi ? sizce

• Birde SigmaTek "X-Bay 2000" diye bir cihaz var bu nasıl sizce
    http://www.sigmatekcomputer.com/products.php?p=xbay2000

SigmaTek'in kendi playerlarına özel bir forumu bile var
    http://forum.sigmatek-players.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare666 -- 15 Şubat 2008; 0:29:41 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.