Şimdi Ara

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.506
Cevap
16
Favori
319.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tigger_agc

Ya arkadaşlar beni mazur görün ama bişey söyliyeceğim. Yani bu işi yapan aletler bu kadar talep görüyorsa niye bilgiğimiz, sony, smsung gibi markalar bu tarz cihazlar üretmiyorda; hayatımda adını duymadığım markalar bu cihazları üretiyor? Sizce de bi gariplik yok mu? Açıkçası ben anlaymadım bu işi.

Divx dede böyleydi... belirsiz pazarlara girmiyorlar.

Ayrıca MKV dediğin amatör bir grubun çıkardığı bir format... Sony oturup onlarla muhatab olmakta zorlanıyor demekki.

Mesela yerli firmalar biraz akıllı olsa şundan çok büyük paralara kazanabilir, Beko - Vestel her yerde satılıyor dünyada, ve bu tarz öncü şeyler çok ileri gitmelerine neden olabilir... belki maddi olarak uçurmaz şirketi ama şurda kıytırık markalar hatta marka dahi olmayanları dünya tanıdı MKV yüzünden.

Her foruma girin Popcorn - Istar başlıkları var.

Yoğurdu bulan ancak meyveli yoğurdu yabancı ülkelerden görüp yapan bir ülkedeyiz şaşırmamak lazım aslında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haydoot -- 6 Haziran 2008; 0:17:44 >

• Sony gibi bir firmanın bu tip cihazlara girmemesi normal. Çünkü Sony aynı zamanda bir Hollywood stüdyosu olan Sony Pictures'ın da sahibi. Kopya HD filmleri (mkv) oynatabilecek bir cihazı satıp da kar etmeye çalışmak, kendi bindiği dalı kesmekle eşdeğer.

Türkiye'de talep çok artarsa Vestel ve Beko'nun da MKV player yapacağından eminim. Şu an sadece bizim gibi teknoloji meraklıları haberdar mkv'den. Bundan 4-5 sene önce sokakta DivX'i bilen kimse bulamazdınız, şimdi kimse DivX desteklemeyen DVD oynatıcı almıyor.

Bence herşey arz-talep meselesi. Popcorn şu an yok satıyor, satın almak için bir kaç hafta sıra beklemek gerekiyor. Bunun sebebi, bizim dışımızdaki ülkelerde talebin oldukça artmış olması. Türkiye'de de talep oluşacak.

Bu ürünler daha ilk oldukları için problemleri olacaktır ama zamanla hepsi yerine oturur. Ben bir aydır Popcorn Hour kullanıyorum, HDMI 1.1'den kaynaklanan bir problem görmedim. Ama kutunun oynatamadığı formatlara rastladım. Bunların bir kısmı yazılım güncellemesiyle düzeldi ama bazıları cihazdaki işlemci tarafından desteklenmediği için düzelmeyecek. Bu tip uyumsuz formatları bilgisayarda önceden dönüştürmek gerekecek ya da baştan uyumlu olan formatları indirmek gerekecek.

Yine de HTPC yerine Popcorn aldığım için çok isabetli karar verdiğimi düşünüyorum. Oturma odasında çok az yer kaplayan, sessiz bir cihaz, üstelik bittorent'den istediğim dosyayı indirebiliyor, youtube'a bağlanabiliyor (yasaklı olduğu halde), mkv-divx-DVD dahil videolarımı oynatabiliyor. Artık evdeki emektar PC'yi açmıyorum bile.

• quote:

Orjinalden alıntı: rotasmmm

Arkadaşlar birde bunu incelelyin popcorndan daha iyi gibi duruyor yaklaşık aynı fiyat hdmi 1,3 versiyonu 20 şubatta diyor ve işlemcisi yeni revizyon

popcorn testlere göre çok ısınıyordu ama bunda msi loğolu bakır soğutucu var

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları)

Kullandıkları bakır soğutucu msi nin 6600 serisinde kullandığının aynısı. 6600 kullanmış birisi olarak şunu rahatlıkla söyliyebilirim ki en fazla 1 sene sonra fandan sinek vızıltısı gibi ses çıkmaya başlıyor. IstarHD alacaklar bunuda gözardı etmesin.

• Arkadaşlar konu çok yararlı olmuş gerçekten

şimdi iki sorum var

popcornu türkiyeye getirten var mı gümrükten sorunsuz geçti mi ?

ikici sorum popcorn mu istar mi ?

fiyatları çok güzel çünkü 2000 ytl ye bir laptop almka yerine bu çok cazip
  • Heb arkadaş ürünü kullanan biri olarak sana bir takım sorular sormak istiyorum.
    1.Ürünü Türkiye ye nasıl getirdin,
    2.Cihaz da oynattığın ve oynatamadığın medya formatları sırasıyla yazabilir misin?
    3.Bu cihaza external hdd 2.5" ve 3.5" taktın mı?
    4.bunun dışında bu cihazda bizim bildiğimiz veya bilmediğimiz neler yapabiliyorsun?
    ayrıntılı olarak yazabilir misin?
  • galiba herkes vazgecti almaktan..
  • Ben vazgeçmedim de ne yapacağımı ve neredenen alacağımı bilmiyorum.Alt yazılarda türkçe dil desteği yoksa ve codeclerde sorun varsa oda kötü olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tigger_agc

Ya arkadaşlar beni mazur görün ama bişey söyliyeceğim. Yani bu işi yapan aletler bu kadar talep görüyorsa niye bilgiğimiz, sony, smsung gibi markalar bu tarz cihazlar üretmiyorda; hayatımda adını duymadığım markalar bu cihazları üretiyor? Sizce de bi gariplik yok mu? Açıkçası ben anlaymadım bu işi.

üretirlerse korsana destek olmuş olurla bir ucundan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ertunce

Heb arkadaş ürünü kullanan biri olarak sana bir takım sorular sormak istiyorum.
    1.Ürünü Türkiye ye nasıl getirdin,
    2.Cihaz da oynattığın ve oynatamadığın medya formatları sırasıyla yazabilir misin?
    3.Bu cihaza external hdd 2.5" ve 3.5" taktın mı?
    4.bunun dışında bu cihazda bizim bildiğimiz veya bilmediğimiz neler yapabiliyorsun?
    ayrıntılı olarak yazabilir misin?

Selamlar,

Ürünü Mayıs ayından beri sorunsuz kullanıyorum. Hem sorulara cevap vereyim hem de ek bilgiler yazayım;

1. Ürünü Popcorn'un sitesinden sipariş ettim. İki hafta bekledikten sonra ürünü göndereceklerini, ödeme yapmam gerektiğini söylediler. Ödemeyi yaptım ve Fedex'le gönderdiler. Gümrükte takılmadı. İşin ilginci, daha sonra firmanın bana gönderdiği ikinci bir popcorn da takılmadı. Ama bu forumda cihazı gümrükte takılan arkadaşlar olduğunu biliyorum.

2. Cihaz hemen her formatı oynatıyor. Tüm dosya tiplerini denemedim ama Microsoft'dan indirdiğim bazı 1080p WMV dosyalarını ve VCD formatını çalıştırmadı. Ayrıca 1080p MKV'ler eğer x264 profile 5.1 olarak kodlanmışsa bunları oynatırken takılıyor. Normalde 1080p filmlerin profile 4.1 olarak kodlanması gerekiyor. Firmayla görüştüm, bu problemin kodlamadan kaynaklandığını söylediler. PC'de 4.1'e dönüştürünce oynatılabiliyormuş, henüz denemedim. Ancak 1080p filmlerin çoğunda problem yok. Bir de SUB uzantılı altyazılarda zamanlama hatası var, bunu daha sonra düzeltecekler ama şimdilik SUB'ları SRT'ye dönüştürüyorum. Denediğim video formatları : MPG, VOB, AVI (DivX/XVid), MKV (x264-720p/1080p), WMV, MP3, MOV)

3. Cihaza external olarak USB DVD-ROM, 2.5" external HDD ve klavye bağladım. Internal olarak ise IDE 750GB'lık HDD taktım. Herhangi bir problem oluşmadı. Sadece DVD-ROM'dan CSS'li filmleri (orijinal) oynatmıyor şu an için.

4. Cihaza telnet kurduktan sonra linux bir PC'den farkı kalmıyor, herşeyle oynamak mümkün, Türkçe karakter desteğini bu sayede ekledim. Ben HDD'deki bittorent server ile dosya indiriyorum, HDD'ye attığım film ve dizileri oynatıyorum, en önemlisi evdeki tüm PC'lerdeki (laptop ve desktop var) filmleri, müzikleri, fotoları otomatik buluyor ve oynatabiliyor. Yani filmi ille de HDD'sine kopyalamak zorunlu değil. Bir de sevdiğim bir özellik web servisleri. Youtube yasak olmasına rağmen popcorn ile çalışıyor, haberler, filmler, fragmanlar bu web servisleriyle indirmeden online izlenebiliyor ama bunun için en az 2Mbit internet hızı tavsiye ederim. Evde DVD player'ım olduğu halde DVD'leri popcorn'dan izliyorum çünkü 1080p'ye upconvert ediyor, daha güzel görünüyor.

Popcorn ile ilgili en güzel haber 1-2 ay içinde tamamen Türkçe menülerin gelecek olması. Yani Türkçeleştirmek için cihazı hack'lemek gerekmeyecek.

Isınma cidden önemli bir problem. Isınma yüzünden hiç kilitlenmedi benim cihaz ama açıkçası el değmiyor. O nedenle altına üstüne başka cihaz koymadım. Eğer bulursam CPU'nun üzerine bir fan takmayı düşünüyorum.

İyi Günler.

HEB

• verğiğn bilgiler için tesekkurler kanım ısınmaya basladı popcorna tek dezavantajı sipariş için sıraya girmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdul81 -- 17 Ağustos 2008; 11:31:34 >
  • Acaba 1Tb ve üzeri external HDD'leri sorunsuz tanır mı?

Bu cihaz aklımı çeldi, bi süre USB HDD destekli Dixplayerları rafa kaldırdım, bunu bekliyorum.

Elimdeki 5.1 sistemime entegre etmenin bi yolunu arayacağım bu arada.
  • Ben 1TB takmayı denemedim. Ancak yurtdışındaki forumlarda okuduğum kadarıyla popcorn'un limiti 2TB. 1TB takıp kullananlar da var.

5.1 sistemine iki şekilde entegre edebliyorsun, koaksiyel SPDIF çıkışından veya HDMI üzerinden. Cihaz HDMI'dan decode edilmemiş olarak gönderebiliyor. Zaten DTS decode edemediği için bu tip filmler varsa ya AC-3'e çevirmek ya da ses sistemiyle kullanmak gerekiyor. AC-3'leri ise problemsiz decode ediyor.
  • 1080p riplerde cihazların büyük olasıklıkla sorun yaratacagını düşünüyordumki kullanan arkadaşta öyle demiş zaten.Gerçi convert ile halledeildigi söylenmiş ama bence buna gerek olmamamlıydı.Bu cihazların yakında wifi li modelleride kesin çıkacaktır.Ayrıca performans anlamında yeni işlemciler kesinlikle tasarlancaktır ve multimedia özllikleri dahada ilerleycektir tabiki desteklene formatda artacaktır yakın zamanda.Çünkü bu ürünlere telap çok.
  • Bu cihazlarda kullanılan işlemciler (Sigma 8635) 1080p'yi oynatabiliyor ama Profile 5.1 dediğimiz kodlamada 1080p filmde saniyede 16'ya kadar I frame olabiliyor. 1080p'de I frame sayısı 5'i geçtiği zaman donma yapmaya başlıyor. Ben popcorn'un çalıştıramadığı filmlerden birini Core2Duo 2GHz işlemci ve GeForce ekran kartlı PC'de de denedim, ciddi zorlanıyor bilgisayarlar. Ama dediğim gibi normalde Blu-Ray filmlerde bile bu kadar yüksek bir kodlama kullanılmıyor. Bir mkv kodlama hatası bu ve çok sık rastlanmıyor.

Zaten blu-ray'den rip edilmiş filmleri (mkv yapılmadan) popcorn'da oynatırken de bir problem olmuyor.

Popcorn ile uyumlu USB 802.11n WiFi adaptörleri var. 1080p'leri network'den oynatmak için mevcut WiFi'lar yeterli olmuyor, o nedenle 802.11n kullanmak şart. Tabii bu hıza ulaşmak için evdeki router'ı da 802.11n yapmak gerekiyor.
  • -Elimde çok az kullanılmış popcorn hour A100 var, Mukemmel durumda,
    -Evde benim dışında kimse kullanamadığından (özellikle oğlum) satıyorum.
    -Kutusu bulunmamaktadır.
    -Sadece elden teslimat, İsteyen yerinde sistem çalısır durumda gorebilir. (Ankara)
    -Daha ayrıntılı bilgi için iletişim kurabilirsiniz.
    -HDD dahil değildir.
  • Selamlar,

Popcorn hour'un 22 Ağustos'da çıkan son firmware'i ile Türkçe altyazı desteklenmeye başlandı.

Setup'dan subtitle dili olarak Turkish seçmek yeterli.
  • TR. den alabileceğimiz bir yer varmı???
  • Bildiğim kadarıyla henüz yok.
  • Merhaba,
    ilgilenenler için A100 de şu anda sıra yok. Türkiye'ye kurye ile gönderi ücreti (US$49) ile birlikte toplam mal bedeli US$228 oluyor. Bu tutara gümrükte ödenebilecek herhangi bir vergi (gümrük vergisi ve KDV gibi) dahil değildir.
    Ek bilgi: yeni çıkan A110 (US$215) için sıra var.
    Selamlar,
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkp

Merhaba,
    ilgilenenler için A100 de şu anda sıra yok. Türkiye'ye kurye ile gönderi ücreti (US$49) ile birlikte toplam mal bedeli US$228 oluyor. Bu tutara gümrükte ödenebilecek herhangi bir vergi (gümrük vergisi ve KDV gibi) dahil değildir.
    Ek bilgi: yeni çıkan A110 (US$215) için sıra var.
    Selamlar,

Bilgiler için teşekkürler.
    Siz bu şekilde getirdiniz mi? Hangi kurye şirketi ile geliyor? Gümrükte takılma olasılığı nedir?

Almışken A110 almak gerek herhalde?
    A100 ile A110 arasında pek ciddi fark yok gibi gözüküyor ama.
    A110 da ısınma sorunu giderilmiş mi?
    Ben 720p projeksiyon cihazı ile ve 720p TV ile, hem hdmi dvi adaptör ile hem de komponent kablo bağlantısı ile kullanacağım.
    Bugün için 1080p görüntü alamayacağım.
    Isınma problemine karşı 3.5" hdd kullanmamayı, cihaz içine 2.5" hdd (muhtemelen 320GB) koymayı düşünüyorum.
    A110 ve A100 farkları konusunda bilgi sahibi olan arkadaşlar yorumlarlarsa sevinirim.
    İkisine birden sahip olan ya da deneyip karşılaştırma imkanı bulan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PePo -- 9 Eylül 2008; 17:26:16 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.