Şimdi Ara

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.506
Cevap
16
Favori
319.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arakdaşlar, 15inde kargoya verilen A110 um bugün yani 17 ekimde ulaştı elime. Bu hıza açıkçası çok ama çok şaşırdım. Paketleme olağanüstü güzel. Şık bir de kılıfı var. Zamanım yok birazdan yurtdışına gideceğim. Pazar günü gelince fotoğraflı anlatımımı da eklerim.

http://wwwapps.ups.com/ietracking/tracking.cgi?tracknum=1Z68R8430456493334 linkinden kargoya ne zaman verildiğini ve kargo hareketlerini görebilir, fikir edinebilirsiniz.
  • Arkadaşar bende kendi sitesinden sipariş vermiştim sorunusz gümrüksüz ups kargo ile cihaz elime ulaştı.
    Yanlız benim başka bir sorunum var. İçinden hdmi kablosu çıkıyor ama başka bağlantı kablosu çıkmıyor. Şu an evdeki ps de hdmi girişi yok (yakında lcd alacam) bende popcornu bende bulunan svideo kablosuyla tv ya bağladım. Ama tv deki görüntü sürekli titreme ve ekran kayması şeklinde oluyor. Acaba svideo kablosunda mı bir şey var dedim ve bir ucunu popcondan çıkarıp bendeki hometeck divx playera taktım sorunusuz cam gibi görüntü geldi.
    Tekrar popcorna taktım. Yine titrek ve kayan ekran çıktı. Bu iş biraz moralimi bozdu.
    İkinci oalrak gelen cihazda ağustos versiyonu yüklü ama setupta ne altyazıda ne cihazın arayüz dillleri arasında türkçe yok. Bazı arkadaşlar olduğunu söylemiş ama ben de yok. bendeki versiyon bu 01-17-080613-15-POP-403
    acaba 01-17-080818-15-POP-403 olan eylül versiyonu nu yüklesem türkçe arayüz ve altyazı dili gelir mi?
    Ve en önemlisi bu ekrandaki kayma ve titremeyi nasıl düzeltirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lezgi

Arkadaşar bende kendi sitesinden sipariş vermiştim sorunusz gümrüksüz ups kargo ile cihaz elime ulaştı.
    Yanlız benim başka bir sorunum var. İçinden hdmi kablosu çıkıyor ama başka bağlantı kablosu çıkmıyor. Şu an evdeki ps de hdmi girişi yok (yakında lcd alacam) bende popcornu bende bulunan svideo kablosuyla tv ya bağladım. Ama tv deki görüntü sürekli titreme ve ekran kayması şeklinde oluyor. Acaba svideo kablosunda mı bir şey var dedim ve bir ucunu popcondan çıkarıp bendeki hometeck divx playera taktım sorunusuz cam gibi görüntü geldi.
    Tekrar popcorna taktım. Yine titrek ve kayan ekran çıktı. Bu iş biraz moralimi bozdu.
    İkinci oalrak gelen cihazda ağustos versiyonu yüklü ama setupta ne altyazıda ne cihazın arayüz dillleri arasında türkçe yok. Bazı arkadaşlar olduğunu söylemiş ama ben de yok. bendeki versiyon bu 01-17-080613-15-POP-403
    acaba 01-17-080818-15-POP-403 olan eylül versiyonu nu yüklesem türkçe arayüz ve altyazı dili gelir mi?
    Ve en önemlisi bu ekrandaki kayma ve titremeyi nasıl düzeltirim.

komposit kablo ile dene istersen o zaman titreme gidecektir.eylül versiyonunu yükleyince türkçe menü olacak olmasınada ben nasıl yüklenecek orasını anlayamadım.sen anladıysan veya yükleyebildiysen yardımcı olsana.

• mr_luccu
    composit ve pal seçince titreme gitti dediğin gibi.
    Yanlız ben kurcalamaya devam ettim ve 576p yi denedim.
    Şuan ekranda siyah beyaz ve jet gibi kayan görüntüden başka bir şey yok.
    Acaba bana sadece yön tuşları ve okey i kullanarak tekrar nasıl video görüntü ayarlarından "auto" yu yada "compasit pal" seçeceğim konusunda yardımcı olabilirmisin?
    Mesala cihazını kapatıp aç ve dediğim şeyi seçene kadar yaptığın her hareketi no et.
    Örnek:

aşağı
    aşağı
    aşağı
    ok
    sağ
    yukarı
    yukarı
    yukarı
    ok
    aşağı
    aşağı
    ok
    aşağı
    aşağı
    aşağı
    aşağı
    ok şeklinde

Bu şekilde bir yol gösterebilirsen çok makbule geçecek.
    Sonra da ben sana türkçe konusunda yardımcı olurum sorun değil. Gerçi sen yardımcı olamasanda sorunu çözersem türkçe konusunda yine yardımcı olurum merak etme..

• Update yapamayan arkadaşlar internet bağlantısı olmadan update şu şekilde yapılıyor...

İlk başta indirdiğimiz "01-17-080818-15-POP-403.zip" adlı dosyayı zipten çıkarıyoruz. İçinden "01-17-080818-15-POP-403" adında bir klasör çıkacak. Bunu flash yada usb diskimize kopyalıyorz. Flash diskimizde başka film ve müzikler olabilir, bunların bize zararı yok, silmemiz gerekmiyor. Yanlız "01-17-080818-15-POP-403" adlı klasörümüzü direkt flash diskin içine atalım, flash diskin içinde başka klasörler varsa onların içine atmayalım.

Flash diskimizi cihaza takalım. Kumandadan "Home" tuşuna basıp "Start" yazan karşılama ekranına gelelim. Burda dört adet büyük ikon yanyana sıralanmış durumda. Video ikonu, Müzik ikonu, Fotograf ikonu, ve en sağdaki Belge ikonu.
    En sağdaki Belge ikonuna tıklayalım. Flash diskimizin içindeki belge ve klasörler listelenecek. "01-17-080818-15-POP-403" adlı klasörü seçelim. İçindeki üç adet belge listelenecek. "usbupdate.html" adındaki belgeyi seçip'okey liyelim. Belge açılacak içinde tek satırlık "Firmware: 01-17-080818-15-POP-403-000" diye bir yazı var. Onu seçip okey'liyelim. Ve update başalayacak. Sırasıyla iki adet Firmware güncellemesi yapacak. Sonra kapanıp yeniden açılacak. Yeniden açıldıktan sonra Setup'dan altyazı dilini türkçe seçebilirsiniz.

Hepinize keyifli seyirler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lezgi -- 18 Ekim 2008; 10:37:33 >

• Merhaba lezgi,

A. Asagidaki linke bir bakin isterseniz.
    http://networkedmediatank.com/wiki/index.php/Main_Page#There_is_no_video_signal_detected_with_HDMI_connection_during_initial_setup.
    Workaround steps:
    1. Connect your NMT to the Composite input of your TV
    2. Boot up and you should see first boot up logo
    3. Wait until the screen goes blank
    4. Press TV Mode, release, wait 2 seconds, and press 1 for NTSC or 2 for PAL
    5. If you see the color menu in Composite try to set the HDMI output at Setup -> Audio/Video and do a save.
    6. Connect your NMT to an HDMI input of your TV.
    7. Power up NMT

yaklasik tercumesi soyle:
    Bunun icin TV'ye HDMI baglantiyi sokup komposit baglanti yapmaniz gerekiyor.
    1. Cihazınızı TV'nize komposit (RCA) girisinden baglayin,
    2. Cihazi acin ve ilk olarak acilis logosunu gormeniz gerekiyor,
    3. Ekran kararana (blank) kadar bekleyin,
    4. Uzaktan kumandanin uzerindeki "TV Mode" dugmesine basip birakin ve iki saniye bekleyin ve sonra Komposit PAL icin "2" dugmesine basin,
    5. Eger komposit baglanti ile renkli acilis ekranini goruyorsaniz menuden Setup > Audio/Video secin ve Output olarak HDMI secin ve sonra "Save" tusuna basarak yaptiginiz degisikligi kaydedin.
    6. Cihazinizi kapatin ve komposit baglanti sokup cihazinizi Tv'nize HDMI girisi uzerinden baglayin.
    7. Cihazinizi tekrar calistirin

B. Yukaridaki cozum sorununuzu cozmezse asagidaki linkteki 6. mesajda uygulanan cozumu deneyin lütfen.

http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=6023

Bu cozum ise PC baglantisi gerektiriyor:
    1. Cihazinizi bir PC'ye baglayin ve bir web browser ekraninda cihazinizin almis oldugu ip adresini (Cihazinizin aldigi IP adresini Setup>Network>IP adresini gorebilirsiniz) xxx olan bolume yazarak entere basin ve cihaziniza baglanin
    http://xxx.xxx.x.xxx:8883/display.html

2. Setup>Audio/Video bolumunde HDMI disindaki bir secenege ayarlayin ve alttaki "Save" dugmesine basarak yaptiginiz degisikligi kaydedin. Sonra browser'dan asagidakine benzer bir hata mesaji alacaksiniz:
    http://127.0.0.1:8883/setups.cgi?%7FhiDe...FSave=save
    error: something like
    "can't connecting to server at 127.0.0.1:8883"

3. Simdi adres satirindan bu 127.0.0.1 adresini sizin cihazinizin IP adresine gore degistirin, ornegin:
    http://192.168.0.133:8883/setups.cgi?%7F...FSave=save

ve Entere basin. Karsiniza suna benzer bir mesaj gelecek:
    1102 1106 1195 1194 1193 1190 1188 min=1~17~080812~15~POP~40*~000 cur=1~17~080818~15~POP~403~000 min=0~17~080808~15~POP~403~ cur=0~17~080808~15~POP~403~ min=1~17~080812~15~POP~40*~000 cur=1~17~080818~15~POP~403~000 min=0~17~080808~15~POP~403~ cur=0~17~080808~15~POP~403~

Hic sorun degil. Cozunurluk ayarinizi degistirdiniz.

Kolay gelsin

quote:

mr_luccu
    Acaba bana sadece yön tuşları ve okey i kullanarak tekrar nasıl video görüntü ayarlarından "auto" yu yada "compasit pal" seçeceğim konusunda yardımcı olabilirmisin?
    Mesala cihazını kapatıp aç ve dediğim şeyi seçene kadar yaptığın her hareketi no et.
    Örnek:

aşağı
    .....
    ok şeklinde

Sonra da ben sana türkçe konusunda yardımcı olurum sorun değil. Gerçi sen yardımcı olamasanda sorunu çözersem türkçe konusunda yine yardımcı olurum merak etme..

• yardımlaşmak çok güzel.sayenizde bende sorunumu ve ubdateyi gerçekleştirdim.ama ubdate yaptıkdan sonra ubdate yapmadan önce izledimğim bir filmi izleyemez oldum.ü
    Indiana.Jones.and.the.Kingdom.of.the.Crystal.Skull.2008.720P.BLURAY.X264-OUTDATED

yukarıda yazılı filmi ubdate yapmadan önce izliyordum.şuan izlenemez oldu :)
  • mr_luci,
    Firmware sürümleri arasında bazan eskiden olmayan hatalar ortaya çıkabiliyor. İsterseniz daha önce anlatılan yöntemle eski sürüme geri dönebilirsiniz.

Bu arada mediainfo diye bir program var. Bu progamı çalıştırarak mkv uzantılı olduğunu varsaydığım bu dosyanın profilinin 5.1 olup olmadığına bakın lütfen. PCH modellerinde kullanılan Sigma 8635 chipsetinden kaynaklanan bir kısıtlama nedeniyle profili 5.1 olan (yüksek frame rate v.b. nedenlerle) dosyaların oynatılamadığı biliniyor. Eger ilgili dosyanın profili 5.1 ise bunu 4.1 dönüştürmek mümkün ancak biraz uğraşmak (o dosyayı yeniden "reencode" etmek) gerekebiliyor.
    Daha ayrıntılı bilgi için bu linke bakınız:
    http://networkedmediatank.com/wiki/index.php/Main_Page#Info_and_FAQ.2FTroubleshooting

Kolay gelsin,

quote:

Orjinalden alıntı: mr_luci

yardımlaşmak çok güzel.sayenizde bende sorunumu ve ubdateyi gerçekleştirdim.ama ubdate yaptıkdan sonra ubdate yapmadan önce izledimğim bir filmi izleyemez oldum.ü
    Indiana.Jones.and.the.Kingdom.of.the.Crystal.Skull.2008.720P.BLURAY.X264-OUTDATED

• quote:

Orjinalden alıntı: mkp

mr_luci,
    Firmware sürümleri arasında bazan eskiden olmayan hatalar ortaya çıkabiliyor. İsterseniz daha önce anlatılan yöntemle eski sürüme geri dönebilirsiniz.

Bu arada mediainfo diye bir program var. Bu progamı çalıştırarak mkv uzantılı olduğunu varsaydığım bu dosyanın profilinin 5.1 olup olmadığına bakın lütfen. PCH modellerinde kullanılan Sigma 8635 chipsetinden kaynaklanan bir kısıtlama nedeniyle profili 5.1 olan (yüksek frame rate v.b. nedenlerle) dosyaların oynatılamadığı biliniyor. Eger ilgili dosyanın profili 5.1 ise bunu 4.1 dönüştürmek mümkün ancak biraz uğraşmak (o dosyayı yeniden "reencode" etmek) gerekebiliyor.
    Daha ayrıntılı bilgi için bu linke bakınız:
    http://networkedmediatank.com/wiki/index.php/Main_Page#Info_and_FAQ.2FTroubleshooting

Kolay gelsin,

quote:

Orjinalden alıntı: mr_luci

yardımlaşmak çok güzel.sayenizde bende sorunumu ve ubdateyi gerçekleştirdim.ama ubdate yaptıkdan sonra ubdate yapmadan önce izledimğim bir filmi izleyemez oldum.ü

4.1'e dönüştürmek mi gerekiyor? Eğer durum buysa bu cihazdan uzak durmak gerekir.
    Normalde zaten uyduruk diyebileceğimiz 45-50YTL'lik Divx/DVD player'lar bile 5.1'lik AC3 ses dosyalarını açabiliyor. Bazıları da DTS 5.1'leri çözebiliyor.
    5.1 sistemi endüstri standardıdır. Acaba durum başka bir şey mi?

• Arkadaşım konunun ses ile hiç alakası yok sadece isim benzerliği. Bizim bahsettiğimiz 5.1 standartı x264 video codecinin kodlanmasındaki bir algortimadır. Ve rip grupları tarafından da pek tercih edilmez. Yaygın olanı 4.1 dir.
  • Slm arkadaşlar 18 ekim itibariyle siparişimi verdim. PCH'nin resmi sitesi "google chekout"a yönlendirdi beni. Tüm ödeme ve adres bilgilerini oraya verdim. UPS kargo kullandıklarını yazıyor Türkiye'ye. Bakalım bekliyoruz :-) 30 ekim'e kadar siparişleri toplayacaklar anladığım kadarıyla, sonra ürün dağıtım tarihi belirlenecek. Peki bundan sonra ne olacak deneyimleyen arkadaşlar var mı acaba ? Çünkü daha para hesabımdan çekilmedi, yalnızca bloke edildi. Benim tekrar onay mı vermem gerekecek yani alıp almayacağımı kesin bildirmem mi gerekecek ?

Ürün üzerine hediyedir diye bir not düşülmesini rica ettim. Anlatamadım sanırım PCH yetkililerine çünkü bana ürünü hediye edemeyeceklerini yazmışlar Gümrükte vergi binmesin diye 'hediyedir' notu düşülürse bayramdan önceki ve sonraki 1'er aylık dönemlerdeki 300 euro'luk hediye sınırına takılmayacak olacağım kalmış aklımda Umarım vergi sorunu yaşamam. Dimyata pirince gidirken evdeki bulgurdan olmak istemiyorum

• Dear Sir,
    Would you please mark the item as a Gift. Thanks in advance. Best Regards.

Yazman yeterli. sana hediye pakati gelmesini bekleme gift sadece bir gönderim şekli uluslar arası posta formunda gift diye bir kutucuk var ona işaret koydumu gift hükmündedir.

Parayı siparişini yollayacakları zaman çekiyorlar.

Şu ana kadar ebaydan tonlarca şey almış ama hiç birinde ups kullanmamış biri olarak gördümki ups bu işlerde bir numara. Şu ana kadar ups ile bu cihazı getirtip gümrüğe takılan görmedim. Adamlar işi biliyor, eskiden dhl ile yolluyorlardı ki. DHL çalışanlarının ne kadar manukyan emekçilerinin çocuğu olduğunu bu forumda aratınca bulabilirsiniz. Yani ups ile gümrüğe takılması zor. Yasalara göre yüzde yüz takılması gerekiyor onuda belirtmek lazım. Ama adamlar taktırmadan getiriyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lezgi -- 21 Ekim 2008; 21:19:48 >
  • quote:

Dear Sir,

Yazman yeterli. sana hediye pakati gelmesini bekleme gift sadece bir gönderim şekli uluslar arası posta formunda gift diye bir kutucuk var ona işaret koydumu gift hükmündedir.

Parayı siparişini yollayacakları zaman çekiyorlar.

Şu ana kadar ebaydan tonlarca şey almış ama hiç birinde ups kullanmamış biri olarak gördümki ups bu işlerde bir numara. Şu ana kadar ups ile bu cihazı getirtip gümrüğe takılan görmedim. Adamlar işi biliyor, eskiden dhl ile yolluyorlardı ki. DHL çalışanlarının ne kadar manukyan emekçilerinin çocuğu olduğunu bu forumda aratınca bulabilirsiniz. Yani ups ile gümrüğe takılması zor. Yasalara göre yüzde yüz takılması gerekiyor onuda belirtmek lazım. Ama adamlar taktırmadan getiriyor işte.

Merhaba ben bugün siparişi verdim. Sizin dediğiniz gibi de gift mesajını gönderdim.
    Gelen cevap şu:
    Hi,

We are not allow to delcare the Popcorn Hour as low value item or gift.

Problem olurmu?

• Arkadaşlar ben google checkout üzerinden PCH'ye mail attım "hediyedir" notu düşsünler diye, fakat bana aşağıdaki yanıtı verdiler. Ben de şimdi bahsettikleri adrese gidip oraya mail atacağım. Bakalım burdan başarabilecek miyim? Anlatırım size.

Hi,

We are not allow to delcare the Popcorn Hour as low value item or gift.

Please refer tohttp://support.popcornhour.com/article.aspx?id=1001

Regards,
    The Popcorn Hour Sales Team
  • gift olarak işaretletmenize hiç gerek yok. gümrükte hiç mi hiç sorun çıkmıyor. 2 günde kapınızda olur.
  • Arkadaşlar merhaba, ben NMT’ye de mail attım bana şu yanıtı verdiler. Sanırım Hediye işareti koyamıyorlar. Neyse artık umarım sorun çıkmaz
    Dear Sir,
    Hi,

We are not allow to do it due to our policy.

Thanks
  • Diğer konuya attım buraya da vereyim.A100 ile örnek screenshot...

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları)
  • quote:

mr_luccu
    Örnek:

aşağı
    aşağı
    aşağı
    ok
    sağ
    yukarı
    yukarı
    yukarı
    ok
    aşağı
    aşağı
    ok
    aşağı
    aşağı
    aşağı
    aşağı
    ok şeklinde

Arkadaşım ben ilk zamanlarda pre order ile aldım banada ilk geldiğinde hdmi ayarlı gelmişti benim tabi hdmi tv yok evde aldığımda compodent üzerinden nasıl açacağım diye düşünürken cihazla gelen klavuzda şuna dikkat edersen video ayarlarının nasıl kolay yapıldığını görebilirsin...

TV Mode Tuşuna ve ardından 0-9 arası tuşuna basarak ayarlayabilirsin

0 - Auto
    1 - NTSC
    2 - PAL vs...

• Bu tür cihazlara para verilmez bana kalırsa. Pc'de keyfine bak bu tür player ile günlük yaşamına bakarsın hep yeni formatlar çıkıcak pc de takılmak en iyisi.
  • Merhaba,
    PCH A100 kullanıcıları için yeni firmware bugün yayınlandı. A110 için biraz daha vakit gerekiyormuş.
    Selamlar,
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.