Şimdi Ara

Popcorn Hour VTEN -sigma chip 4k player.. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
4
Favori
17.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum öncelikle hayırlı olsun, ben pek vten'i kullanmaya fırsat bulamadım çünkü aldığım NAS cihazı ile uğraşıyorum ama film izlerken en ufak bir sorun yaşamadım. Tolga bey ayarların yapılması hususunda bir el atarsa çok sevineceğim çünkü VXP olayını çok merak ediyorum. Görüntü kalitesi ise C200'ü aratmıyor hatta çok daha iyi olduğunu fark ettiriyor. Haaa bir de bu medyaların afişlenmesi işini de beceremediğimi bellirteyim. YAMJ baya bi sıkıntı çıkarıyor.
  • Hayırlı olsun.
    Sadays'a gönder test etsin :D
  • Ahmet usta sen buradayken hemen sorumu sorayım, synology 415+ nnas cihazın yapılandırılması ve afişlleme hakkında biraz bilgilendirebilir misin?
  • Öncelikle hayırlı olsun cihazınız.

Ama bahsettiğiniz problemler ilginç gerçekten.

Çünkü önceki kullanıcı yorumlarından altyazılarda sorun olmadığını okumuştuk , bu yüzden bir yerlerde muhakkak gözden kaçan ayarlar vardır diye düşünüyorum.

Ama mp3 dosyaları çalmamazlık falan yapmaması lazım yahu.

Neyse bahsettiğiniz bu sorunlar için eminim diğer kullanıcı arkadaşlar destek vereceklerdir.

Tekrar iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen güncellemeden sonra tüm sistem ayarlarını sıfırlamak gerekebiliyor. Onu bir deneyin.
  • Akşam konu başlığını nerdeyse komple gözden geçirdim.

Altyazı konusunda kesinlikle gözden kaçırılan bir detay var bence. Çünkü aynı cihazı Türkçe altyazı konusunda sıkıntısızca kullananlar var.

mp3 çalmaması daha da garip bence.Çünkü cihazın Specification detaylarına bakınca oynatmadığı , çalmadığı format nerdeyse yok gibi.

Biraz daha kurcalamak lazım herhalde ki , bu işin en keyifli kısmı da burası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgrozt

Ahmet usta sen buradayken hemen sorumu sorayım, synology 415+ nnas cihazın yapılandırılması ve afişlleme hakkında biraz bilgilendirebilir misin?

Merhaba,

VTEN için afişleme kendi içerisindeki NMJ ile yapılyor.
    biz Dune kullanıcıları gibi yaDIS olmaz.

synology ye gelince ayarlarında zor bir konu yok.

public paylaşımlar altında klasör oluşturup medyalarınız oraya atıyorsunuz.

tek ablo ile veri transferi CAT6 ile 50-70MB/Sn ile olur.
    Daha yüksek hız istiyorsanız çift CAT6 ile trunk 802.3Ad yapmalısınız. o vakit hız 105 - 118MB/Sn lere çıkar.
  • öncelikle iyi dilekler için teşekkürler.daha iyileri hem sizin hemde yine bizlerin olsun

sanırım bir konu yanlış anlaşıldı, benim altyazı ile alakalı bir sorunum yok,orada anlattığım şey
    menü dilini türkçe yapmış olmama rağmen menüde çoğunlukla hala ingilizce terimlerin olması.
    ve evet mp3 çalamıyor, kayıt track şeklindeyse çalıyor. asıl dahada şaşırtan dts formatlı
    şarkıları normalden daha hızlı çalıyor, tek kelime ile iğrenç rezil oluyor, böyle kayıtlı bir sürüde albüm var
    elimde. nasıl düzelecek bilmiyorum.

seko92 ,dostum güncelemeden sonra sistem ayarlarını sıfırlamaktan kastın fabrika ayarlarına geri dön
    anlamında mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

öncelikle iyi dilekler için teşekkürler.daha iyileri hem sizin hemde yine bizlerin olsun

sanırım bir konu yanlış anlaşıldı, benim altyazı ile alakalı bir sorunum yok,orada anlattığım şey
    menü dilini türkçe yapmış olmama rağmen menüde çoğunlukla hala ingilizce terimlerin olması.
    ve evet mp3 çalamıyor, kayıt track şeklindeyse çalıyor. asıl dahada şaşırtan dts formatlı
    şarkıları normalden daha hızlı çalıyor, tek kelime ile iğrenç rezil oluyor, böyle kayıtlı bir sürüde albüm var
    elimde. nasıl düzelecek bilmiyorum.

seko92 ,dostum güncelemeden sonra sistem ayarlarını sıfırlamaktan kastın fabrika ayarlarına geri dön
    anlamında mı?

Bazı cihazlardaki menülerde olabiliyor o tarz eksiklikler.Bir kısmının İngilizce , bir kısmının Türkçe olması gibi.Umarım ileri de daha iyi bir Türkçe ile çevirirler menüyü.

Ama asıl sıkıntı mp3 ve DTS formatlı audio dosyalarında yaşadıklarınız.

Aynı cihazı kullanan diğer arkadaşlarda yaşıyorlar mı acaba aynı sorunu ? Önemli olan o.

Eğer öyleyse firmaya bildirmek lazım.Ya da firmanın kendi forum sayfasına girip bir araştırmak lazım.Belki aynı dertlerden muzdarip başkaları da vardır.

• Evet fabrika ayarlarına geri dönmekten bahsediyorum. Tabi yazılımı da ilk haline döndürmemesi gerekiyor.
  • Benim makinenin yazılımı uçtuğu için maalesef yardımcı olamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ArGoDa kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun. Cihaz nasıl bozuldu acaba. Ayın 12sine kadar alınca gönderim varmış. Almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misin?
  • Kendi kendine yazılım uçtu,hiç bir müdahalem söz konusu değildir.
    Garantisine arkadaşım vasıtasıyla gönderiyorum,temmuzda geri gelcek.

Ne yalan söliyim, görüntüsüne alıştıkdan sonra dune hdmax bile kesmez oldu.Popcorn yazılım yönünden her zaman sıkıntılıydı ama Vxp`in görüntüye katkısı gerçekten oldukça başarılı,yine olsa yine alırdım...

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoDa -- 6 Haziran 2015; 18:46:09 >
  • Birisi şu vxp olayıyla ilgili ayarı nasıl yapacağımızı anlatırsa çok sevineceğim.
  • kendi kendine yazılım uçmasıda enteresanmış,bu hep böyle uçarsa yurtdışına mı gidip gelecek?kendimiz müdahale edemiyormuyuz?
  • bir sinir durumda, her film başlatışımda altyazı ile başlaması.
    oysa ben zaten türkçe izliyorum filmleri. her seferinde altyazıyı kapatmak zorunda kalıyorum
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    benim ingilizcem o kadar iyi değil, bu konuda yardım edebilecek birisi varmı aramızda.
    yani mp3 okumaması ve dts kayıtlı albümleri hızlı çalması durumun firmaya bildirecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArGoDa

Kendi kendine yazılım uçtu,hiç bir müdahalem söz konusu değildir.
    Garantisine arkadaşım vasıtasıyla gönderiyorum,temmuzda geri gelcek.

Ne yalan söliyim, görüntüsüne alıştıkdan sonra dune hdmax bile kesmez oldu.Popcorn yazılım yönünden her zaman sıkıntılıydı ama Vxp`in görüntüye katkısı gerçekten oldukça başarılı,yine olsa yine alırdım...

Edit: imla

Sevgili argoda çok iddialı olmuş hd max çok kaliteli görüntü verir ondan iyi diyorsan yok satar vten
    gerçi tamerege bir fark göremedim diyor vxpyi mi aktif edemedi acaba

• Ben gördüğümü söyliyorum hocam ,Vxp kendiliğinden aktif geliyor,isterseniz görüntü ayarlarından derecesini düşürür yada kapatırsınız.
    Sayın Tamerege ayarlardan altyazı dilini off konumuna getirirseniz hiçbir şekilde ekrana altyazı gelmez,bir de söylemeyi unuttum ben her türlü mp3,flac dosyasını rahatca dinliyordum size tavsiyem cihazı fabrika ayarlarına döndürmeniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ArGoDa

Ben gördüğümü söyliyorum hocam ,Vxp kendiliğinden aktif geliyor,isterseniz görüntü ayarlarından derecesini düşürür yada kapatırsınız.
    Sayın Tamerege ayarlardan altyazı dilini off konumuna getirirseniz hiçbir şekilde ekrana altyazı gelmez,bir de söylemeyi unuttum ben her türlü mp3,flac dosyasını rahatca dinliyordum size tavsiyem cihazı fabrika ayarlarına döndürmeniz

altyazı için off yapabilecek ayara bakayım ama ben göremedim.film oynarken altyazı düğmesine basınca seçenekler çıkıyor.
    ama menüde böyle bir yer ben görmedim. fabrika ayarlarına döndüm, güncelleme sordum. bu seferde cihaz güncel dedi.
    elimdeki mp3 lerin bazılarını okuyor, okuyamadığını direk atlayıp diğerine geçiyor. ama o kadar az sayıda mp3 ü çalabiliyor ki
    şaşırmamak elde değil. benim eski wd tv live hiç böyle bir şey yapmıyordu.
    görüntüde ben vxp nin fark yaratacağını düşünüyordum ama ama öyle aman aman bir fark görmüyorum,daha doğrusu fark
    görmüyorum.acaba bir şeyi mi atlıyorum. vxp bendede aktifti zaten, ama ayarı nasıl yapılır bunun ?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.