Şimdi Ara

Popcorn Hour VTEN -sigma chip 4k player.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
4
Favori
17.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence o kadar da balon olmaması lazım VXP'nin.Çünkü AVS forumlarında VXP ile 4K görüntülerde pürüssüz bir akıcılıktan bahsediyorlarmış.

Dolayısıyla farklı videolarla sıkıca bir test etmek lazım bu VTen'i.

Çünkü belkide bu cihazda. ; sizin kullandığınız Popcourn modelinden daha iyi bir şekilde kullanmışlardır bu VXP chipseti.

Ama cihazın genel anlamdaki yavaşlığı yine can sıkıcı bana göre.Çünkü evdeki Egreat M32B gibi menü geçişlerinde yavaşsa nerde kaldı farklılığı ? Ulen şu cihazı şakır şakır çalışan bir halde sür piyasaya da millet mest olsun. Bak Android Box'lara , cihazlar uçuyor resmen.

Konumuza dönersek ; gerek SD , gerek 720p , gerekse 1080p , gerekse 4K görüntülerde VXP chipset farkını menüdeki seçenekten aktif ederek ve kapatarak aynı görüntülerde iyice gözlemlemek lazım.

Eğer VXP chipset bizi kesmezse , geriye popüler medya oynatıcı anlamında merak ettiğimiz tek cihaz kalıyor. O da Zappiti 4K Player. Fakat çok para yahu.

Neyse gelsin şu VXP hakkındaki hafta sonu gözlemleri de ondan sonra konuşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 2 Nisan 2015; 22:50:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• cemo62 kullanıcısına yanıt
    Yanlış aklımda kalmadıysa size ben göndermiştim Popcorn A-400 ü açıkçası söylemem gerekirse A-400 uzun süre yazılım faciası yaşamış bir cihazdır. Bu nedenle yurtdışı forumlarında da yerden yere vurulmuştur ki eleştiriler bana göre de kesinlikle haklıydı zira cihazı kullanmak bile mümkün olmuyordu çoğu zaman ancak şuanda sorunsuz bir yazılıma sahip ve beni bilenler bilir açık konuşmam gerekirse elimden bugüne kadar sayısız media player geçmiştir dunesinden himediasına egreatinden popcorn houra pek çok cihaz kullandım ama benim bugüne kadar kullandığım media playerlar arasında görüntü kalitesi en iyi olan cihaz açık ara Pch A-400 dür bu anlamda cihazı kesinlikle tek geçerim bu benim şahsi görüşüm o nedenle Vten de bana göre büyük ihtimal yazılım sorunu yaşamazsa kesinlikle alınabilir bir cihazıdr ve bir aksilik olmazsa bende Almanyadan yakın zamanda alacağım cihazı bir akrabam sayesinde, altyazı soruna gelirsek ben 65 inç tv de en ufak bir rahatsızlık duymadım projeksiyonda sizinde dediğiniz gibi rahatsız edici olabilir hiç projeksiyonda kullanmadığım için yorum yapamam o konuda ama bence tv de kullanacak arkadaşlar altyazı hadisesine takılmasın alma imkanları varsa ve bütçeler el veriyorsa alsın derim büyük olasılkla pişman olmayacaktır. Bu arada sadays üstad nerelerdesin uzun zamandır yoktun forumda yada ben göremiyordum:) esasen alan arkadaşımız sadays üstada gönderirse cihazı üstat ona bir MR bir Tomografi çeker notunu verirdi:) bu arada şahsen tanışmasakta TF forumdan hatırladığım Papirusada selam olsun:)

• Hocam doğrudur tecrübelerinize saygım var 2miz farklı şeyler tatbik etmiş olabiliriz, gerek ben gerek pharmacist( 3 metre perde kullanıyor) nickli arkadaş bırakın açık ara farkı hiçbir fark göremedik dune 303 ile a400 arasında. Şunu hatırlatayım A400 kutudan çıktıgında renk dokusu olarak full Rgb ayarında çıkıyor dune ise composite ayarında. Bu yüzden o dönem bazı arkadaşları ton farkı yarattığı için bu durum yanıltmıştı. 2sini de full rgb yapınca dune da sis var dedikleri şeyin kalktıgını aynı görüntüyü verdiğini tatbik etmiştik. O dönemki muhabbetleri takip edenler bilirler ama dediğim gibi siz fark görüyorum diyorsanız doğrudur yanlış anlamayın belki de bizim gözümüz ayırt edemedi. Benim bildiğim Popcorn a400 altyazı olayına hiçbir yazılımda çözüm getirmedi, hala aralıklı ve çirkin gözüküyor. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo62 -- 3 Nisan 2015; 2:10:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

Hocam doğrudur tecrübelerinize saygım var 2miz farklı şeyler tatbik etmiş olabiliriz, gerek ben gerek pharmacist( 3 metre perde kullanıyor) nickli arkadaş bırakın açık ara farkı hiçbir fark göremedik dune 303 ile a400 arasında. Şunu hatırlatayım A400 kutudan çıktıgında renk dokusu olarak full Rgb ayarında çıkıyor dune ise composite ayarında. Bu yüzden o dönem bazı arkadaşları ton farkı yarattığı için bu durum yanıltmıştı. 2sini de full rgb yapınca dune da sis var dedikleri şeyin kalktıgını aynı görüntüyü verdiğini tatbik etmiştik. O dönemki muhabbetleri takip edenler bilirler ama dediğim gibi siz fark görüyorum diyorsanız doğrudur yanlış anlamayın belki de bizim gözümüz ayırt edemedi. Benim bildiğim Popcorn a400 altyazı olayına hiçbir yazılımda çözüm getirmedi, hala aralıklı ve çirkin gözüküyor. Saygılar

Yok hocam sizi tenkit etmek adına yazmadım mesajı sadece kişisel fikrimi belirtmek için yazdım yanlış anlaşılma olmasın yani tabi bu tür deneyimler kişiden kişiye değişebiliyor o nedenle kesin konuşmak mümkün olmuyor siz fark görmemişsiniz bahsettiğiniz arkadaşta fark görmemiş ben gördüm enteresan ama olabiliyor dediğim gibi bu tip durumlar şaşırmamak lazım:) dediğim gibi benim bugüne kadar en kaliteli görüntüyü aldığım cihaz A-400 dü cihazı da vten almak için sattım zaten şuan biraz ön araştırma yapıp öyle almayı planlıyorum vteni zira dediğim gibi yazılım özürlü bir marka popcorn o nedenle ilk alanlar genelde en talihsiz müşteriler oluyor:) eğer yazılımsal sorunu olmadığını anlarsam yurtdışı forumlardan direk alımını gerçekleştiricem şimdilik tek negatif yorumum o iğrenç kumandasına yönelik hakkaten bu kadar hilkat garibesi bir kumanda görmedim ne diyeyim heralde maliyeti düşürmek adına yapmışlar ama kesinlikle çuvallamışlar, diğer yandan altyazı hadisesine söylenecek hiçbirşey yok sonuçta ben 65 inç tv den baktığımda da bana göre azda olsa aralıklar oluyor devasa perdelerde sizinde dediğiniz gibi bu rahatsız edici olabilir ben kendi tvimde rahatsız olmadım alacak arkadaşlar biraz daha sabırlı olsun derim azcık bekle gör politikası popcorn hourda olmazsa olmaz unsur:) saygılar benden

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bence o kadar da balon olmaması lazım VXP'nin.Çünkü AVS forumlarında VXP ile 4K görüntülerde pürüssüz bir akıcılıktan bahsediyorlarmış.

Dolayısıyla farklı videolarla sıkıca bir test etmek lazım bu VTen'i.

Çünkü belkide bu cihazda. ; sizin kullandığınız Popcourn modelinden daha iyi bir şekilde kullanmışlardır bu VXP chipseti.

Ama cihazın genel anlamdaki yavaşlığı yine can sıkıcı bana göre.Çünkü evdeki Egreat M32B gibi menü geçişlerinde yavaşsa nerde kaldı farklılığı ? Ulen şu cihazı şakır şakır çalışan bir halde sür piyasaya da millet mest olsun. Bak Android Box'lara , cihazlar uçuyor resmen.

Konumuza dönersek ; gerek SD , gerek 720p , gerekse 1080p , gerekse 4K görüntülerde VXP chipset farkını menüdeki seçenekten aktif ederek ve kapatarak aynı görüntülerde iyice gözlemlemek lazım.

Eğer VXP chipset bizi kesmezse , geriye popüler medya oynatıcı anlamında merak ettiğimiz tek cihaz kalıyor. O da Zappiti 4K Player. Fakat çok para yahu.

Neyse gelsin şu VXP hakkındaki hafta sonu gözlemleri de ondan sonra konuşalım.

Hocam dedikleriniz doğru olabilir bu cihazda vxp nin durumu nedir değişmişmidir bilmiyorum ben a400 için yorumlamıştım.

Bundan ziyade şunu hatırlatmakta fayda var 4k bluray filmler çıktıgı zaman bu cihazlar 4k manasında çöpe çıkacak. Vten olsun himedia olsun 4k bluray standartlarını desteklemiyor yani 4k filmi oynatır da 4k nın çözürlük harici nimetlerinden yararlanamaz( 10bit HDR daha geniş renk aralığı 60 frame hdmi 2.0 18gbps) 4K nın Esas lezzeti parantez içindeki özelliklerde , ha 4k tutar mı tutmaz mı orası başka bir konu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    Hocam a-400 cihazı sizden ben almıştım ve 1 hafta seyredebilmiştim. Altyazı olayı benim içinde sorun değildi ama bahsettiğiniz gibi kötü bir kumanda , stabil olmayan yazılım beni rahatsız etmişti . Şuan bende dune 3d base var bir çok filmde test etmemde aralarında çok bir fark görmemiştim ve satmıştım. Ama vtenden bende umutluyum.
  • adoni kullanıcısına yanıt
    Hocam benim elime farklı zamanlarda toplamda 5-6 defa Pch A-400 geçti birini size sattığımı hatırlıyorum ama son sattığımı başka birine satmıştım, son satışım hariç hepsinde de satış nedenim yazılıma sinirlenmemdi:) son sefer vten almak için sattım ama şimdi de bekleyip vtenin ne kapasite de olduğunu irdelemek tespit etmek lazım inşallah stabil ve güzel bir performans verir yazılım sorunu yaşatmazda bizde gönül rahatlığıyla kullanırız bu arada ben kumanda kötülüğünden bahsederken Vteni kastetmiştim A-400 ün kumandası bence iyiydi:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

....bu arada şahsen tanışmasakta TF forumdan hatırladığım Papirusada selam olsun:)

Eyvallah Kardeşim , Aleyküm Selam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

quote:

Orijinalden alıntı: albani

@seko

Pio yu geç bir kalem,SD ler de dediğin gibi iyi hatta çok daha iyi olduğu da kesin,HD leri de sanırım biraz daha iyidir+bir de "Bluray" özelliği var! en azından org.BD veya
    CFW ile de çakma-BD de izleniyorsa,iş tamamdır o zaman MP ye gerek kalmaz! bendeki durum da Tosh ile yaklaşık böyle,ama MP lerin sanırım açmadığı dosya yok
    ama bana gelen cihaz VOB açamadı! benim için bu da önemli çünkü elimde böyle filmler de oluyor

Ben iyi bir MP yi yine de tercih edebilirim çünkü bu meretlerin işi bu,o zaman bahsettiğin model Q5-Quad mıdır?? veya elinde olup da bana göndermek istediğin?

yaw laf aramız da bu meretlere fazla para vermek istemiyorum,yoksa basar ilk etap da Zappiti yi alırım;alternatif Dune da olabilir ama ben Med8er gibi bir cihaz da alabilirim
    10 gündür bu cihazı dışar dan takip ediyorum,hem sitesinden hem de çeşitli yerlerden sıkı bir cihaz gibi geldi bana

ancak bu tür cihazlar da tek uyuz olduğum cigara kutusu gibi yapmaları yaw ülen koyun şunu büyük bir kasaya,içindeki board v.s için büyük kasa elbette
    gerekmiyor fiziki alan olarak ama bit kadar yapmanın da alemi yok,arkasına 3/4 kablo takıyorsun cihaz fır dönüyor yerinde duramıyor,çok dandik yaw

Al bunu geç, bir derdin kalmayacak :

http://www.iandroidtvbox.com/himedia-q5-quad-core-android-tv-box-2gb-4k-video-8gb-emmc-android-4-4.html

Medi8er, Dune'u falan boşver. Bana birini bedava verseler yine Q5'i alırım. Bir tek Zappiti buna tercih edilebilir o da Zappiti Jukebox kullandığı için... Video oynatma hariç genel performansı yine Q5'ten düşüktür. Q5 sigara kutusu gibi değil, alüminyum kasa, yeterince ağır ve yerinden kımıldamaz. Hatta kablo girişi eğilir yine kımıldamaz.

Ben Pioneer'i sadece Bluray ve DVD için kullanıyorum. Elimde sadece DVD'de bulunan ve indiremeyeceğiniz bir sürü orjinal film var. Özellikle yerli filmler. Onları Pioneer mükemmel oynatıyor. Medya oynatıcı olarak on para etmez çünkü altyazıları UTF yapmak gerekiyormuş, hiç uğraşmam. Tek bir büyük artısı var, o da usb bellekteki altyazıyı Bluray disk ile birlikte okuyor diye duymuştum (custom yazılım ile tabi), onu hiç denemedim. O yüzden Amazon'dan getirdiğim "Apocalypse: World War II" 2. Dünya Savaşı belgeselini hala izlemedim.

OK aldım gitti anasını satayım

baktım beğenmedim şutlarım yine ,nasılsa alıştık,alıcısı da hemen çıkıyor

peki kimden alayım? veya bu linkini verdiğin yer ok midir? veya Sancak bunu satıyormu?

bir de sn.seko sen de bu cihazdanmı vardı veya bana göndermek istediğin cihaz bumuydu?

CAN++

Evet bu bendeki cihazın aynısı sadece seninkinde İngilizce versiyon yazılım olacaktır. Ben çıkar çıkmaz aldığım için Çin versiyon olarak gelmişti. Birinin yazılımı diğreine olmuyor. Bunu Sancak Bilgisayar satmıyor, Sancak'ın sattığı Q3 Quad. Bundaki üstünlükler 2 GB bellek, 1000 Mbit lan ve optikle birlikte koaksiyal çıkış da olması. Ayrıca fazladan bir iki çıkış da bulunuyor (e-sata gibi). Alüminyum kasa ve önde saat var. Saat zamanla bozuluyor, peşin söyleyeyim. Kendi medya oynatma yazılımı dişında yazılımları denyerek hiç zaman kaybetme, Android camiasında daha iyisi yok. Bir de alınca ekran ayarlarına girip görüntüyü ekrana tam olarak yerleştir. Bundan dolayı Q3 Quad 1080p çıkış vermiyor diye baya gürültü kopmuştu.

• Şu VTEN denilen mereti sadece ve sadece VXP Chipseti yüzünden merak ediyorum , yoksa bilmez miyim Popcourn'un yazılım konusundaki geçmişini ?

Ama bu konuda sabıkalı olan sadece Popcourn'da değil , o en bilinenlerinden.

Örneğin bendeki Egreat M32B'de aynı. Egreat firması 3-4 sene önce bir yazılım güncellemesi verdi bizim cihazlara ve final yaptı.Cihaza verdiği yazılım desteğini Popcourn'dan bile önce kesti hatta.Cihaz çalışmasına çalışıyor ama hâlâ bazı filmlerde ( çok nadirde olsa ) ne ses , ne de görüntü alabiliyorum ? Muhakkak PC'de bir işlem yapıp seyretmek zorunda kalıyorum.Oysa bu işlemi bir yazılımla çözmüştü Popcourn.

Bu yüzden cihaz konusunda yazılım desteğini esirgemeyen firmalara ait ürünler bulmak bu açıdan önemli işte.

Diğer yandan işin donanım kısmından bahsetmiyorum bile.O apayrı bir konu.

Mesela medya oynatımı anlamında daha iyi bir cihaza geçiş süreci öncesinde öylesine kullanmak amacıyla 50 $'a Vidon Box aldım Geekbuying'ten.Adamlar öyle ince ve kibar bir kumanda yapmış ki hayran oluyorsun.

Tamam senin tuş kombinasyonun bu cihaza göre daha kalabalıktır , tuşların fazla olabilir onu da anlarım ama o zaman araştır be kardeşim.İşporta malı gibi kumanda mı verilir böyle bir cihazda ?

Velhasıl eğer ki VXP chipseti beklenilen sesi getirirse , ortalığı kavuracak bir cihazdan bahsediyoruz ama konuştuğumuz detaylara bakın :

" Bu cihazı alırsak yazılım konusunda sıkıntı yaşar mıyız " ya da " Bu kumanda bu cihaza olmamış " gibi detaylar.

Bu tarz firmaları anlayamıyorum bir türlü.

Yahu bundan 5 sene önceki gibi bir durum söz konusu değil ki artık ? Bakmayın o zamanlar piyasada doğru dürüst medya oynatıcı cihaz yoktu , yurtdışından alışveriş herkes tarafından bu kadar bilinmiyordu ve bu yüzden yetkili ithalatçısı tarafından getirilen Popcourn ve Egreat'ler peynir-ekmek gibi sattı.

Şimdi ise seç-beğen al. İster Çin'den , ister diğer ülkelerden gözüne kestirdiğin cihazı getirtmek , o cihaza sahip olmak çok kolay.En kötü ihtimalle gümrüğünü verirsin ve yine alırsın.

Dolayısıyla sattığın üründe aldığın paranın hakkını gerek yazılım gerekse donanım olarak vereceksin kardeşim.İş chipset kullanmakla bitmiyor bana göre...

• en kötüsü sakgoz79 kardeşim sen aldığında test ederiz ben dakikada veririm vxpnin notunu
    aynı anda da seko kardeşimden himediayı alırım el mi yaman bey mi görürüz
  • Firma VTEN için ; 26 Ocak 2015'teki ilk yazılımdan sonra 2.yazımı da 1 Nisan 2015 tarihi itibarı ile yayınlamış durumda...

http://cloudmedia.com/support/firmware/viewcategory/58-vten
  • bende bugün dayanamayıp garanti bankası amex 3 taksit kampanyasını görünce siparişi verdim bakalım kaç günde gelecek...

shopbyamex ile ilk kez alışveriş yapmış oldum bakalım neler olacak :) önce us teki verdikleri adrese gidecekmiş kargo oradan Türkiye adresine yönlendireceklermiş.. daha önce bu şekilde alışveriş yapıp tecrübe edinen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 6 Nisan 2015; 13:51:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CANOZ

Arkadaşlar

VXP ile ilgili bir demo bölümü var. videosunu çekip koyacağım.

Benim açımdan egreat r200s pro vardı. Görüntü bakımından aşırı bir fark göremedim. Gözüm de bu konuda çok hassas değil.

ama ses bakımından büyük fark var. Passthoughlar sorunsuz. Amfiyi yormuyor. Ses geçişleri sorunsuz.

Buarada JUKEBOX da mevcur. Haftasonu denemeleri yapacağım.

Şuan sadece ağ kurmakta ise sorun yaşıyorum. C klasörünü görüyor fakat paylaşımda olan diğer klasörleri görmüyor

Evet Can Bey ,

VXP testinin gözlem sonuçlarını hâlâ merakla bekliyoruz sizden...
  • Hala bu konuda yeterli veri gelmedi. Görüntü kalitesi nasıldır. Bilmiyoruz...
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Bu görüntülerde paket içeriği anlamında bir incelemeye ait.

Şu VXP chipsetten bahseden ya da cihazı görüntü anlamında test eden kimse yok yahu.

Kutudan çıkanları zaten biliyoruz , birisi de çıksın şu cihazı şöyle adamakıllı bir görüntü testine tabii tutsun , bizim beklentimiz o.

Ama yine de paylaşım için eyvallah.En azından kutu içeriğini merak eden arkadaşlarda görmüş olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bu görüntülerde paket içeriği anlamında bir incelemeye ait.

Şu VXP chipsetten bahseden ya da cihazı görüntü anlamında test eden kimse yok yahu.

Kutudan çıkanları zaten biliyoruz , birisi de çıksın şu cihazı şöyle adamakıllı bir görüntü testine tabii tutsun , bizim beklentimiz o.

Ama yine de paylaşım için eyvallah.En azından kutu içeriğini merak eden arkadaşlarda görmüş olur...

üstat cihaz olsa yapalım bi şeylerde yok malasef.
    bende senin gibi bakınıyorum ama bulamadım.
    bulduklarımıda koyuyorum.
    bekliyoruz yapacak bir şey yok.
  • Aynen...

Üründen emin olsam vereceğim siparişi ama şu an için kapalı kutu.Beklemeye devam...
  • Bende dune hdmax ın yanına hem3d hemde 265 kodek için bir tane vten aldırdım 1 haftaya kadar elimde.Geçmişten vxp tecrübem var gelsin yeni televizyonumdada fark edecekmi bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.