Şimdi Ara

port açmak ne işe yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
35.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • neden port açarız , ne işe yarar port açmak

• p2p pogramları (emule,torrent vs) için açıyoruz portu genelde.paylaşımlar o port üzerinden yapılır.
  • bu port denilen şeye dosya yükleyebiliyor muyuz
  • Hayır, portu bir geçiş kapısı olarak düşünebilirsiniz.

Mesela ben bilgisayarımdan web sitesi yayını yapıyorum. Fakat sizin benim bilgisayarıma erişmek için kullanacağınız tek adres modemime ait olan IP adresidir.
    İşte bu noktada devreye portlar girer.

Siz web tarayıcınıza benim (modemimin) IP adresini yazdığınızda tarayıcınız bu isteği otomatik olarak 80. porttan gönderir. Benim modemime 80. porttan gelen isteği ise ben port açarak bilgisayarıma yönlendiririm. Böylece bilgisayarımdan web yayını yapmış olurum.

65536 tane port vardır. Bunların çoğunun ne iş yapacağı önceden bellidir. Belli olamayanlarda zamanla doldurulur.
    Mesela FTP istekleri sabit 21 numaralı porttan yapılır.
    Bu port numaraları istenildiği takdirde farklı amaç için kullanılabilirler.

Dosya paylaşım yazılımları (p2p) doğrudan iki bilgisayarı birbirine bağlayıp dosya taşıma işlemini öyle gerçekleştirdikleri için modeminizden port açıp bilgisayarınıza yönlendirmeniz gerekir.

• port lar hayali kapılardır. Sadece sanaldır. Uygulamalar aynı ip adresi kullanırlar, onları ayıran şey port numaralarıdır. Mesela http 80.ci portu kullanır, atıyorum messenger 3345.cu portu kullanır.
    Bilgisayara 80 port numaralı paket gelince, hmm der bununla internet explorer ilgilenecek. Böylece ayrışma sağlanır.

Pek çok port güvenlik sebebi ile default olarak kapalı olabilir. Bu durumda, eğer bazı programlar o portları kullanıyorlarsa, o portları açmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 18 Ocak 2008; 7:26:14 >
  • slm ustalar sizlere bi soru sormak istiyorum

TP-LİNK
    TD-8840T
    ADSL2+ Modemim var
    3 kişi kullanıyoruz
    fakat bir kullanıcı pc sini kapatıp açtığı anda benm netim gidip geliyor bunu nasıl düzeltebiliriz?
    lütfen en kısa zamanda bana yardımcı olun :S
    şimdiden teşekkürler...
  • Port açınca internetim hızlanır mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pandora box ne işe yarıyor ?
    17 yıl önce açıldı
    Kışın ac tuşu ne işe yarar ?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    port açmak interneti hızlandırmaz, modem üzerinden kullanılabilecek uygulamalara bir geçiş yolu sağlar.
    Örn; bir kamera sisteminiz olduğunu düşünün, hem ağdaki bilgisayarlarla hemde dış ip adresinizden uzaktan kameraları kontrol edilebilir.
    Veya ortak bir uygulamayı ofisteki diğer bilgisayarlarla paylaşabilirsin vb.
  • 2008 konusunu niye hortlattınız ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cracker87

port açmak interneti hızlandırmaz, modem üzerinden kullanılabilecek uygulamalara bir geçiş yolu sağlar.
    Örn; bir kamera sisteminiz olduğunu düşünün, hem ağdaki bilgisayarlarla hemde dış ip adresinizden uzaktan kameraları kontrol edilebilir.
    Veya ortak bir uygulamayı ofisteki diğer bilgisayarlarla paylaşabilirsin vb.

Çok teşekkürler abi. Hoşgeldin foruma.

Araştırtım - bulamadım - konu kililiği olmasın diye buraya yazdım. @fds14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendo -- 13 Mart 2014; 13:44:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • musty_cetin M kullanıcısına yanıt
    Probleminiz ile ilgili olarak modeminizi resetleyip tekrar kurdunuz mu?

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateş ve güneş

p2p pogramları (emule,torrent vs) için açıyoruz portu genelde.paylaşımlar o port üzerinden yapılır.

kardeşim konuyu hortlatcam ama sana bir sorum olacak port işlerinden pek anlamam ama arkadaşımla ikimiz digitürkplay satın aldık ortaklaşa aynı anda iki kullanıcının izlemesine izin vermiyor , ben port açsam arkadaşım kendi pc sinden baglansa benim porta yayını izleyebilirmiyiz yayın bu arada tarayıcılar üzerinden izleniyor bu mümkünmü. yani mesala ben pc den ıptv gibi kod alıp ona verebilirmiyim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: fds14

2008 konusunu niye hortlattınız ki?

İnsanlar başlık açsa konu mevcut denir,başlığı binbir çile ile bulup altına yazsa hortlattın olur. Bu hortlatmada neyse artık. Ne güzel soru sorulmuş bende faydalandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE

Selamlar . Ayni sorunu ben de yasiyorum.
    suan 3 mbt akk ye dustum. Ve xbox i ma oyun indirdigimde diger cihazlarin neti kitleniyor. Mesela modemden 2 mbit xbox a 1 mgbit diger cihazlara diye hizi bolusturme imkanim var mi? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmithAhmet

quote:

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE

suan 3 mbt akk ye dustum. Ve xbox i ma oyun indirdigimde diger cihazlarin neti kitleniyor. Mesela modemden 2 mbit xbox a 1 mgbit diger cihazlara diye hizi bolusturme imkanim var mi? Teşekkürler

Sayın SmithAhmet,

Kullanmış olduğunuz modemin model numarasını iletebilir misiniz ?

Saygılarımızla,
     port açmak ne işe yarar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SmithAhmet

quote:

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE

Sayın SmithAhmet,

Kullanmış olduğunuz modemin model numarasını iletebilir misiniz ?

Saygılarımızla,
     port açmak ne işe yarar

Tabiki . TD w8961nd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben komşuya internet verdim ama maşallah resmen sömürüyor port açarsam ona hızını düşürebilir miyim ??
  • mbgisfree kullanıcısına yanıt
    Port açmak komşunuza herhangi bir etki etmez.
    Port açmak dışarıdan ağınızı, bilgisayarlarınızı internet üzerinden erişime açmak demek.
    Komşunuza müdahale etmek istiyorsanız modem yada routerınız üzerinden bant genişliği ataması olup olmadığını kontrol ederek var ise buradan belirli bir maksimum hız atayarak müdahale edebilirsiniz.
  • anladım teşekkür ederim
  • merhaba bende bişey sormak istiyorrumda bu portdan da hiç anlamam acaba iki modemi port ile birbirine bağlayabilirmiyiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.