Şimdi Ara

Port'u bloklayan nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Easyphp kurdum. Sayfamı 8080'den internete açmak istiyorum. Router/modem'imde firewall kapalı, windows'umda firewall kapalı. Apache açık 8080'den hizmet veriyor. 127.0.0.1:8080 ya da localhost:8080'le erişebiliyorum fakat lokal ip 192.168.2.3:8080'le erişemiyorum. Bu nedenle dışarıdan da (internetten de) sayfama erişilemiyor. Windows firewall'um kapalı olmasına rağmen bi şey router'dan bilgisayarıma 8080 portuna gelen istekleri blokluyor gibi fakat ne olduğunu bulamadım. Fikri olan var mıdır?

• s.a.
    port taraması yapan programlar var internette bolca . ilk adım olarak ben sizin yerinize olsam bu proramlarla ilgili portun açık olup olmadığını netleştiririm.
    saygılar
  • Router'ın 8080 portunu 192'li Lan'daki makinaya başarıyla forward ettiğinden eminsen, Apache yapılandırmasıda "listen 8080" ise (httpd.conf içinde), sorun olmaması lazım. Bu işlemi yaptıktan sonra makinayı ve Apache'yi yeniden başlatmayı unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Temmuz 2012; 12:16:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerel bilgisayarınızın IP adresi 192.168.2.3 ise, ve aynı bilgisayardan 192.168.2.3 yaparak ulaşamıyorsanız, sorun routerinizden degildir bence.

HTTP sunucunun network arabirimine atanmış olduğundan ve hangi gelen adreslere cevap vereceğiyle ilgili ayarların doğru olduğundan emin olun.

Apache paketi olarak ne kullanıyorsunuz? Ben windows üzerinde XAMPP kullanıyorum bu tip sıkıntılar yapmıyor hiç.
  • Bu işlemi yaptıktan sonra makinayı ve Apache'yi yeniden başlatmayı unutma.
  • merhaba

ben bir html olarak çalışan bir program kullanıyorum. veri tabanı gibi bir şey. ama programı açtıktan sonra bir kaç sn sonra linkleri açmıyor ve 127.0.0.1:8080 .... ulaşılamıyor, internete bağlı değil diyor. ne yapmalıyım.

teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.