Şimdi Ara

Pörtleyen ekrankartı ve değişim ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar izmirde bir internet cafe sahibiyim elimde agp ve pci tabanlı yaklaşık 3 sene önce 1000-1200 $ a topladığım pcler var . Haliyle bazı aksaklıklar oluyor ve elimdeki pci tabanlı ekran kartlarından 6600 gt tdh ekran kartı en son TV karlanması gibi bir görüntü verdi . Ben de değiştireyim diyorum en son pörtleyne yerine sparkle 8600 GT DDR3 512 mb lık taktım bir sorun yok gibi ;) Ben yine bu seviyede bir ekran kartı alsam ne tavsiye edersiniz . Aman bana AGP leri sistemleri sat abi yerine yeni yap demeyin ;) gelin yapayım .Karşıdan konuşması kolay :D.

bende p4 2.6 işlemci ,2048 kingston DDR ram, Nec dvd writer , sapphire özel cooler lı 9800pro ekran kartı var ASUS p4p800 üzerine kurulu 700gb hd var . Vallaha ben memnunum bilgisayarımdan hala gelip abi senin pc en iyisi değil mi diyorlar kıkırdıyorum ne bilsinler 5-6 yıllık oldu zavallı ama Crysis , COD4 , WoW , Gears of War vb aklıma gelmeyen bir çok oyunu oynadım oynuyorum . Server olduğundan ve çok yoğun olduğundan ara ara tabii ki takılmalar oluyor ama kabullenir tabii . O yüzden gözüme R.O.G Asus anakartlar olsada oyun pc lerine aşırı para bağlanamsı taraftarı değilim çünkü her geçen gün bir şey ler yenileniyor . Cafeyi açtığım ay LGA işlemciler ve Pci lar yeni çıkmıştı en çok 1 olmuştu tedirgin kalıp bir çok pc mi AGP tabanlı yaptım şimdi yayalaalr yaylalar :D hepsi 9800pro ama nerden bilcen pci bantlar üretimde coşacak agp ler tek tük olacak diye . Ama yinede diyorum kulağınızda küpe kalsın 7900 serisi iyi bir kart bulursanız kaçırmayın çok iyi direct 9x desteği var aman be varsın bir süre daha 10.1 desteği olmasın sanki adamlar seri üretime geçtiler 10.1 için . Hala zevkle ayıla bayıla oynadığım oyunların hepsi direct 9x li. Şu an belki görsel ama boş oyun çok piyasada eski oyunlarda oyunu konusu hit ti . Daha ne diyim . Hehehe yaşım çıkcak ortaya şimdi sinclair ,C64, amiga falan dicem ;)

• Aklıma gelmişken tavsiyelerinizi şu yönde yaparsanız sevinirim . Herhangi bir pc ne kadar iyi olursa olsun performansını en yavaş parçasına göre verir yani kalkıp ben ona 9800 de takarım da nereye kadar performans alırım gibi . Hadi hadi anladınız beni

Aklıma gelmişken elinizden çıkarmak istediğiniz temiz O.C olmamış kutulu ürün olursa da buraya yazabilirsiniz incelemeye alacağım. PSU yu değiştirip baktım yok babacım bu kart kesin cartlamış karıncalanma hat safhada , sanırım chiplerden biri gitti var mı bunun tamiri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilwarin -- 15 Eylül 2008; 14:42:27 >

• up !
  • ATI HD3850 (AGP yada PCI) al diyecem ama... o bile darboğaz yapacak.

http://www.donanimhaber.com/Dunyanin_en_hizli_agp_ekran_karti/4275/haber.htm

vatandaki agp çeşitleri:
    http://www.vatanbilgisayar.com/search_results.aspx?L1=OEM&L2=OEMVGA&Br=&Stok=0

agp hd3850:
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32332
    SAPPHIRE
    Ürün Kodu SAP_HD3850AGP_512MB
    Açıklama DX10.1 SM4.1
    Özellikler VGA Chipset Markası
    ATI AGP 8X 512MB GDDR 3 1660Mhz 256 Bit 670Mhz 320 DVI 55 Nm
    Ürünün Stokta Bulunduğu Mağazalar Topkapı, Elmadağ, İzmir, Konya
    Garanti 24 ay

exa:
    http://www.exa.com.tr/shop/advancedproductsearch.asp?search=OK&clsid=0301&name=agp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayaer07 -- 15 Eylül 2008; 18:45:09 >

• Yok bu aradığım kart PCI en azından AGP ler şu an sağlam . Daha önce de bozulanda winfast 6600 gt tdh tı bu da ( bu 2 pc yi de kendim yapmadım yaptırdım diğer tüm pc leri kendim yaptım hepsi daha sağlam ) Ben 8600 gt 512mb dd3 bellekli sparkle almıştım . Diyorum ki ;
    yine 8600gt mi bakayım yoksa son çıkan 9X serisinin uygun fiyatlı olanları var ya 9400-9500 sanırım onlardan mı alsam . Fakat pc ler malum eski olduğundan ve core 2 duo olmadıklarından her ne kadar asus veya msi in kaliteli boardları da olsa performasları ne olur bilmem .O yüzden size danışayım dedim .
  • up!
  • iyi o zaman 9400-9500 al.
  • İyi mi yani 9500 ler 8600 lerden ????
  • 1-nvidia 9400gt bence kötü bir kart ve GDDR2. benim iki yıllık ati x1600xt bile nvidia 9400gt'den iyi üstelik x1600xt GDDR3. bu yüzden 9400gt kesinlikle alma.

2- nvidia 8600gt iki yıllık bir kart yani eski onuda alma.

3- nvidia 9500gt, 8600gt ve 9400gt'den daha iyi.bu yüzden 9500gt al.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.