Şimdi Ara

Portre Icin Lens Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugun teknosada Canon 600Dyi inceledim uzerinde 50mm 1.8 lens vardi.Bu arada belirtiyim 600Dyi arastirdim alacagim yeni baslayacagim öncelik portre cekiminden yana olacak.Herneyse yanlis anlamadiysam F degeri ne kadar kucukse okadar guzel arkaplana blur efekti oluyor. 50mm 1.8 hosuma gitti ama internette 50mm 1.4 daha guzel geldi bana.F degeri 1.4 olan herhangi bir lens varmi fiyati 500lirayi gecmeyecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yıllarca yazdık çizdik hala burada bu sorular mı soruluyor? Paran hangisine yetiyorsa onu al geç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

Yıllarca yazdık çizdik hala burada bu sorular mı soruluyor? Paran hangisine yetiyorsa onu al geç.

hocam yine yazalım ben umut görüyorum.

hocam 1.8 al. yeter artar çok fazla bile gelir size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

quote:

Yıllarca yazdık çizdik hala burada bu sorular mı soruluyor? Paran hangisine yetiyorsa onu al geç.

Usta ama haksız mıyım? 600D body alıyorsun yanına 50mm f1.8 mi alayım? Yoksa f1.4 mü alayım diye düşünüyor. biri 200 tl lik lens, diğeri 900 tl lik. Akla mantığa sığar mı? Fotoğrafa yeni başlıyorsun 900 tl lik lens peşindesin üstelik 200 liralık lens ile pratikte öyle aman aman fark yok.

Üstelik f1.4 de portre çekmeye kalksan adamın burnuna fokus yapsan gözleri bulanık çıkacak öyle kullanması zor.

Bunları yıllarca yazdık çizdik, internette istemediğin kadar kaynak var. Açıp okumak bu kadar zor olmamalı. Google'a "canon lens list" yazsan çıkar, "canon portre lensi tavsiye" yazsan çıkar, "50mm f1.8 inceleme" yazsan çıkar. Çıkar babam çıkar.

• Yeni başlıyorsan kit yeter.

• quote:

quote:

quote:

Usta ama haksız mıyım? 600D body alıyorsun yanına 50mm f1.8 mi alayım? Yoksa f1.4 mü alayım diye düşünüyor. biri 200 tl lik lens, diğeri 900 tl lik. Akla mantığa sığar mı? Fotoğrafa yeni başlıyorsun 900 tl lik lens peşindesin üstelik 200 liralık lens ile pratikte öyle aman aman fark yok.

Üstelik f1.4 de portre çekmeye kalksan adamın burnuna fokus yapsan gözleri bulanık çıkacak öyle kullanması zor.

Bunları yıllarca yazdık çizdik, internette istemediğin kadar kaynak var. Açıp okumak bu kadar zor olmamalı. Google'a "canon lens list" yazsan çıkar, "canon portre lensi tavsiye" yazsan çıkar, "50mm f1.8 inceleme" yazsan çıkar. Çıkar babam çıkar.

Bu da bir şey mi ! Siz şuradaki soruya bakın. Sorduğu yetmiyor bir de cevaba verdiği cevaba bakın !..

http://forum.donanimhaber.com/m_88496325/tm.htm

• ben kaç yıldır pc donanim olsun fotoğraf donanım olsun takip ediyorum.

pc donanım neysede adam oyun oynucaktır en iyisini alır.

biz ise fotoğraf çekmeyi öğrenmeden lens makine peşine düşüyoruz. yav ne ustalar gördüm kompaktla dolaşan aynasızların uygun modellerini kullanan.

ne ustalarda gördüm ev parasına ekipman alan.

ama ne insanlar gördüm tonla para verip ekipman alıp kadraj hatası olan kendini fotoğrafçı sanan.

6 martta eğitimlerim başlıyor özellikle bu konuları öğrencilerimle paylaşacağım. bi nebzede olsa fotoğrafa başlayanlara bunları aktarmak gerektiğini düşünüyorum.

ama genelde ilk dersin sonunda sorulan soru hocam ne alacağız nikon mu canonmu sony mi. benim cevabım hazır ne için alcaksın tabi şok olur karşıdaki. fotoğraf çekmek için der.

tamamda sen fotoğraf çekmeyi biliyormusun sorusunu sorarım ?

ha şu var. eğer kişi kullanacaksa en iyi ekipmanı alsın, en iyi lensi kullansın buna hiç lafım olmaz. ama onca ekipman alıp kadraj hatalarıyla karşıma dikilince hocam nasıl olmuş diye işte o zaman çıldırıyorum.

ha parası olan alır mantığı hakim. fotoğrafa merak saranlarda genelde parası olan insanlar oluyor genelde çünkü pahalı bir hobi.

bütün derslerimin başında ve sonunda söylerim.

fotoğraf fotoğraf makinesiyle değil beyinle çekilir der Ara GÜLER hocamız.

ayrıca hep şunu hatırlatırım fotoğrafı fotoğraf makinesi değil biz çekeriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Fütursuzca gülüyorum burası Türkiye

• quote:

ben kaç yıldır pc donanim olsun fotoğraf donanım olsun takip ediyorum.

pc donanım neysede adam oyun oynucaktır en iyisini alır.

biz ise fotoğraf çekmeyi öğrenmeden lens makine peşine düşüyoruz. yav ne ustalar gördüm kompaktla dolaşan aynasızların uygun modellerini kullanan.

ne ustalarda gördüm ev parasına ekipman alan.

ama ne insanlar gördüm tonla para verip ekipman alıp kadraj hatası olan kendini fotoğrafçı sanan.

6 martta eğitimlerim başlıyor özellikle bu konuları öğrencilerimle paylaşacağım. bi nebzede olsa fotoğrafa başlayanlara bunları aktarmak gerektiğini düşünüyorum.

ama genelde ilk dersin sonunda sorulan soru hocam ne alacağız nikon mu canonmu sony mi. benim cevabım hazır ne için alcaksın tabi şok olur karşıdaki. fotoğraf çekmek için der.

tamamda sen fotoğraf çekmeyi biliyormusun sorusunu sorarım ?

ha şu var. eğer kişi kullanacaksa en iyi ekipmanı alsın, en iyi lensi kullansın buna hiç lafım olmaz. ama onca ekipman alıp kadraj hatalarıyla karşıma dikilince hocam nasıl olmuş diye işte o zaman çıldırıyorum.

ha parası olan alır mantığı hakim. fotoğrafa merak saranlarda genelde parası olan insanlar oluyor genelde çünkü pahalı bir hobi.

bütün derslerimin başında ve sonunda söylerim.

fotoğraf fotoğraf makinesiyle değil beyinle çekilir der Ara GÜLER hocamız.

ayrıca hep şunu hatırlatırım fotoğrafı fotoğraf makinesi değil biz çekeriz.

Usta azından bal damlıyor ama anlamayana davul zurna az.

Fotoğrafı biz çekeriz ama en ucuz slr makine bile kompaktlardan iyidir. Bunuda unutmamak lazım. Ama birde profesyonel lafıdır almış başını gidiyor. Yaptığın işten para kazanıyorsan profesyonelsin. Para kazanmıyorsan amatörsün bu kadar basit. Forumlar kaynıyor "profesyonel makine tavsiyesi" diye. Tavsiyeler hele hele muhteşem. mark3 tavsiye eden mi arasın. Hasselblad tavsiye eden mi. Kardeşim sen bu işten para kazanıyor musun? Cevap: hayır. Ki zaten kafa biraz çalışsa forumlara gelip sormaz.

Canon 17-85 USM mi Tamron 17-50 mi diye soran birini anlarım. Sonuçta bu ürünleri kullanan bilir. Sokaktayım, anı yakalarım diyene 17-85 dersin, işim sabit acelem yok fazla ışığımda yok derse 17-50 dersin. Hele hele 600D mi 60D mi diyenlere kafa atasım geliyor. İki makine arasındaki farkları saysa zaten anlayacak hangi makineye ihtiyacı olduğunu. Al 600D'yi bakma arkana bakma. Hangi amaçla fotoğraf çekiyorsun ki 60D'nin özelliklerine ihtiyacın olacak? Sensör aynı, işlemci aynı, imaj kalitesi aynı. Ki zaten gerçekten 60D'ye ihtiyacı olanın forumda işi ne?

Millet burada poposuyla güler ama kit lensle para kazanıyorum. Çektiğim fotoağraflar bana para kazandırıyor. Fotoğraf çekerken acelem yok, müşterimin de acelesi yok. İhtiyacım olan aralık genelde 20-35mm civarı. Bunu da kit lens karşılıyor. Lense yatıracağım parayı flaşa yatırdım. ttl kablosuz tetikleyiciye yatırdım. Mesela salon düğününde fotoğraf çekip para kazanacağım dersen USM lens olmazsa olmaz. Çünkü millet senin lensinin fokus yapmasını beklemez. İyi bir TTL flaşın olacak ki ışığım yetersiz deme. Düzgün ışık olduktan sonra her lens fotoğraf çeker. Hatta bazen Tamron 17-50 alanlara bile içimden kızıyorum. Geniş açıda f2.8 işine yaramaz doğru düzgün fotoğraf çekemezsin. 40-50 mm arası f2.8 portre çekerken işine yarar o aralık içinde git Canon 50mm f1.8 al daha çok işine yarar hemde daha ucuz.

Her amatör fotoğrafçının çantasında kit lens + 50mm olacak. Makro yada tele çalışmak isteyen uygun bir lens daha alır ama kit + 50mm amatörlerin yarısından fazlasına yeter. Fotoğraftan para kazanıyorsan başka ekipmanlara ihtiyaç olabilir. Ama çoğu vatandaşa 18-55 + 50mm f1.8 fazlasıyla yeter.

• quote:

Fütursuzca gülüyorum burası Türkiye

Yine geçenlerde birisi dikkatimi çekti de baktım bu vatandaş nerelere yazmış diye. Bir başlığa yazmış, başlık ne "Tipim nasıl ?" :) Başlığa da girip bakıyim dedim ama öyle haller gördüm ki neden oraya gittiğimi unuttum !.. Yani aynı forumda yaşıyorumuşuz bunlarla da hiç haberim yok imiş meğer dedim o an. Bir de sanıyorum ki bazıları bazılarımızı burada bu yardımcı olmamızın gönül işi değil de maddi çıkara dayalı olduğunu, işimiz olduğunu fala düşünüyorlar ! Hani burada bir çok marka elemanı falan da var ya. Benim vatandaşım da rumuzunda x marka yazmasa da bir çoğumuzu belli bir maddi çıkara dayalı görev ile burada diye görüyor herhalde. Gerçi doğru kişilere rast gelir iseniz ve "doğru"yu arayan ve sorgulayan bir yapınız var ise yanlış seçimler yapıp yanlış bir ürün almayarak hepimizin az-çok maddi çıkarı oluyor fakat bunu bir şirket, marka vs. ticaret maksatlı yapmayanlar da çok benim gibi. Bir de inanıyorum ki ileride, yıllar sonra bu kayıtları gören şirketler bizim gibilere "Yahu ne acayip insanlarmış hayatlarını bedavadan harcayıp sırf birilerine faydalı bir şey verebilirmiyiz diye uğraşmışlar(enayiler)!" diyeceklerdir. Çünki gün geçtikçe her türlü hizmetten para kazanmanın yolları bulunuyor. Birisi reklamcı gibi değil de şirketinin ürettiği ürünler hakkında müşterilerine online destek vermek amacı ile bizim yaptıklarımızı yapan insanlardan oluşan bir ekip kurabilir ileride ! Misal düşünün Sharon sitesine girip Stone model aynasız hakkında ürün sayfasında verileri, reklamlar ile süslü şekilde okudunuz. Yetiyor mu kimseye ? Yoo, hop orada bir link "Canlı bomba" ! Eee, yok şey diyecektim "Sarışın bomba" ! Yok yaa bu da değildi "Canlı destek" Hah buldum . . . Tıklıyorsun ve karşında BEN :) Soruyorsun "İeee bennn şey d-slr alacaktım da" , ben hemen zıplıyorum "Bu saatte ne d-slr'ı ? Saat olmuş 01:20, arkdaşım git uyusana" :) gibi hizmetler de sunabilir ileride markalar. Tabi forumlardaki gibi soramayız "Fuji'nin Buji'si mi yoksa Nikon'un Koni'si mi iyi?" gibi bu elemanlara ! Belki de sorabiliriz de... Belki de o zamanlarda bu elemanlara biraz esneme payı bırakılır ve en azından DxO mark , dpreview vb. gibi kaynakları paylaşabilirler misal müşteri ile !..

• Bir de effsane_61 hocayı eleştireyim !
    Araçlar bir işin yapılmasında insana kolaylık, hız ve/veya fazladan yetenekler kazandıran teknolojik icatlardır. Taş devrindeki Barni Moloztaş dedemin kayadan ve daldan yaptığı mızrak da benim 4 çekirdekli Kimtel Kendimun i9-69 işlemcili PC'im ile aynı şeydir veya Nikon D4s'im ile aynı şeydir. Öyle mi ? Peki şimdi Barni Moloztaş'tan ve arkadaşlarından bu araçlarını alalım ve mamut avlamaya yollayalım ! Buyrun seyreyleyelim... N'oldu ? Mamutu avladılar mı yoksa mamut bunları zemine paspas mı yaptı ? Gelelim buraya, alalım elinizden foto makinalarınızı, obcektiflerinizi, filmlerinizi vs. götürelim sizi Paris, Venedik vs. gezisine uzuuun uzun bol bol gezip-görün. Fakat foto makinası diye bir şey yok. E hadi çeksenize fotoğraf ? N'ooldu ! Hani Ara Güler beyin ile çekiliyor demiş idi (O kesin doğru da beynin çektiği RAW ve o RAW'a destek henüz Photoshop'tan çıkmadı !) ! Beyin ile çekiliyor dediği şey fotoğraf çeken makinaya çekeceği fotoğraf karesi içerisinde ne olacağını gösterenin "insan" olduğunu kast etmesidir. Bu gerçeği doğruca görebildiğimizde şu soru da kendini gösterir. Her insan kimileri tarafından belirlenmiş kurallar çerçevesinde "iyi" fotoğraf çekmek sorumluluğunda mıdır , zorunda mıdır , amacında mı olmalıdır ! Herhalde hepimiz buna "Elbette ki hayır" diyebiliriz ? İşte öyle ise, böyle ise iyi bir fotoğraf makinası almak isteyen şle konuşulacak olan aracın yapabildikleri, teknik özellikleri vb. konusunu zırdibine kadar konuşmak hiç saçma değil, bu sözleri bu konu ile aynı kefede kullanmak saçmadır bence. Bu şuna da benzer :) en basitinden 100mt. su geçirmez saat alırız da hayatımızda 10 metre bile dibi göremeden yerin dibine varırız !.. Kimse kimseye "Sen dalgıç mısın(ki her dalgıç da 100 metre dibe varmaz sanırım) da 100 metre dibe kadar su geçirmez saat aldın, ahan şu saat de saati gösteriyor hele ki bakmasını bilene saliselerini bile gösteriyor" demiş midir bugüne kadar ! ? Fakat iş foto makinasına geldi miydi dalmayı biliyon mu, kaç metre dalabiliyon, saate bakmayı biliyon mu ki ? Saate bakmayı bilen adam yere sopa saplar Gölgesine bakarak da saatin kaç olduğunu bilir ! Yaba daba duuuu !..

undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Şubat 2014; 1:44:57 >

• Sabah sabah foruma bi gireyim dedim ortalik karışmış. 50mm 1.8 i herkes öneriyor bende biliyorum.Arastirdim f.1.4 olanini buldum o da pahali, size sormamdaki amac ayni fiyatlar civarinda f1.4 lens olup olmadigi amaciyla.Mesela ebayde 50mm 1.4 lens satılıyor 90$ veya gittigidiyordada vardı 150 lira civarinda 50mm 1.8 hemde birsuru var saticilarda siteden onaylilar aklim karisti az daha arastirdim eoslara uyumlu degilmis sanırım. Herneyse yeni basliyorum zaten fotografci olmak gibi bi durum soz konusu degil kendi kendime portre veya ileride yavas yavas manzara tarzi cekmeye baslarim.

Bu arada milletin içi ne doluymus.

• 50mm 1.8 al,1.4 hem pahallı ve yerine 85mm 1.8 alabilirsin,bence 1.8 ile başla sonra flaş felan al sonra 85mm 1.8 al,ama 50mm 1.4 alma ,gereksiz bence...
  • elbetteki makine önemli bu tartışmasız bir gerçek.

parası olanda istediği makineyi alsın.

ancak biz asıl amacımız olan fotoğrafı, fotoğraf tekniklerini, fotoğraf hatalarını, konuşmaktan ziyade ekipmanlara takılıyoruz.

elbetteki ekipman olacak.

ama önemli olan amaç. biz amacı değil bizi amaca götürcek araca çok takılıyoruz. buna amaca ulaşmamızı, yada amaç hakkında bilgi sahibi olmamızı engelliyor.

sen zaten fotoğrafı öğrendiğinde ihtiyaçların kendiliğinden doğacak.
  • bu forumda leica başlığı altında aile fotosu çekmek için 16000 $ lık ekipman almakla övünen, 11000 $ lık lens sipariş ettiğini anlatan,
    yetmedi üstüne aynı başlıkta aldığı rolex saati anlatan, karısına alacağı rolexi tanıtanlar da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem73 -- 27 Şubat 2014; 13:43:22 >
  • Makine önemli evet ama şimdi portre fotoğraflar çekmek isteyen biri 1D X alsa ne fark eder 6D alsa ne fark eder.

• quote:

elbetteki makine önemli bu tartışmasız bir gerçek.

parası olanda istediği makineyi alsın.

ancak biz asıl amacımız olan fotoğrafı, fotoğraf tekniklerini, fotoğraf hatalarını, konuşmaktan ziyade ekipmanlara takılıyoruz.

elbetteki ekipman olacak.

ama önemli olan amaç. biz amacı değil bizi amaca götürcek araca çok takılıyoruz. buna amaca ulaşmamızı, yada amaç hakkında bilgi sahibi olmamızı engelliyor.

sen zaten fotoğrafı öğrendiğinde ihtiyaçların kendiliğinden doğacak.

Hocam söylediklerine katılıyorum.Ben bi ön aşama olarak ekipmanları alıyım foruma sorayım dedim.Zamanla dediğiniz gibi ihtiyaçlar kendiliğinden doğar.Şimdiki ihtiyacım portre içindi.Portrede çekebildiğimin en iyisini çekmek istiyorum yoksa ileri seviye manzara fotografı,makro çekim yapmayacağım.Siz fotoğrafçı olarak dışarıdan nasıl bakıyorsunuz hani adama bak sırf portre için makine lens alıyor diyebilirsiniz bilmiyorum ama benim tercihimde bu yönde.Dediğim gibi çekebildigimin en kalitelisini çekmek istiyorum.

Teknik bilgim yok ki bu yüzden ekipmana takılı kaldım.Sonuçta artık birçok makine özellikle araştırdıgım ve gördüğüm kadarıyla 600D otomatik modda oldukça güzel sonuçlar veriyor.Ben ubgun yarın zaten siparişi vereceğim almışken herşeyi alıyım diyerek acelede ediyorum biraz.Babam ileride fazla masraf cıkarma düşüncesinde,almışken alabildigimin en iyisini alıyım.1.8 50mm bende biliyorum heryerde görüyorum ama geçen teknosada 1.2 diyaframlı bi lens gördüm çok harikaydı fiyatıda 1.100civarıydı tabi.. Sanırım portre için F/P alınabilecek 50mm f1.8.Cevabınız içinde ayrı teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem73

bu forumda leica başlığı altında aile fotosu çekmek için 16000 $ lık ekipman almakla övünen, 11000 $ lık lens sipariş ettiğini anlatan,
    yetmedi üstüne aynı başlıkta aldığı rolex saati anlatan, karısına alacağı rolexi tanıtanlar da var.

Hemde ne anlayamazsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.