Şimdi Ara

Poşet yasası ile düsünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim dusuncem bu olayin tamamiyle gereksiz olmasidir. Madem ki boyle bir cevre bilinci var neden halen bu posetlerin kullanilmasi icin satiliyor? Madem cevreye duyarlilik meselesi var neden adam parasiyla alip gene cevreyi kirletsin? Bu zararli posetleri komple yasakliyin madem. Market, magaza ve restaurantlarda file ve kagit posetlete gecme zorunlulugu gelsin? Karton posetler hepimizin yillardir bildigi mc ve burgerin kullandigi posetler kullan at ve dogaya zarar verme. Fileye gelince gene ayni mantik dogaya zarar yok he maliyet olayi var dersenizde diyin abi 50tl uzerine sadece file veriliyor adam az biseyler alcaksada evindeki fileyi getirsin onla alsin. Bu poset olayi bana zerre kadar inandirici gelmiyor. Posetleri komple yasaklamiyorsunda para koyarak az kirletiyorsun. Baska bir arkadas cop posetine deginmis oda gayet mantikli. Cogumuz cop poseti yerine bim, a101 v.b. marketlerin posetlerini cop poseti olarak kullaniyoruz ve bunlar dogada belli bir sure sonra cozulen posetler. Simdi cop icin cop poseti satin alacagiz peki bu aldigimiz cop posetleri dogada ne kadar zamanda cozuluyor?? Simdide son asamaya geldik bu bizim vercek oldugumuz paralar ne oluyor? Nereye gidiyor benim adima ulkeme agac mi dikiyorlar? Geri donusum merkezlerimi kuruluyor ne yapiyor bunuda ogrenmek istiyorum yapilsin bu tur seyler. Bir cogunuz gormustur internette avmlerde magazalarda adam cuvalla el arabasiyla geziyor. Simdi siz yurtdisina bir ulkeye gitseniz ve oranin yerlileri bu sekilde alisveris yapsa ne dusunurdunuz? Bir kac gundur aklimi kurcalayan sorular var kendimce dusuncelerimi belirtmek istedim. Ha sunuda soyleyim bende bir magaza s.d. olarak calismaktayim bizde orta 40 buyuk 50 kurus fiyati neden boyledir bilmiyorum bakanlik belirledi denildi. Fakat kasaya geldiginizde kasadaki adama bos yere tepki gostermeyin ne yapmamizi bekliyorsunuz al abi iptal ettim bundan sonra gene bedava mi diyim. Tepkiniz ve dusunceleriniz varsa bunu en alttakine degil bizi bu duruma getirenlere soyleyin. Baya bi yazdim rahatladim okuyanlara tesekkurler dusuncelerinizi merak ediyorum.

• Bazı teyzeler bimden 235235 tane poşet alıyorlardı artık almazlar işte. Onun dışında 25 kuruşluk bir şey zaten paralı olsa ne olmasa ne.
  • Pislik yasa ya insanlar artık ürün alırken tereddüt edicekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Bazı teyzeler bimden 235235 tane poşet alıyorlardı artık almazlar işte. Onun dışında 25 kuruşluk bir şey zaten paralı olsa ne olmasa ne.
    Sorun parali olup olmamasi degil. Sorun cevre kirliligi icin boyle birsey yapildi diyip posetin halen daha kullandirilmasinin saglanmasi. Poseti para ile alip cevreye atinca o poset gene cevre kirliligine sebep oluyor. Boyle bir ise kalkisildi madem bu posetleri kokten kaldirin file, karton poset yada dogada cok daha kisa surede cozulerek yok olan poset zorunlulugu gelsin. Adam para ile alip sonucta gene kirletir cevreyi. Poset kisitlamasinida yurtdisinda kimi buyuk marketlerde musterilerin esyalarini posetleyen kisiler var alin bizdede boyle buyuk marketlete 1 2 kisi kendi ayarlasin posetlemeyi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.